Безработните в Бургаско намаляват, търсят хора в туризма

С 2300 души са по-малко регистрираните безработни в Бургаска област през април спрямо март, съобщи Пенка Кирилова, директор на Регионалната служба по заетост.

Обратно в новината

Коментари - Безработните в Бургаско намаляват, търсят хора в туризма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Pesh0

Хора търсят , ама пари не дават . Искат за 400 500 лв , да им бачкат хората , по 12 часа на ден . Да продължават да търсят и ако намерят такива абдали , да работят , да пратят и при мен ... и аз търся :)

Не мога да си представя,някой да ми плаща по-малко от 7,20 паунда на час.Тук (Във Великобритания)е установена със закон минималната надница(7,20).

Скоро бях в Лондон и с изненада установих, че с доход в България от 1700 лева живея по-добре отколкото приятелите ми, които взимат между 1500-2000 паунда в Лондон. Аз живея в двустаен апартамент (80 кв.м.), за който в Лондон се плаща поне 600-700 паунда. Тук ходя поне 2 пъти седмично на ресторант и почти всеки ден се виждам с приятели на кафе. А там се събират 2-3 пъти в месеца по къщите и живеят по няколко души в апартамент. За ресторанти даже не смеят да помислят. За 2 седмици едвам успях да ги навия 2 пъти да вечеряме в ресторант. Въобще живеят по-зле от студентите в България.

С 1700 лв. ВСЕКИ ще живее добре и няма да си помисли за чужбина. Но заплатата в България - средната е 600-700 лв. Ще можеш ли с такава заплата да живееш по същия начин?

Mariana Georgieva

И въпреки всичко не се връщат? Помисли защо? Аз не живея като приятелите ти, позволявам си и нещо за душата. Тук имаш свобода, която на малко места може да си позволиш!

Трябва да се забранят всякакви обяви за работа без обявена заплата на месец или на час . Ходиш по интервюта ,губят ти времето и накрая изтърсят някаква смешна заплата , колкото за бог да прости ....

Обикновено ти трябва да посочиш заплатата, която би те удовлетворила като за начало и с какъв процент очакваш да расте. Освен това е добре да прегледаш годишните отчети на фирмата в интернет, за да си направиш приблизителна оценка тоя бизнес печели ли достатъчно, че да си позволят да те наемат за парите, които ти очакваш от тях. Ако е някоя фамилна компания от типа двама шерпи обслужват 10 съсобственика, които само клатят крака и се правят на фирмаджии - остави ги да си работят там те.

Търсят хора но не плащат и затова кадърните хора бягат ная запад!

Като цените на газа - като свърши отоплителния сезон падат цените, като наближи есен - ги вдигат.

А при какви условия работят често много от тези сезонно наети хора?!

Не само, че работят повече от 8 часа на ден, осигуряват ги на минимума, но ще са щастливи ако си получат заплатите. Моя приятелка получи заплатата си за месец август от хотел Феста в Поморие чак през месец декември.

вкараите хора от германия с говорим немски итака ето ви хора с образование ама заплатите дето ги давате сащите ама в евро i shte namerite hora amakogato nalamite ............

Точно така. Фирмаджиите много се чудят и тръбят навсякъде, че не могат да си намерят работници, а изобщо не споменават за заплатите. Да не намират работници - само така ще вдигнат заплатите.

Безработните намаляват. А на есен? Тиквена работа.

на есен се задържат.... когато икономиката върви напред като сега безработицата пада лятос и се задържа зимаска, когато икономиката тръгне надолу безработицата се задържа лятос и увеличава зимаска, никакво чудо няма тука но на обудаленния и видиотен матерял му се чине че все расте и през зима и през лято и 2008 и 2016..

И аз получих предложение за работа в хотел в Сл. бряг: в кухнята, миячка на 350.00 лв. заплата с осигурена храна и спане/6 жени в една стая/. Благодаря, масово предлагат такова заплащане и се чудят защо местата все още са свободни. Е ... исках да поработя ваканцията за някой лев, но при това положение няма как да стане.

Говориш глупости, по черноморието няма такива заплати дори и за миячки! И проблема че не струваш повече е изцяло твой ;)

Няма как да си кандидатствала наистина за миячка. Имаш много правилен словоред и безгрешно писане. При това търсене на персонал на морето, най-ниската заплата, която можеш да вземеш е минималната. Явно просто си плюеш по туризма ни.

И да по ... петим Препитание се пада на тези със средно образование