Тбилиси обвини Москва в опит за държавен преврат

Президентът на Грузия Михаил Саакашвили въведе извънредно положение на цялата територия на Грузия за срок от 15 дни, съобщи грузинският министър на икономическото развитие Георгий Арвеладзе, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Тбилиси обвини Москва в опит за държавен преврат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сталин, Хитлер и Наполеон не са били кръволоци. Това са точно кръволоци и откачени хора с болни амбиции, които погубиха народа си а и други хора покрай това. Сравнението на тези муцини с Борис I e доказателство за тъпоумие.

Мъртвешката хватка на матушката Русия се разпростира върху целия свят.На принципа, че Господ не дава рога на бодлива крава и слес 70 години малоумен комунистически експеривент, подплатен от още 17 годишен тъкъв /пак другарите от КГБ и КПСС са отгове/ Русия слава на бога се разори и няма световното си влияние. Но се бърка в работата на всички бивши съвестки републики и даже си мисли, че това е съвем нормално. Та с две думи, прав си е грузинският президент, долу руските лапи от Грузия.

Уважаеми г-не, по-вероятно г-це. Още отначало се вижда, че: 1. Не си знаете името; 2. Не спорите, а ругаете като каруцар; и 3. Пишете на маймуница. Това е достатъчно, за да се разбере нещо за Вашите умствени възможности. При такъв природен недостатък надали е възможно така лесно да оценявате събития от световната история. Напълно подкрепям мнението на МИША, който, за разлика от Вас, не се кипри с чужди мнения, като Вас, а е дал прости и верни тълкувания на близки и далечни събития. Сталин, Хитлер и Наполеон не са били кръволоци, както Вие твърдите, а хора с ясни политически желания, чието изпълнение изисква революционни мерки. Има и много други примери на проливане на кръв с цел постигане на една или друга повратна цел. Нека си спомним в това отношение за княз Борис Първи. Така че, завийте си баничката с жълтото вестниче, откъдето сте взели гениалните си исторически разкрития, и се приберете вкъщи да си я изядете сладко вместо да повтаряте изтъркани фрази.

Приеми моите извинения. Явно не съм разбрала.

от DIKEN :Толкова съм разочарована от българите, но Вашите коментари /не само в този форум/ ми вдъхват надежда, че не вс потеряно... Жалко, че зовът ви е глас в пустиня.

Здравейте патриоти и американофоби.Глупав е да режеш клона на който седиш,както правят грузинците.Все пак по-голямата част от финансите в тази бедна от всякъде на полезни изкопаеми страна идват от матушка Русия.Гастербайтерит с парите които изпращат от Русия покриват повече от 70%от брутния продукт.И естествено е Русия да реагира,когато кръщаваш централната улица до летището си имени Джорджа Буша.Как нашия Петърчо и Костов не се сетиха навремето-още се чудя.Все пак изпитвам национална гордост ,че в слагането на американците има и по-преуспели от нас.Жалко е че грузинския-симпатиче и гостоприемен народ мълчи-всичко е за негова сметка.А може и да не мълчи но при тази тотална диктатура на демокрациятапо Бушевско-Саакашвилск не допуска друго мнение-цялата опозиция е в затворите.Боже пази Русия и България.Това го писах преди точно 1 година в чата.Почти нищо не се е променило от тогава,освен,че гордият грузински народ най-после се пробуди.Малко остава на диктатурата на американския отличник.А на историка от чата му липсва логика.Без нея всякакви коментари на историята приличат на логистична поддръжка.Отвори си очите,отличнико-тълк историята като студент в американски колеж-едностранно и ограничено,като Миша Саакашвили,който и като се наака-търси виновните в руското посолство в Тбилиси.

Говоря за омразата между грузинци и осетинци. Ако не беше Русия, сега Грузия и България нямаше да ги има. Явно не сте ме разбрали добре.

Любезний ми , DIKEN, благодаря ти за щедрите похвали. Не знаех, че нося съзнанье, крепост, светлина, на робите слепи в робската тъма . Извън майтапа, по-добре кажи с какво не си съгласен. Аз коректно съм казал своите за и против за писанията на ИСТОРИК.

от DIKEN : Вашите коментари като лучь света в темном царстве.

от DIKEN : За каква омраза говориш ? Ти нямаш н и к а к в а представа за отношенията между тези народи, остави политика, попитай хората. Не намериш нито один руснак, който мрази грузинците и обратното. За какви книги говориш ? Лермонтов ?

Може много книги да си чел, но за съжаление нищо не си разбрал. Това са народи, които от векове се мразят бе историко. Може ли вълкът да живее с агнето? Отговор на този въпрос книгите, които си чел ще дадат ли?

Уважаеми историк /11:20/ Не мисля , че е много коректно да изпишеш 34 реда с достоверни исторически факти и към тях да пришиеш един извод, непочиващ нито на тях , нито на коректен анализ на ситуацията. При всички положения Кремъл би желал да кътурне режима на Саакашвили, НО самият той прекалено се постара да доведе Грузия до тази ситуация - Убиистното на премиера З. Жвания, опита за убийство на военния министър, корупция, разарстнала се до размери непознати даже и у нас, фактическата загубата на Абхазия и Южна Осетия /90 % са руски граждани/ на път е и Аджария, периодични кризи с енергоизточници, шуробаджанащина / На Саакашвили роднините до девето коляно колят и беся/ и т.н. Пък и свеждането на ролята на американците до логистична подкрепа Хайде де! Слаб манипулатор си, въпреки , че си на ти с историята.

Йосиф Висарионович Джугашвили/Сталин/ е мелез между баща полуосетинец-полугру и майка полуосетинка-полурус Преобладващ елемент е осетинския. Може би затова той не обичаше такива чистокръвни грузинци като Серго Орджоникидзе, а долюбваше такива като Лаврентий П.Берия. Всъщност макар че беше станал академик именно заради националния въпрос той така и не го осмисли и дефинира (поради схоластично-метафизи си разбирания). Колкот до обидите спрямо грузинския народ и фаворизирането на руския бих казал, че тези явления са характерни за нации именно като българската която постоянно се нуждае от нечие опекунство. Грузинците дори и в рамките на СССР не са нуждаели от опекунство и винаги са се самоуважавали като народ и националност. Колкото до грузинската история тя по стечение на обстоятелствата е много-много по стара от руската, така както и българската е много-много по стара от американската. Колкото до намесата във вътрешните работи виждам, че оправдавате руската инвазия и намеса във вътрешните работи на суверенна Грузия, а американската предимно логистична подкрепа считате за вмешателство макар, че то е това което руснаците правят и са правили толкова години спрямо този горд и велик народ. Не случайно руската политика спрямо кавказките народи винаги е била курвенска . Винаги са били противопоставяни един на друг (дори и в рамките на СССР - спомнете си за събитията в Сумгаит и Баку през 80-те години). Така те се стараят да владеят тези народи, които по лошо стечение на обстоятелствата са останали далече от икономическото развитие на Европа, но в духовно отношение(особено грузинците) никога не са считали за по-малко европейци. Това все пак е люлката на цивилизацията(от древна Колхида тръгват и Девкалион и Пира/гр.мит./ и Ной/библ./). Колкот до сегашните събития те са изцяло провокирани от проруските агенти, които вече губят и последната си военна база в Грузия и много ги боли, като и от това че Грузия вече няколко години се старае да води независима от Москва политика.

SEGA IDE NAS RED

Браво, много точен и компетентен коментар.

Значи народа като се вдига това е преврат, а когато групичка дполитици с много американски пари свалч законо избрано правителство(като беше в Украина и Грузия)- това е революция.Аман от такава демокрация.Иначе браво на грузинците, дано в България скоро да стане така.

Те руснаците си го връщат сега, заради Джугашвили - нали е тяхна кръв.

Ей и грузинците са хора Ei ne sa hora we !

Прогледаха и грузинците, че Саакашвили е американски агент. По същия начин прогледаха и много други източни народи. Грузия е била винаги свързана исторически с Русия. Самият Сталин - най-големият владетел на Русия, е грузинец. Поради това ще продължава да е свързана с Русия. В това няма нищо лошо. Тъпите янки се опитват да заместят руснаците, но това няма да им се удаде. Те са истинските причинители на кръвопролития и войни.

Как да не протестират грузинците? И те както и нас ги върнаха в средновековието. Не на всеки човек му се живее в средновековието.

Тоя Саакашвили е цървул като нашия и властимащите - хварляш всичко срещу тези от които крадеш и мамиш..............с смърт за такива управници които работят срещу народа и държавата си

Пък като дойде на власт по същия начин преди две три години, Саакашвили не беше на мнение, че руснаците свалят Шеварнадзе. Революциите там ги правят американците, когато някое правителство им стане неудобно. Не случайно Мърдок купи преди седмици тази опозиционна телевизия Имеди, която сега уж прокарвала руска пропаганда.

същите като дървените шопи са грузинците - големи усти дай им да приказват и да пият

Грузия ме интересува. Бил сьм там. Разпрьскваха демонстрантите с вода, сьлзотворен газ и гумени патрони. И вкараха части на СПЕЦНАЗ в Тбилиси. Тбилиси много прилича на Тьрново. И през града сьщо тече река. Старите им кьщи са почти като нашите. Много хубави вина, тостове по пет минути. Когато мьжете се сьбират да пият жените само сервират и не им стоят на главата.

ськрати - удьлжи ... загубих дирята на изречението в това малко квадратче. Това е текстьт от Der Shpiegel. Правителс обвинява Русия в оказване тайна подкрепа на опозицията. Отношенията между Грузия и Русия се обтегнаха през 90те заради конфликта в Абхазия-автономна република в сьстава на Грузия, която иска да излезе от сьстава на Грузия. Иззети са материали и от фотографката на New York Times, която е пострадала леко при конфликта около изземването на фотоапарата и.. Иззетите фотоапарати след това са вьрнати. Телевизионните станции не са били вьзпрепятствани да снимат. Saakashvili and the Parliament his National Movement party controls amended the Constitution last year to extended legislators' terms to the fall of 2008 and shorten the presidential term to the same time. The amendment set elections for the president and Parliament simultaneously, which the government insisted is necessary for national security.The government has said that Russia, which has presidential elections in the spring, could try to sow unrest in Georgia, or recognize the breakaway region of Abkhazia, which could lead to a military confrontation. The opposition said the changes were a political manipulation designed to allow the ruling party and president to mass resources for a joint campaign, and have resulted in a Parliament that will be illegitimate when its original term ends in the spring.Witnesses said the water cannon appeared to be used to soak the demonstrators on the cold day, which would force them to seek shelter inside. A photographer working for The New York Times was rushed and seized by an officer while photographing the beatings; the officer wrestled away her camera and shattered it on the street. She collected the broken camera and was able to retrieve her disk of pictures, but the camera was ruined and she had two bloody scrapes on her face.

А ние - мърша, нема, тука, кой да се вдигне и да изгребе от парламента триглавата-говняна коалиция! Успех на грузинците.

Сталин, Хитлер и Наполеон не са били кръволоци. Това са точно кръволоци и откачени хора с болни амбиции, които погубиха народа си а и други хора покрай това. Сравнението на тези муцини с Борис I e доказателство за тъпоумие.

Сталин, Хитлер и Наполеон не са били кръволоци. Това са точно кръволоци и откачени хора с болни амбиции, които погубиха народа си а и други хора покрай това. Сравнението на тези муцини с Борис I e доказателство за тъпоумие.