Минискандали при клетвата на Лазар Груев

Новоизбраният председател на Върховния касационен съд Лазар Груев положи клетва при встъпването си в длъжност.

Обратно в новината

Коментари - Минискандали при клетвата на Лазар Груев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До Незаинтересован и отегчен: Ти имал ли си някога дело - някой да си измисли някаква причина и да те влачи по съдилища, просто защото това му е хоби и си е хванал теб? Имаш ли идея колко некомпетентни, от кол и въже събрани са съдиите в съдилища на различни нива? Колко бюрократична, скапана е съдебната ни система? Как може да те влачи години, години, тероризирайки те по всякакъв начин? Като част от народа, въобще не ме интересува неговата клетва ! Изобщо не ме засяга! Това е действително е част от професионалния етикет. Единственото, което, като част от народа, ме интересува, е качеството, скоростта и ефективността на вземаните решения! Нищо друго не ме интгересува! Единственият симсъл на тяхната работа е да служат на гражданите и на гражданското общество; на народа. Ако искат - да полагат по десет пъти клетва на ден! Важното е какъв е резултатът. Истинската стойност на нещата е тяхната реална ефективност, а не външните ефекти. Нима не сме го разбрали до сега?

Тоя се мисли за месия, извършваш сакрални свещенодействия пред себе си или пред тези, за които е бил удобен да го назначат / уж, изберат /. А клетвата е, за да чуе народа, че в негова чест се заклева да му служи ! Няма народ, няма правосъдие, няма клетва. Защо трябва да има журналисти ?

Нищо лично, към Груев, но залата няма нужда от професори.До сега нито един не е прогресирал, при преминаване от теория на практика.....макар, че най-вероятно няма и да види зала.

най - после тази отрепка Иван Григоров си отиде! дано само не получи пожизнен имунинет , защо има за много неща да отговаря

Вие жури ли сте, що ли? Л.Груев вече веднъж бе препитван във ВСС. Отделно имаше по пресата няколко интервюта. И тепърва ще има възможност да изказва вижданията си пред медиите. Не е ли така?

може ли да дам няколко решения на ВКС проф. Груев да ги прочете и да се замисли какво да прави авторите им??

Честито на Проф.Груев.Един достоен човек и профсионалист.

Може клетвата да е положена пред ангажираните лица - това не е съществено. Същественото е, че ние, гражданите, бихме искали да чуем идеите и плановете на г-н Лазар Груев за, например, ускоряване работата на ВКС - нещо, което всички нас ни засяга. Клетвата му не ни интересува - това е акт, към който нямаме никакво отношение. Но досега НИЩО НЕ СМЕ ЧУЛИ по най-болезнения въпрос: скоростта и качеството на работата на ВКС! Защото дела се назначават за две години напред. Как може да се ускори работата на ВКС - това е важното. Това да каже.

може ли да дам няколко решения на ВКС проф. Груев да ги прочете и да се замисли какво да прави авторите им??

може ли да дам няколко решения на ВКС проф. Груев да ги прочете и да се замисли какво да прави авторите им??