Коментари - Кметът против решението за по-малко студенти | dnes.dir.bg
назад

Кметът против решението за по-малко студенти

Бургаският кмет не приема решението на МОН за по-малко студенти в ключови специалности.

Обратно в новината

Коментари - Кметът против решението за по-малко студенти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Младите хора гледат да бягат от Бургас след като завършат не им харесва да живеят там....

Г-н кмете може би живееш в някакъв паралелен свят.Нима не знаеш ,че всичко кадърно и умно гледа час по скоро да иде някъде по света да учи не и тука да остане.Кои остават тук и си купуват образованието ?Неграмотните и връзкарите.Отпиши я вече България.Това не е Държава.Това е Мафия комунистическа .И ти си от тях.

Какъв медицински факултет ще правиш бе г-н Кмете, след като в този университет вече няма хабилитирани кадри по традиционните специалности, а по медицина и туризъм се броят на пръсти.Ако си решил , че профан Стойчева е специалист по медицина, провери и дипломата , която има като завършила учителски институт и публикации по вестници с които докопа професурата си.А в колежа по туризъм какви специалисти ще се обучават като директорката е професор по фолклора на Странжа планина и на щат имат само двама хабилитирани по близки до туризма специалности.Затова загиват и традиционните за ХТИ специалности.Не е ли смешно професори да преподават на двама трима студенти по специалности.А теб те заблуждават да пращаш писма за увеличаване на приема след като нямат кандидати.

И аз съм за намаляване на бройката. Така ще има макар и малка конкуренция и тези, които излизат като специалисти ще могат да си намерят по-лесно работа. Какъв е смисълът от безброй завършили висшисти ... без работа?! Що се отнася до туризма - специалисти има, но хотелиерите са мафиоти и не желаят да плащат нормални заплати. Искат да им се работи по 12 часа за жълти стотинки.

Защо ??? Броят на учениците, които завършиха училище е намалял. Така че, нормално е да намалят и броят на студентите... Който учи, той да учи и висше... А не просто някакви идиоти да си Купуват дипломи... В България живеем зле, точно щото всякакви идиоти си купуват дипломи...

Точно така, но сега няма да могат да усвояват едни пари които ще им спрат. То при ГЕРБ всичко до парата опира колкото повече далавери толкова по-добре.

Местната власт издава незаконни наредби, за глоби данъци такси по разпореждане на вожда бОРИСОВ.

"Прокуратурата откри 172 наредби с незаконни такси" - Я общинарчетата да си отменят всички незаконни такси и данъци! После да върнат откраднатото!

За този бургашки У-т има оперативни данни за ФАЛШИВИ и неправомерно издадени КУПЕНИ дипломи на депутати от1 Парламентарно представяна етническа партия

Не е само един и не само от там. Е па нека си имат разни дипломи, щом ги кефи.

деер

На кого му пука?! Ако на съгражданите ми пукаше , едва ли щеше да ни управляват от десетилетия селяндури, нали? И все пак мога да кажа, че е добре , че сегашните селяндури не управляваха преди 50 години и е добре ,че географскитеособености на Бургас пречат съдбата на София, Пловдив и Варна да ни сполети. Бургас има нужда от медицински сестри и обучението им да се извършва в Бургас, но попитайте ръководството на университета на "Проф. д-р асен Златаров" дали му пука въобще. Дали в главите не им се въртят само схеми за държавните, европейските и "частните" пари свързани с него....?! Всичко е изкуствено , когато се говори високопарно и ефектът от това го виждаме днес. По въпроса за Факултет по медицина - След бъркоча в София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Плевен, необходимо ли е да се създава 6-то място за професионални убиици? В България в момента е пърлно с хора с всякакви медицински дипломи, но сред тях лекари липсват ...Никой не го казва, а го виждаме всички. Хората трябва да образоват, защото това е най-евтино и бързо. Трябва да се създадат спешно правила в медицинските дейности, за да не провокират тарикатщините и злобата от тези човешки души. В Бургас има най-много частни болници след София, но реално си е пълна порнография здравната услуга. Отговор на приоритета на бургаското общество си е болницата ни - желаният ад на бургазлии. Интересно как всеки кара съвременна кола, но боницата е като военно полеви медицински център от втората световна война - Знаем кое е качествено , но интересът клати феса. и да не забравяме, че живеем в години , в които всичко е химия, а университетът губи почва в България и Европа....Защо? Защо?....По отношение за туризма - той се управлява от западни фирми, а желанието на някои самоинициативни бизнесмени се спъват от неграмотни местни и правителствени хора с нерационални идеи за инвестиции.За съжаление в момента туризмът няма нужда от квалифицирани кадри дори на ниво "колеж". Всичко спира на ниво "ТОХА" и това си е. Защо трябва да се произвеждат меринджеи и да се заблуждават хората, за да не работят активно няколко години и да се девалвира висшето образовани в България? Нобходимостта от "креативни" - съзидателни хора в този бранш трябва първо да се осъзнае от обществото и после да се произвеждат такива специалисти. В този бранш има изведени 100% сполучливи практики и самата еволюция на туризма ги отсяла. Аактуалността е значима за нашия регион, но с тарикатщини само ще се залъгваме, че печелим от туризъм с елементарни приумици в Бургас , докато не изчезнем като нация.