Децата в градините в Бургас започват обучение с таблети

Година след като община Бургас въведе безплатно обучение по английски език в детските градини, тази есен включва и компютърно обучение.

Обратно в новината

Коментари - Децата в градините в Бургас започват обучение с таблети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а ти знаеш ли ингилизки ?? и какво точно можеш да правиш с компютър?? така се отглеждат кретенчета а не деца

Във Финландия въведоха таблети за всички ученици. За една година нивото им падна от първи в Европа на четвърти в Европа. Направиха проучване и поръчаха независимо проучване от канадската академия по педагогия. Оказа се че са виновни точно таблетите със сериозни последствия върху способностите на децата да се концентрират. Също така невротизма расте и трайното усвояване на материала пада драстично. Абе всеки, който е слушал некоя презентация и е правил чат в същото време го знае отлично. Рекомендацията от проучването е за деца до 10 г.е максимум 1 час с компютър на ден и то не по време на урок.

На децата до 16г рябва да им се ЗАБРАНИ да ползват таблет и смартфон когато са в училище!

одобрено ли е от Министерството?И как така общински инициативи ще се налагат като задължителни без никакво обсъждане?Много странно - каква буря се изви,когато ставаше дума за промени по учебниците,а тук с лекота се правят някакви експерименти,касаещи малките дечица.Не е редно,не е редно-това е насилие над децата.Те трябва да играят повече.

Ся що ми изтрихте вчерашният пост, дето писах че някой кмет ще се облажи значи е вярнооооооооооооооооооооо

що за идиоти си измислят подобни инициативи?! Децата ни не знаят български език, ние вече ги учим на английски! Не знаят да четат, но ще ги учим да работят на таблети! Абе, малоумници, това новото поколение от 10 месеца борави с тази техника, без да сме ги учили,2 но за сметка на ЗРЕНИЕТО, ОЧНИТЕ КАБИНЕТИ СА ПЪЛНИ С ТАКИВА ДЕЦА! НАИСТИНА, ХОРА , КОИТО СТЕ МИСЛЕЩИ, НЕКА ИГРАЯТ НА ГОНЕНИЦА, КРИЕНИЦА, НА ТОПКИ И ДРУЕГИ ПОДОБНИ СТАРИ ИГРИ, НО ИМАЩИ СМИСЪЛ! ИНАЧЕ ЩЕ ГИ ЗАГУБИМ ДЕЦАТА СИ КАТО ХОРА! ЩЕ ДРУСАТ ГЮБЕЦИ ПРЕД ЦЪРКВИТЕ!

От както родителите замениха своето внимание над децата с телефони и таблети, единственото, което ще се развие с бързи темпове ще е: 1) Влошаване на зрението 2) Липсата на нормални диалози 3) Нервни изблици .... и чак накъде на края, единственото, което ще придобият като + ще бъде бързото умение да боравят с това. Почти никакво развитие в IQ или какъвто и да е капацитет. ТОТАЛНО ПРОТИВ ТОВА!!!!!

Що за идиотизъм е да облъчват очичките на децата ни?

Да въведат обучение на български език, че е страшно.

Аха още от градината ще са неграмотни и така после защо. Не. Могат да. Пишат

Даммм,лелките ще научат нещо ново от децата!

деер

Простотията ходи по хората, а не по магаретата....Дерзайте!!!!

Алооо, на децата им трябва да играят детски игри. Счупено гърне, ластик, гоненица, криеница, други социални игри.Като гледам как са забучили глави, в 12 клас ще са цяла група "Кристиян със синият костюм", баси.

леличките повече да се стараят относно чистотата в градините

Отново много добра инициатива в Бургас (след въвеждането на безплатното обученбие по английски в детските заведения)! Дано скоро станем свидетели на подобни неща и в други градове! Към коментара на Тошо: Като баща на три деца мога да кажа, че развитието малките деца е ограничено само от средата и от липсата на достатъчно внимание и/или подценяване на възможностите им да учат нови неща. Самият аз съм приятно изненадан от способностите на малчуганите. За пример, малката ми дъщеря (на 23 месеца) се научи да брои до 10 само за няколко седмици когато беше на около 20 месеца, а за последните 3 седмици се научи да познава около половината от буквите. Знае и няколко английски думички, но не съм сигурен дали е от уроците по английски в яслата или от филмчетата и песничките, които ѝ пускаме понякога. Сигурен съм, че всяко дете на тази възраст би се справило поне толкова при сходни грижи. Имайте повече вяра в умствения потенциал на децата и инвестирайте в него! Любов и много внимание са достатъчни в първите няколко години! :)

деер

Ти комунист ли си или циганин?Какво е това безплатно?! Манна небесна ли?1 Не се ли научихте, слагачи на паразитите, че няма безплатен обяд! 26 години мозъкът на нацията изтича на Запад, а вие продължавате да се затривате!!!!!!!

Я вземи да прочетеш нещо за прихическото тразвитие на децата и тогава дрънкай глупости. Детето ти като знае няколко думички английски и да грои до 10 нещо друго знае ли? Направи му един тест за психично развитие, защото всяко умение има пределна възраст за да се развие. И ако пропусне срока например да общува с връстниците си никога не може да го научи. Изобщо криворазбраната цивилизация.

Съгласен съм, че владеенето на РС и английски език е важно, но...........дали не е важно и времето от кога да се започне...?! Дали да се започне от 3-4 група или от 3-4 клас, кой може да отговори правилно на този въпрос....? Моето мнение е, че преди да се научи родния български език, не бива да се започва с друг. Да не забравяме, че и ученето на език и РС обездвижват децата! А децата трябва да играят, после цял живот ще учат, но няма да може да играят!

еми нали някой трябва да усвоява средства, пък и що да играят на 12г. ще им дават електрички да не ходят пеша, че току виж се преуморили - и да забранят физическото щото вече ще са с високо кръвно и холестерол

като станат на 30-40 г. ще играят - така се получава на практика

Промените в образованието трябва да се правят бавно и постепенно. Защото резултата от една такава промяна ще се види след 20 години, когато тези деца започнат да работят. За таблетите е ясно, за английския също. Таблетите и изобщо компютрите трябва да се въвеждат в обучението на децата само в контекст търсене на информация и факти. Ученето на чужд език не трябва да се прави чрез потапяне, особенно в науките (правилния метод се нарича гмуркане) т.е. учене на чуждата дума след като вече е усвоена като понятие на първия език, за да може да"стъпи" солидно. Всички се учат от грешките. И не го повтарят. Умните се учат от чуждите грешки, тъпите само от своите. Но с такава министърка май ни остава само пробването на вече направени грешки.