Коментари - Учителските синдикати объркаха и десните за вота | dnes.dir.bg
назад

Учителските синдикати объркаха и десните за вота

ДСБ няма да се откаже от вота на недоверие, заяви лидерът на ДСБ Костов. В сряда от централата на СДС заявиха, че Костов сондирал мнение с Юруков дали да не се оттегли вотът, след изявлението на премиера Станишев, че се е договорил с учителските синдикати.

Обратно в новината

Коментари - Учителските синдикати объркаха и десните за вота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

mnogo zloba i omraza prochetoh v niakoi iskazvania dokoga she iakarame taka badete po dobri edin kam drug po tolerantni neshto i za daskalite ami oliahte se badete po otgovorni vsichki vijdame koy stoi zad tehnite iskania BOYKO BORISOV dokato vse oshe ne mu e padnal reitinga iska da othape i toy goliam zalak iska chres tiah da svali pravitelstvoto vsicchko e scenariy

Учителите са неглеци и рекетьори. Искат министерски заплати. Нека се погледан какво им е нивото на убочение.

Янка Такева гардероба и гледа вътре стои С. Станишев и се хили. И тя тогава с треперещ гласец пита: Де ми го Костов??

Има кой да ги смени и ако не искат да са учители да си вземат нещата и да си вървят.Нека да обявят конкурс за назначаване на учители при заплата 600 лева, която им дават и ако не се яви никой кандидат да им дадат още 600.

Ами те тогава не искаха нищо когато беше Костов премиер, значи са били добре и какво да им увеличава той в такъв случай? Па те май не смееха да протестират тогава щото нали неговото правителство беше дясно, а сега са решили, че на това правителство с преобладаващо ляво участие могат да му се гевезят ама ядец щото колкото е царо десен толкова е и Серго ляв. Всичко е едър капитал брат ми и само за себе си мисли.

До частния бизнес На всички е ясно колко плащате! Питам къде отива разликата между европейските цени и българските заплати! Заплатите и осигуровките участват в определянето на цените!При 10-15 пъти по-ниски заплати и осигуровки, къде отива разликата, кой прибира доста тлъстата печалба?

Кретена си ти, ако си родител! Не разбирам, защо родителите мислят, че училището трябва да им ГЛЕДА децата. Училището е институция в която децата се обучават, а се отглеждат в семейството. Какви са задълженията на родителите към собствените им деца! - може би само да ги направят. Родители, опомнете се и подкрепете учителите!

Ми хайде 100000 лв да им дадем на скъпите учители, да обучават кретени в училище и да лапат необлагаеми пари от частни уроци, от които също смисъла не е особено голям! Иначе това си беше чиста политическа игра на синдикатите и няма какво да се заблуждаваме.

До Родител (18.10.2007 г. 13:15ч.), що говориш глупости и нереални неща? Нямаш и понятие от дължината на работния ден на учителите? Той не може да се развява с дължината на работния ден на човека с физическия труд!!!ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ УМСТВОН И ФИЗИЧЕСКИ ТРУД!Да направим сметка!26, 5 ч.преподаване седмично по 5 лв./една трета от нормалната цена на един частен урок/ правят 132, 5 лв.10 часа подготовка седмично/писане на тестове, подготовка на уроци, планиране, проверки/ по 5 лв. правят 50 лв.2 часа седмично попълване на документация/дневниц материални книги, лични дела икой знае какви още глупости ще ти натресат отгоре/ по 5 лв. правят още десет лева.Два часа разговори с родители-още 10 лв.1 час извънкласни занимания-още 5 лв.Като ги съберем се получава 207 лв седмично или 828 месечно /бруто/.А ако си с децата на екскурзия.Тук не включих заседанията на ПС/1 месечно/ и различните комисии, бързите оперативки в междучасията, дежурствата, олимпиадите в почивните дни/тогава плащането е двойно/, кандидатските изпити...И квалификациите, на които от време на време се ходи в почивните дни???? Че има за рязане от системата има, и никой не го отрича.Само че една чистачка върши доста повече работа от един експерт в РИ на МОН, а получава доста по-малко.А и в РИ има чистачки !Когато правиш сметката, слагай всички-и чистачки, и директори , и учители. Оправдавам те, простотията ходи по хората!

Нищо не се объркало.Синдикатаит получиха нова задача:Наново да увеличат напрежениението.Запо наново изнудване.Тия деца-правителствот като им се подават на акъла тъка се получава.Какво искаха си го получиха.Немогли да сметат проценти?-на куково лято,за такива тъпоглавци няма поправителен изпит.Да се пръждосват тия,ред е на други да стачкуват.Омръзна ми да гледам даскали облечени от главата до петите за по 5-6 00 лв. от частни уроци,с недекларирани доходи.Аман!!!!!!Дир лудница продължава.

Да направим стачка срещу стачката на учителите.

Добре и аз съм на мнение , че учителите могат да получават по-голяма заплата, но само при 8 часов работен ден , който да прекарват в училището и само 20 дни отпуск в годината. Нали искат справедливост и равноправие, нека тогава да са равни поне по работно време с нас. То е ясно че поне 60% от хората в страната ни са в частния сектор и не могат да претендират за по-големи заплати, не е тайна че повечето от нас са на 200-250лв.Така че господа учители-бъдете почтени във всичко не само в исканията ви. Не става въпрос за направеното от вас или от нас за децата, става въпрос за реално работно време , каквото е в цял свят. Моля Ви работете поне 40 часа на седмица , за да заслужите тези пари , за които сега се борите и имайте отпуска само 20 работни дни като всеки човек в България!

Да, Костов беше зает да приватизира, за да спре разграбването на държавата от комунистите с фирми на входа и изхода на държавните предприятия. А иначе кой се е възползвал от приватизацията се вижда. Има ли фирма която не е собственост на комунисти и ченгета???

Ако не беше приватизирал сега нямаше да вземат и по 300 лв. А 700 тогава не е можело, нали се сещаш излязохме от хиперинфлация, и средната заплата беше 180 лв или по-малко. И сега са невъзможни, но можеха да бъдат щом в македония и Румъния успяха. Само че нас ни управлява Сакса и Сергейката и затова сме го докарали до тук.

КОМУНИСТИ, ТУРЦИ, ЦАРИСТИ - МНОГО СА, А ПЪК И НЯМА ДА ПОДКРЕПЯТ ВОТА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. ЯСНО Е НА ВСИЧКИ, ЧЕ КОМУНИСТ ПАРИ НЕ ДАВА, КОМУНИСТ ДАВА ВЛАСТ САМО С КРЪВ... ПАК ГИ ИЗБЕРЕТЕ ТИЯ БОКЛУЦИ, ПАК.....

Не съм привърженик на никоя партия, защото всички лъжат и крадат. Но искам да попитам Костов, като беше на власт защо не увеличи заплатите на учителите тогава на 700лв. и сега нямаше да стачкуват. Но той тогава беше зает да ПРИВАТИЗИРА всичко в тяхна полза.

Какво значи това! Чистачките ли в училищата ще вземат по 427 лева!! Ако беше Костов, и толкова нямаше да вземат!! Нямаше кой да ги организира и манипулира тогава!! Абе работата е ясна от самото начало. Риба се лови в мътна вода! Ама рибаря им ги е слаб!!

Едно предложение във връзка с тези нагли искания за заплати на учителите: добре нека получават оп 650? но работното им време да е от 8 часа в училище-там да подготвят своите уроци за следващия ден, и по време на дългия им годишен им отпуск да получават 20 дена брутното си възнаграждение /както повечете работещи в България/, а през останалото време от отпуска минималната за страна заплата. И освен това да се въдете задължение за деклариране на доходите от частни уроци

Писна ни да слушаме недообмислени неща и да чакаме кой още ще ни се качи на гърба.От частния сектор /той е преобладаващ/взимат и за здравеопазването и за образованието,а дали получаваме това за което ни удържат от заплатите и длъжни ли сме да търпим да ни пречат да си вършим работата.Ами ако и ние скочим да стачкуваме.

Много сте сдали багажа,щом една откровена манипулация ви обърква!

Отказа ли се, не са се отказали, какво значение има. Така или иначе правителството няма да падне, засега, но иначе ми се струва, че няма да изкара мандата си.

Вчера 640, днес 789, а утре....?

Да срещне сега Левон не може го позна, защото е замислен дали пък да не се откаже да се отказва от вота на недоверие или не. Щото Тренчев и Такева нещо съвсем го завъртяха май , та чак и той не може да ги разбере. Ми ей го на като нямаме качествено образование и цялата ни държавица се шашна!

Не знам кой ми отговори по-горе, по стила на отговора явно е учител. Искам да Ви кажа господине/жо само като ви гледам правописните грешки и ме е срам , че такива като вас учат децата ни. Второ много смешни неща сте изброили по-горе като запълване на работното време на учителите. Искам да ви кажа и друго-аз също съм била учителка по заместване и сега бих дала мило и драго и връзки бих използвала за да се уредя пак на редовно място, защото онова време (свободното) , никоя професия не ми го дава. Много учители заплашваха , че ще напуснат ако не изпълнят исканията им-БОЖЕ-защо не напуснахте, ако знаете коооолко хора мечтаят и чакат за вашите малки работни заплати и свободното ви време.Половината от моите познати учители след обяд работят в своя собствен частен бизнес, а останалите дават частни уроци. Просто не разбирам от какво се оплаквате.Кафетата са пълни с ученици и учители....Не искам да ви обвинявам, но пак казвам з такива като вас -20 раб.дни отпуска са ви много!:)

ТОВА Е МЕДИЙНА МАНИПУЛАЦИЯ. А ВИЕ СТЕ ГОТОВИ И ПО СОБСТВЕНИТЕ СИ МАЙКИ ДА ПЛЮВАТЕ.БОКЛУЦИ.

Абе хора, не можете ли да разберете, че има разлика между 650 лв брутна заплата в отрасъла/каквото е стачното искане/ и 650 лв. брутна заплата на педагогическия персонал/каквото е предложението на премиера/.Обяснявам за всички, които не разбират.В едно училище има чистачки, учители и директор.Чистачките вземат бруто около 250 лв., учителите около 420, а директорите около 600.Това прави средна брутна заплата около 423 лв.Ако обаче се сметне само педагогическия персонал-директорът и учителите, средната брутна заплата е доста по-висока-510 лв.Ново стачно искане няма!Просто премиерът се опитва да прави финтове и заигравайки с пресата да очерни синдикатите за да смаже стачката.Явно това е тайният план, защото ако пресметнете добре, ще видите, че това не е е нищо повече от 10% /1 октомври/+10%/1 януари/+10%/1 юли/, каквото беше предложението на правителството в началото на стачката.Тия хептен ни взеха за маймуни!

А сега кой ги манипулира и организира? Светни ме, за да разбера.

ЕЙ, ЧЕРВЕНБОКЛУК, ТИ МАЙ ИМАШ КЪСА ПАМЕТ?? А???????? КАК ПОЕ КОСТОВ ДЪРЖАВАТА ОТ ВАШИЯ ЧЕРВЕН ЖАН ВИДЕНОВ???? НА НУЛА. МАЙ СИ ЗАБРАВИЛ, ЧЕ ХЛЯБ НЯМАШЕ ПО МАГАЗИНИТЕ, А???? ОТ ТАКИВА БОКЛУЦИ, НАГЛИ ЧЕРВЕНИ, ЖЪЛТИ И БЕНБЕНИ ДО ТУК СМЕ СТИГНАЛИ.

Махнете този мангал от снимката. Мутрата му говори- ами сега? Надяваше се да стане като 1997 год.-номера не мина! И.К. става само за затвора. В компания на Ж.Х. и К.Т.

Само да напомня, че само когато Костов беше на власт на учителите се дадоха 13 заплата и се прие наредба за допълнитело плащане в системата на средното образовение.Нито преди това , нито след се направи нещо.