Чакаме у нас Путин да пусне газопровода “Южен поток“

Надяваме се, че изготвянето на междуправителствено споразумение за проекта “Южен поток“ ще съвпадне с визитата на руския президент Владимир Путин през януари 2008 г. в България.

Обратно в новината

Коментари - Чакаме у нас Путин да пусне газопровода “Южен поток“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига празни приказки и коментари! Алтернатива на руските доставки на газ е газопровода НАБУКО, но той е нежелан от Русия, а за капак на всичко чичо САМ налага санкции за внос на газ от Иран. Коментара оставам за Вас.

браво- за първи път се изказва някой ,който изглежда е виждал жив газопровод, но авария по газопровод НЕ Е ТАКА СТАШНА ,КАКТО ПОДОБНА НА ХЕФТОПРОВОД! А ако се спазват всички изисквания на разните стандарти- даже и на руските- няма да има проблем. Всички сметки са с много голям запас на сигурност (safety factor)- даже в руските регламенти е така.Оставят ли се обаче руснаците да работят ,както те си знаят- 1во ще осерат- с извинение вси4ко и 2ро едвали тръбата ще доживее до гаранционните примерно 40 години... Колкото до компенсациите на гражданите ,през чиито земи ще премие трасето- това е първото ,което се прави със стартирането на проекта, защото от там се определя точния маршрут на тръбопровода. Пожелавам ти да имаш шанса да работиш на такъв тръбопровод- ще ти бъде много интересно- аз съм pipeliner и знам какво говоря.

Ние предоставяме територия, която е хубаво да не е обработваема и използваема(защото пасищата са точно такава територия) и е естествено да получаваме наем за това. Съвсем естествено е в калкулацията да влязат и разходите за газопомпените станции и енергията за преноса. Това си е чист бартер. И дано с безопасността по тръбите да е гарантирана защото съм виждал какво представлява авария на газово трасе. Надявам се държавата ще обезщети онези лица през чиито земи ще мине този газопровод(но не за жълти стотинки, а по нормалните пазарни цени). И дано Бог пази тръбопровода от аварии.

Брате Ozzy, не знам как , но винаги ти се отдава международните политически и икономически отношения да ги вкараш в категориите дупене, гъз, шибани, мекерета, гризване на дръвцето . По-кротко, не мисли че да си доставчик , било то и на газ е изцяло печеливша позиция. Търговията е едно такова сложно отношение, което поставя купувача и продавача във взаимозависимост. Ние /в смисъл европейските потребители на газ/ сме в същата степен необходими на Газпром /Кремъл/, колкото и той на нас. Прав си, нужни са алтернативни енергоизточници. Само, че ако беше толкова лесно. ..И за нещо друго си прав , че руснаците обичат българите, и тук няма нужда от кавички. Само , че за поддържане не любовта се иска взаимност. Плюс това любовта и търговията са категории от различен порядък. Ама нейсе, приятна събота и неделя.

,,LAINEN POTOK,, STE NI PREVARNE V KENEF NA EVROPA

Само че шибаните пак ще сме ние, а не Р.Овч. и другите руски мекерета - когато много обичащите братята българи руснаци вдигат регулярно цените на газта, най-накрая ще гризнем дръвцето с парното, а и не само с него.

Продължаваме да се дупим на руснаците, вместо да търсим алтернативни доставчици. А батюшка цар Путин само чака някой като Р.Овч. да подложи гъз.

NE NI TRIABVA RUSKIA SMARDLIV GAZ KAKTO I MIRIZLIVI RUSNACI DA IDVAT V BALGARIA

,,LAINEN POTOK,, STE NI PREVARNE V KENEF NA EVROPA