Коментари - Стрелецът от училището бил избухлив напоследък | dnes.dir.bg
назад

Стрелецът от училището бил избухлив напоследък

През последните седмици Михаил, който простреля свой връстник с газов пистолет, е бил избухлив и нервен, сподели зам.-директорката на училището Вихра Ерамян.

Обратно в новината

Коментари - Стрелецът от училището бил избухлив напоследък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това което прави впечатление от случаите на агресия в училищата е,че децата с такова поведение са най- често деца на богати и заможни родители.Те се учат още в семействата си да бъдат агресивни.Това е семейният им модел. За съжаление реалността показва,че бедните деца са свити, търпят арогантността на децата от семейства с връзки и финансови възможности. Бедните се грижат за семействата си, съпричастни са към грижите на семействата си. Най- често катастрофират с луксозни возила отново тези гаменчета, надрусани и пияни,имащи гърбовете на арогантните си родители. Един модел на поведение,който се наложи в годините на демокрацията показва колко пошло е това поведение и какви са последиците. Крайно време е обществото да стане непримиримо към този порочен модел и към родителите и към техните деца и тяхното възпитание. Не генерализирам,просто следя статистиката. Този младеж доказва за пореден път това. За съжаление институциите отговорни за правилата,които трябва да ограничавате тези прояви,не си вършат работата и толерират подобен модел на поведение,сервилничат на възможностите на тези родители. Децата страдат от това.

То няма лекари в болниците,а вие искате лекари в училищата! А и да има лекарят не може да свърши работата на родителите!

Някой може ли да ми обясни какво точно означава: " Бил е сравнително добър ученик, с отлични оценки."???

Същото, като журналистите в Дир-а. Писали са им оценки, само щото са били редовни на лекции и упражнения, ама иначе лексика и граматика - нулева.