Има нарушение при строежа между блокове в ”Младост 1”

Разрешението за строеж на сградата в зеленото пространство при блоковете 19, 20 и 21 в ж.к. „Младост 1” ще бъде отменено, каза столичният кмет.

Обратно в новината

Коментари - Има нарушение при строежа между блокове в ”Младост 1” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗА БЕЗСЪВЕСТНОСТ ,НЕПОЧТЕНОСТ И КОРУПЦИЯ иде реч.Наистина епохална.Безогледна ......

трябва СЪДЕБНО ПРЕСЛЕДВАНЕ НА КОНКРЕТНО ВИНОВНИ. КАто гушнат 30-50 % комисонНи, дреме им че не са повече общински чиновници.... ОБЩЕСТВОТО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ "свалено политическо доверие", А ОТ ЧЕСТНО И УМНО УПРАВЛЕНИЕ

ОСТАВКИ,некадърници от ГРОП!

Уважаема г-жо Фандъкова, Сигурно четете тези нелицеприятни коментари, надявам се да прочетете и моите въпроси: Кога ще започнете Източния парк?!? Къде са парите за рекултивация на депото земни маси от изкопните работи по метрото, натрупани точно върху Източния парк? Да бяхте направили поне една-две алеи+велоалея до Панчарево с ттези пари, да бяхне посадили дървета, че тях им трябва много време да пораснат... Поздрави и щастливо кметуване дълги, дълги години до пенсия, че и след това...

Видни интелектуалци пратиха отворено писмо,в подкрепа на д-р Авджиева.Според тях,тя била"епоха,изцедила сетните си сили за развитието и просперитета на р-н Младост".Бившите й подопечни от 25-то ДКЦ,също правят подписка за подкрепа. А мислещите и нормалните,които не са на хранилка при нея,знаят,за каква семейна и кръгова корупция иде реч.Наистина епохална.Безогледна.Вътрешно-кварталният облик на Младост е изключително нелицеприятен.Дупки,кал,мръсотия,липса на тротоари....уникум. Опра гербаджийския пешкир кметицата на Младост.

А новия "частен" тротоаро-паркинг на Сити Клиник, разположен наполовина на общинска територия вечно ли ще съществува?

трябва и съдебно преследване. КАто гушнат 30-50 к комисони, дреме им че не са повече общински чиновници. Колко вече подобни случаи има само с освобождаване, нещо подобно беше и в Ст. Загора, с архитекта, който си купил/построил в парка, срещу което гражданите протестират, и това само с едно освобождаване....Бързо производство и в затворите, едва тогова ще се спре това корумпирано и крадливо племе, не Фандъкова да ги замазват нещата че вършели много работа....

зад пазара в ж.к. Младост, имаше бира-скара от 10-на и по-вече години. В момента е премахна и около 4-5 дебели дървета са отрязани на около 1.5 м от земята, което показва, че няма да се прави градинка на освободеното място, а ще се строи.

Ха - ха -ха, леле колко изгоряха с тоя номер. Всичко в ред, идва акт 16, а изведнъж под сградата минавал тръбопровод на ВИК - и Строителя казва: Аз мислех, че ще се оправя, обаче "връзката ми умря", дайте сега едни пари да преместим водопровода . . . . .тук пък излезе "Топлото" . . . . .и мислите, че не са знаели. . . . .аме сега тоя архитект защо не го вкарат затвора или конфискация на имуществото. . . . . . наивници на средна възраст . . . .шоу майна . . . . .

Аха, топлофикация е стройла под частен терен :) да си преместят тръболяците

Това не е много ясно. По-скоро отново в нарушение някой е реституирал в реални граници терен под който минават тръбите на топлофикация. Но мога да се обзаложа, че съвсем скоро е изтекъл срока за обжалване на това решение за реституция

"Районният архитект е пропуснал да уведоми "Топлофикация София" при издаването на разрешителното за строеж, а под градинката минава топлопровод" ГОЛЯМ "МРЪСНИК" ТОЗИ РАЙОНЕН АРХИТЕКТ" ДА КРИЕ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ КЪДЕ МИНАВА ТОПЛОПРОВОДНИТЕ И ТРЪБИ И КАНАЛИ. МРЪСНИЦИ СА СЪЩО ПРОЕКТАНТИТЕ НА СГРАДАТА И ГЕОДЕЗИТЕ-КРИЛИ. ВСИЧКИ СА МРЪСНИЦИ ИЛИ НЯКОИ МРЪСНИЦИ ОТ СГНС НИ СЧИТАТ ЗА МАЛОУМНИ. ПОЗНАЙТЕ ? ?

Дали ще доживеем момента, когато г-жа Фандъкова лично ще поеме отговорност за нещо, случило се в ръководената от нея Столична община - или тя е на линия само когато с нещо трябва да се похвали; а за проблемите и пропуските са виновни все бушончетата?

Едва ли!

Колкото "пое" и отговорността за оглозганите от кучета из столицата... Вината, и тя, май само с мезета ги поема...

Ами направете нов закон

Вече минаха 26 години от прехода. Още ли действа закона на Лучников? Какви са тези собственици на "земеделски " земи в центъра на София? Крайно време е да се действа радикално.

След като е отменено строителното разрешително и ще се търси трайно решение, е редно живущите да не паркират отново в така наречената "градинка". За справка goolemaps - streetview. А за блока в Младост4, протестираха хора, чиито блок преди това отне футболното игрище.

Игрището е било преместено на метри оттам, близо до колелото на автобуси 213 и 76 е. Друг е въпросът, че е напълно занемарено, мръсно и се разпада.

Преди няколко години Митьо Пайнера построи два блока в зелена площ в "Младост 4". Хората протестираха, протестираха, протестираха, а багеристите бяха готови да загребат децата, които направиха жива верига. Бившата кметица каза нагло, че сме били уведомени, което не е вярно. Част от земята е частна, собствениците й не са обезщетени и са печелили дела на няколко инстанции. Любопитното е, че и под този строеж имаше обект на "Топлофикация". Не знам какво е точно, но изглеждаше като трафопост под земята. За да не му спрат строежа, Пайнера просто отмести с по няколко метра проектите си и необезпокояван вдигна два мастодонта. Понеже отместването се случи на общинска земя, даде "обезщетение" - посади райграс в една площ, която щяла да бъде парк. Сега тя седи оградена и заключена, вероятно готова за нов строеж. А един по-стар блок остана без улица, на която да може да дойде линейка, пожарна, полиция и т.н.

СОФИЯ СТАВА ВСЕ ПО-НЕПРИЯТНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА УПРАВНИЦИТЕ НА ГРАДА.

А за безразборното строителство на нови блокове, един до друг, върху "зелените" площи и тръбопроводи на Топлофикация, в Младост 2, между блокове 206, 207, 208 и 209, докога ще се правят на умрели лисици? Кой ще отговаря?Кога ще бъде сезирана Прокуратурата? А за престъпленията в сделките по продажбата на големия парцел пред унищожения Аско Деница, където беше изграден прекрасен парк, а след последната му препродажба на турска компания е ограден с висока ограда и унищожен, където се предвижда строителство на много високи сгради, свързано с ново разрушаване на инфраструктурата и огромни замърсявания и стресове за жителите на района??? Кой ще отговаря? В тези сделки участва и Министерски съвет?! Кой и кога ще сезира Прокоруптурата?

Точно!!!!!

А къде са хората от зелените партии и организации?

В Младост 1А вече не остана и педя празно място.Защо не строят в празното място зад Младост 3 посока Горубляне,ами се завират там където има построена инфраструктора от комунистическо.А и тя не е ли изчислява за толкова сгради ,колкото са построени навремето. ????Ами защото на новобогаташите така им е по евтино,но иначе прибират парите за такива дейности

Е ... преди 60 години когато са отнели къщата на тези собственици те дали са могли да излезнат в градинката на площада да протестират ? Щом си е тяхна земята и е върната нека си строят по закон каквото им се полага там. Ако общината иска зелена площ тогава им предлага земя на друго подобно място в София и ако се съгласят остава си зелено. Така се прави в правовите държави. Там където си разхождаш питбула с намодник, на повод и му вземаш акото.

Като Ви чета коментарите и репликите оставам с впечатление, че са ви върнали земи и на Вас, но нешо Ви спъва проектите в/у тях. В Пловдив, на моето семейство преди много години са му отчуждили апетитен имот/ и земя/ в центъра на града - сега признават "правото на собственост, без право на ползване"?!?!?! моля за коментар на моя случай

Е, едно време преди 60 години когато им отчуждаваха къщите съборетини ги обезщетяваха с по 4-5 апартамента, а освен това Младост е била голо поле,така че скъпи/а недей да ревеш на чужди гробища..........

Никой не е по-голям от Топлофикация.

Не е, но тук това е прах в очите само и само да се покаже дейност

ТАЗИ НИКАКАВИЦА ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ПРАВИ НА "НИ ЛУК ЯЛА ,НИ НА ЛУК МИРИСАЛА"КАКТО КАЗВА НАРОДНАТА ПОГОВРКА ЗА ТАКИВА/РАЗБИРАЙТЕ МЕ/. Защо чак сега? Пак и Топлофикация е замесена.Тя не знаела, не знаел новия "Гл.Архитект"? Кой знае?АЗ ли? АМИ ЗА НЕЙНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ В ОБЩИНАТА И ПОДЕЛЕНИЯТА ПАК ЛИ НЕ ЗНАЕ ,ЧЕ НЕ СИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ ЗА ПАРНО И ГОРЕЩА ВОДА, А ПОТРЕБЯВАТ И ДВЕТЕ? Как пък издигнаха Юлия Ненкова за Председател на КЗК, и след това пред радио К2 фАНДЪКОВА каза ,че щели да я ИЗПОЛЗВАТ КАТО "ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ"цитирам:ЗА НЕНКОВА:" ТЯ БЕШЕ ВТОРАТА МИ РЪКА, НИЩО НЕ Е ПОДПИСВАНО БЕЗ НЕЙНИЯ ПОДПИС". Колко още неща да цитирам ,за да разберат колко не само ,че е некомпетентна ,но и умишлено след като бъдат разкрити злоупотреби се прави" на вода не напита".Ами за израза, когато хората се бунтуваха срещу Топлофикация при Мая Манолова ,а тя си мълчеше . НИЩО НЕ Я ЗАСЯГА.САМО КАЗА ЕДНА ГЛУПОСТ ,ЧЕ ЩЯЛА ДА ДАДЕ "ТОПЛОФИКАЦИЯ-СОФИЯ"ЕАД НА КОНЦЕСИЯ. ДО СЕГА САМО С ЛАВРИ Я КИЧИХА И НАГРАДИ" С ЧУЖДА ПИТА ПРАВЕХА ПОМЕН" ,НО ДАНО НЕ ЛАВРИТЕ ,А ЛАРВИТЕ ДА Я ИЗЯДАТ!

Съсипахте цяла "Младост" през последните 10 - 15г от безкрайна алчност, некомпетентно управление и "тъмни" схеми. За тази съсипия и подигравка с хората всички сте за "..........".

Стига бе, не четеш ли какво каза Бойко? Младост е пръвърната от спален район на соца в супер място за живеене с бизнес парка, метро, санирани училища и детски градини и трилентов път. Въй, как се разминават мненията...

Архитекта на Младост, който е пропуснал да уведоми Топлофикация. И още по лошото е, че не е видял поземните комуникации в парцела. Как ще бъде наказан? Тук мирише на корупция.

Йорданкешойн ходи в младост 1а да видиш какво се случва безсрамни сте ! Не се наядохте ей!

Голямо нарушение, няма що. Най-много да отложат строежа с няколко месеца

Напротив. За повечето процедури е така - или законите/наредбите са калпави, или изпълнителите са мързеливи/некадърни, а често е комбинация от изброените. Ако се вдигне достатъчно шум или се заведе дело не е трудно да се отмени проекта или да се блокира с години.

Аналогичен случай в Младост 2 - градинката м/у бл.217; бл.206 и бл.218А: преди 4-5г изникна футболно игрище, сега ще се смени статута на реституираната земя и хоп, ще се построи жилищна сграда "за крайно нуждаещи се". В непосредствена близост на футболното игрище в/у малкото останала зелена площ по план ще се гради Параклис!? отново в/у топлопроводите на Топлофикация!!!

Е тя топлофикация като е строила топлопроводите преди 30-40 години е питала собствениците на които насила им е бил взет имота преди 60 години дали може да си строи тръби в/у земята им. Виж по-горния ми коментар как трябва да се реши проблема и как би се решил ако това беше в Германия.

За кметицата на Младост отдавна се пише и говори,че във всяка новопостроена сграда има поне по един апартамент,така че някой да пресметне колко апартамента има госпожата!!!!!!

Ама София е синя, това е важното :)

тиквено оранжева е! Сините измряха отдавна!