Коментари - Вадят синя карта за башмайсторите в ЕС | dnes.dir.bg
назад

Вадят синя карта за башмайсторите в ЕС

Висококвалифицирани имигранти да могат да работят в ЕС при по-благоприятни условия.

Обратно в новината

Коментари - Вадят синя карта за башмайсторите в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аве JU, ти май не си в час. България си е в ЕС, но хората в нея май още не са. Ако си достатъчно добър специалист, можеш да работиш в Европа където си искаш. И към останалите: Добра (европейска) заплата не се докарва само от един работодател, а от няколко. Това е така, защото никой съвестен работодател няма да държи, било то и много добър специалист на висока заплата, ако той му е нужен само няколко пъти в годината. Така че който си е чак, си е търсен постоянно и от работа няма време и гадже да забърше (то и коя ли ща търпи). Колкото пъти съм ходил по фирми, обекти и т.н за решаване на проблеми другите колеги гледат кат новородени, и работодателят им е бесен, че се налага да вика други специалисти след като неговите дори и идея не са му дали какво да прави. Ама кво да прави, накрая като работата стане си плаща като поп и айде чао, до следващия път, пък ние беж при другия. И така сега ясно ли е как некъдърните специалисти раждат сивата икономика. Сега съм в чужбина, отново по работа и мога да ви кажа че навсякъде се работи по този начин. Хайде със здраве.

Вижте горе линка в адрес бар-а как завършва - sepultura!

tova e napulno verno.predi dva meseca vzeh dvama bugari na rabota kato montajnici na knauf na besro4en dogovor s edin mesec izpitatellen srok.No predi tova beh zadaljen da podam obqvi po vestnici i rabotni sili i dr. podobni.a tova vvvaji z

Внасяйте даскали от Бангладеш за циганята!!! При великолепната ви политика по отношение на българите, вече и 55 годишните взаха да се изнасят!

Аз също като Гледай мисля, че става въпрос да граждани на държави, извън ЕС. Изискванията са имигрантът да има призната диплома, най-малко три години опит по специалността и предложение за работно място, което да не е могло да бъде заето от гражданин на ЕС. А ние не сме ли в ЕС, ако се отнася за нас? Нашите журналисти пак не са разбрали нещо и са се опитали да го представят като сензация!

До Гледай (23.10.2007 г. 16:37ч.) въпросът опира както до български специалисти, излизащи към ЕС страни и за квалифицирани специалисти за БГ икономика. Вчера министър Петър Димитров се изрази , че родния бизнес отчаяно изпитвал нужда от квалифицирани специалисти и се бил насочил към внос на такива от бесарабски българи, Китай и Индия? Та, въпросът е двупосочен и завързан от двете страни с гордиевия възел , крещящ отчаяно за държавна политика относно нуждаха от връщане обратно нашата емиграция,достигнала страшната цифра 2, 5 милиона и обезкръвила България, като изключително нужен и ценен човешки ресурс за България, без който България умира!

И в момента специалистите нямат проблеми да извадят работни документи в ЕС. Става въпрос да се привлече глобалния образован мобилен млад специалист, за който има огромен недостиг. Особено в сферите на здравеопазването и компютърните технологии.

Не ви ли е ясно,че става дума за работници извън ЕС,какво намесвате българите???????

За тези които не знаят и говорят глупости: в статията става въпрос за специалисти извън ЕС, например от държави като Сърбия, Украйна и т.н., които искат да работят в държава членка в това число и България, а не за такива от самия ЕС като българите.

съгласна съм, че не е само за българи, имам в предвид, че в Европа няма лесно да допуснат наши специалисти. Първото, което е, че вече са пропищяли от някои наши сънародници, второто - първо трябва да се провери длъжността дали няма да се заеме от граждани на съответната държава, а после чак нашенецът ще трябва да се бори с всички останали имигранти - не е ли така?

за какво са им българи специалисти, те също си имат такива, пък и малко от нашите дипломи ще се признаят в Европа. За да привлекат добри специалисти, които иначе бягат в Канада и Австралия, където режима с работните визи е облекчен. А и кой казва, че го гласуват за български специалисти!? Ще могат да кандидатстват хора от целия свят.

Еми,то българите са най-умни ,интелигентни и образовани и ще завладеят Европата. То всеки завършил българин ще отговори на условията им ,особено от Американския Багоевград,СУ,НБУ-тъ като това са ,според ЕС,признаните в Европа Вузове.Давайте ,младежи,да завладеем Европа и да им покажем ,че сме много класи над нях.Ако имахме и читаво управлевие на държавата -можеше ,ехеее,ехееееееееее и понеже нямаме тек ,отиваме навън да им разкажем играта.

Tazi karta shte e za tezi, koito jiveqt izvun EU, te shte mogat da kandidatstvat za neq.

С тази синя карта ЕС ще си гарантира, че задръстеняци и мошеници като българските политици и бизнесмени няма да могат да правят дъпминг на пазара на труда и да внасят неограничено количество измет в Европа. В същото време от ЕС ще продължават да теглят работна ръка докато ликвидират окончателно бизнеса на мутрите и ченгетата. С тия паразити от соц времената няма друг начин да се разправят. Мокрит сънища на Станишев и компания за внос на виетнамци, молдовци и прочие нископлатени работници скоро ще спрат. 220х3 660 лева минимална заплата за чужд специалист ще трябва да си приготвят желаещите да внасят. Като добавите и квартира, храна, здравна осигуровка, къде отиват бленуваните евтини работници?

Пак европейски напъни. Че кой добър специалист не ги взима тия 1200-1500 евро и в момента в България. Един ризрак броди из Европа.Ба ти призрака бати чудото. Броди си и тва е. Няма изгонване от тая Европа...

Сега ще увисне джуната на измисления ни министър Петър Димитров, която мечтае да внесе квалифицирани специалисти от Китай, Индия и бесарабски българи. Същото иска и бизнеса, щото рИве за квалифицирана работна ръка, немали били, имали голяма нужда? Измисленият министър и правителство ДА СПРЕ ДА КРАДЕ и да оправи икономиката, като на страните от ЕС с ПРОИЗВОДСТВО ОТ ПИЛЕ МЛЯКО- БЪЛГАРИЯ ДА ПРОИЗВЕЖДА и вдига поетапно заплатите реалните според БВП и жизнения стандарт в страната, ЗА ДА СИ ПРИВЛЕЧЕМ ОБРАТНО ЗАПАДНАТА НИ ЕМИГРАЦИЯ, сред която са нашите квалифицирани специалисти. Ако не го стори, ДА СИ ХОДИ нужни ни са кадърни управници, а не крадци и мутри!!!!

много се съмнявам да гласуват ЗА синята карта..........за какво са им българи специалисти, те също си имат такива, пък и малко от нашите дипломи ще се признаят в Европа.

Това е супер!!!

За тези мижави бг заплати може и от Нептун да си внесат работници.

az veche sym po taja programa, dazh i ne znaeh za towa. Obache diplomata ne mi e ot BG

и предложение за работно място, което да не е могло да бъде заето от гражданин на ЕС. Последно - българите граждани ли са на ЕС или не са?

Да, това като зелената карта на германците. Искаха с трици маймуни да ловят, но не стана нещо...

за какво са им българи специалисти, те също си имат такива, пък и малко от нашите дипломи ще се признаят в Европа. За да привлекат добри специалисти, които иначе бягат в Канада и Австралия, където режима с работните визи е облекчен. А и кой казва, че го гласуват за български специалисти!? Ще могат да кандидатстват хора от целия свят.