Тройна доза упойка виновна за родилката в кома

Близо три пъти е била завишена анестезията, която е била приложена върху 27-годишната Елвира Бохос Керемян от Варна. Това е причината тя да изпадне в кома преди 20 месеца.

Обратно в новината

Коментари - Тройна доза упойка виновна за родилката в кома | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не само Артър Аш, ни и Айзък Азимов умира от СПИН в резултат на кръвопреливане. И оповестява семейството му чак когато неговите доктори са мъртви, понеже става скандал около заразяването на Аш. Така че здравеопазването навсякъде е едно и също!

Крайно време е лекарите в България да започнат да носят отговорност за грубите си прояви на непрофесионализъм! Досега не съм чувала за осъден лекар и това ги прави преубедени в правотата и недосегаемостта им. Нужно е да се назначи независима експертиза от лекарски екипи, практикуващи на територията на ЕС и като се установи престъпната професионална небрежност на споменатия лекарски екип, ръководил операцията на Елвира, болницата да изплати наистина сериозно обезщетение на семейството- никакви 1 000 000 лв., тези пари в никакъв случай не могат да изкупят болката и страданието от един провален човешки живот; големи парични обезщетения трябва да бъдат изплатени тук. Трябва да има възмездие за проявената лекарска престъпност! Защото всеки един от нас може да попадне на такива лекари, които на всичкото отгоре ни изнудват и за пари! Аз дори бих излязла на демонстрация, ако съдът ги оправдае; бих подписвала петиции. Карйно време е българското общество да се събуди от пасивното си подтиснато състояние и да възнегодува!

ТИ СИ ГОЛЯМ ТЪПАК ГОГО , КОГАТО ГУШНАТМИЛИОНА МОМИЧЕТО НЯМА ДА СКОЧИ , НО ЗАБЕЛЯЗА ЛИ ГЛУПАКО КОЛКО СТРУВА ЕДИН ДЕН БОЛНИЧЕН ПРЕСТОИ НА СЕМЕИСТВОТО И ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ СТИГНЕ МИЛИОНА, А САМО ТОВА ЛИ Е , АДВОКАТИ , НЕРВИ , А ТОВА ДА ГЛЕДАШ ДЕТЕТО СИ ЖИВ ТРУП , АМИ ДЕТЕТО - КАК ВИЖДА МАИКА СИ И КАК ЩЕ Я ЗАПОМНИ . ЗАТОВА ГЛУПАВ ГОГО РАЗМЪРДАИ СИ ПИЛЕШКИЯ МОЗЪК И НЕДЕИ ДА ДЕИСТВАШ ПЪРВОСИГНАЛНО . ПОЖЕЛАВАМ НА КАТЯ И БОБИ УСПЕХ

Вместо да коментирам лекарски грешки и свършени факти, се питам какво става с детенцето и колко последствия ще има то в живота си!?

Здравните осигуровки, които плащаме отиват или в джобовете на определени хора, или за безработните цигани. А когато ние, които си плащаме отидем на лекар, отново ни искат безочливо пари. И ние даваме. Когато си в безизходица нямаш избор. Истина е и това, че кадърните млади хора, независимо дали са лекари или инженери, заминаха в чужбина. И защо да стоят тук? Това вече не е държава. Ако бях на 30 години отдавна нямаше да ме има тук. Корупция, некадърност, алчност, безхаберие, омраза - това са българите в момента. Дано осъдят тези лекари, които са виновни за момичето и дай боже то да има шанс да се оправи.

Потдържам мнението на ГЕОРГИ..преди години когато все още живеех в България пострадах при риболов като си нарязах крака на строшено парче от шише на шампанско.Макар и с маратонки стъклото проникна дълбоко в ходилото ми и се наложи спешно да бъда приет за операция..Добрах се до спешен кабинет с помоща на стоп ..и при първата възможност се прехвърлих в такси което ме отведе до болницата.Там като ме видяха с кави дрехи съм ме оставиха да си чакам като чели си чакам за ваксина при положение,че кръвта си шуртеше като от заклано прасе.След като няколко пъти си събувах маратонката и изцеждах насъбралата се кръв на пода се сетиха,че трябва да ме поканят все пак в кабинета..И ПЪРВИЯТ въпрос бе..ИМАТЕ ЛИ ПАРИ?...при което отговорих,че имам достатъчно..колко им трябват..На което ми казаха,че така както им изглеждам съм не добър платец и ако имам от къде да намеря пари за медицински консумативи ще почнат незабавно да обработват раната....В себе си носех служебните пари от бутика който тагава имах и отброих посочената сума 4000 лева..(това се случи през 1998-99 година) И при всичко това почистването и зашиването на разкъсаната тъкан бе извършена без упойка.Изтърпях всичко това..вероятно съм претръпнал пт прекомерната загуба на кръв но само 36 часа по-късно усетих тупане в раната..Не бяха е почистили както трябва и тогава вече се разправяхме с въпросния доктор посредством тоягата с която се подпирах и дулото на пистолета..естествен служебен..С това си откровение не ми се иска да се правя на велик а просто искам да покажа какво заслужават нашите некадърни доктори...Та като му играх 2 тояги в гърбината и под заплаха,че ще го разстрелям като куче ме отвори и почисти наново..Но и до ден днешен безименият и малкият пръст на крака ми са с прекъснати сухожилия и са неподвижни..не се свиват...И ето сега един съвет..Пребивате доктора и после да ви оперира..като Хаджи Генчо трябва да постъпваме..Първо бой та ако счупи стомната поне да оправдае шамарите които е ял виновника.А докторите са си виновни колкото си искате...Няма какво да кажа повече,че ми идва като си дойда в отпуск да понатупам малко такива ненормалници в бели престилки.Само бой ги оправя тях..

Ами, пиленце любаво, много си ми простичко, защото аз например съм родила второто си дете без никакъв аналгин, ама нормално раждане.Раждах 27 часа и несъм изпъшкала дори.Но първото си дете раждах със секцио и бях под пълна упойка.Тук става дума за точно такова раждане.Искам да ми кажеш някой, дето е раждал със секцио без упойка, на аналгин.Ама простоията няма почивен ден.То ние българите от всичко разбираме

Точно така, Maria S.. Ами и аз съм родила сина си на един течен аналгин - нито съм умряла, нито знам някоя да е умряла от родилни болки. Жените са прекалено и изключително разглезени. Докторите са алчни и безскруполни. Интересите на двете страни се срещат само при цезарово сечение, което е излишно. Ама когато нещо е насилено, то грешки задължително ще се случат. Не ревете после, а мислете предварително. И не разпитвайте милите приятелки как да раждате - имате майки и баби, за които разни глезотии са непознати - само тяхното мнение е ценно.

Аз също съм раждала във Варна и мен също ме предозираха но слава на Господа разминах се само със 24 часово пътешествие мужду този и онзи свят

Да, съгласен съм с тебе. Не е работа и не трябва незапознати с медицината лица да оценяват случая. Няма как някой който не може да различи спинална анестезия от зелеви сърми да говори по въпроса. За съжаление лекарите избягаха от България и малкото останали ще търпят пасивите причинени от държавната политика и деградацията на престижа на професията нанесен от огромното множество псевдолекари останали да практикуват. Хора, замислете се - лекари се търсят в цяла европа. Заплатите са 50 пъти по-високи от тук. Кой според вас остава да работи в БГ? Дали не остават само тези, които нямат никаква перспектива другаде поради некадърността си?

Какво ще се случи с жената в кома?За нея и близките и живота им е ад!! А за лекарите само смъртно наказание ако не по съдебен път то лично от потърпевшите!!Иначе няма управия!

АБЕ ТОВА СИ Е ЧИСТО ИЗНУДВАНЕ ЗА ПАРИ!!!!

Д-р Юдова е педиатър на моето дете, много добър специалист, всички много я обичаме, благодарение на нея и нейните съвети детето ми е живо и здраво,по всяко време ако и се обадя винаги ни дава адекватни напътствия;)Хайде моля ви не оплювайте невинни хора!

Аз раждах в МД-Варна и мога да кажа само хубави работи за доктор Яков,безкрайни благодарности.Д-р Добрева е много добър специалист,много е внимателна, аз раждах със същата упойка при същата анестезиоложка , не мога да повярвам че може да сложи тройна доза.Докато не се докаже каква точно е била истината не трябва да се оплюва такава добра болница и такива добри специалисти!И запитахте ли се, защо точно една от най-богатите болници съдят за толкова пари.Защо някой не поиска от държавна болница такава сума и защо ежедневните нещастни случаи дето стават по държавните болници никой не ги оглася.Май тука ми намирисва на изнудване и кръв и зрелища.Много ми е жал за момичето, но докато не се разбере каква точно е истината не трябва да се оплюват невинни хора!

до nineta: Уважаема госпожо! Не знам на колко сте години, но аз съм на 50, с две специалности и 25 години стаж. Курсовете на специализация си ги плащам сам! Участвах в екип на издадена монография, от която получих като хонорар 10 книжки. Известно ли Ви е, че фишът под който се разписвам е на стойност 495 лева? Е, има по 200 лева и от касата. Според Вас, достатъчни ли са? Достатъчни ли са за живот, камо ли да инвестирам в специализации и квалификационни курсове, които за съжаление вече няма кой да води. Защото академичните ни кадри са убити от безпаричие, науката ни никога не е била на ниво, а сега направо загина! Че хабилитирани лица пред очите ми поставят грешни диагноза като последна инстанция, отхвърляйки точните диагнози на изявени практици, но за жалост - без титли!!! Младите лекари напускат, около мен има няколко свестни деца, които се насочват към Щатите и скандинавските страни, защото дори в Европа има недостатъчно добро заплащане на лекарския труд. Германските лекари отдавна избягаха в Норвегия. За да ги заместят араби, турци и нашите будали. Знаете ли, че джи-пи-тата в Англия са индийци, пакистанци, кенийци и всякакви протекторатни боклуци. И че лекарските грешки са система при тях, но те имат желязна застрахователна политика. И ако не се докаже вина, близките просто нямат шанс, защото застрахователната компания на лекаря също си гони интересите! Тя не би го застраховала, ако всеки срещнат започне да търси вина. Доста глупости изчетох в този форум, преди всичко на неинформирани пациенти, лекарите не смеят да кажат, че са такива, но си личат. Искам българският лекар да е с високо вдигната глава, а не да кляка пред всеки плюещ боклук, който повърнал след упойка 1-2 пъти и вече е готов да ходи и да съди! Убеден съм, че усложнението на Елвира е последица от спиналната анестезия, при която е вдигнато нивото на засягане на гръбначния стълб с блок на дишането, това се случва и трябва да се реагира бързо и адекватно в първите 1-2 минути, докато не са започнали да страдат коровите и подкоровите мозъчни структури. Грешката може да е в закъснение на обдишването, а не в дозата. Ако има грешка, виновните да си я понесат, но тя трябва да се установи от компетентни и безпристрастни лица. Тук, колкото и да говорим, вече става безсмислено. Ако съм на мястото на близките, бих съдил Гайдарски, Райнов, милионера Кехайов и всякакви клики, които допускат състоянието на здравеопазването да е на бангладешко ниво! Повтарям - от противопоставянето лекари - пациенти имат полза само горепосочените лица и слугите им!!!

SAJELIAVAM ZA TRAGEDIATA NA TOVA MOMI4E...NO AZ RAJDAH V MAI4IN DOM S CEZAROVO SE4ENIE I VSI4KO BE6E NAREN...VSA6TNOST V NIKOIA DRUGA BOLNICA NE BIAH SE 4USTVALA TOLKOVA DOBRE KOLKOTO TAM! MISLIA 4E SAMO VINOVNIKA TRIABVA DA SI PONESE NAKAZANIETO INA4E BILNI4NIA PERSONAL BE6E SUPER- OT SANITARITE DO LEKARITE!

SAJELIAVAM ZA TRAGEDIATA NA TOVA MOMI4E...NO AZ RAJDAH V MAI4IN DOM S CEZAROVO SE4ENIE I VSI4KO BE6E NAREN...VSA6TNOST V NIKOIA DRUGA BOLNICA NE BIAH SE 4USTVALA TOLKOVA DOBRE KOLKOTO TAM! MISLIA 4E SAMO VINOVNIKA TRIABVA DA SI PONESE NAKAZANIETO INA4E BILNI4NIA PERSONAL BE6E SUPER- OT SANITARITE DO LEKARITE!

Хипократ, при соца в държавното здравеопазване никога не се изнасяха такива случаи. При соца, в държавното нямаше лекарски грешки. А и тогава работеха като лекари и сестри доста некадърници и тогава имаше доста смърт. Имаше момент - 80 години, когато приемаха студенти с тройки на приемните изпити в МА. Така че за некадърността не ти е виновно частното. Работил съм в държавна болница, ти виждал ли си , хипократе, въобще съвременни, нормални частни лечебни заведения в нормални страни, които съответно са на ти с технологиите. Лежал ли си, и лекувал ли си се при тошо, с двупотопната апаратура, или без всякаква апартура, лекарства от 30-те години на 20 век, кой ти обръщаше внимание от персонала, къде беше и тогава профилактиката, къде бяха специалистите. Айди знаеме как се работеше при соца Те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че работя- във всеки един сектор, и пълно скатаване и размотаване, щото за всичко мислеше партията. И при тошо се плащаха по 5 кинта на санитари да те погледнат, на лекари и сестри, също се даваха подкупи, но селски- печено прасенце, агне, винце, уиски и т .н. И здравеопазването и образованието никога не е било безплатно. Просто при тошо, в соца, плащаха 1/3 от заработеното, а 2/3 отиваха в държавата. Точно както се плащаше на работещите в чужбина, но те все пак имаха информация как се плаща на хората от другите страни. Много просто соце, 900 марки беше социалната помощ за безработица в ЗГермания, в същото това време в булгаристан средната заплата беше 300 кинта и не чисти, а бруто, е тогава соцпич ми кажи дори при курс 1:1, как великият българин за труд получаваше от тошо 3 пъти по-малко от една социална помощ без вложен труд. Е кое ви беше безплатно другари и другарки

Ами скарай им се де! Как така - тя не иска да седи в кома, а те зорлем да стои.

Do Razdala: ne razbra li che jenata ne e imala shans za estestveno rajdane zashtoto bebeto i e bilo dosta goliamo kum 3900 i zashto mislish che maikite koito rajdat chrez cekcio sa glezli.Na men mi predstoi cekcio sled 14 dena i napravo mi nastruxva kosata ne moga da spia po celi noshti ot pritesnenie no mi se nalaga poradi tazovi osobennosti.Smiatash li che sum glezla?

Вие затова ли трепете хората, защото не ви плащат достатъчно?

lekarqt e tozi na kogoto dovarqvame givota si.Toi trqbva da spre da gleda v dgoba ni i da se 4udi kolko trqbva da mu se plati za da ni kage zdrasti,a da si pripomni za kakvo e u4il i kolko humanna e negovata profesia,zastoto da si lekar v Balgaria se okazva edin super dohoden biznes

нали първата информация бе, че е раждала със спинална упойка? Как тогава ще се доказва предозиране? спиналната упойна е една огромна игла, който се вкарва на определено място в гръбнака, за да се бллокира чуствителността от кръста надолу. А другата анеснезия се прави чрез вливане на упойка. И за нея не са необпходими кожни тестове за поносимост /обикновено на тях заключението е, че пациента няма чуствителност, НО не се дава гаранция за липсата на реакция към определена упойка, или комбинация от упойки/. ВСИЧКИ ТЕСТОВЕ ТРЯБВА ДА СА КРЪВНИ - вземат ти кръв от вената, правят съответните тестове сд реактиви и ти казват - тази може, тези -не. АМА НЕ ГО ПРАВЯТ 1. скъпо е -5лв. е менемалната цена на една упойка / обекновенно тестват поне 8/ 2. само в определени болници /ако имат такава лаборатория/ 3. ако имат свободен час 4. ако имат реактиви /щото и те са кът/. НЯМА СПЕШЕН СЛУЧАЙ - нямат въведено такова понятие и отказват - запиши си час. Ако ти харесва. Ако не ти, или ако не знаеш - подписваш съответната декларация, с която си известен за рисковете и сваляш отговорността от докторите при евентуални последици. И после нищо не можеш да направиш, защото те са скрити зад тази декларация, която, ако не подпишеш - те влизат в операционна. Ако си спешен случай - подписа е на близък човек, щото не си бил в състояние да подпишеш сам. ТОВА Е

Родих дъщеричката си в Майчин дом Варна с пълна упойка. Д-р Яков ми беше личен гинеколог по време на цялата ми бременност, а д-р Юдова е педиатър на детето ми. Възхитена съм от професионализма и личното отношение на целия екип на болницата. И още 10 деца да трябва да родя пак ще отида при тях. А за Елвира искрено сажалявам, никой не заслужава подобна участ. Но лекарски грешки стават навсякъде, просто защото е станало в частна болница случая се раздува толкова. За жалост у нас все още успешния частен бизнес в каквато и да е сфера се приема от околните като мошенничество - може би завистта ни е в повече на нас българите. Дайте да не превръщаме конкретния случай в лов на вещици, а да си спомним колко подобни случаи с фатален край има в държавните болници из цялата страна. Още веднъж поклон на целия екип на д-р Яков.

аман от доктори, които не са лекари, аман от анестизиолози, които не са лекари, аман... С три секцио-та съм. Първото бе по спешност - превишиха упойката, щото беше въпрос на секунди -или аз, или бебето, по-скоро-никой от двама ни. 24часа ме държаха будна, с инсталирана до мен стажантка, да не ми дава да заспя, че няма да се събудя. 1 месец бях като пребита. С такива сраствания от обездвижването, че втория път ме рязаха заради тях и ги чистиха повече от 2 часа. И пак проблеми с упойката... Третия пък направо си бе безумие - настоявах пред шефа на екипа анестиолози за кръвни тестове /след подробни обяснения, че съм имала проблеми, че съм алергична.../- пратиха ме на кожни, говорих с 4-ма от екипа му - на операцията се оказа 5-ти. 4 часа операция, от които 3 часа д-р Иванов се опитваше са овладее последиците от упойката и какво ли още не. 4 пъти интубиране, 4 пъти брокаж - на белите дробове, на бронхите... 4-тия път вече бях в съзнание. Заете ли ужаса да се мъчиш да дишаш, а от дробовете ти да се чува само хъъъъъъ и огромна болка? Добре, че върна пак тръбата, защото шефът му точно тогава дойде и направи панаир: Защо още е с тръба? Махай я! Тя се превзема! А Иванов му отговориТя е мой пациент, напусни! Не знам какво му се е случило заради думине, но той мен ме направи на нищо в интензивнозащо не съм казала, че имам проблеми с анестезията. Единствено разбрах, че всичко, което им пише в учебниците като усложнвения, съм го направила. И ПАК НЯМАМ НИЩО НАПИСАНО, НЯМА ОТБЕЛЯЗВАНЕ В МЕДИЦИНСКАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ, КОЯТО МИ ДАДОХА ПРИ ИЗПИСВАНЕТО. И аз не зная какво всъщност е станало. И съм в ужас, че ако се наложи интервенция, пак може да се случи... И ходя при зъболекар, който работи, но без упойка, на живо...

Пожелам успех на семейството. Както във всяка професия, така и в лекарската може и се допускат грешки. В другите професии грешките се наказват. В другите професии обикновено щетите не се измерват в човешки живот. Затова и наказанията за небрежност довела до толкова тежко състояние на един човек, трябва да също много тежки. Но има и един друг аспект, заплащането на лекарите. Всяка професия, в която има толкова тежки рискове трябва да е много добре заплатена. Болницата трябва да има и застраховки за такива случаи.

грехота е да дуржат тази жена в кома!

Наистина, много подозрително екип на Царица Йоана разследва манипулациите и документацията. Там няма АГ- отделение. А има специфични особености на упойките в акушерството и гинекологията, които не са лъжица за всяка общопрактикуваща уста! Затова си мисля, че тази експертиза не е компетентна!!!

А ако има лекарска грешка, тя трябва да се установи от Еврокомисия, защото в България не може да се разчита на безпристрастност.

...ЗАЩО ЛЕКАРИТЕ НЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ДА ПОДПИСВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ, ЧЕ НЕ СА ИСКАЛИ ПОДКУП? Така те ще носят отговорност, че са искали пари! НО В ТАЗИ ДЪРЖАВА ПО РЪКОВОДНИТЕ ПОСТОВЕ СА АБСОЛЮТНИ НЕКАДЪРНИ МАЛОУМНИЦИ!... Така е, г-н Ем. Райнов!

Мери е права.Такива случаи ще има още в България.Докато Здравната каса се държи като дерибей и прави всичко възможно да не заплаща за реално извършената работа и всички консумативи и медикаменти.Докато МЗ изисква от болниците да намалят дълговете за сметка заплатите на персонала.Докато в същото време прокламират навсякъде, че пациентът има абсолютно право.Никъде не пише, че персоналът има право.Персоналът има само задължения.Единствен право на лекаря е да прегледа безплатно пациента.Ама в магазина няма да мудадат сиренето безплатно. И така, който не може да удържи, си иска парите, коита счита, че заслужава, от пациента.

Браво, така трябва да се реагира на мърлящината! Жалко за трагедията. Да помислят и по Н.К. да ги подпукат

Браво, така трябва да се реагира на мърлящината! Жалко за трагедията. Да помислят и по Н.К. да ги подпукат

Браво, така трябва да се реагира на мърлящината! Жалко за трагедията. Да помислят и по Н.К. да ги подпукат

препоръчвам на всички недоволни пациенти да гледат филма сико за америк.здравна система и да се позамислят имат ли право да искат и в замяна какво дават.защото ако си мислят че процента здр. осигуровка покрива нещо,доста грешат.

Аз също пострадах от анестезия при лека операция в МБАЛ Царица Йоана ЕАД - София. Питате как съм разбрала причината за състоянието ми? От безкрайните консултации с много други лекари от други болници при лечението на уврежданията, причинени от анестезиолога. Мнението им бе единодушно, че ми е вкарана някаква мърсотия във вената. Само дето никой не би се подписал под това изявление. Оказа се, че в гилдията се познават много добре. Състуденти, преподаватели, студенти, ... Един на друг много добре си знаят възможностие и грешките и покритите скандални случаи. Пазят се взаимно, колкото и да се подиграват един на друг. Отказах се от дело, само поради финансови причини. Подтиснах гнева си, но не съм забравила. Помня, а светът е малък ...

Екипът от доктори да изплати изисканата по съдебен ред сума от близките на родилката.

ПОЗНАВАМ ЕЛВИРА И СЕМЕЙСТВОТО И ЛИЧНО! НЕКА Т.НАР. Д-Р ЯКОВ,СОБСТВЕНИК НА ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА БОЛНИЦА ДА СИ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА! ДОКОЛКОТО ЗНАМ ЕДИН АНЕСТЕЗИОЛОГ Е ОБСЛУЖВАЛ НЯКОЛКО РОДИЛНИ ЗАЛИ, КОЕТО Е ПРЕСТЪПНО, ТЪЙ КАТО ТОЙ ТРЯБВА ДА Е ПОСТОЯННО ДО РОДИЛКАТА. ПРОКУРАТУРАТА СЪЩО МОЖЕ ДА ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ ЗА ТЕЖКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ! А, ЧЕ ЛЪЖАТ, ЛЪЖАТ КАТО РАЗПРАНИ! МНОГО ЧЕСТО ИЗМИСЛЯТ НЯКАКВА ДИАГНОЗА НА ДЕТЕТО И САМО ЗА ДА ВЗЕМАТ ПАРИ ГО ИЗСЛЕДВАТ ЗА ТОЯ ДЕТО ДУХА! СЪД ДО ДУПКА!

Съгласен съм само с едно от всички твърдения по-долу: НО В ТАЗИ ДЪРЖАВА ПО РЪКОВОДНИТЕ ПОСТОВЕ СА АБСОЛЮТНИ НЕКАДЪРНИ МАЛОУМНИЦИ! Ако трябва да се върне смъртното наказание, нека да е за тях. Знаем поговорката за главата и рибата. Защото те са тези, които допускат липсата на квалификация сред лекарското съсловие. Познавам много лекари, ДОСТОЙНИ ХОРА / казвам го с чиста съвест, защото не знам от тези, които сега плюят, колко са достойни в професиите си и работят ли изобщо /, които на собствени разноски специализираха в чужбина и са перфектни специалисти. Но шефовете на болниците, шефовете на общинското здравеопазване, общинските съветници, министерските чиновници са си за затвора. Корупцията там е на по-ниските нива. Ако човек тръгне да нищи собственостите на директорите на болниците, ще се хване за главата. Защото Законът за обществените поръчки позволява да се краде узаконено! В България всичко е узаконена кражба! Какво значи животът на една млада жена за тях? Всичко се изчислява в пари, но тези пари няма да върнат живота! Жената е с тежка мозъчна увреда, по това което прочетох като заключение от ВМА, и дори да дойде в съзнание, не се знае ще бъде ли нормален човек! Категоричен съм, че трябва експертизата да е от Евросъюза, но това се отнася и до всички останали експертизи. Като заключение искам да апелирам да погледнете всички нивото на омразата! Една държава се оправя не със страсти и чувства, а със знания и компетентност. Затова четете и не ругайте по форумите, за да се почуствате анонимно велики. Човешкият организъм не е конструирана машина, особено човешкият мозък. Винаги има риск, когато се манипулира с него. Ако като проф. Чирков, директорите на варненскияМайчин дом бяха платили специализации на лекарите си, сега можеше и да нямат тези притеснения. Но проф. Чирков бе прокълнат и изгонен, а точно в неговата клиника бяха възможни и продължителната квалификация, и специализациите и адекватното заплащане. Няма да продължавам, защото изводът е само един - и пациентите и докторите са еднакво потърпевши от некадърното и корумпирано УПРАВЛЕНИЕ! А има хора, които се радват, когато възникне напрежение между тях! Никой няма изгода от това, повярвайте ми!

Преди години бях в Щатите за тежка операция. Подписах един вагон декларации за съгласие. Най-тежко беше, че подписах и за информираност за СПИН. А тогава тук не знаех нищо за това. Спаси ме един възрастен анестиезиолог украински евреин на 76 г., който въпреки 6 часовата операция не беше разрешил да ми се прелива кръв. Само са ми вливали моята преработена отпадъчна кръв(метод , измислен заради Свидетелите на Йехова). Оправих се после сама заради силния си организъм. А по същото време оперираха и известния тенисист Артър Аш и той след няколко години си умря от СПИН, въпреки всичките грижи и известността си.Съдба. А американските лекари наистина имат баснословни осигуровки. Особено неврохирурзите. Като бях в болницата имаше един куриозен случай. Една пациентка, оперирана от жлъчка съдеше болницата, че при анестезията са и счупили ръката. Разбира се не получи нищо. А за конкретния случай с Елвира сигурно има доста съвпадения с един знак и е станало прекалено. Родила съм двете си деца без всякакви упойки, дъщеря ми също роди двете ми внучки така. Въпреки, че имаше възможност за упойка. Беше чела много по въпроса и знаеше рисковете. Дано, който е сгрешил си получи заслуженото. Но такива обезщетения в България са невъзможни.И да бъде за урок на някои кандидат майки, които раздат със секцио без да има медицински показания за това.

И аз съм раждала със секцио в малък провинциален град.Никой не ме е тествал дали съм алергична към упойки.

аха и като завлекат милиончето сигурно ще скочи от леглото жената???бравос....

Анестезиологът е пълен некадърник!Заслужава линч!Гледала съм снимки на жената преди и след операцията!Бих го убила този! Между другото когато раждах сина ми-в Тина Киркова анестезиоложката на глас се чудеше колко упойка да ми сложи!Едва ме събудиха и получих усложнения.За малко не умрях! Здравето ни е в ръцете на некадърници!

Като знам колко случая на убийствено лекарско безхаберие и немърливост има последните няколко години и в главата ми се прокрадва една мисъл: ами ако сестрите и доктора в Либия наистина са виновни. Представяте ли си? Аз си представям, но дано не съм прав!

krajno vreme e i mladite momi4eta da razberat 4e cezarovo se4enie triabva da se izvar6va samo v kraen slu4aj i lekarite da ne udovletvoriavat pristevkite na glezlite

Ne moga da si obiasnia kak vse oshte ima jeni, koito rajdat v tazi bolnica. Te niamat niakakva aparatura za speshni sluchai. Ako nedai se boje neshto se sluchi s rodilka ili novorodeno, te triabva da gi transportirat v AG Bolnica, koeto dokato stane tejko na rodilkata i bebeto. D-r Iakov sobstvenika na bolnicata mislia che dosta si e poviarval. Mnogo mi e muchno za Elvira i neinoto semeistvo. Niamam dumi da opisha nehaistvoto na BG lekarite kato cialo, a da ne govoria za feldsherite v Maichin Dom Varna. Momicheta sprete da poseshtavate tazi bolnica, za da se nauchat, che s luksozni stai ne se poluchava dobra BOLNICA.

Всеки един лекар си играе с човешкия живот както си иска и не му пука за нищо. В нашето семейство имаме тези години 4 операции и нито една не мина без да се дадат пари на доктора, даже на едната освен че си поиска направо каза на майка в прав текст. Докато не ми платите 800 лева няма да направя операцията. Кажете ми какво да направим в този случай? Брата на легло и бере душа. На ви осигуровки и безплатни услуги. (няма говорим че ни накараха в едната болница да си купим от отсрещната аптека бинтове, марли, спринцофки..) Говоря за големи болници в Стара Загора и София (за да не кажете че съм от някое малко градче). Навсякаде е така.... Плащаш им като поп ра си свършат работата за която вече си платил 1 път, а парите си ги слагат доректно в джоба. Да живее Европейска България! Бог да ни опази от нас самите.