В Бургас ще има монумент за средновековна битка

Бургас ще изгради паметник в средновековен стил, увековечаващ победата на българската армия в битката при река Скафида през 1304 г.

Обратно в новината

Коментари - В Бургас ще има монумент за средновековна битка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най - добре ще бъде ако го издигнат на мястото на "Альошата".

Идеята е много добра, града е пълен с грозни паметници на съветски войни (включително и в центъра на града) макар че България си е загубила териториите след съветската окупация и е била съюзник на Германия. Дано паметника да е естетически издържан и красив защото при толкова много туристи в града почти няма забележителности и няма къде да ги заведеш. Да не стане като паметника на моряците в морската градина, който е меко казано грозен и прилича на мъжки полов орган. Хубаво е да се погледнат подобни паметници в западна Европа и ако трябва да се копират, а не да се издига поредния соц. реализъм (нещо с квадратно тяло и глава като повечето паметници в морската).

Някой освен общинарите, чувал ли е за това събитие- Скафида 1304 г ??? По- добре да направят паметник как българския хан Тервел, помага на византииците и разбива арабите при Константинопол. Същите тия араби, които и сега нахлуват в България.

Браво, но трябва да е огромен, голям, колкото Пантеона. За да се види колко е била мощна и велика България. България на три морета, ще пребъде. Аз предлагам тези всичките имигранти да се пращат в трудови лагери да градят паметници като този. Ако помните едно време струителни войски, това може да е същото. Трябва да има паметници за да се радваме на постигнатите успехи.

Защо пък Ви е мъчно за "струителни войски"?