Падна глоба за полски тираджия в съда

Глобя от 1500 лв, наложена на полски шофьор на ТИР, нарушил правилата в Русенско, падна в съда.

Обратно в новината

Коментари - Падна глоба за полски тираджия в съда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нарушение има. Има право - обжалва го. На другия ден бърза процедура. В съда му го превеждат. Плаща глобата + разходите и "духинку у трубинку"

Патрулират двама полицаи на гарата. Към тях се приближава чужденец. Ду ю спийк инглиш? - пита чужденецът. Нашите кимат с глава. Парле ву франсе? - пита отново той. Нашите пак кимат с глава. И така изредил човекът въпроса си на още няколко езика, но нашите все кимали с глава, че нищо не вдяват. Тръгнал си той, а единият полицай казва - Бреей, колко много езици знаеше този. А другият - Е, и? Оправи ли се?

Финалът е следния: Единия полицай казва - бе и ние трябва да научиме някой чужд език. А другия отговаря - е тоя, като знаеше толкова езици оправили се?

В Хърватия, като те спре полицая те пита какъв език говориш. Вкарва в компютъра в колата си нарушението и след малко ти връчва документ на два езика ( виждал съм на български). Сега кой е виновен поляка, че не говори български или нашата "електронна" система, в която основният инструмент е кочана с актове/фишове. Ай малко мислите преди да обвините съдията. В случаят има нарушаване на права на чуждестранен гражданин от некомпетентни служители на държавата.

За да няма съмнения относно лицата съставили акта: Тяхната некомпетентност не е в тива, че не говорят езици. По тази логика трябва японците на японски да ги глобяват. Факт е, че системата не е защитила правилата, които нейните служители се опитват да налагат и следят за тяхното изпълнение.

Добре де, толкова ли е трудно да се назначават за полицаи, само хора с един чужд език - немски, френски или ангйски и IQ над 70?

Пък в Англия пишат глоба и лепят на джама без да ти говорят!

Нашите пътно контролни органи са назначени като роднини на някого. Присъщо е нашите пътно контролни органи, да не знаят поне един език, и най важното законите!

То затова тировете им убиват безнаказано по пътищата ни. (справка: Търново моториста, Хаинбоаз.... )

Защо нас ни глобяват в чужбина и то със злорадство дори без даже и да ни кажат защо , камо ли на български . а ако се пита защо , наказанието се повишава . . . Не съм чул на глобен българин в чужбина да му говори катаджията на български . Или да се допълва от долу под текста за глобата на български език че водача не разбира нищо от този акт . И после той да падне в техните съдилища . Я вижте как в Италия или Гърция налагат глоби на българските водачи и дали някой им говори на български . Дори на границата гръцките митничари не говорят на български .

Е няма такава друга измислена държава !!! Мен като са ме глобявали в Унгария и Германия, да не ми говореха на български бе идиоти такива. На нашите български шофьори в чужбина да не би да им говорят на български а !? Не знае, защо го глобяват, ама знае да нарушава правилата за движение .... УРОДИ

Да вземат да почнат да ги убиват тия СЪдии. В Бургаския Административен СЪд, една съдиика- Радикова, осъжда само въз основа на Лъжите на някого. В случая- с тоя поляк ""Например някой не е извършил нарушение, обаче полицая пише Фалшив акт, после Шефа на полицая потвърждава акта. И двата акта- на полицая и на Шефа му ги обжалжат, и стигат до съдия, който НЕ прави никаква ПРОВЕРКА, а напрво отсъжда за измамниците !!! Куршум за СЪдии !!! Туя никой не ги е избрал, да се махат от сградата на съда гадовете.

Човек тя не е една, зависи кой и колко плаща

АБЕ ИДИОТИ ОТ РУСЕНСКИЯ СЪД, ИМАМ С А М О ЕДИН В Ъ П Р О С: И М А ЛИ. Н А Р У Ш Е Н И Е???? АКО ИМА, КАК ТАКА ЩЕ ПАДНЕ ГЛОБАТА, ЗАЩОТО ПОЛЯКА НЕ РАЗБРАЛ КАКВО ПОДПИСВА!!! П Р Е Д Л А Г А М: ДА ОТПАДНЕ ГЛОБАТА, НО ТОЗИ, КОЙТО Е РАЗПОРЕДИЛ ТОВА - ДА Я З А П Л А Т И!!!!!!!

Законите калпави и позволяват такива неща да се случват. Не са виновни полицаите а тези писали законите.

Тази итория не може да е както я разказва журналитът. И да не подпишеш акта, се подписва свидетел. Сигурно е бил някой сам полицай, дебнещ за парички и е имало само неговия подпис и подписа на шофьора, който не е разбирал какво подписва.

ЕС хм- ако ме спрат в Германия или Италия и съставят акт трябва ли тяхната пътна полиция да знае български- нали е офиц.признат език в т.н. Европейски съюз.

те ще имат свидетели за твоето нарушение, дори ще е заснето от полицейския им автомобил. всички доказателства за нарушението Ви ще Ви бъдат предоставени в оригинал. може да ги рзглеждате на каквито си искате езици след това. не е лесно да живеете без чужд език и да искате хитростите Ви да минават навсякъде. няма как да стане. хората са умни и говорят по няколко езика. живеят цивилизовано и в нормални държави, не приличат на вашата.

Доста жалко!

В България официален език е български или нещо съм се объркал

Не си се объркал, но това не означава, че някой е длъжен да се подпише върху текст, който не разбира.

сложих минус. уж трябва да е смислен въпросът Ви, а не е.

Леле какви глупости... Полицията била длъжна да знае всякакви чужди езици.. Ако знаеха английски, той щеше да го забрави... Що не се пробват в Германия да отпадне глоба за нарушение, понеже шофьорът е шоп, да речем, който знае само български? Ще му викнат преводач, а? Или Гърция? Че се плаща и на момента! Верно, че абсолютни идиоти работят на всички нива в държавата. Всичко се върши през пръсти и на никого не му пука щом не му влиза или излиза в и от джоба...

Защото там го няма феноменът самотен чичко с фуражка в храстите. Когато са двама и има обикновено запис от камера, никой няма да те кара да се подписваш, ако не знаеш немски.