Коментари - OBG: България пред ефекта на доминото | dnes.dir.bg
назад

OBG: България пред ефекта на доминото

Обективността изисква да се каже, че продължавщите учителски стачки и засилващият се натиск върху правителсвото крият опасност от политическа и икономическа криза.

Обратно в новината

Коментари - OBG: България пред ефекта на доминото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ako e tolkva lesno, napravo na vsi4ki rabotnici, v dyjavniq i v 4astniq bizsness da im ovili4at zapllatata.U4ITELI JIVEETE V BG PARI NQMA!!!

изисква да се каже, че си е е-ало майката.

Има, има нещо за опустошаване в цялата картинка, но кога ли ще му дойде времето?

Щяла била да се опустоши икономиката!Каква икономика,бе?Че тя си е опустошена още когато отидоха машините на скраб,ДЗУ Ст.Загора за 1$,АЕЦ в небитието,БТК за едногодишна печалба, списъкът е безкрайно дълъг .Виновниците седят в парламента и се правят на девици.Май е време да го опустошим,заедно с президентството.

Ефекта на доминото вече започна и няма спиране. Това го доказва непреклонността на учителите. С тази си непреклонност те ще успеят в своите напълно справедливи искания. А когато те успеят ще дойде ред и на следващите. Проблемът е че нарастват разходите в сектори които консумират материални блага а приходите от сектори които генерират такива са в застой. Правителството вместо да се запъва като магаре на мост на исканията да беше помислило откъде да вкара пари в бюджета. Начини много но определено не им пука, нали си бяхме добре с валутният борд, ниската инфлация и доходите от по 350 лева. Да обаче влизането в евросъюза повиши цените на всичко. Храни, наеми,недвижими имоти,електроенергия все основни стоки и услуги и започналите стачки са напълно основателни, хората искат да оцелеят което с 350 лева на месец е невъзможно. Хиперинфлацията е близо ако и да не е вече факт.

Ти нямаш ли какво да правиш през деня, че си разваляш настр. с такива гледки?

Истината е, че правят всичко възможно да задържат заплатите и в държавният и в частният сектор за да богатеят по-дълго време и по-повече. Ако на Запад един работник струва 3 000 евро с всички осигуровки то тук струва 200 евро - чиста ангария, това го няма никъде само в тоталитарните държави.

Нещата вече не зависят от нас

Не повишаването на заплатите ще повиши инфлацията, а инфлацията изисква повишаване на заплатите та поне да се запази стандарта на живот.

Сега гледам Народното събрание и как депутатите гласуваха с чужди карти. В залата няма повече от 30 депутата, но гласували 124. Къде са? Къде са министрите и другите при положение, че се дебатира толкова важен проблем. Ние плащаме за тяхната работа, или по-скоро несвършена работа. Срам!

тези сметки за заплатите никога не споменават колкото учителите печелят от частни уроци и всякакви други странични приходи за които не плащат данъци...а в другите държави доколкото знам не е така

България е с най-ниската цена на труда, най-високата инфлация и най-лошото здравеопазване в Европа. В България има ръст на строителството, което показва, че тече усилено изпиране на мръсни и червени милиарди. Никой не инвестира в реално производство на качествени стоки за експорт, в интелектуални производства, ангажиращи млади и образовани хора с възможности за творчество и добри заплати. Страната няма действаща икономика, а 85% от приходите в държавният бюджет идват от данъци и такси, а не от износ или производство! Масата от хората са с мизерни заплати и пенсии, а основните приходи на хората са изпращаните от 2 млн. емигранти пари на роднините им. Политика и бизнес по български означава безкрайни схеми и далавери! Мафията се е срастнала с държавата и политиците и върши каквото си поиска. ДА, България е лошо място за живеене и читавите хора се махат. А махнат ли се читавите хора, никакви инвестиции във физически капитал не могат да компенсират липсите на човешки капитал, на иновации, на творчество, на талант и желание за работа.

Хора, обменяйте си левчетата в евро, че скоро борда си отива!

Разбира се , че проблема е в високите заплати и привилегии и командировки на Народното събрание,Министерски съвет и всички други ползващи властта и отговорността само за лични облаги.Не ме плаши опустошената икономика,та тя вече е такава по други причини.

АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСНА С ЦЕЦО,НО ЩЕ ДОБАВЯ ОЩЕ: ЗАЩО ПОЗВОЛИХА НА ПРОКУРАТУРАТА 12 000 ДА НЕ БЪДАТ ОСЪДЕНИ,ПОРАДИ ДАВНОСТ? ЗАЩО ПОЗВОЛЯВАТ НА СИВАТА ИКОНОМИКА ДА НИ ИЗСМУКВА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ? КАКВО ПРАВИМ В ИРАК И АФГАНИСТАН? ТОВА НЕ Е ЛИ НА ГОЛ ТУМБАК-ЧИФТЕ ПИЩОВИ? СРЕД СЛЕПИТЕ И ЕДНООКИЯТ Е ВИЖДАЩ И НА НЕГО ДВУОКИ НЕ МУ ТРЯБВАТ: ТОВА Е ПОЛИТИКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО,ФАКТ НЕОСПОРИМ!!!

Нали трябва някой да гласува за Триглавата!

Глупости,ако е така в Гърция инфлацията трябва да е около 200%, в Сърбия 70% и т.н.

ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ ВМЕСТО ДА РЕВАТ СРЕЩУ НАС ДА СЕ ОБЪРНАТ КЪМ СТАНИШЕВ И ДА ГО ПОПИТАТ ЗАЩО ПОЗВОЛИ ДА СЕ НАДУЕ ТОЛКОВА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЕКТОР - МИНИСТЕРСТВА, АГЕНЦИИ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ! ХОРАТА НЕ СА ВИНОВНИ, ЧЕ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ Е УВЕЛИЧИЛА ЧИНОВНИЦИТЕ С 25% И ТЕ ВЗИМАТ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ НЕ ЗАРАДИ ТРУДА СИ, А ЗАРАДИ ПАРТИИНАТА СИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ!

не ми става ясно коя икономика и има ли я изобщо в България?

Да да!Ще стане!Абе кой ги измисля тия простотии?

я тия дето дават акъл да дойдат и да поживеят с тази заплата един отоплителен сезон и ще ги питам дали ще говорят същото? лесно се анализ прави, трудно се пари отделят ...

откога станаха мозъчен тръст много глупости изприказваха тия момчета никой повтарям никой не може да каже със сигурност как ще повлияе 100% увеличение на заплатите икономиката не е физика, нито математика

само БСП :)

ВЪН КОМУНИСТИ ГАДНИИИИИИИИ!!!