Коментари - Домашно школо заради стачката | dnes.dir.bg
назад

Домашно школо заради стачката

Стачкуващи учители смениха класните стаи със собствените си апартаменти.

Обратно в новината

Коментари - Домашно школо заради стачката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Образование имам и то више .Завършила съм Право ,за това не ми пиши глупости .Аз говоря ,като майка ,а ти даже и това не си или ако си доста мърлива ,което личи даже и в писанията ти .Не съм доволна от възнаграждението си но не преча на никого и не вдигам стачки ,като не ми харесва ще си търся работа,но пак повтарям не преча на никого и не рава пред камерата ,че видиш ли парите не ми стигат . Аы ЗА ТЕБ ИВА ЩЕ КАЖА -ТИ СИ ПРОСТО ЕДНА ОПАКОВКА БЕЗ ГРАМ СЪДЪРЖАНИЕ !

Няма недостиг, драги, имам приятелка директор, всъщност няма бройки за информатика, не ми ги разправяй тези. Иначе ще издържа, най-малкото, защото ще разговаряме на ниво.

Има недостиг на учители по информатика и без педагогическа правоспособност ще те вземат, но въпросът е колко учебни часа ще издържиш преди да напуснеш.

Прочетох пост в който се спомена за купуване на дипломи. Нека назначат комисия и да тръгне от училище на училище-дори ще спомена без задръжка гимназията по автотранспорт в с. Борован...раят на дипломите и то...с какъв висок успех само се търгуват :))))е...да живее родното образование дами и господа!

Дъщерями е ученичка в 133 СОУ Ал. Пушкин тяхната учителка не стачкува и си ходят на занятия. Вчера ми се уплака, че нямат парно в училището и учат с връхните си дрехи. Как ще го коментирате това?

До учителка - много от вас се жалват, че видите ли, нямате средства да се дообразовате - госпожо, 1989 г. бях почти 30 г. За 18 години каквото беше за вас, това и за мен - как аз и други успяхме и намерихме време и средства да догоним запада с езици и компютърна квалификация, а вие не успяхте? Не ви ли се струва странно. Компютри на изплащане под път и над път, евтин интернет колкото искаш. Да не говорим, че тази заплата, за която претендирате, че получавате 250 - май не е така, след като 650 не е отговорът на 100% увеличение. Затова, че сте проспали 18 години, простете, но няма извинение.

U4itelite pravqt pove4e gre6ki ot nas u4enicite.OPRAVDANIE IM: pak izqdox edna bukva cifra pak sam gladna.GLADNI LI STE ILI JALKI ?????

moje li da te popitam ti na kolko godini se raboti6 li za da znae6 kak se izkarvata pari za da govori6 taka otkade znae6 4e jenata ne e dlujna da raboti za da ne ostane bez hrana a ? a da ne govorim za ne6to drugo no qvno ne se zamislq6!! ili moje bi mama i tati vzimat po 1000lv na mesec i stigat da ti kupuvat na mesec po 3chifta dunki i taka natataka!!!!nqma6e da govori6 taka ako maikati se bluska6e kato rob za 250-300lv zaplata za da te nahrani i obele4e

mi kato nqmash vreme kakvo si se nastroila da pi6e6 komentari a? i da ima takiva hora koito im se sadirat zadnicite ot ba4kane i vzimat zaplata ot 250lv zaplata a vie deto ni6to ne pravite kakto trqbva iskate po 650lv.Daje i sta4kata vi e ne kato horata ta dori vie ne ste hora draga mi gospojo

Господа управнци, щом имахте пари за учителите, да видим как ще компесирате доходите на българския народ. Ще видим и какъв контрол ще упражните относно работния ден на учтелите. Всички се подготвяме и усъвършенствуваме извън 8 часа ротен ден и в рамките на работния ден но на работното място. Учителите да се самоподготвът в учетелските стаи и 8 часов работен ден. Стига измами на българския народ.

Обичах от сърце моите учители, но сга съм отвратена от поведението на българскте учтели. В четвъртък вечер бях на мястоте където се връщаха автобусите от София. Съжалявам че хора с такова поведение и речник учат децата ни. Да не говорим за нецензурираните им закани и описване с отрицателни епитети на нашите деца. Срам за българските учители. Г-да учители сега може да притиснете правителството защото е на БСП, но ще мине година две ще дойде друго правителство което няма да можете да поставите на колене и ще си платите и за сегашната Ви наглост. Мразя Ви вече като чуя думата учител изключвам телевизор и радио. Опомнете се по-голяма част от гражданството вече Ви ненавижда.

До Валичка Интересно как Валичка с нейния месечен доход от 250 лева си е позволила да има компютър и интернет вкъщи. Или използва служебния. Ако е така и 250 са й много, защото очевидно не работи в така нареченото работно време. Ние учителите нито имаме време когато работим да пишем коментари в интернет, нито разполагаме със служебен интернет.

Ива, исках да стана даскал по информатика миналата година, но нямам завършена педагогика. Затова се задоволих да работя по 8 часа на ден за повече пари. Не обиждай, не съм злобна, не съм те обидила, даже никого не съм нарекла с какъвто и да е епитет, не ми е в кръвта. Но понеже мене ме рекетират точно тези, които стачкуват, а това означава, че не са съвсем искрени във воплите си, та затуй задавам неудобни въпроси, които ти бодат очите.

На какво основание привикват учениците на частни уроци? Тези трябва незабавно да ги уволнят, тъй като не спазват трудовите си договори! Забранено им е да преподават частно на свои ученици. Обичайната им практика до сега беше да изпращат учениците при колежка, а тя от своя страна им връща жеста. НЕ ИМ ПЛАЩАЙТЕ! Ако детето ви има нужда от уроци по-добре потърсете преподавател от университет. Те са запознати с изискванията, а са и по-добре подготвени.

Валичка (22.10.2007 г. 13:36ч.), защо работиш по 8 часа за 250.00 лв. на месец, стани учителка и ще получаваш повече за 3-4 часа на ден! Но ти май и това не можеш и затова си толкова злобна, защото или нямаш образование или си много неспособна за да седиш за 250.00 лв. при 8-часов работен ден! Иначе си мисля, че не е нормално да си доволна при това положение или греша?

ОЩЕ НЯМА ЕДИН ДАСКАЛ НАПУСНАЛ.НЯМА И ДА НАПУСНЕ.ЗНАМ ДИРЕКТОРКА , КОЯТО ИМА КАНАЛ ЗА ПРОДАВАНЕ НА ДИПЛОМИ В БУРГАС,И ЗАРИБЯВА ХОРА,ЕСТЕСТВЕНО САМО ГИ ЛЪЖЕ.В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ БЪДЕ ПУБЛИКУВАНО В ПРЕСАТА

Не разбирам - от една страна родителите реват, че няма кой да им гледа децата, а от друга страна не искат да се намалява ваканцията на децата им. Тогава кой ще им гледа децата. А къде бяха децата до преди месец? Не ставаме ли малко смешни?

ДО ТОЗИ, ДЕТО Е ПИСАЛ ДО МЕН - на наш гръб се прави. Докато няма стачка, на мой гръб госпожите си съкращават работното време - аз плащам на човек, за да не е последно моето дете в градината. А докато стачкуват - пак на мой гръб, защото пак плащам (и представи си пак на същия човек) да го гледа. Яка ми гърбина. А въпросният човек също не е декларирал дохода, който получава от мен.

Г-н Министьр, по време на войната за незвисимост Джордж Вашингтон за да убеди армията да се мобилизира против шарка докарал да имунизират пьрво цялото му семейството. По онова време имунизацията често е била сериозно изпитание. Самият Вашингтон я прекарал много тежко. По време на едно от отстьпленията сьществували намерения за масово дезертьорство не само сред войниците, но и сред офицерите. Повикали кьсно през нощта Вашингтон и той пристигнал. Дьржал една прочуствена реч и офицерите се отказали от плана си. Как ги е убедил ли? Ами казал, че е дал всичко в името на отечеството и ги помолил да се откажат от намеренията си. Зьбите му били привьрзани с телчета един за друг понеже се клатели. Освен това винаги стоял пред армията си. Ако не ме льже паметта 13 пьти са убивали коня под него. Ако вие се интересувахте повече от подчинените си, както и тези преди вас, сигурно щяхте да успеете да накарат учителите да влязат в класните стаи и да водят прговори докато вьрви и учебната година. Проблемьт е че ви нямат доверие.

Не разбирам - от една страна родителите реват, че няма кой да им гледа децата, а от друга страна не искат да се намалява ваканцията на децата им. Тогава кой ще им гледа децата. А къде бяха децата до преди месец? Не ставаме ли малко смешни?

СКЪПИ ХОРА, НИМА ТОЧНО ТАЗИ СБЪРКАНА СИСТЕМА НЕ НИ ПРИНУДИ ДА ТЪРСИМ ОЦЕЛЯВАНЕ И ЧРЕЗ ДРУГИ НАЧИНИ - НАПРИМЕР РАБОТА ВКЪЩИ В СИВАТА ИКОНОМИКА. ДА НЕ БИ УЧИТЕЛИТЕ ДА СА ИСКАЛИ ДА РАБОТЯТ ВЕЧЕР ИЗВЪНРЕДНО - ТАКИВА СА МАЛКО - ВСЕКИ ИСКА ДА СИ ПОЧИВА В ИЗВЪНРАБОТНО ВРЕМЕ, НО САМО АКО ПОЛУЧАВА ДОСТАТЪЧНО И ДА МУ СТИГАТ. АЗ НЕ СЪМ УЧИТЕЛКА, НИТО СЪПРУГА МИ - НО И ДВАМАТА СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА РАБОТИМ НА ОЩЕ ПО 2 МЕСТА, КОИТО СА ДОБРЕ ПЛАТЕНИ!!! ВСЕКИ ОТ ВАС БИ ГО НАПРАВИЛ, АКО ТРЯБВА ДА ОЦЕЛЯВА ТОЛКОВА ГОДИНИ С ТОЛКОВА МАЛКО ПАРИ - ЕЕЕЕЕ НАЙ-НАКРАЯ ЧАШАТА Е ПРЕЛЯЛА!!!

Е съграждани подкрепящи стачката,завършили училище преди Х години ,без представа за бозата която се преподава в учебните заведения и подготовката която дават на своите учиници доволни ли си !? Продължавате ли да подкрепяте алчноста им!? От къде на къде ние учениците трябва да плащаме за алчноста на политиците и учителите!?И кои учители са най-алчни !? Тези които са в специализираните гимназиии.ЗАЩОТО Именно те се хвалят наляво и на дясно пре учениците си ,за кои фирми какви проекти им правят.Същите те ИЗНУДВАТ учиениците да почнат като евина работна ръка при тях,а тези които отказват биват наказани като им свалят бала в дипломата. Някой запитал ли се е кои са учителите които заслужават това увеличение ???? Учителите в началните училища,защото те не могат да дават часни уроци. Добре СЛЕД като учителите искат УВЕЛИЧЕНИЕ на заплатите готови ли са да си плащат ДАНАЦИТЕ ЗА ЧАСНИТЕ УРОЦИ КОИТО ДАВАТ????? ЗАЩО майка ми да работи по 72 часа седмично и да зима 250 лв. заплата ,да се прибира утрепана,да гледа без да вижда какво става около нея заради умората ,А ТЕЗИ БЕЗДЕЛНИЦИ (БЕЗДЕЛНИЦИ ЗАЩОТО НИКАКВИ ЗНАНИЯ НЕ ПОЛУЧАВАТ УЧИНИЦИТЕ ИМ ) ДА ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ .ЗА КАКВО ДА ИМ СЕ ПЛАЩА ,ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ БЪЛГАРИЯ ЗАТЪПЯВА ЛИ ?????????!!!

Е съграждани подкрепящи стачката,завършили училище преди Х години ,без представа за бозата която се преподава в учебните заведения и подготовката която дават на своите учиници доволни ли си !? Продължавате ли да подкрепяте алчноста им!? От къде на къде ние учениците трябва да плащаме за алчноста на политиците и учителите!?И кои учители са най-алчни !? Тези които са в специализираните гимназиии.ЗАЩОТО Именно те се хвалят наляво и на дясно пре учениците си ,за кои фирми какви проекти им правят.Същите те ИЗНУДВАТ учиениците да почнат като евина работна ръка при тях,а тези които отказват биват наказани като им свалят бала в дипломата. Някой запитал ли се е кои са учителите които заслужават това увеличение ???? Учителите в началните училища,защото те не могат да дават часни уроци. Добре СЛЕД като учителите искат УВЕЛИЧЕНИЕ на заплатите готови ли са да си плащат ДАНАЦИТЕ ЗА ЧАСНИТЕ УРОЦИ КОИТО ДАВАТ????? ЗАЩО майка ми да работи по 72 часа седмично и да зима 250 лв. заплата ,да се прибира утрепана,да гледа без да вижда какво става около нея заради умората ,А ТЕЗИ БЕЗДЕЛНИЦИ (БЕЗДЕЛНИЦИ ЗАЩОТО НИКАКВИ ЗНАНИЯ НЕ ПОЛУЧАВАТ УЧИНИЦИТЕ ИМ ) ДА ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ .ЗА КАКВО ДА ИМ СЕ ПЛАЩА ,ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ БЪЛГАРИЯ ЗАТЪПЯВА ЛИ ?????????!!!

Е съграждани подкрепящи стачката,завършили училище преди Х години ,без представа за бозата която се преподава в учебните заведения и подготовката която дават на своите учиници доволни ли си !? Продължавате ли да подкрепяте алчноста им!? От къде на къде ние учениците трябва да плащаме за алчноста на политиците и учителите!?И кои учители са най-алчни !? Тези които са в специализираните гимназиии.ЗАЩОТО Именно те се хвалят наляво и на дясно пре учениците си ,за кои фирми какви проекти им правят.Същите те ИЗНУДВАТ учиениците да почнат като евина работна ръка при тях,а тези които отказват биват наказани като им свалят бала в дипломата. Някой запитал ли се е кои са учителите които заслужават това увеличение ???? Учителите в началните училища,защото те не могат да дават часни уроци. Добре СЛЕД като учителите искат УВЕЛИЧЕНИЕ на заплатите готови ли са да си плащат ДАНАЦИТЕ ЗА ЧАСНИТЕ УРОЦИ КОИТО ДАВАТ????? ЗАЩО майка ми да работи по 72 часа седмично и да зима 250 лв. заплата ,да се прибира утрепана,да гледа без да вижда какво става около нея заради умората ,А ТЕЗИ БЕЗДЕЛНИЦИ (БЕЗДЕЛНИЦИ ЗАЩОТО НИКАКВИ ЗНАНИЯ НЕ ПОЛУЧАВАТ УЧИНИЦИТЕ ИМ ) ДА ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ .ЗА КАКВО ДА ИМ СЕ ПЛАЩА ,ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ БЪЛГАРИЯ ЗАТЪПЯВА ЛИ ?????????!!!

Е съграждани подкрепящи стачката,завършили училище преди Х години ,без представа за бозата която се преподава в учебните заведения и подготовката която дават на своите учиници доволни ли си !? Продължавате ли да подкрепяте алчноста им!? От къде на къде ние учениците трябва да плащаме за алчноста на политиците и учителите!?И кои учители са най-алчни !? Тези които са в специализираните гимназиии.ЗАЩОТО Именно те се хвалят наляво и на дясно пре учениците си ,за кои фирми какви проекти им правят.Същите те ИЗНУДВАТ учиениците да почнат като евина работна ръка при тях,а тези които отказват биват наказани като им свалят бала в дипломата. Някой запитал ли се е кои са учителите които заслужават това увеличение ???? Учителите в началните училища,защото те не могат да дават часни уроци. Добре СЛЕД като учителите искат УВЕЛИЧЕНИЕ на заплатите готови ли са да си плащат ДАНАЦИТЕ ЗА ЧАСНИТЕ УРОЦИ КОИТО ДАВАТ????? ЗАЩО майка ми да работи по 72 часа седмично и да зима 250 лв. заплата ,да се прибира утрепана,да гледа без да вижда какво става около нея заради умората ,А ТЕЗИ БЕЗДЕЛНИЦИ (БЕЗДЕЛНИЦИ ЗАЩОТО НИКАКВИ ЗНАНИЯ НЕ ПОЛУЧАВАТ УЧИНИЦИТЕ ИМ ) ДА ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ .ЗА КАКВО ДА ИМ СЕ ПЛАЩА ,ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ БЪЛГАРИЯ ЗАТЪПЯВА ЛИ ?????????!!!

Е съграждани подкрепящи стачката,завършили училище преди Х години ,без представа за бозата която се преподава в учебните заведения и подготовката която дават на своите учиници доволни ли си !? Продължавате ли да подкрепяте алчноста им!? От къде на къде ние учениците трябва да плащаме за алчноста на политиците и учителите!?И кои учители са най-алчни !? Тези които са в специализираните гимназиии.ЗАЩОТО Именно те се хвалят наляво и на дясно пре учениците си ,за кои фирми какви проекти им правят.Същите те ИЗНУДВАТ учиениците да почнат като евина работна ръка при тях,а тези които отказват биват наказани като им свалят бала в дипломата. Някой запитал ли се е кои са учителите които заслужават това увеличение ???? Учителите в началните училища,защото те не могат да дават часни уроци. Добре СЛЕД като учителите искат УВЕЛИЧЕНИЕ на заплатите готови ли са да си плащат ДАНАЦИТЕ ЗА ЧАСНИТЕ УРОЦИ КОИТО ДАВАТ????? ЗАЩО майка ми да работи по 72 часа седмично и да зима 250 лв. заплата ,да се прибира утрепана,да гледа без да вижда какво става около нея заради умората ,А ТЕЗИ БЕЗДЕЛНИЦИ (БЕЗДЕЛНИЦИ ЗАЩОТО НИКАКВИ ЗНАНИЯ НЕ ПОЛУЧАВАТ УЧИНИЦИТЕ ИМ ) ДА ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ .ЗА КАКВО ДА ИМ СЕ ПЛАЩА ,ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ БЪЛГАРИЯ ЗАТЪПЯВА ЛИ ?????????!!!

Учителите са като всички останали български граждани. Има и лоши има и добри. За да стане това което ти искаш, добрите да бъдат по-оценени, трябва да се направят реформи. А те няма да станат отгоре. Една от целите на стачката е и тази. Освен изядените от ширещата се инфлация доходи на учителите, а и не само на тях, учителите страдат и от липсата на реформи. Какво да кажем за лошите учебници и самата система за издаване на учевници. Търгове с неясни критерии за подбор. Отделно нерагламентираните частни уроци. Остарелите учебни програми,.голямата администрация в образованието и т.н. Хубавото на тази стачка е , че породи дебати и постави на дневен ред проблема с образованието. Иначе, кой щеше да му обърне внимание. Сега на учителите им трябва обществена подкрепа, след като правителството се опитва да ги обезсърчи с протакане на седенката и да настрои родителите против тях, вместо гневът на хората да е насочен към поскъпването на цените. Ако учителите се върнат победени, всичко ще свърши дотам. Няма да има реформи, останалите хора, които също страдат от инфлацията и няма да имат куража да протестират. Всичко ще си върви по старому. Единствено доволни ще са от тройната коалиция, за тях все ще се намерят пари да нови командировки, коли, комисионни и рушвети. И за предизборни плакати и кампании.

Аз не мога да разбера защо трябва да има частни уроци?Щом учителите са умни и добри специалисти знчи учебният час трябва да им стигне за да научат децата ни.Според мене децата няма да имат нужда от частни уроци ако им се обяснява материала в клас.Затова мисля че учителите не си вършат държавната работа както трябва за да им върви частната.След като са толкова загрижени за децата ни защо вече почти няма неплатени извън класни занимания?Защото след часовете учителите тичкат да работят нещо друго.Икакво като им повишат заплатите?Да не би да се откажат от сраничните си доходи?Не.За това съм на мнение вдигат им заплатите но спират частните уроци.Мисля че тогава ще се замислят какво преподават на децата ни.

Вал, тази стачка се прави и заради децата и родителите, а не на техен гръб.

Омръзна ми да чета всеки ден информация, за това кога децата ще учат...Не се издържа...Кому е нужно всичко това?! Всичко се задълбочи твърде много, а изход от ситуацията не се вижда. Направете тук подписка и ще се подпишем всички родители, които сме съпричастни с безумието и бездействието на управляващите. Чашата на търпението вече преля!!! Възмутени сме от всичко което се случва, защото децата ни се чудят по цял ден, седейки затворени вкъщи каква щуротия да измислят, а ние -родителите не можем да работим спокойно, мислейки ги постоянно. А да не говорим, че има деца, за които няма баба и дядо да се грижат и са принудени да стоят вече повече от месец сами у дома, понеже родителите работят....До кога?! Какви са тези искания?!Крайно време е да се вземат мерки и ако трябва да се съкратят учители. Има толкова млади хора, завършващи университети - безработни, които ще се справят и ще заемат тяхните места....Няма незаменими хора!!! Направете тук подписка, така че всички родители ще се подпишем.Направете им отпуските по КТ -20 дни, а не цяло лято!!!Въведете касови апарати за всички учители даващи частни уроци, така че да си декларират доходите както всички останали данъкоплатци!!! Стига манипулации, учителският труд отдавна не е на това ниво, както беше преди 17 години, за какво увеличение плачат....Не увеличение, а уволнение!!!!!!!!!!! И ние имаме деца г-да управляващи, а кой ни пита как заделяме средства за частни уроци и успяваме да се вместим в семейния бюджет?! От всичко личи, че тази държава иска да създава нискоквалифицирани и неграмотни млади хора,а и без това страдаме от недостиг на работници....Не виждате ли, че нацията ни умира?! Всички по-будни млади хора избягаха навън, останахме тук само в преклонна възраст....И 15 % плосък данък да въведат, с това не се решават проблемите, всъщност ще се удържат същите пари, като само хората с големи заплати ще намажат...Да му мислят семействата, които гледат с мъка децата си и се чудят как да преживяват....да му мислят пенсионерите....Инач на фона на всичко това, няма депутат който да не кара нова лека кола и да се чуди в кое казино да пръснемалко парички за забавление. Горко ни, мили хора!!! И тук - в стачката пак прозират нечии интереси, а от това страдат единствено ДЕЦАТА ни!!!!

Ако поне малко знаеш, какво се учи в момента в балгарското училище, няма да говориш за загуба на учебен материал. То самото учебно съдържание е меко казано ЗАГУБА. Но ние си плащаме чинно тази ЗАГУБА всяка година под формата на УЧЕБНИЦИ ОТ ХИЛЯДА И ЕДНА НОЩ. Какво ще загубят тия деца? Една малка част от купищата непотребни простотии, с които им пълнят учебниците, че и главите. Че то, по-добре да загубят и повече. А тия глупости учителите не си ги измислят сами. Отгоре на всичко ги и контролират, дали преподават всичко и по план. А контролиращите /от Регионалните инспекторати по образованието - понастоящем със статута на ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ/, често са на ниво под ученическото. Ха, сега, ти ми кажи, какво толкова са загубили учениците? Ако обичаш го и напиши във форумчето!

Родител , ако всички решат да стачкуват, значи положението в държавата е много зле. И тогава не е виновен този който стачкува. А иначе, стачката е единствения начин за постигане на синдикални искания. Ако мислиш, че от това ще ти стане по-зле , се лъжеш. Просто учителите ти показват начин, с който да се бориш за правата си. А в случая, виновна е инфлацията и некадърното управление, а не тези които стачкуват. С учителите плувате в една лодка, не я клатете.

е точно това не го вярвам, учители да преподават БЕЗПЛАТНО в къщи -не им вярвайте ! убедих се за 14 години /точно толкова време имах взаимоотношения с учители на децата ми/, че на учителите изобщо не им е грижа за нашите деца, дебнат само за частни уроци за допълнително пари.

Нямали да стачкуват днес и утре защото имало дебати в Народното събрание не господа не са на улицата защото вали и е студено В сряда спира дъжда и се повишават температурите и тогава отново ще вият хора като побъркани е ако това не е цинизъм драги ми родители

Докога всички професии и хората- ще се плюят? Толкова ли няма единодействие.Кога ще стигнем развитите демокрации на единомислие и тактичност. ЕТО ЗАТОВА ЩЕ ТЪПЧИМ НА ЕДНО МЯСТО!!! И ЗНАЕТЕ КОИ НИ УПРАВЛЯВАТ- ДС...

ДО ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ !!!!! СЕГА Е НАШ РЕД НЯМА ДА СИ ПУСКАМЕ ДЕЦАТА НА УЧИИЩЕ ДА ВИДИМ НА БАЗАТА НА КАКВО ЩЕ ИСКАТ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ!!!!Възмутена съм ,огорчена съм ,как може на фона на нямотията ,която залива страната учителите да не харесват заплата от 650лв.Засрамете се ,жалки и нагли сте.Аз работя за 250лв по осем часа на ден и не съм само аз ,а повечето хора са в това полежение,но нито сме ревнали нито пречим на някого .Това не е метинг за заплати ,а политическа поръчка то се видя те самите не знаят за какво стачкуват.От другите градове кандидат кметове им плащат два автобуса да отидат на митинг протест в София ,а нашите деца да си стоят в къщи да ги мислим ,как са и да се притесняваме,че изтърват материял. СКЪПИ УЧИТЕЛИ ТАКЪВ ПРИМЕР ЛИ ДАВАТЕ НА ДЕЦАТА ЧРЕЗ НАТИСК ДА ПОСТИГАТ ЦЕЛИТЕ СИ ? СРАМОТА ДОСТАТЪЧНО СИ ПОЧИВАХМЕ ЛЯТОТО ДА БЯХМЕ СТАЧКУВАЛИ ТОГАВА ...ВИЕ СТЕ СРАМ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Явно не си добре с математиката!А случайно да си чувала за брутна и основна заплата?320лв основна казаха хората,че получават,а правителството предлага 650лв брутна!650лв брутна е около 430лв основна,т.е. не е даже и 50% увеличение!

Трезвомислещ-да ти го туря в устата!Опитай се да живееш с 300 лв на месец,бе боклук! Мамицата ти комунистическа,инфан

Защо ли да става учител, като може да стане шофьор.... Май има нещо сбъркано. Ако можеш да работиш нещо друго, защо наистина ставаш учител? ... Дали само заплатата е определяща?.... ЗАЩО НАИСТИНА ЕДИН УЧИТЕЛ Е СТАНАЛ УЧИТЕЛ, А НЕ НЕЩО ДРУГО?....

Аз предлагам, на мястото на някой уволнен учител, както предлагаш ти, да отидеш ти самата. Хем се правиш на умна, хем си упорита. Да те видим тогава ,каква песен ще пееш, като удвоената инфлация ти изпразни джоба. На учителската стачка ли ще се сърдиш, или на некадърното правителство?

До Родител Ако стачкуват всички, ще е национална стачка!Резултатът ще бъди един- дори и нашите политице ще успеят да разберат, че сме народ а не мърша!Този ден обаче явно е далеч!

Как да подкрепя учителите, като те и сега продължават да дават частни уроци, да искат пари. Поне докато трае стачката да бяха спряли - от кумува срама не от друго. В пуличния сектор те най-малко заслужават увел. на заплатите. Работата им е некачествена, незаинтересована и недостатъчно. За морал няма да говорим, всички го видяхме.

Привет на всички! Вчера се върнах от Македония. Там чух най-големия комплимент за България и то от македонски академик, който уви, се счита за македонец и недолюбва много страната ни. Та той каза - българите вървяха напред в Македония с читалищата и учители и след това войската им нямаше никаква работа, а сърбите първо с войската, а след това ни донесоха хазарта, чалгата и курвите. Чиста глупост е да не подкрепим учителите. Те и българското училище, дори в този му вид са едни от малкото неща в BG, които пазят българския дух. А без този дух сме едни завинаги обречени на мизерия пичове някъде в ъгъла на Европа. Нека учителите получават повече пари от мен, нека са на делавера и нека всеки иска да стане учител, писател, учен или просто образован човек, а не свиня-грабител. Тогава и аз ще живея по-добре. Дотогава крадците ни ще вървят напред с кражбите си, а след тях ще има чалга, хазарт и курви вместо образование, наука и български дух. Ето защо правителството демонстрира такъв непокузим относно стачката, относно пропадането на учебната година и относно съдбата на хиляди образовани учители...Това дори е им на делавера - поробването ни ще е още по-лесно без образование. А и виновни за всичко ще са алчните учители...

Съгласна съм, че заплатите във всички сектори на икономиката са ниски. Все пак и аз живея в България и тук отглеждам децата си. Но искам да разкажа една история. Когато сина ми беше във втори клас ги пое нова учителка. Оставям на страна това, че детето ми не искаше да ходи на училище. Че учителката реши, че деца на 8 години са в пубертета, защото тя не може да ги умири. Лошото беше, че децата не научиха нищо от нея и на нас, родителите ни се налагаше да преподаваме целия материал в къщи.Слава на Бога, в четвърти клас децата имаха нова учителка. Тази жена успя да преподаде материала от 2,3 и 4 клас за една година. Успя да сплоти класа и да създаде колектив, успя да ги изкара на челно място по краен успех. Успя да накара децата да уважават нея и учителската професия (явно през тази година децата излязоха от пубертета).В края на уч. година, децата се бяха скупчили около нея и всички те - учител и ученици-плачеха.Те и до сега помнят името й!! Можете ли да ме убедите, че и двете учителки заслужават една и съща заплата? Господин Министър, Смятам, че всеки би трябвало да получава толкова, колкото е работил! Не се поддавайте на натиска! На това в нормална държава се казва пладнешки обир! Нека учителите да докажат, че заслужават такива възнаграждения. Ако заслужават им дайте и по-високи заплати!!! А не да крещят (начело със синдикалната си лидерка) като махленски клюкарки и да ползват децата ни като заложници!

Turgovzi? ama shtom ypravlenieto dopysna tova , za kakvo da govorim, dokaraxa xorata do proseshka tojaga, a samo raboti i prodava rezervatite na Bg za finansovi gangsteri ot beneluxa, togava kakvo, bezymie!DA? AIDE SEGA PLASHTAITE ZA YROZITE SKUPO? KOITO IMAT PARICHKI? A DRYGITE BEDNI DA NE PLASHTAT? TOVA E..TAKA E...

До Учител- за съжаление не само учителите, но и всички останали работещи се чудят как да се нахранят и да си платят сметките, за дрехи не говоря, защото пред магазините втора употреба се вият вече опашки. Какво би станало, ако всички решат да стачкуват? Тогава няма да получите и сегашните 350лв. Трябва да има компромиси и от управляващи и от стачкуващи, защото истината е винаги по средата. Ако се увеличат драстично заплатите в публичния сектор, инфлацията със сигурност ще ги изяде. Това всеки го знае.

ВИЕ МАЙ НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ УСЕТИТЕ, ЧЕ ВСЕКИ ВЪВ ФОРУМА МОЖЕ ДА ПИШЕ ОТ ДРУГО ИМЕ - АЗ САМАТА ПИША ОТ 3 ИМЕНА - КАКТО МИ Е КЕФ - И ТОЗИ, КОЙТО ПИШЕ ОТ ИМЕТО НА УЧИТЕЛКА НЕ Е УЧИТЕЛ, А НЯКОЙ, КОЙТО Е ПРОТИВ ТЯХ

ZNAETE LI KOE STE BADE LOSHO AKO UCHITELITE ZAGUBIAT TIAXNATA STACHKA?????.. LOSH STE BADE CHE SLED TOVA MUTRITE I LAINATA OT BANDTISKATA SOCIALISTICHESKA PARTIA STE SE POMISLIAT ZA BOGOVE I STE SE OPITVAT DA SMAJAT VSIAKA EDNA STACHKA NAPRAVENA OT KOGOTO I DA E DRUG

Учителите вече прекаляват.Не може да искаш да работиш по социалистически, а да получаваш по капиталистически.Дне учители нямат нищо общо с някогашните учители които са ни учили нас.Те говорят само за пари,частни уроци и изобщо не ги е грижа за децата-както те ни убеждават.Не вярвах че ще паднат толкова ниско и наистина повечето хора казват че те имат закърняли мозъци.Коий ще плати на родителите които в повечето случаи си взеха отпуски?Кой ще ни компенсира-Янка Такева ли - която взима по 5 брутни учителски заплати и се прави на много загрижена.Каква низост!Господин министър -аз ако съм на Ваше място ще издам заповед-Ако утре учителите не се върнат на работа при посочена сума -650лв или да си подават оставката или ги уволнете дисциплинарно.Има мнаго пенсионирани учители и студенти които ще заемат тяхното място и много по-добре ще се справят.