Рибари: Военни учения убиват делфини

Масовият мор на делфини в Черно море е заради детонация по време на военно учение, твърдят рибари. Те са против обявеното намерение да се забрани риболова.

Обратно в новината

Коментари - Рибари: Военни учения убиват делфини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бойко не мое да мислия, няма право! Тое стана доброволен слуга на някои господари! Сега те така му диктуват, утри - други начин! Няма да спре ученията на военните, защото господарят му не иска това! Който не вярва, да го духа!

Па си убав бе манго.Долнопробни селяндури наречени рибарЕ,возещи се като цървулЕ по морските вълни.

По тъп главоч от този главсек не съм виждал. Че е олигофрен е ясно, но как е минал психо теста в мВР-рето. Ужас

делфините имат слаби стомахчета и лесно се давят,ще ви съдя за оклеветявяне медиите,така да знаете!

ама пенсионерите тролове всичко зцнаят, дори и от морски риболов разбират. Ама запрете се малко. И аз съм пенсонер и затова пиша. Като си нямаме друга работа - занимаваме се с политика. Предлагам за президент да се изидгне някои от нас. Най-много знаете и разбирате. Ама това зоолози, океанолози - те кво знаят, пък и не съм чул да се изказват. Не разбирам, не знам, но едно знам: По-големи бракониери от рибарите няма. Може да имат причини - немотия, но поне да си траят.

Те тия ТРОЛСКИ НОМЕРА, че си пенсионер могат да минават само пред дедо ти Сорос дето ти пълни копанята у кочината.

"Мисля, че малко трябва да помисли и господин Бойко Борисов, че при тези учения в Черно море, на военните, при тези гърмежи и топтежи е нормално да има и такива стресирани животни. Хвърляха се бомби, тътенът се чуваше чак тук, на брега" Няма как да стане господине. Много противоречия има в желанието ви. Те почват от самото начало, но аз ще се спра на края. Военните няма да признаят, дори да са виновни.

Рибарите са 95 % бракониери ...Делфините им пречат ... и затова ги убиват ...

Преди ,или след БРИЗ 2016 зачестиха случаите? На север или на юг по черноморието? Ощипани моми? Освен делфини , колко сафрид.цаца.хамсия?

прави са рибарите

докога ще търпим тази Америк. агресия в Черно море ?днес делфини,утре нас....нали Б/я са я определили за фронтова държава....

Малките представители на този вид са починали от удавяне. Супер!!! Рибата се е удавила. Само някой от МВР или военен може да синтезира такава мъдрост.

Ако делфинът е риба, то ти си влечуго.

Сори! Поставих грешен вот!

Стига сте се карали. Да се молим ученията да приключат по-скоро. Рибари винаги ще има и делфините ще плуват спокойно. Преди 30 години водих туристическа група по море от Несебър до Елените и през целия път наблюдавахме делфини в морето. Когато разказвах, всички ми се присмиваха и ме мислиха за фантазьорка. Но популацията е огромна и вече делфините се виждат и по плажовете.

Навремето при учебни стрелби торпедата бяха без бойна глава. Понякога се ползват учебни муниции. Но и стрелби с бойни муниции се правят. А това, че проверявали дали има делфини наоколо са... да цитирам премиера-слънце - "шменти капели".

Забелязал съм, че често използваш израза "такива като теб". Че такъв като теб, който дава уроци по зоология е редно да знае, че рибите са си баш животни, ама за разлика от изброените от теб не са бозайници. За останалото си прав.

РибарЕте се правят на недоебани.Те са виновни 100% ,убиват ги като се хванат в мрежите и им взимат филето,после отместват бутилките с вода запазващи им парко място на улицата и сядат да коментират преминаващите балъци дошли на почивка.Уникално прости и злобни ,,хора". Ако не вярвате идете в Созопол и се уверете на ,,гостоприемството ".

Отдавна не бях чел толкова "свежа" глупост...

Делфини "починали от удавяне" ... Е това наистина кърти...

Ей ти да не си от герб? Само там има толкова ,,хора" събрани на едно място с подобни съждения. Да ,,ПОЧИНАЛИ ОТ УДАВЯНЕ" абсЕлютно правилно,малоумнико

Абе тия делфини като са умрели в заплетени мрежи що не си стоят там, ами изведнъж се освободили. Я вижте на колко дена са разложени трупавете и после тука: emsc - csem . org /E art hqu ake/ На коя дата бомбите са направили земетресение.

деер

Моля , всички пишман натовци да спазят закона и да съдействат на прокуратурата да си получат 5 години затвор. Мисля, че турските военни ще се съгласят да са в наши затвори, а не в техните...

деер

Или за кого е законът в ЕС?????????

Много тъп главсек имаме. Военните не пускали мрежи! Абе тъпчо дой да гръмна 400 кг дълбочинна бомба на 1 км от теб , пък да видим ще оцелееш ли и без мрежа! Ей тъп простак е Г Костов!

навсякъде се правят военни учения и за първи път чувам, че само делфините страдат! Някой си прави пиар на чужд гръб! Дори и така да е, защо после рибарите ги разфасоват?!

Алоо, и други морски твари страдат, ама като изплуват мъртви на повърхността, гларусите ликвидират видимите последствия. Делфините са бая големи за възможностите им и затова остава впечатлението, че само те са жертвите.