Коментари - Свободата на печата у нас като в Мавритания и Мали | dnes.dir.bg
назад

Свободата на печата у нас като в Мавритания и Мали

България и Полша са страните от ЕС с най-малко свобода на печата. Двете страни се нареждат далече след останалите страни членки - България е на 51-во място (между Мавритания и Мали), а Полша - на 56-то.

Обратно в новината

Коментари - Свободата на печата у нас като в Мавритания и Мали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаеми господине, за свободата на словото у нас нямам какво да кажа освен че я има и то в повече))) Но за платената Свобода на словото ще кажа че гнусно избликва от всяка местна дребна редакциика бълваща пасквили и гнусотии и то добре платена от един бетонов възел и парите на данъкоплатците в един малък и вече надявам се немизерен град в бъдеще. Та когато говорим за морал и ценности пускайте новите членове на БТА не по партийна книжка, а по завършена магистратура в СУ Климент Охридски или поне с по един мижав курс по журналистика. И тогава нека отприщим словата си и докажем журналистическата етика и морал / евентуално /

Каква свобиода на словото,всички репортажи са поръчкови и платени с цел да манипулират обществото само че едва ли някай им вярва особено на журналистите от НОВА ТВ трябва съвсем да си безмозъчно същество че да им се вържеш на репортажите и си заслужават боя защото нито един журналист не спазва КОДЕКСА НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ наречен при това и ЕТИЧЕН,колкото той е етичен толкова аз съм заченат от въздуха

Каква свобиода на словото,всички репортажи са поръчкови и платени с цел да манипулират обществото само че едва ли някай им вярва особено на журналистите от НОВА ТВ трябва съвсем да си безмозъчно същество че да им се вържеш на репортажите и си заслужават боя защото нито един журналист не спазва КОДЕКСА НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ наречен при това и ЕТИЧЕН,колкото той е етичен толкова аз съм заченат от въздуха

Свобода на словото и печата у нас има и то голяяма! Работата е в това, че нилой не плаща на журналята за обективно отразяване на действителността и достоен коментар на събитията, а се плщат само манипулативни статии и предавания! У нас почтенните хора нямат пари да направят действително независими, обективни медии! Всички медии са звезди в короните на разни бизнес групи и често менят собствеността си, но винаги обслужват конкретни интереси!

И сто поколения да си заминат нищо няма да се промени , защото идват на власт внуците на тия дето 45 години са ни лъгали и мачкали. Кои са родителите на Сергей Станишев , Борис Велчев и на членовете на висшия съвет на БСП ??? Не е ли Ахмед Доган и ДПС като цяло рожба на ДС? Не е ли бил Иван Костов преподавател по политикономия на социализма ? За какви поколения да си говорим тогава . ...Ние сме на всеки километър... . А понякога и по-начесто.

Honesty Fairness Independence Respect for the rights of others Do not place unnecessary emphasis on personal characteristics, including race, ethnicity, nationality, gender, age, sexual orientation, family relationships, religious belief, or physical or intellectual disability.

Ne vjarvam na podobni skalapeni i izmisleni statistiki. Sazhaljavam za Reporteri bez granici.

Такьв пример кога какво може е The Permissibility of Photographing Enemy Prisoners of War and Detainees.

МОЛЯЯЯЯЯЯЯ,ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА АБВЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ? ТА ТУКА ДРАСКА4ИТЕ ПИШАТ КАКВОТО ИМ СЕ ИСКА БЕЗ ДА НОСЯТ КАКВАТО И ДА Е ОТГОВОРНОСТ! СМЕШНИ СТЕ

Аз се уча по екшьните. Щтатската полиция е всяка вечер в телевизионното ми пространство. Така, че пишете в Холивуд, а не до мен. Но по принцип, има достатьчно обекти или ситуации, кьдето и когато не се изнася материал в пресата. Вьпросният журналист не снимаше някой борец за свободи и права, а роден мафиот. Много често полицейския ескорт у нас в такива случаи е с качулки (балаклава - мисля, че това е точният израз). Тези не бяха, но попадаха в кадьр. Може да ги е било страх. У нас престьпниците са много по-недосегаеми от полицията. В репортажа, който гледах след няколко доста нервни предупреждения един от полицаите счупи апарата. Нашата преса е комерсиализирана до степен, че и трагичните инциденти и криминални произшествия се поднасят сьс заглавия често обидни за жертвата и за близките и. Личната трагедия е превьрната в пазарен продукт. Самоубийците се дупчат, рьгат, рипкат..И това са най-леките примери. Това е отвратителен жаргон. Аз такава преса не мога да уважавам.

Ами четете емигрантските медии, вместо да се тълпите по цензурираните форуми. www.kafene.net например, изключително качествена информация от бивши журналисти на ББС.

Би ли ни казал тук, къде си бил на Запад и колко време наблюдения имаш от него? Щото аз също съм емигрант, живея 32 години на Запад в една северна Европейска страна все още не съм видял някъде полиция да се намесва и забранява снимането. Дори и полицейската държава САЩ също не забранява снимането, дори там е закрепено неговото право яко със закон.

Напълно съм съгласна с класацията и ще ви кажа защо. ЗА БЛИЗО 18 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ Е НАМЯЛЯЛА С МИЛИОН И НЕЩО,А НЕ ВИДЯХ НИТО ЕДИН ЖУРНАЛИСТ ДА НАПИШЕ СТАТИЯ ,ЗАЩО НАШИЯ ПАРЛАМЕНТ СИ Е ВСЕ СЪС 240 ДЕПУТАТИ? ЗАЩО СЕ РОЯТ ЗАМ.МИНИСТРИТЕ? КАК ПРАВИМ В АФГАНИСТАН И ИРАК? ЗАЩО НИТО ВЕДНЪЖ ДОСЕГА НИКОЙ НЕ ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ВОЙНАТА В ИРАК? КОЛКО ЗАГИНАХА ПО ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕ НА САДАМ И КОЛКО СА СЕГА? ВОЙНАТА ПРОДЪЛЖАВА ВЕЧЕ 4,5 ГОДИНИ,А НАШИТЕ ЖУРНАЛИСТИ СПЯТ. АМИ ЩЕ СПЯТ,НАЛИ СА НАХРАНЕНИ ОТ ТЕЗИ,НА КОИТО СЛУЖАТ,ДЕЦАТА ИМ НЕ ГЛАДУВАТ.КАКВО ПОВЕЧЕ? ЗАЩО МЕДИИТЕ НЕ КАЗАХА ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА ОДИСЕЯТА МЕД.СЕСТРИ,А ИСТИНАТА ОСТАНА ОТЧАСТИ ВЪВ ФОРУМИТЕ,ТЪЙ КАТО НЕ БЯХА РАЗПИТАНИ СВИДЕТЕЛИТЕ В ЛИБИЯ/КОЛЕГИ,ЛИБИЙСК ЧИНОВНИЦИ,КОИТО ДЪЛГО ЩЕ ЛЕЖАТ В ЗАТВОРА,ЗАРАДИ АФЕРАТА С ПРОДАДЕНАТА КРЪВ ОТ АВСТРИЯ/??? ЗАЩО НИТО ЕДИН ОТ ЖУРНАЛИСТИТЕ НЕ СЕ РАЗРОВИ ОКОЛО ЗАГАДЪЧНАТА СМЪРТ НА СЕСТРИ БЕЛНЕЙСКИ? ЗАЩО НИКОЙ ОТ ГИЛДИЯТА НЕ ПОПИТА НЯМА ЛИ ДА ИМА ОСТАВКИ,СЛЕД ИЗДАВЕНИТЕ В ЦАР КАЛОЯН,ОТ БЕЗХАБЕРНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И Т.Н. И Т.Н. ДА,НИЩО ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА МЕ УЧУДИ,ДОРИ И ТОВА,ЧЕ МОЖЕ И ДА НЕ МИ ПУБЛИКУВАТ КОМЕНТАРА..... НИЕ СМЕ НАРОД ОТ СТРАХЛИВЦИ,КАКВИТО ЖУРНАЛИСТИТЕ,ТАКИВА СА И ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА,ЗАЩОТО ДОСЕГА ВСИЧКИ НИЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПОДКРЕПИМ УЧИТЕЛИТЕ НА УЛИЦАТА,А НЕ ДА СЕ СПОТАЙВАМЕ КАТО МИШКИ. КОГАТО ЕДИН НАРОД Е ЕДИНЕН ,ТОЙ Е НЕПОБЕДИМ. ГАВРЯТ СЕ С НАС,А НИЕ СИ КРОТУВАМЕ В КАЛТА. ДОКОГА БРАТЯ БЪЛГАРИ,ДОКОГА?

Напьлно подкрепям мнението ма имигрант (09:15) За конкретния случай, илюстриран от фотоса. Hа запад ако полицията ти нареди да не снимаш, изпьлняваш като поп. Законите са много строги. И журналистите ги спазват.

Тази класация ми се вижда реалистична. В първата тройка са Исландия, Норвегия и Естония, което потвърждава личните ми впечатления от тези държави.

Довечера 17 10 2007 гледаите :ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА: ще има похвални слова за Агенцията по Вписванията и тяхната титанична простотия ( Даниела Митева )

Кога ще съкратите парламента малко. От 9 милиона 89г. сега сме към 7 милиона - това прави 22% намаление на населението. Кога ще има 22% намаление и на депутатите и на администрацията? съкращение означава ще със същите пари може да дадете 100% увеличение на оставащите 50% учители. Т.е няма да дадете и лев повече. Аман от икономисти които мислят че могат на смятат (е смятате по-добре от адвокатите - признавам ви го )

Напълно съм съгласна с емигрант : Не зная дали сме последни по свобода на печата, но сме първи по безотговорен и некомпетентен печат. Жалко, че никой не го забелязва !

V bylgariq nqma nito svoboda, nito pecat. Vsicko e zylto-cervena mygla

и хората отчитат само видните разправи с неудобни журналисти. А ако почнем да пресмятаме папагалското тиражиране на опашати лъжи? прост пример навсякъде се тиражираже, че на един учител се падат 4,3 ученика. Коректното използване на данните на НСИ води до съотношение 1 към 10. Да сте чули някой вестник да се усъмни в данните цитирани от А.Райчев, К.Колев или пък експертите от ИПИ? Очаквам и тук да се появи новината за 800 милиона лева приходи от частни уроци (поне сто пъти преувеличение!).

Липсата на разследваща журналистика е очевидна. Журналята само търчат по жълтите павета или по коридорите на парламента за клюки по висшите етажи на властта. Най-много, с малки изключения (Валя Ахчиева) някой да се зарови да търси нередности из държавата и то на ниско равнище. Що един журналист не се опита да разбере, откъде някой хора (мутри,прокурори, депутати, катаджийски шефове, съдии, кметове,социолози) забогатяха за три дена, как така, уж на заплата, пък карат джипове и жените им си строят хотели по морето или са в десетки бордове на предприятия, бог знае поради какви заслуги и т.н и т.н. Радиата пускат само музика и пак с малки изключения, радио Инфо например, пускат коментарни и разследващи рубрики. Всъщност по нашите радиа, нищо не може да чуеш, освен музика.

А добър ден!..... .....И днес откриваме Америка. Иначе наскоро имаше хвалба за 2-годишното управление на правителството, а сега си признават че с учителите има проблем. Защо тогава не отчетоха това, а чак след ЕФЕКТИВНА стачка. Ако ги питате тях, печата ще го изкарат най-свободния в света. Добре че има хора отвън да ни посочват реалността.

Свобода колко щеш, поръчкови журналисти - бол, корумпирани медии - на калпак, купени медии - всички налични.

Разбира се, че няма никаква свобода! Даже тук, в този форум, не винаги публикуват написаното то мен например. Всичко е под контрол. Има само един истински и независим вестник, това е Стършел. Ще ви кажа как се чувствам в нашата скъпа България - скована като в менгеме. Контролът върху менгемето се извършва от Мафията, тя е навсякъде и във всичко, тя притежава всичко, цялата държава, няма нещо, което да не притежава и все не й стига и иска още и още. Затова отдавна в съзнанието си възприемам нашата България като Мафиотска република България. Много зловещо, но абсолютен факт. Поради тази причина не чета вестници, не гледам телевизия и не слушам радио, освен Мила голд или БГ радио... Най-лошото е, че нищо не може да се направи в този момент /не знам дали в моя живот ще се появи възможност за роба да счупи хомота?/, комуниститите създадоха своя комунистически капитализъм, яхнаха народа и потриват доволно ръце. Остана им само да изкупят земята на село, да, това ще се случи в близките години. Бих казала, Пунинизация в дейвствие.

В подкрепа на написаното от теб, най ярък пример за медийна манипулация е в.Труд на ченгето Тошо Тошев. Там неговата слугина Валерия Велева се скъса с повод и без повод да хули сините, че даже Тошо я награди с годишната журналистическа награда, а президентът Първанов Гоце пък награди Тошо Тошев и под негов натиск бе уволнен Иво Инджев, без причина, уж за неверно изнесени данни. А че хората от в.Труд всеки ден безогледно лъжаш, за тях награди. Жалка история.

Медиите у нас (поне по мои впечатления) говорят това, което им се нареди от плащащия най-много. Тая учителска стачка кой изкуствено я поддържа, а? Кой я издига в национален проблем? Снощи Нова телевизия дори начерта на екрана пътя, по който ще минат даскалите днес, да не би някой заблуден даскал да обърка пътя. Медиите са платени от най-големите крадци, които под формата на реституции и приватизации ограбиха страната. Купиха си заводи за по $1, защо да не си купят и печата и другите медии. Иначе защо единствено хората в медиите (особено в телевизиите!) са най-добре платени? Един лекар взема 400-500 лв. и всички му врещят за Хипократова клетва, а една Гала, циганинът Евгени Минчев и примерно Миленчо Цветков от 4000 лв. месечно не падат по-долу. Ерго - от лекари няма нужда. Има нужда от Гала, Евгени Минчев и Милен Цветков. От Азис. От Слави Трифонов. От Деси Слава. Щом се разболеете, идете при тия курви и палячовци и не търсете лекар. И вярвайте на медиите.

И забележете че Полша беше най-бедния член на ЕС, те затова се радваха когато влязохме и ние, защото сме още по-бедни. Няма информация, няма информация -> много крадене и корупция -> беден народ.

Прав си приятелю, и най-жалкото в тази работа е, че журналистическата гилдия, пък и обикновенните хора не скочиха да защитят Иво Инджев, а с това и свободата на словото-тяхната свобода.

е само глупостта ти мейс понякога човек трябва да помълчи и да осмисли нещата

какво сте го истипосали тоя дето стана за смях на цялата държава

А и мен какво ми дреме аз пак ще си вземам 2000лв. хаха

Кога ще съкратите парламента малко. От 9 милиона 89г. сега сме към 7 милиона - това прави 22% намаление на населението. Кога ще има 22% намаление и на депутатите и на администрацията? съкращение означава ще със същите пари може да дадете 100% увеличение на оставащите 50% учители. Т.е няма да дадете и лев повече. Аман от икономисти които мислят че могат на смятат (е смятате по-добре от адвокатите - признавам ви го )

А в какво не сме последни!!!

Българските медии са купени от политическите партии - мастодонти с мноого пари и обслужват само техните политически интереси и интереси на олигархията им! А известно е корена на всички партии, родени в прехода 1989г-2007 и обкръжаващите ги олигархии- ПРЕСТЪПЕН! Българският гражданин няма свобода да публикува мнение в някоя медия, ако не е партиен член и близък на олигарха, дето я притежава. Неговото анонимно мнение се чете само във форумите на някои от медиите, но не всички, защото и те са цензурирани, например форумът на в.СЕГА е жестоко цензуриран с оправданието зане спазване на правилата а де факто си е политическа цензура и се допускат там да пишат само личности от бившата комунистическа номенклатури и от кръга на Луканов. НО, за но за това читателско мнение българските управляващи са си сложили черни очила. Форума на дира не прави изключение, например вчера в него имаше небивала цензура. Това е лицето на фасадната - представителна демокрация , установена в България след 1989г. Политизацията не само на медиите, но и на целия живот в България е огромното бреме и израз на ИЗОСТАНАЛОСТ И СРЕДНОВЕКОВНО МИСЛЕНЕ България е на светлинни години след западноевропейските свободни и независими и деполитизиарни медии и свободни общества с техния високо развит модел на управление на държавата- пряката демокрация. Ето примери : в.Стандарт се издържа от Батков, Монитор и Телеграф са купени от ДПС, в.СЕГА е вестник на лукановеца Сашо Дончев Овъргаз, Дневник е на Мистър 10% и Милен Велчев, Труд и 24 часа на Тошев и източногерманските комунисти(ВАЦ)... списъкът не свършва до тук- продължете вие и като стигнете до края ще видите че няма независим вестник в България. Същото и с телевизиите : БНТ е проформа държавна, но в действителност служи на официалната власт, bTB e на СДС-тата, 7-дни на мутрата Агафонов и на най-чистите и залупени като коне с капаци комунисти, като Петко Тодоров и Велизар Енчев дето Европата я познават до Хърватско и обратно... останалите тоже...вие продължете списъка

Не зная дали сме последни по свобода на печата, но сме първи по безотговорен и некомпетентен печат. Жалко, че никой не го забелязва !

е, това твърдение вече е глупост! то тия побоища стават именно поради прекалената свобода на печата, а не щото има цензура.

Така и ще си останем. Помислете по какво сме първи кражби, изнудване, побоища и т.н.

След като махнаха от ефир Иво Инджев от БТВ след интервюто с Първанов, си правя следния извод - в Б-ия е нямало, няма и май няма и да има свобода на словото и печата, за съжаление трябва да си заминат няколко поколения за да се промени нещо в тази държава.

Така е дедо Йоцо гледа В ДИР-а здраво цензурират а не само тука във всички по големи медии

Разбира се, че няма никаква свобода! Даже тук, в този форум, не винаги публикуват написаното то мен например. Всичко е под контрол. Има само един истински и независим вестник, това е Стършел. Ще ви кажа как се чувствам в нашата скъпа България - скована като в менгеме. Контролът върху менгемето се извършва от Мафията, тя е навсякъде и във всичко, тя притежава всичко, цялата държава, няма нещо, което да не притежава и все не й стига и иска още и още. Затова отдавна в съзнанието си възприемам нашата България като Мафиотска република България. Много зловещо, но абсолютен факт. Поради тази причина не чета вестници, не гледам телевизия и не слушам радио, освен Мила голд или БГ радио... Най-лошото е, че нищо не може да се направи в този момент /не знам дали в моя живот ще се появи възможност за роба да счупи хомота?/, комуниститите създадоха своя комунистически капитализъм, яхнаха народа и потриват доволно ръце. Остана им само да изкупят земята на село, да, това ще се случи в близките години. Бих казала, Пунинизация в дейвствие.