Предлагат летището да носи името на поета Христо Фотев

Летището в Бургас да носи името на поета Христо Фотев, предлагат интелектуалци в морския град.

Обратно в новината

Коментари - Предлагат летището да носи името на поета Христо Фотев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък искам да се казва Бургос ейрпорт или сейнт Анастейша. Ама на пияния Христо Фотев не ми е иска. Ако пилотите са като поета, жалко за пътниците.

Чест и почитания към нашия поет! Ако говорим за поезия. Обаче, Кой каца на нашето летище само летни туристи (3-4 месеца). Кой турист е чувал Хр.Фотев никой. Какво ще види някой, ако търси курорти и близки летища Бургас, Варна. Тогава защо да му лепнем име, което не носи нито географска, нито морска, нито курортна информация. Има практика летища да се кръщават на личности на своята държава: Д.Ф.Кенеди (Ню Йорк), Шарл дьо Гол (Париж), Леонардо да Винчи (Рим), Шопен (Варшава), но Шопен е по-известен и от Варшава. А летище Христо Фотев Бургас би било като летище О.Тамбо в Йоханесбург или А.Суарес в Мадрид. Пристигащите от цял свят (ха-ха!) туристи щели научат, че идват в "града-най-хубавия на земята" БЛА-БЛА. Този проф. Георги Чалдъров да провери на колко езика и в какъв тираж е купен Хр.Фотев. 99% от хората Гьоте и Шекспир няма да различат по цитат. В коментарите за смяна на името на Летище София Враждебна имаше и такъв текст: Около 1 млн. евро би струвала смяната на всички лога, формуляри, табели и т. н., където да се напише изцяло новото име, обясниха авиационни специалисти. В международните индекси нашето летище е регистрирано като BOJ (Бургас). Не го пипайте ! Намерете си други изяви, професоре.

По-подходящо би било Христо Ботев вместо Христо Фотев. Една буква разлика но иначе разликата е от земята до небето. Да вземем да кръстим тогава софийското летище на Христо Стоичков. Айде нЕма нужда да кръщаваме важни инфраструктурни обекти на кой ни падне, само защото някой се е поналял по-рано през деня.

Александър Георгиев-Коджакафалията на мастото на Алюша!

явно опияняването на фотев се е поддържало в годините и сред опянените инициатори/ееех да може да говори кафене куба.../

Иван Костов по ще му приляга.Така мисля.

Моите уважения на поета Хр. Фотев, но тази измислица на някой си културен деец ни идва в повече. Има други подходящи обекти за именуване. НЕ НА ТАЗИ ГЛУПАВА ИДЕЯ!

ИнтуЛЕКтуалци.Простотия до шия.Жалко че има такива хора в Бургас.Толкова хубав град беше.

А защо не Апостол Карамитев?

Абсурд! Само простотии в този, красив град! Да прекръстем и града!

деер

Ето с такива помпозности се отвлича вниманието на простолюдието!!! Спете, спете, скоро сметката ще трябва да се плаща.

Дано пилотите на самолетите не се опиянчат от творчеството на "големият" Бургаски творец......

Абе тези "кукери",така им викаха едно време на бургазлии заради жълтите им зъби от водата,имат ли акъл да кръстят нещо на алкохолик,пък бил той и писател!??!

Нещо бъркаш. Кукери викат на Ямбол.

от 64 г съм БУРГАЗЛИЙКА-ДА МОЖЕ ЗЪБИТЕ НИ ДА СА ЖЪЛТИ-АМА СМЕ ГОТИНИ...И ДОБРИ ХОРА... КУКЕРИТЕ СА ПО СЕЛАТА...НЕПРОСВЕТЕНИЙ... ОХ ГРАДА НИ СЕ НАПЪЛНИ С ....И ДА ТОВА НЕ Е ОБЛИКА НА СТАРИЯ БУРГАС...СТАНАЛ Е ПО-КРАСИВ,А ХОРАТА ПО-ЕСНАФИ...И.....СЕЛАТА СЕ ИЗСИПАХА В ГРАДА-НАПЪЛНИХА ИЗБИТЕ И ВЗЕМАХА АПАРТАМЕНТИ С ПРЕДИМСТВО

от 64 г съм БУРГАЗЛИЙКА-ДА МОЖЕ ЗЪБИТЕ НИ ДА СА ЖЪЛТИ-АМА СМЕ ГОТИНИ...И ДОБРИ ХОРА... КУКЕРИТЕ СА ПО СЕЛАТА...НЕПРОСВЕТЕНИЙ... ОХ ГРАДА НИ СЕ НАПЪЛНИ С ....И ДА ТОВА НЕ Е ОБЛИКА НА СТАРИЯ БУРГАС...СТАНАЛ Е ПО-КРАСИВ,А ХОРАТА ПО-ЕСНАФИ...И.....СЕЛАТА СЕ ИЗСИПАХА В ГРАДА-НАПЪЛНИХА ИЗБИТЕ И ВЗЕМАХА АПАРТАМЕНТИ С ПРЕДИМСТВО-А ИНАЧЕ ДОСТОЙНИ БУРГАЗЛИИ ИМА-АПОСТОЛ КАРАМИТЕВ,ГЕОРГИ КАЛОЯНЧЕВ,ПЕТЯ ДУБАРОВА,ЛЕОРГИ БАЕВ,ХРИСТО ФОТЕВ ...АМА КАТО НЕ ГЛЕДАТЕ ИЗЛИЖБИ,НЕ ЧЕТЕТЕ КНИГИ..И ВИ Е ПЛИТЪК УМА...