Сивият сектор цъфти и в Италия

Учителите, преподаващи уроци на частно, както и бояджиите са категориите, които най-често печелят на черно в Италия.

Обратно в новината

Коментари - Сивият сектор цъфти и в Италия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сива икономика - учителите, бояджиите, зидарите и тнт. и тнт. са хора които си вадят парите с честен и много пъти къртовски труд - тези хора не са престъпници !!! Системата използва понятието сива икономика единствено и само да се втълпи на масите за пореден път кое е добро и кое е лошо. Това че постояно към това понятие се добавят елементи като търговия с наркотици, проституция, пране на пари... итнт. е именно с цел да се постигне отрицателният ефект в тясното квдратно възприятие на електоралната единица. Свободният пазар на стоки и труд е основен гарант за цялостта на икономиката и може да съществува само в условия на свободен на обмен.. - малко котролирана свобода - НЯМА !!! Също така всяко едно ограничаване на свободата под какъвто и да е предтекст води и е водило винаги в човешката история единствено до създаване условия за водене на конспиративна и изцяло антихумана монополна политика 100% в ощърб на човешките свободи и блага - Драги зрители 1989г. не беше толкова отдавна, дълги години много народи се любуваха на плодовете на държавният контрол и розова реалност-в отсъствието на сивият цвят от сивата икономика... истински рай за пролетариата!!! - има много нискостойностни и нещастни жалки хорица които някак си искат да вярват че, след като всеки си сложи данъчен номер на челото и на определена дата отива да го сканират, нещата в мизерният им животец едва ли не веднагически ще се оправят - Чърчил винаги е бил прав по отношение позицийте си към българите, но по-неприятното е че това постоянно се доказва отново и отново.. а онези времена са от миналият век.. :(

Нормално. Трябва веднъж за винаги да се разбере, че няма такова нещо като сива икономика. Или има икономика, или няма. След като държавата пречи на нормалната икономика, тя става сива за да оцелява, защото ако фалира, фалира и държава и реакцията е верижна.

Е, аз питам кой плаща данъци в Италия?

неотдавна установиха, че най-печелившата корпорация в Италия е мафията! В интерес на мафият се извършват по 50 претъпления на час. Най-печелившия (като обем) бизнес е строителството, даже не хазартът или престъпните дейност. Какво тогава да си говорим - мафиотска държава, в която всеки гледа да се изхитри, нещо да скрие, друго да открадне.

Ати какво търсиш майната си в Италия като е циганска държава

Нищо изненадващо. Всяка услуга при която фактурата не върши никаква работа на плащащия, не се издава. Ощетена е само държавата, защото не разбита, че дохода на лицето А, на когото е прибран данък общ доход, се споделя с лицето Б, за да му се прибере и на него данък общ доход. А няма съзнанието, че върши престъпление, защото той данъка на парите си е платил и не вижда смисъл да взимат данък и на Б.

КАКВО ПИЩЯТ ТОГАВА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗА НАШАТА СИВА ИКОНОМИКА. Я ДА СЕ ОГЛЕДАТ, ЧЕ И ТЕ ГО ПРАВЯТ И ТО ДАЛЕЧ ПРЕДИ НАС !!! ДА НЕ БИ НИЕ ДА СМЕ Я ИЗМИСЛИЛИ ??? ПРОСТО СЕ УЧИМ ОТ ТЯХ , А ТЕ ГЛЕДАТ ДА НИ КОМАНДВАТ И ДА НИ НАЛАГАТ САНКЦИИ. МОЖЕ БИ ИСКАТ ДА НИ НАПРАВЯТ ИДЕАЛНАТА СТРАНА ЧЛЕНКА НА ЕС ?????????????

да следваме пътя на по-свестните страни, ми тогава да следваме пътя на Италия. Какво ни е? И мафията ни си е мафия, и сивата икономика си ни е сива икономика. Така де... Ей го и нашенския Берлускони се задава на бял кон !

Италия изобщо не ми я давайте за пример - мафиотска държава, в която мафията доскоро си шеташе безпрепятствено. Спомняте си La Piovra предполагам? Наскор имаше коментари за срамно високите заплати на техните депутати. Италианците са алчни и в същото време не ви предлагат съответното качество на стоките и услугите. Цените им са срамно надути, и продължават да се надуват - скоро слушахме за поскъпналата паста. България върви плътно по пътя на Италия. В това ще се превърнем след 30-на години. Показни убийства, лакоми търговци, наглеци и измамници нашир и длъж си имаме от 15-на години. И те след WW-II се развиват по американски дизайн.

v italia si e taka ot mnogo otdavna. nishto novo. spomniam si navremeto hodihme s hazaikata mi gospoja Dinapoli do policiata ili kadeto triabvashe, zabravil sam tochnoto mesto, da deklarirame che sme rodnii i ne plashtam naem, i tia da ne plashta danaci. inache raboteshe na cherno kato shivachka. pri sledvashtite hazai sashtoto. dosta cihanska darjava s hora s ciganski mantalitet.

Какво се карате бре, всеки който може не плаща данъци. Ние няма да открием топлата вода в това отношение.

А ако трябва да продължим списъка с професиите, които са на сянка у нас - също така и автотенекиджиите, водопроводчиците и преводачите. Картинката е сходна.