Светецът запушил дупка в лодката с шаран

На 6 декември православната църква почита паметта на Св. Николай Мирликийски Чудотворец, покровител на моряците и рибарите.

Обратно в новината

Коментари - Светецът запушил дупка в лодката с шаран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дупки запушваме всякакви!:))

Не е било точно шаран, но евала, защото дупката била голяма и той я запушил успешно. За което е и канонизиран може би. За възможностите си да запушва дупки де.

Честит празник на моряците и рибарите!Да са живи и здрави и те и всички именици!

Samo da spomena 4e Ninite ne trqbva da praznuvat dnes.Ima si sveta Nina na 14 qnuari.

ШАРАНИТЕ НЕ СА И ПО РЕКИТЕ ГЛУПАКО. А СЕТИСЕ КЪДЕ ВИРЕЯТ.

Болярино,ти до колкото знам не и никакъв такъв,какъвто се наричаш,а си рязан фес,поселил се върху кръвта на белите балгарски боляри.Не сквернословствай по въпроси,за които нямаш нито ум,нито интелект.Чукай си кадъната,радвай се че те търпим да мърсиш въздуха ни и се стягай за царството на Луцифер.

Пази боже, да си мислиш, че си хванал шаран, а то да се окаже толкова хищна риба, че да изяде рибаря;))

Здраве и късмет на всички именници

За светците: ако трябва да сме точни, на Небето има святи човеци, 24 на брой, които помагат на Христос в първосвещеническата Му служба - в Откровение се описват 24 старци в Небесния храм. В едно от евангелията се казва, че при възкресението на Исус са били възкресени тела на починали светии, които са се явили на жителите на Ерусалим (ето, значи, откъде са се взели). Знаем също, че пророк Илия и Моисей са се срещали с Христос по време на земната му служба. Енох, подобно на Илия, е бил взет от Земята в предпотопно време. Така че на 3-ма знаем имената. Иначе традиционните църкви са много далеч от истината, възприемайки езически практики и вярвания, като вярата в безсмъртна душа, която отива в Рая или в ада след като човек почине. Писанията ясно наричат смъртта сън, в който няма съзнателна дейност. Духовете на умрелите са нечисти духове, а врачките - запитвачи на зли духове. Майката на Исус (Мария) не е била удостоена от възкръсналия си син с някакво по-специално внимание - през 40-те дни до възнесението Той се срещал предимно с 11-те апостоли, също и с над 500 други ученици. От разпятието поверил майка си на любимия Си ученик Йоан (на когото по-късно дава Откровението), а на Мария казал Ето сина ти - и от онзи ден този ученик я прибра у дома си. Обожествяването й е част от твърде успешната война на Сатана за обезобразяване на църквите.

На всички пожелавам поне малко от благочестието на Св.Николай.А тези,които не знаят какво е благочестие-да се потрудят и да разберат що е то.И най-малкото -всеки да го знае!

Честито на всички Николаевци и Николини- да сте живи, здрави и успешни 1000 години! Специална честитка за Николина Чакардъкова, любимка на съпруга ми и поради това и на мен! Жива и здрава, единствена моя, обичана от мен достойна съпернице! То е глас, то е хубуст, то е сексапил, абе Макенонско момиче!

e pone dnes da ne ni hvashtat za sharancheta..politic razni drugi manipulatori :))))..da vie e chestit praznikyt na vsichki imennici i vsichi bulgaria

Много Шарани има явно в България. За какъв шаран става въпрос не можах да разбера, но са малко народностите които ядат речна риба

Да са живи и здрави именяците, рибарите и близките и! Здраве, радост и щастие на целокупния ни народ и весел празник на православните бьлгари!

Честито на всички именници. да сте живи и здрави и добре да си отпазнувате именния ден. На всички моряци и рибари - и на вас честит празник. Да са живи и здрави и леко плаване на тези които са на море. Честит празник и на всички варненци и бургазлии.

vsi4ko nai-hybavo na vsi4ki praznyva6ti dnes :) !

А с омари може ли да се празнува

Честито на всички Бургазлии!!!

xaide 4estit praznik :)

Честит празник на всички именници!:)))

Абе хора празнувайте. нека всеки ден да е празник и кога сме зле така да сме.

Честит празник на всички именници и морски хора! Нека днес денят ви да бъде по-весел от вчерашния, изпълнен с радост и желания, които златната рибка, ако не я изядете, ще изпълни:)!

ЧЕСТИТО НА ИМЕНЯЦИТЕ И ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ДА ПОЧЕРПЯТ БЛИЖНИЯ! А ТИ milen НЕ СЕ ПРАВИ НА ПО- ГОЛЯМ СВЕТЕЦ И ОТ ПАПАТА , И НЕ СИ ОТВАРЯЙ УСТАТА НА ТОЗИ СВЕТЪЛ ДЕН , ЧЕ МОЖЕ ДА НАЛАПАШ ТАЗИ РИБА БЕЗ КОСТИ!

Журналята както обикновено бърка християнския празник със суеверия и народни езически вярвания.

На моя политически приятел НикиБ - да ти е живо и здраво името, за да продължим да дискутираме. Както и на всички други знайни и незнайни Николаевци.

По-нормално би било да се обяви Шарана за свещенно животно като кравите в Индия отколкото за благодарност да се избива и яде? Или каквито обичаите такива и хората? Морал? Честито на именниците!

Нама такива предания. Никога не се унищожава един живот за сметка на друг. Не знамзащо винаги някой си измисля нещо и го разпространява. Просто е празник на моряците, а в моретата няма шарани. Да им е честито името на всички. Да са живи и здрави.

и не само православната църква почита светеца.

A ti be Milen4o,kakyv hristiqnin si?

A SUS SIOMGA STAVA LI BE?

Ако се съди по това, че св.Никола е запушил лодката с шаран, то произшествието трябва да е станало в река. Какво общо има морето и морския риболов с това? Или рибата не е била гаден шаран???

Ne vizdam nisto izklucitelno v tova da zapushish dupka v lodka s sharan, no kakto i da e. Neka ima praznitsi.

да са живи и здрави всички именници, а пък за тези ритуали какво ти пука. Традицията повелява днес риба да се яде и хората да празнуват. Те това е!!!

Хора, не ставайте смешни! Какво християнство е това?! Езическите ритуали нямат нищо общо с християнството!

да са живи и здрави вси4ки именници

Praznika e mnogo hubav i go tacha mnogo kato chovek na morsko semeistvo ot pokoleniq. Samo molq vi se sprete s tozi sharan. Ne susipvate prikazkata s taz protivna riba. Sharani nqma v moreto.

Нама такива предания. Никога не се унищожава един живот за сметка на друг. Не знамзащо винаги някой си измисля нещо и го разпространява. Просто е празник на моряците, а в моретата няма шарани. Да им е честито името на всички. Да са живи и здрави.

Da sa jivi i zdravi vsi4ki imennici!