Турция отзова посланика си в САЩ

Турция отзовава своя посланик във Вашингтон в отговор на приетата от Комитета за международни отношения на Камарата на представителите на САЩ резолюция за признаване на геноцида над арменците в Османската империя.

Обратно в новината

Коментари - Турция отзова посланика си в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

DO murat -------- murate az znam kak da si pişa s nqkoi hora tuka vıv foruma no prosto se vızdırjam i ne iskam da slqza na tqhnoto inteletualno nivo ,no izglejda nqkoi ot tova razbirat vmesto da sednat da çetat istoriyata te sa sednali da opluvat horata ,sıjalqvam gi ,ştoto takiva izrodi utre v drugi den şte vızpitavat detsata si i koito şte sa dostoyni grazdani na bg maleeeeee ne gi vijdam ,ot takiva roditeli samo moje da se vızpitavat detsa koito ya şte stanat kurvi ili kradsi i narkomani tova e polojenieto v bg i naistina gi sıjalqvam gospod da im e na pomoşt i toy ako ne e nqkıde na poçivka razbira se hahahh hahaah

Bilgarite shte kupuvat evtini turski stoki zashtoto nyamat mangizi za po-kachestveni.Koyto ima, da zapovyada da si kupi kachestveni,krushki, i talevizori.Kolkoto e parata tolkova e kachestvoto na stokata.Za bednite bilgari se proizvejdat nekachestveni bokluci,poneje te samite sa bokluci!Edin predstavitel na nay mizernata dirjava,kideto zaplatite na lekari,uchiteli i policai varirat ot 200 do 400 leva,stanal da kritikuva druga dirjava.Egati smeha,egati naglosta!İ govori za ikonomika,za finansi,za politika.Eee lichi si che si star komunist,pri vas vsichko e OK,no samo na teoriya,nali i po Toshkovo vrema byahte nomer 1,po vsichki pokazateli,no samo na teoriya inache ste devetata dupka na kavala!!!

Кога американците са вьорьжавали средно-азиатските репулики. Я спри да говориш глупости.

Имало е арменски кланвта в Турция. Я попитайте арменците в София, Пловдив, Ямбол и Бургас, защо са в България. Защо Яворов написа Арменци, а те му въздигнаха паметник? Защо напрестолният кръст в Св. Ал. Невски е подарък от благодарните арменци? И защо, ние българите, не признахме геноцида и не го заклеймихме. Защото сме дупедавци...

Макар, по принцип, да няма особена полза човек да се занимава с нискоинтелигентни и злобни форми на живот, все пак е приятно да ги раздразниш и да гледаш как хвърлят слюнки и къчове. Виждам, че на някои тук изказали се -на Мурат, например им трябват философи. Нека им препоръчам тогава един, който измисли термина другост и освен това може да държи 2 часа реч за тригонометрията на квадрата на политическите сили в България,/ каквото и да означава това/.А сега сериозно:искам да задам на всички българи, които четат изказванията в този форум/останалите не ги засяга/ 2 въпроса и да изкажа три мои лични становища. Въпросите са: 1. Какво ще стане, ако повече българи не купуваме турски стоки- например-турски сапун, от който и без това доста хора получиха екземи, турски електрически крушки, които и без това изгарят след 1 седмица употреба, турски телевизори, които губят образ и звук след 1 месец, турски електроуреди, от които и без това бие ток, турски домати, които и без това имат вкус на пластмаса?Вторият въпрос е: Какво ще стане, ако повече българи, вместо да не гласуваме и така да оставяме Амет с купуване на гласове, изборен туризъм и други машинации да определя бъдещето ни, като си извоюва 50% от местата в парламента и право да състави собствено правителство или дори 66% и право да променя Конституцията, ако вместо това, решим да упражним правото си на гражданска позиция и отидем да гласуваме за хора, които може и да не са идеални, но знаем, че никога не биха отишли да се коалират с него и така да му осигуряват топло местенце във властта и чадър върху обръчите от фирми? Това бяха въпросите, а ето и становищата:1. Това, че българите сме, по принцип, толерантни и не търсим конфронтация със съседите си, съвсем не означава, че трябва да оставяме боклука на човечеството да играе кючек върху главите ни.2.Това, че някой досега е вършил далавери и му се е разминавало безнаказано, съвсем не означава, че няма да му се потърси сметка, и то дори по-скоро, отколкото предполага.3. Това, че някой си мисли, че с лъжи и заплахи ще погребе дълбоко една истина, така че никой, никога да не я научи, съвсем не означава, че същата тази истина, няма да изскочи и да обиколи света. И както вече казах, обръщам се само към българите във форума, а останалите просто не ги засяга и не ни интересува мнението им. Да правят каквото желаят, в Анадола или където и било другаде, но без да ни занимават със себе си. Това е всичко, което исках да кажа днес.

Radvam se che si nameril pravilniya stil na razgovor s ganyovcite.Aferin!

Az ne sim na ti s religiozni praznici,no sposibo bolshoe!

mamka vi ganovska ebati tıpıte vi glavi sega li se setiha çe e imalo genotsit i dali e bil genotsitili ne tova istoritsite şte kajat a ne parlamentarite na nakakva si dırjava da vi ebat mayka vi gqvurska

Приеми моите най-сърдечни поздрави по случай ВАШИЯ празник.Бъди счастлив и здрав!

Koy shte vi pita vas be,devetata dupka na kavala ste?Porazii,plashtan chakate nyakoy na gotovo neshto da vi dade..cirvuli takiva!!!

Какво владичество, бе, манаф ? Това е робство, за което прошка няма, защото не е имало извинение. А тепърва ще говорим за плащания за нанесени поразии от поганците.

Minaha 130 godini ot Osmanskoto vladichestvo,vie s kakvo doprinesohte za razvitieto na tezi zemi?...iiii

За 500 години Османско владичество, тези гаджали не са допринесли с нищо за развитието на завладените от тях земи. Разсипали са една велика цивилизация-византий и на нейно място са оставили само тъпи мурафети и секиши и това е много точно скотовете са си скотове

Мерси за извинението. Мисля, че го разбрах за гаубицата. Познаването, че си русофил беше майтап от моя страна, именно в отговор на гаубицата. Няма значение, да не си мерим чувството за хумор. Така, като се пише, не е като да се води разговор на живо и не винаги човек може да зацепи дали едно нещо е шегичка или не. Както вече казах, майтап да става, и без това напоследък има много малко поводи за шегички, а само разни проблеми. Аз затова се бъзикам във форумите понякога, че да става весело. Чао, още веднъж have a nice weekend! С праздником!

Мохамеданите в техния фанатизъм изглежда искат не само да унищожат християнското население, но и да заличат всички следи от тяхната религия и цивилизация колко правилно го е казал човека, а по реакцията им личи не са се променили а са си същите скотове

В.В.Путин не ми е чичо. Ако ми беше, нямаше да се срамувам от този факт. Виж, ако чичо ми се казваше Дж. У. Буш, щеше да потъна вдън земя.

Тъй като въпроса не беше за Аврора, тикви и гаубици, а за геноцид, препрочети първото и второто изречение на това, което съм написал в 13:10. То е най-важното.

За тиквите извинявай. Обичам да чета Стайнбек и Чехов . С удоволствие слушам Гершуин и Чайковски . Прекланям се пред това което сториха Гагарин и Армстонг. Ходил съм в Москва и Ню Йорк. Не мога да ти кажа кой от двата е по-хубав. Ти кажи дали съм русофил. А това за гаубицата бе проверка на чувството ти за хумор. Май , че не можа да я издържиш.

НикиБ, сложи си ръждясалата гаубица в музея до чичовата ти Путина. Личи си, е яко са те ковали, пък ти още се мислиш за галеник. Грешка.

На алтава работа - неправилно подредена , свършена зле работа -лабава, лабас човек и трябва- точен майстор,който знае как да сложи всичко на правилното място.

На алтава работа - неправилно подредена и свършена зле работа , лабас човек и трябва- точен майстор,който знае как да сложи всичко на правилното място.

Без да искам, съм уцелил за ехото от залпа на Аврора, русофил си, ха ха ха. Не се връзвай, драги ми НикиБ, майтап да става. Пък и аз, за разлика от теб, не съм те обиждал на тикви, кратуни и пр. Не е хубаво така, може да имам различно мнение от твоето, ама иначе да съм готин пич, знае ли човек? Всеки има право на мнение, нали така? Желая ти приятна събота и неделя, почини си добре и в понеделник продължаваме да се дърляме за кеф!

Ози ли си Ozzy ли си, кво си тръгнал да лаеш по мен. АКО ИМАШЕ МАЛКО ПИПЕ В ТИКВАТА СИ, ЧЕШЕ ДА РАЗБАРЕШ ЧЕ ПРЕД МЕН СИ КАТО ХИЛАВА АМЕРИКАНСКА ЛЕКА КАРТЕЧНИЦА ПРЕД РУСКА ГАУБИЦА. Ама отде тая самооценка?

Този път браво на американците! Браво и на французите! И на Саркози! Още веднъж доказаха, че са големи демокрации! Не като наште задници в парманта-нямало геноцид!!! А, сега да видим какво ще правят! Може би ще има геноцид!!! Болкуци такива! Вместо да изхвърлят от политическата система на България ДПС и да оправят учебниците, в които учат децата, че в България 5 века е имало не турсо робство, не турски геноцид, не баташко клане, а ...ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ,...те гласуваха резолюция, че не е имало никакъв геноцид-ни арменски,ни български!!! А сега,като гледат какво прави господарят зад океана, ще прегласуваме ли резолюцията за арменците??? Ей,парламентарни малоумници, четете форума, да видите, че още има българи в България!!!

Хей, я започни да пишеш на български и тогава раздавай акъл!! Брей, че умник се извъдил! Аман... На САЩ - БРАВО!!!!! Жалко, че нашите турски подлоги няма да направят подобно нещо!

Murate, a be sreshtnah na edno mesto vav forumite edno izkazvane, che imash razdvoiavane na lichnostta - t.e. sam si pishesh i sam si otgovariash.... Sega vizhdam , che tova e absolutno verno. Ako vse oshte ne viarvash i se samniavash - procheti OBRATNO (t.e. otliavo-nadiasno) imeto TARUM .... maj , che stava MURAT , a...?! A uzh pishesh na turski ili tam arabski li beshe?! Ej, goliam budala se izvadi. Skoro shte pochnesh i sam da se pliuesh v ogledaloto, be !

Казваш, че арменското лоби е второто след еврейското. Казваш, че лобизма е повече финансов, отколкото демократичен механизъм. Да разбирам ли, че мислиш, че арменското лоби е бутнало мангизи на конгресмените? Ако е така, иди се прегледай. Въпросното решение на конгреса даже и да не демократично, е МОРАЛНО.

тази стъпка от страна на САЩ ще има наистина многобройни последствия в политическата и икономическата картинка в глобален мащаб...... - трудно е да се каже точно доколко евентуални хуманни подбуди са били определящи при взимането на това решение но определено си личи гениалната политическа мисъл. Това което може би е по интересно - според вас в следствие на какво по точно би могло да бъде взето това решение ? ... наистина има много фактори които са определящи, смятам че те всички са интересни и БГ - политиците би трябвало да не прибързват в позицията на БГ по този въпрос а да опитат този път да извлекат максималното от промените коиото ще настъпят в интерес на българският народ !!!

a OON kyde spi? I te tribva da podkrepiat Komisiata.ne vzimat strana,zashtoto USA umishleno iska konfrontacia. Kakto predizvikaha krizata v Syrbia

Ако демокрацията нямаше нищо общо, щяха да гласуват както им кажат, а не както явно са го направили - по съвест, на база исторически факти. Останалото е ехото от залпа на крайцера Аврора.

И В БЪЛГАРИЯ КАКТО И В АРМЕНИЯ Е ИМАЛО ГЕНОЦИД ПО ВРЕМЕТО НА ТУРСКОТО РОБСТВО. АКО И ТОВА НЕ ИМ ИЗНАСЯ НА ТУРЦИТЕ ,ДА СЕ МАХАТ И ОТ ТУК.

Ип Европа ще я гледат през крив макарон. Каквото и да правят все на свещенната им война ги избива. Искат да колят, пък после другите да им се извиняват за това. Това е, защото мислят с онази си работа и като им я отрежат-край. Не може така 21 век сме все-пак.

Това е добрата новина! Турците си го заслужават. Как няма да го признае Конгреса? Арменското лоби е второто по сила след еврейското. Арменския лобизъм има вече 40 год. история . Лошата новина за щатните форумни клакьори на USA, е че тук демокрацията няма нищо общо. Лобизма е повече финансов, отколкото демокротичен механизъм.

Геноцидът срещу арменците и българите от страна на турция е факт, а както знаем фактите са упорито нещо. Тогава когато клахте арменците и българите да бяхте мислили за отзвука, а не сега.

Genocit ima,holokost nyama..interesno mnenie!!!

Много философстваш - не съм съгласна престъпници в мирно време да осъждат престъпления по вр. на война! И не ми дрънкай повече, че ме заболя ухото:) Pipi

Независимо от това какви са мотивите на американската инициатива, България трябва да се възползува от случая да актуализира и българските претенции по повод масовото избиване на наши хора. Повода е особено удобен за партии и политици, които лансират патриотични идеи, а също така и за онези, които търсят своята идентичност - СДС, ДСБ, Костов и т.н. Такава инициатива сигурно ще намери по-голям отзвук отколкото дежурните призиви за вот на недоворие, които никой не взема насериозно.

Един гаджал по-малко в САЩ,голям праз!

Пич, ти май не мислиш. Чест им прави на Конгреса, че признаха геноцида, а не разсъждаваха конюнктурно с оглед стратегическата позиция на Турция за НАТО и САЩ. Това действие още веднъж доказва, че САЩ са най-голямата демокрация в света. Напълно съм съгласен с мнението на грозното пате.

Да бе - не е имало геноцид - Армения е оттатък Турция, защо има толкова много арменци в България тогава?!!

Геноцидът си е ФАКТ и трябва да бъде признат. Хубавото на тази им постъпка (на САЩ) е, че може би ще помогне да се поправи една историческа неправда. Но за миг даже и не не си помисляйте, че това е някакъв изблик на демократизъм и хуманизъм. САЩ неведнъж са доказали, че за тях човешкият живот (дори този на техните съграждани 11.09.2001) няма почти никаква стойност. Избили са и продължават да избиват и малтретират милиони хора по цял свят, сеят кървави конфликти и войни по цялото земно кълбо, борейки се срещу измислени от тях врагове-фантоми. Това е ход от поредната им задкулисна игра. Каква ли е крайната й цел? И стига с този измислен холокост. Това е най-голямата голямата машинация на евреите. Дано по-скоро настъпи моментът на нейното разобличаване пред света.

Независимо от това какви са мотивите на американската инициатива, България трябва да се възползува от случая да актуализира и българските претенции по повод масовото избиване на наши хора. Повода е особено удобен за партии и политици, които лансират патриотични идеи, а също така и за онези, които търсят своята идентичност - СДС, ДСБ, Костов и т.н. Такава инициатива сигурно ще намери по-голям отзвук отколкото дежурните призиви за вот на недоворие, които никой не взема насериозно.

Независимо от това какви са мотивите на американската инициатива, България трябва да се възползува от случая да актуализира и българските претенции по повод масовото избиване на наши хора. Повода е особено удобен за партии и политици, които лансират патриотични идеи, а също така и за онези, които търсят своята идентичност - СДС, ДСБ, Костов и т.н. Такава инициатива сигурно ще намери по-голям отзвук отколкото дежурните призиви за вот на недоворие, които никой не взема насериозно.