ВМЗ-Сопот търси 500 работници, заплатата стигна 800 лв.

Още 500 работници ще бъдат назначени през тази година във Вазовските машиностроителни заводи (ВМЗ) в Сопот.

Обратно в новината

Коментари - ВМЗ-Сопот търси 500 работници, заплатата стигна 800 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези хора нормални ли са?Една сервитьорка взема толкова, а те ще плащат на хора със специалности в производството на огнестрелно оръжие заплата колкото за неквалифициран персонал. Явно в малките градчета експлоатацията е безпощадна.

Унизителна за нацията новина! Търсят се работници, специалисти, стипендианти за да произвеждаме бомби и гранати, за да пълним джобовете на военнолюбците. Оръжейният бизнес набира скорост, и понеже вече сме в редиците на третите страни, жалко за тези, който без да се замислят ще се отдадат на изкушението от 800лв. да станат част от мръсните игри.

А, бе, писна ми бизнесът да реве, че нямало кадри. Кадри има, но пари няма. С трици маймуни не се ловят. Докато не се научат измислените шефчета, че всеки труд трябва да се заплаща подобаващо - няма да им върви бизнесът. Принципът един служител ще си тръгне - друг ще дойде удря качествотово на работа

Към това и младите се демотивират да учат. Просто като видят, че успелите в живота рядко са училите, ами са мутри, политици и т.н. започват да копират поведението на успешните, в техните очи.

Това е минимума, ако не изплащате ипотека. Ако сложим и ипотеката става 1800 ! Което е съвсем нормално заплащане за Българските условия в момента, само че работодателите гледат да се правят на ударени докато минава номера, почват с приказки от сорта "ами те навякъде плащат по 500лв.", "ама вие знаете ли на тва дето ви давам чисто колко данъци и осигуровки плащам..." ДА ! ЗНАМ КОЛКО ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИ И ТОВА НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ! АЗ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ОТ НЕТНИЯ СИ ДОХОД !!! КАТО НЕ ВИ ОТЪРВА НЯМА ДА РАБОТЯ ЗА ВАС !

Стига с тази средна заплата - тя се покачва от заплатите на шефовете, а реалната заплата на работниците е около 450-500 лв. Много добре знаете колко е минимума за да се живее нормално в България - 1200 лв. Всяка друга заплата си е мъчение, оцеляване и ... просто съществуване.

Минималната заплата за да може да се оцелява в България е 1200 евро!

Аз търся 2000 човека за по 200лв. заплата, но липсват кадри..

Това е то Баце искаше да го продава.Същото прави с Летище София което е с огромен потенциал с договори за увеличен пътникопоток и целта е да го затрие като увеличените пътници едва ли не са от концесионера

Много съм изненадан! Липсвали квалифицирани специалисти?! Защо?! не смоггваме да даваме патлаци и боеприпаси на .. нали..!?? но рано или касно всичко ще ви се врне.

Не оръжията убиват хора...хората убиват хора!

Липсват квалифицирани специалисти, защото ги търсят със 600 лева нетна заплата. По-добре да миеш чинии на запад.

работя в арсенал ад от месец февруари, реалната ми заплата е 330 лв. А иначе само обещания, не се издържа. Не вярвам във ВМЗ да е по-различно

Ама те на такива като теб разчитат,да си траят и да им плащат мизерни заплати!Ако си ключов работник им поставяш ти условията минимум 1000 лв,така се прави ... в противен случай напускай!За тези пари или си идиот да работиш или си много голям идиот да им вярваш.В повечето фирми това с увеличението го слушат десетилетия,докато не се усетиш че вече си пред прага на пенсиониране!Бягай далеко от работодател който ти плаща 330 лв!

Нямате ли синдикати там, бе.. па да вдигнете една стачка, па да ги оставите една седмица без производство, че да видите как ще омекнат. 330лв. е унизително..

С производството на средства за задълбочаване на световните конфликти ли ще ми се хвалят? Това ли е всичко, което можем? Че и срещу под половин минимална работна заплата за Европа? Тоя платен репортаж е писан от PR-и , които взимат 800 лева на месец.... За тия пари ще си стоя на село и ще гледам кокошки, със сигурност ще бачкам доста по-лека, сигурна и по-малко времеемка работа, на чист въздух и за повече пари! Малоумни роби са глупаците, дето им бачкат. Най-вече си цапат ръцете и душите с производство на оръжие. Това е като да произвеждаш отрова или наркотик, ама са го узаконили че играта на война носи милиони. Иначе си е точно толкова престъпно колкото и да произвеждаш всяко друго средство за убиване. Да-а, тъпо - хем си роб, за жълти стотинки, с ежедневен риск за живота, хем си мърсиш кармата с престъпна дейност!

само като припалиш таратайката и си отровил десетки около теб с ракообразуващи канцерогени

С ДАНЪЦИ И УДРЪЖКИ 500 ЛВ

Не смогваме да заредим ИД с боеприпаси, много стрелят по руснаците с острели системи.

Много съм изненадан! Липсвали квалифицирани специалисти?! Защо?!

800 лв и ранна смърт са си оферта. Един искаше да ни оправи за 800 дни, друг за 800 лева. Свършиха се сериозните хора в тази държава. Разговор може да има само при 800 евро на седмица. Това е печеливш бизнес.

Идиоти български. Кой специалист ще ви дойде за заплата и отнощение като към румънски селтак. Нещастници !

Тази заплата от 800лв е презентирана така, сякаш е 8000 ;)

Откак Иглата отпра дюшемето на Кобрата на 13.05 того, поръчките ще валят. Така е от как свят светува -едните купуват кобри , другите игли и производителят се радва. Запоачна серийно производство на ПротивоСъседски 'омномет със сгъваем приклад. Снабден е със система за разпознаване свой/чужд.

колко е реалната работна заплата, средната подвежда, защото директорите вземат много

Стани директор бе. Директорите да не са от Сатурн?

Не, от паяртията са. :-) Това е държавно дружество. Пртийният интерес в такива е над всичко.

Тия не са в ред?! Заплатата стигала максимум 800лв?! Вместо да дадат на хората минимум 800 евро(1 600 лв.) те ми се пъчат с трохите, които са останали от трапезата на богатите?! Кръвопийци!! Отвращавам се!!!

Като стигне средната заплата 2500лв. ми се обадете. Иначе не виждам смисъл да сменям Пловдив със Сопот.

Е как си го представят квалифициран инженер от Пловдив да отиде в Сопот за 800лв. Наистина трябва да вдигнат мизата, това е рисково производство.

При добри финансови резултати средната заплата е стигнала 800 лв. Ако махнем заплатите на директорите, колко става средната - 600-700 лв.? Тогава колко е била при недобри финансови резултати - минималната ли?

400 евро за да си рискувам кожата ... Мерси.

Алчността на чорбаджиите ще затрие българския бизнес.

Нормална е заплатата- тя и чистачка в София получава 800 кинта и ако се развърти с метлата що народ може да изтребе като сопотските иглички.................!

Еми вдигнете мизата още малко де.Производството на оръжие е най доходоностния бизнес пък 800 лв заплата.Я пробеайте с800 евро да видим дали няма да стане.Не става само с папкане требе и акъл