2 маршрутки и 4 коли се сблъскаха за добро утро

Две маршрутки №22 и четири леки автомобила се сблъскаха в сутрешния час пик на кръстовището на бул. “Гоце Делчев” и бул. “Цар Борис ІІІ” в посока Княжево. Това предизвика огромно задръстване по булеварда.

Обратно в новината

Коментари - 2 маршрутки и 4 коли се сблъскаха за добро утро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Tova e ujasno.Triabva da ima patrulki na vsiaka ulisa.

Момчето зад волана на феата ми е колега, много отговорен и съвестен водач! Доколкото знам куката го е хвърлил в средата на кръстовището при удар отзад,така че маршрутките нее имало начин как да не го ударят. Колкото за селяните с коли в София-стойте си на село-реакциите ви са много бавни за тукашния трафик и създавате излишен риск за всички участници в движението !

Не знам какво имаш в предвид като казваш ориенталска дивотия,но мога да кажа ,че маршрутките в България в твоя стил са балканска дивотия или по точно нашенска българска дивотия.Имах възможност да видя и ползвам маршрутки в Израел.Те обикновено дублират най натоварените автобусни линии,по евтини са от градския транспорт, но най важното е че както всички така и водачите на въпросните маршрутки са изключително коректни шофьори.В техните мини буси както ги наричат е абсолютно забранено возене на правостоящи и никой не си позволява да нарушава това тъй като санкциите са много строги.Шофьорите сами отварят и затварят вратите с елементарни приспособления и не тръгват докато пътникът не е седнал.Та това мога да кажа за ориенталската дивотия.Мога само да съжалявам,че я няма и при нас.

Ми гутен морген тогава.

Относно актове и точки, по-важен е въпросът Колко акта са съставени и колко точки са взети на шофьори на маршрутки и на бандюги с лимузини и джипове от същите тези дебелогъзи катаджии, за които говоря? Или се обиждате на гъз и айде - актовете ми били виновни, че казвам истината!

ей рег. А, да те питам нещо: Казваш, че тези 800 регистрации на коли на ден не са от провинцията, а софиянци. Да ама нещо не се връзва. Друг такъв осведомен като тебе по-долу казва, че София била 10000 души през 1900, до сега да са станали 50000 (макар, че малко ме съмнява). Сега в града има 2 милиона души (поне). Тоест как да го разбирам, че тези 50000 софиянци са тези които сега точно са решили да си регистрират колите и те пречат на трафика, а не другите 2 милиона без 50000, така ли. Ти си побъркан ако верно разсъждаваш така!

Многоуважаеми г-н Всезнайко, сякаш гениалната мисъл на Линкълн По-добре да изглеждаш глупав, отколкото да отвориш уста и да разсееш всякакво съмнение, за вас е изречена просто!!!! Защото трудно може нормален човешки мозък да припише цялото безумие на автомобилните тарикати в София на месторождението им.Не това къде си роден или къде си отрасъл, ще те направи примерен шофьор, а малкото сиво вещество в главата, което при повечето софийски шофьори силно липсва!!!А още по-интересно защо т.нар. силно малцинство от някогашните галеници кореняк софиянци са така твърдо убедени и трайно заблудени, че само и единствено хората от провинцията са им виновни за мизерията в смотания град и за безхаберието при шофирането по улиците.За Ваше сведение - спазването на правилата за движение по пътищата е въпрос на култура и наличие на чувство за отговорност както за теб самия, така и за останалите хора на пътя, а това не се придобива априори по силата на месторождение в София и само пълен комплексар може да мисли така - а такива са повечето софиянци!!!!

Когато забранят влизането на софийски автомобили в Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Несебър, Слънчев бряг и други, ЧАК ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ ЗАБРАНЯТ колите от провинцията да влизат в София. Големи смешници сте. Аз живея и карам в София повече време от повечето от вас, но карам с СЕЛСКА регистрация и ми умръзна некви КЬОРАВИ баби да ме блъскат в теглича - то си е за тях!!!Катастрофите си ги правите вие, защото сте ТЕРИКАТИ!!!

браво на ARISTOTEL- най-после един истински софиянец и по дух, така възпитавам и сина си.

Когато забранят влизането на софийски автомобили в Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Несебър, Слънчев бряг и други, ЧАК ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ ЗАБРАНЯТ колите от провинцията да влизат в София. Големи смешници сте. Аз живея и карам в София повече време от повечето от вас, но карам с СЕЛСКА регистрация и ми умръзна некви КЬОРАВИ баби да ме блъскат в теглича - то си е за тях!!!Катастрофите си ги правите вие, защото сте ТЕРИКАТИ!!!

Точно така софиянец! Някой да е виждал маршрутки в Европа?!? трябва да се спре веднага тая ориенталска дивотия!

Не знам как няма жертви като Ситроена отляво беше целия в кръв. Предното стъкло беше разбито. И не знам защо поредната катастрофа предизвиква у повечето от вас такива реакции - селяните били виновни, софиянците били селяни и тн. Некадърни шофьори колко щеш, без ограничение пол, възраст, град. Само балканският манталитет е общ.

по-големи говеда от щофьорите на маршрутки просто няма!

Наглите боклуци са си нагли без значение от регистрацията на колата. Освен това според изнесените данни в софийския КАТ на ден се регистрират около 800 автомобила - това не са хора от провинцията! Та: софиянци - сами си правите навалицата от коли по улицата, а за това, че не ставате за нищо не са ви виновни придошлите. Никой не ви взема хляба, поне не мухлясалия! Кой колкото може..

Наглите боклуци са си нагли без значение от регистрацията на колата. Освен това според изнесените данни в софийския КАТ на ден се регистрират около 800 автомобила - това не са хора от провинцията! Та: софиянци - сами си правите навалицата от коли по улицата, а за това, че не ставате за нищо не са ви виновни придошлите. Никой не ви взема хляба, поне не мухлясалия! Кой колкото може..

До ARISTOTEL ... Виж какво драги ми смехурко, по нищо не личи, че си от там от където казваш, точно обратното. Само един тъп селянин като теб може така да псува срещу софиянци. Един факт ... ако не си забелязал всички софиянци сме против селяните а не срещу своите както си ти малоумен тъпако.

Преди две години имаше едно много образно заглавие в един от всекидневниците а именно Шофьор на маршрутка или Талибан зад волана. Мисля, че е достатъчно красноречиво.

И още нещо: По кварталите в София строителството трябва да СПРЕ! Иначе скоро половин България ще живее в София - това е пълно безумие! Може да се строи само извън сегашните рамки на града и по изключение на мястото на стари сгради, но без да се увеличава застроената площ и с лимит на етажността до 6-7 етажа, като се броят всички плочи от кота нула нагоре, над които има обем с височина поне 2 метра. Надолу да си копат колкото искат. И всяко дърво и зеленина да не може да се маха без съгласието на 50% от живущите в 100 метрова околност.

Живея на Борис 3,близо до мястото на катастрофата и да ви кажа това не се случва за първи път.Аз шофирам вече 5 години и всеки ден минавам оттам.Абсолютно отговорно казвам че дори и да има брояч на светофара поне 2 коли минават на червено защото така са се засилили че няма да могат да спрат,а там и пешеходци пресичат...Да ви кажа чесно,без да искам да обидя никой ви казвам че напоследък всички опасни ситуации докато карам аз са все от хора с различна регистрация от С и СА.Съжалявам нямам против провинцията и хората от там,но моля ви внимавайте повече това е голям град,с много коли пазете и другите на пътя.

Питам се, как така L го е докарам да кара 10 годишна щайга, а аз карам 16 годишна НОРМАЛНА КОЛА, която предполагам, че замърсява по-малко от много 5-годишни? Но не я карам всеки ден, нищо че е и на газ, а само когато се налага. И винаги гледам да кача някой, който ми е на път, както и мене ме качват. В софия средната скорост на придвижване е 15 км в час - толкова, колкото е и с колело! Разликата е, че с колелото минаваш по-напряко, нямаш еднопосочни и забранени улици и винаги можеш да слезеш и да минеш през подлеза, вместо да висиш на задръстеното кръстовище. Неприятно е, че няма никакви улеснения за велосипедистите, както и за пешеходците в този град. А майките с количките са герои в мирно време! Метрото само ще отложи голямата криза с движението в София, но тя е неминуема, ако не направят високопропускателен обход на центъра с кръстовища на две нива без светофари, както и поне 3-4 подобни лъча от този кръг до края на града. Новите коли не харчат средно два пъти по-малко от 10-годишните. Но средната скорост може да стане 45 км/ч при добра инфраструктура, което значи 3 пъти по-малко чакане по задръствания и може-би два пъти по-малко замърсяване. Иначе съм съгласен, че дизеловите двигатели нямат място в града и изобщо. Вместо тях дано поскоро излезат рентабилни елекромобили, защото в тях е спасението, както и в метрото, тролеите, велосипедите и пешеходстването. А също и в дистанционната работа от в къщи през интернет достъп до работното място - нещо, което тепърва трябва да се развива, за да може да стане масово достъпно. Мечтая си да стана сутринта, да се разходя из гората, по брега на морето, в парка или просто по кварталните улички и като стане време за работа, да си разпъна шалтето на поляната пред къщи, пред хижата, край колата, на плажа, или където ме е завял вятъра, да си пусна компютъра и да си работя от там. Когато дистанционната работа стане масово достъпна, какъв смисъл би имало всички да се завираме в претъпкана София, когато има толкова по-приятни и чисти места ?!

А НА КОГО лИ ПЪлНЯТ ГУШАТА мАрШрУТНИТЕ ТАКСИТА ТА ДА НЕ ГИ мАХАТ ВСИ ОЩЕ, не мога да схвана София на Истанбул ли се опитва да прилича какво?

Глейте ся, братя, мноо е просто: 1. Секи си намира още трима и ги разкарва до работата и обратно, на края на седмицата - делчо на разходите, после - другия кара и т.н.. Така трафика намалява 3 пъти. Перничаните, дето ги псувате тука, отдавна се светнаха на тая работа. 2. Въвежда се такса 'полза от колата' - ако за година си навил под 10000 км - 500 кинта, 20000 - 300 кинта, 30000 - 200 кинта, над 40000 - без такса. Тва значи, че ти реално си ползваш колата и ти е нужна, а не ти седи паметник пред блока, щото 50% от колите в София са такива - нема нужда от нови паркинги, щото 50% от колите ще се махнат.

Prosto trqbva da se spazvat nqkqkavi elementarni pravila . Vseki v Sofiq se pavi na golqm razbira4 i na golqm, sofjor ama to se vijda . Horata ot provinciqta karat mnogo po vnimatelno i predpazlivo. Otdleno , 4e na mar6rutkite vsi4ko im e pozvoleno taka ,4e se zamislete koi e naru6il pravilata?

Защо ползваш маршрутка като си изкарваш акъла,ползвай таксите карат супер.Даже може да те почерпят и някоя водка докъто те возят.

Шофера от София е много прав. И аз шофирам в София, и съм от провинцията, ама като видя че няма да мина си оставам на светофара. Щото и аз адски се дразня, като видя някой да минава на жълто и после ми се пльосне на средата на кръстовището и блокира другите. И не го правят само провинциалисти и жени, айде стига. За някои хора тук провинциалистселяни което показва ниска обща култура. За тяхно сведение, Ренесанса е дошъл първо в Русе, и тазм е била истинската аристокрация. Да не говорим в исторически план, София кога се е пръкнала като столица, при това изкуствено създадена:) Имайте уважение един към друг, моля ви. Хората от провинцията, които работят и живеят тук като мен, в един голям процент са интелигентни и с образование. Друг вече е върпоса как софиянци карат колите си по провинцията:)

do vsi4ki koito sa ot sofia i sa s gordosta na takiva.6te vi kaja samo 4e mojete da kajete na sofia 4e e xubav grad samo ako neste izlizali ot tam za6toto sravnena s drugite evropeiski stolici sofia e edna goliama dupka.tajna kartinka.jelaia vi cial jivot tam da jiveete a az v tazi dupka 6te stapvam samo za malko:) 6tastie

ДО КАТАДЖИЙКАТА КОЛЕГИТЕ ВИ СА КАТО ПРОСТИТУТКИ ВИСЯТ ПО ДЖАМОВЕТЕ НА ЛУКСОЗНИТЕ КОЛИ

на селска столица - селяни!

Драги мои съграждани - софиянци- аз също съм от този град, и то не едно поколение, но скам да ви кажа, че повечето от вас, които протестират срещу селяндурите, дори не могат да пишат правилно. Това, че живеете в София, не ви прави по-достойни и по-качествени хора от другите.

Абе ти си извънредно тъп бе, хората минават през центъра, НЕ ХОДЯТ до центъра с кола, за тва си има метро или аз поне него ползвам като слизам в центъра, така че недей да говориш глупости щото мнооо са излагаш тъпако!

Ми че то 1878 г. у Софето е имало 7000 души, от които половината руски военен контингент. Ако пра-пра-пра-пра-баба ви и дедо ви не са от останалите 3500, що не си траете бе сфиянци нещастни :(

Аристотел е бил педи . Интересен прякор имаш гражданино

a i nesto drugo 90% ot investiciite idvat izvan sofia, taka 4e ne zlobeite mn po provinciqta zastoto ako gi nqmashe tiq hora stqhte da se trepete za po 200 lv :) aii sas zdrave

Няколко пъти пиша за маршрутките, които спират веднага след кръстовището на Орлов мост посока Ректората.Спират внезапно ..........и след него опашка чака,защото е невъзможно да се заобиколи. В това време светва зелено на тия по канала и .....започва една музика от клаксони и ...псувни.И още един проблем, който от всекидневното ми каране установих,редовно някой тарикат въпреки ,че вижда че няма да се изнесе навлиза в кръстовището и си остава там.Съответно задръства пътя на противоположните и започва един омагьосан кръг.Най-често го правят провинциалисти и жени. Човек свикнал на трафика не би го направил. Моите уважения към провинциалистите но наистина се държат в София все едно са на село, където няма светофари и кръстовища,пешеходни пътеки и т.н. И докато местните са толерантни ,до някъде, те си мислят, че трябва да се бутат защото са с предимство. А ПРЕДИМСТВО Е САМО СПАЗВАНЕТО НА ЗНАЦИТЕ И ЗАКОНА!!!

Пари за нова кола нямам и това че няма да си карам и старта кола не ме комплексира. На Станишев съм му казал индиректно много неща, като не съм гласувал за него.

селяни катастрофирет с други селяни. градските се псуват един друг. аристотел, тез глупости за софиянците си ги сложи на задното стъкло.

Хора, като чета коментарите, се срамувам, че съм от София!!!! Срамувам се, че съм човек дори, поради тоталната липсва на уважение помежду ни!!!

Да ви светна за нещо. Преди 5 години бях в Кипър. И там има маршрутки. Обаче си нямате и на идея как е измислено. НЯМА правостоящи. Тая простотия е само тука. Измислиха уж някви места за инвалиди, освободиха едно голямо пространство в средата на маршрутката. Аз инвалид с количка не съм видял, вие? Това са го измислили, с цел да качват повече хора, за да гушат повече. Второ, в Кипър маршрутките си имат спирки, обикновено на 10-ина метра след спирката на автобуса. И хората си чакат там. А не като малоумните тука, на ъгъл на кръстовище и оня спира да ги качи, и всички зад него го псуват. Примери: 5-те кьошета и Руски паметник. Обърнете внимание къде чакат хората. А спирката на тролея е 15 метра по-надолу. Що не чакат там? То малко сиво се иска. Не на последно място. Шофьорите са виновни спор няма. Ама знаете ли дебелаците по колко пари му искат на ден? Миналата година беше 300 лв. Квото направи отгоре за него си е. А помислете сега малко! Общинарите защо не са регламентирали да няма правостоящи? Щото няма да има толкова печалба. Измислиха си някви европейски стандарт за инвалиди....

da slojat kameri s radari na boris 3 pyk da vidim togava kolko katastrofi ste stanat, taka se pravi po evropa (globata da idva na sobstvenika na avtomobila).Ama ne naste pumiari nqmat pari za gluposti a v4era si uveli4iha s 20miliona izdrajkata za deputatite.Kakvo pove4e da vi kaja

Всички изказали се преди мен са прави-София се пренасели със селяния,повечето от шофьорите са идиоти,общината с нищо не помага за облекчаването на трафика а КАТ са там ,където не трябва.Ще става все по-зле

А то е ясно, че от провинцията потока към София няма да спре, ама поне да не идват с колите си или даги накарат да държат изпит в София, защото такива невероятни шофьори с регистрации КН, А, PB, ЕН, У и всякви там букви различни от С (СА), се опитват да карат и паркират в града, че направо е страшно. А как паркират, леле майко, то е страшно. Все едно си е на двора, ужас.

Ediniyat ot u4astnicite v tazi katastrofa e kuka ot 6-to rayonno... mislq 4e e izli6no da predpolagame koi kak e karal v slu4aya, i koi e napravil meleto

А то е ясно, че от провинцията потока към София няма да спре, ама поне да не идват с колите си или даги накарат да държат изпит в София, защото такива невероятни шофьори с регистрации КН, А, PB, ЕН, У и всякви там букви различни от С (СА), се опитват да карат и паркират в града, че направо е страшно. А как паркират, леле майко, то е страшно. Все едно си е на двора, ужас.

Ето че Тато е бил прав за софийското жителство. В столицата няма вече въздух от заселващите се в нея провинциални варвари. За комплексарите от село София е раят на земята, докато баш софиянците избягаха на Запад. Цървулите да благодарят най-вече на гъзоблизеца от Грозден Жельо Желев, че пусна духа от бутилката. С новия-стар кмет - марионетката на червената номенклатура, бате Бойко, и той, горкият се довлече от село, София ще цъфне и ще върже. Да му мислят младите.

БЪЛГАРИЯ Е АБСЛОЛЮТНА БАНАНОВА РЕПУБЛИКА - ЦЯЛАТА ИЗМЕТ В СТОЛИЦАТА А ПРОВИНЦИЯТА ПУСТА. МЕКСИКО СИТИ Е 15 МИЛИОНЕН ХАОС МРЪСОИЯ И ЦИГАНИЯ. Е СОФИЯ Е 2 МИЛИОНЕН ХАОС МРЪСОТИЯ И ЦИГАНИЯ.

Маршутките са МНОГО ОПАСНИ - колкото до изказвания от рода селяните са виновни - обикновенно ги правят най - мизерната и тъпа прослойка от Софиянците. АЗ СЪМ СОФИЯНЕЦ (роден съм в София и родителите ми са от столицата !!!) и най отговорно заявявам, че тези които правят подобни изкавания са тъпи СОФИЙСКИ СЕЛЯНДУРИ. НИЕ СМЕ СВОБОДНИ ХОРА В СВОБОДНА ДЪРЖАВА И ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ЖИВЕЕ И РАБОТИ КЪДЕТО ИСКА !!! А КОЛКОТО ДО СОФИЙСКИТЕ СЕЛЯНДУРИ те са ГАДНО СМРЪДЛИВО ПЛЕМЕ и моля хората от провинцията да не си мислят, че всички Софиянци сме толкова ПРОСТИ !!! Дано ми пуснат поста...

Много яснор че ще избълваме змии и гущери по ваш адрес. Никога не е било такова движението в София, никога. Отвращавам се всеки ден от селянията ВИ !!! Поне на малко култура да се бяхте научили, а не само да мякате и да псувате, Бай Ганьовци!!!! И гледайте знаците и маркировките, те не са поставени за красота!!!!!!!!

Долу ръцете от маршутките бе еееййййй, алооууууу. Фсичку ни е лицензирано от общината. КАТ са наши приятели, а не врагове. И софиенцитииееее да не се ръчкат и да тряскат вратите, к'ат са лунгуркат, д'ън ги изплющяяяя. К'ат стие толкуз отвориние ни съ качвайте биееее.