Коментари - Бум на новото строителство в София | dnes.dir.bg
назад

Бум на новото строителство в София

10 нови бизнес-индустриални зони и пет зони за жилищно строителство са залегнали изменението на Общия устройствен план на София, който ще бъде гласуван на утрешното последно за мандата заседание на Столичния общински съвет.

Обратно в новината

Коментари - Бум на новото строителство в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моят род е от София от преди Освобождението. С баба ми сме учили в едно училище и помня София като град с възпитани и културни хора. Жалко, че се напълни със селяндури, които нито знаят да вървят по улицитеу нито да се возят в градския транспорт, нито заслужават да се наричат столичани. От град-градина София за 18 години се превърна в сметище. Крайно време е да се спре строителството и да се ограничи разрастването на града. България е малка държава и столицата не може да побере всичките й жители. Много столици в Европа не са най-големите градове в страната, дано това безобразие да спре. Трябва еколозите да направят акция в тази посока за да запазим това, което е останало от града!

Не стига, че сте невежи относно стоежите в останалите градове из страната, ами сте невежи и спрямо родния си език - смотаняшки изказвания, пълни с правописни, пунктуационни, лексикални и всякакви други грешки! Аз съм от Благоевград (красив и подреден), обичам града си и се радвам, че се развива и урбанизира! Леко съветче към всички - спрете със злобата!

Ако си от Русе или Разград и не си успял там, идваш тук и си мислиш че понеже хората са повече, има повече балами да ти се вържат! Но не, скоро ще си ходите вкъщи(на село)! .. а колкото до строителството, града има нужда от административни сгради, за да няма офиси на 3-я етаж, до Баба Веска, в блока! Жилищното строителсто вече издиша! Аз Съм КОРЕНЯК! 6-то поколение, а преди това от Враня (сега е част от София), Израснал съм в зеленина и тишина, ходех си на село във Враня! Искам да си получа града обратно! Искам да карам кола спокойно и ВИЕ да си ходите във Мюнхен, Перич, Виена, Сусурлево и изобщо от където сте! Града е ПО-ДОБРЕ без Вас!

А може ли софийската брокерка да каже колко непродадени и пустеещи апартаменти има в момента в София. И колко апартамента са собственост на банките поради факта че купилите ги не са могли да си плащат ипотеките

стига с това строителство ще се нанесът още селяни а вече няма въздух от тях

Крайно време е да се възстанови софийското жителство, то поне беше в известна степен регулатор на наплива от хора към София, или поне да му се потърси някаква по-актуална и разумна алтернатива. Проблемът на столицата е изключително сериозен, защото това свръх-съсредоточаван на хора на територията на града е бомба със закъснител и този град не го очаква нищо хубаво в бъдеще. От друга страна, обезлюдяването на другите градове в страната, за сметка на София, също ги съсипва, и тях регионите около тях, което със сигурност е съсипващо за страната ни. резултат на наплива към София. Бумът на строителството е резултат на наплива към София - щом има търсене има и предлагане. Не знам дали си дават сметка за сериозността на проблема нашите управляващи, но е сигурно, че тяхната недалновидност и некомпетентност е потресаваща. Те си живеят в хубавите луксозни къщи в скъпите квартали и пет пари не дават за проблемите на София. София си беше един чист и зелен град, и нямаше проблеми с боклука и чистотата. Сега в създаването на същия този добил печална слава софийски боклук най-активно участват всички живеещи на територията на града, в това число новоизлюпените софиянци, които със сигурност вече имат числен превес. Нека не се обиждат хората от провинцията, но провинциализмът е преди всичко въпрос на манталитет, а не единствено на произход.

Абе селянино тъп,стига си плюл по софиянци,ние не ги искаме тези инвестиции,стига сте ни заливали на мътни талази.Ама от селянията дойдоха да перат тук пари,малко ли строителни фирми гравитират около ДПС и управителите, и работниците са турци.Нека да строят при Вас,искам и Вие да сте богати за да си стоите по местата.Пише тук някакъв идиот,че бил най-великия,можел ако иска да живее в Виена или Милано,ама взел че дошъл при нас да ни образова.Ами живей в чужбина бе тъпанар,от такива отворковци вече се чудя къде да емигрирам.Свърши се с хубавия ни град,ако зависеше от мен щях да преместя столицата другаде,нека и там тъпите управници да блокират движението за щяло и нещяло.А нас не ни мислете,ще се оправим и без вашия решителен принос за софийската икономика.Искам си парковете,искам Витоша незастроена,искам да спрат да мекат,чекат и мукат около мен.Краката ни миришели,абе селяни ,когато сме имали бани с топла вода и сме ги ползвали ,Вие сте се къпали на реката един път годишно,затова и сте си го честитили.

Единственият начин на отлив от София са инвестициите в провинцията. Да осигурят работа на хората там. Тогава и ние софиянци бихме могли да пътуваме от единия край на София до другия за по-малко време отколкото от София до Пловдив.

Още един проект за суперинвестиции в София, и нищо за Прованса. Тъпи столичани, ако не идват хората от Прованса, на кого ще продавате апартаментите и офисите? На парижани и виенчани ли? Айде бе тъпани, във вашия лайнян град лище дойдат,без инфраструктура, без паркове, само с мутри и велик кмет по тениска! Столична провинциьо-о-о!

Идеята на селянката-софиянка е всичко да отиде в Сф, и оттам всеки ден да пътува до фермата, напр. до Добруджа. Изобщо в БГ да останат 3 града - Сф, Варна и Бургас, а всичко останало да бъде застроено с апартаменти, които ще продаваме на будалите-чужденци!

Поне един път в седмицата се къпете ,бе селендури.А към агресивните селендурки един въпрос:как така работят за 300 лв.и плащат същата сума за квартира.А сетете се как го правят този номер...

Погледнете статистиката за 2005. 2 211 226 работещи, от 6 млн население, т.е 33% . С всяка година намаление с 43 000 за сметка на починалите, 53000 емигрирали. От 2007 Б-я ще намалява с около 150 000 на година като емиграцията ще се увеличава лавинообразно. Като имаме предвид големите градове, София би могла да стане най-много 25-30% от Б-я. Само след 3 години Б-я ще бъде с 500 000 ч. по-малко. Следователно в близките месеци София дори няма да може да превиши реално живеещи 1.5- 2 млн. души и ще започне да намалява. Забележете, че вече на много от обявите за работа никой даже не се обажда. Така, че заглавието е съвсем вярно - ще има БУУУМ на строителството.

В по големите градове,картината е подобна.Такава е и в Бургас. Потоци от коли,особено през лятото.Дори миналата година зееше огромна дупка на върха на моста,свързващ южното черноморие от пренатоварване. Почти във всички градове липсва инфраструктора.А що се отнася за строежите,строи се без план навсякъде.

Ами не е ли по правилно за този план да се проведе референдум, а не да се гласува от един отиващ си общински савет. Отново отговорноста се поема от един колетивен орган - коео е равно на пълна безотговорност.

Мили сънародници, тенденцията в световен мащаб е МЕГАПОЛИСИ и ФЕРМЕРИ с много хектари земеделска земя. Отмина времето на многолюдното семейство, което родово обработва земята. В селата няма работа за хората и се изнасят към големите градове, ако не емигрират от страната. По-добре да има ред в столицата, като се създадат зони за жилищно и административно строителство. Браво на арх. Диков!

за управниците на града гласуват хората от града. там се крие отговорът.

Ами във Виена и Рим не казват, че са от София, щото им миришат крачката на столичани. Който се връща от Европа и види Калотина и след това София може да впечатли само размера...на мръсотията. А София расте защото корупцията е голяма и правителството е там. Там се върти парата. Берлин защо не расте? Вашингтон защо не расте. Бон беше 200 000 души! И на всичко отгоре: спомням си преди години за да ти направят банкова гаранция трябваше да отидеш лично до централния клон...естествено в София. След като живеех във Варна и Мюнхен, едно ходене до София ми се струваше като да се гмурна в септична яма. Ами да не е токова централизирано всичко и хората няма да идват. Но ще секнат една част от лесните доходи на Софиянци. Ако стане друг град столица в БГ да видиш как ще затъне София. А хората идват заради работата. И хранят софиянци с наеми, консумация, купуване на апартаменти и всичко друго...

Ало малкия що мислиш че другите не бачкат яко?Аз съм софиянка живея в чужбина работя, (а не бачкам) много и имам пари,но това не го поставям като условие да живея където си искам и не е това аргумента къде да живее човек.Камъкът си тежи на мястото.Намери си мястото и тогава можем да говорим ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!

Ама нали първо е изкупена земята там и сега идава лапачката. На висока корупция висока концентрация. Да идват всички в София и да няма вече столичани и провинция. Да видим тогава кой ще е виновен за свинщината. Тя няма да спре след едно поколение. Уверен съм..

Застройте всичко!!!!! Асфалтирайте парковете, циментираите реките , постройте по цялата страна бизнес паркове и бизнес центрове, задължително разрушете този трън в очите Кремиковци и дайте най-накрая да заживеем ЩАСТЛИВО!!!! Аз казах!

От 80 години рода ми е от София, но познавам много свестни хора от провинцията. Не се заяждайте с глупости. Но когато се съсредоточават много хора и икономика на едно място се получава рано или късно претъпкване. Ако има значителен растеж в други градове и хората също развиват икономиката там, то презаселването ще е с по-бавни темпове, а в същото време държавата като цяло ще може да се развива по-добре и равномерно в различните райони. За съжаление отмяната на жителството отприщи неконтролируемо човекопотоци в по-кратки срокове, отколкото се развива икономиката, а това усложнява постигането на някакво равновесие. Има хора, които минават през големите градове заради по-високите доходи и възможности, и се връщат в родните си места за развиване на някакъв бизнес, но това са вероятно под 10 % от тези които остават някъде или блуждаят от град на град. Доста бях изненадан, като прочетох, че Истанбул бил дълъг около 170 километра (София -Пловдив е 150 км). Съмнявам се, че някой може да даде бързо и вярно решение в дългосрочен план, като се има предви, че живота е станал доста вълчи.

Решението е лесно - София става синя зона в преносния смисъл на думата - сериозна данъчна регулация може да замести успешно административния подход и всичко да си дойде на мястото!

Помня времето, когато последната спирка на тролея беше на 4-ти километър, в Лозенец ходехме на екскурзия - на гости на лелите-дановистки извън града, а улиците ги миеха всяка нощ с маркучи, навити на специални макари. С много зеленина, добре поддържан град, само сталинските сгради в центъра и мавзолеят бяха лепнати като срамно петно. Построиха първо блокове на гара Искър, след това дойде Кремиковци и колелото се завъртя... Градът беше погребан от огромни вълни неграмотни жители направо от оборите, които дори да искат, не могат да пазят и да живеят цивилизовано. В крайна сметка така се завъртяха нещата, че сега живея в Младост, но все още не мога да свикна и ме боли за някогашния спретнат и зелен град, в който имах щастието да се родя и да живея - поне известно време:)) Трудно е да се сърдим на някого за всичко това - все едно да се сърдим на лошото време. От София едва ли вече става град, тя е загубила всякакъв облик и се е превърнала в мръсно общежитие, тип виетнамско:))

Ако провинциалистите си отидат от София, то тя ще стане голям пуст и умиращ град. Така че столичани не ревете, пък и се поинтересувайте от кога сте такива! Сигурен съм, че 99,99% са с корени от дълбоката провинция!

Айде,пак почнахте!В другата статия разни валове и мимита плюят по учителите,че не им дундуркали сополанковците без пари,тук пък си мерите произхода от девето коляно!Ами като отидете във Виена или в Рим,защо не им се изфукате на тях,че сте софиянци?

Ако осемдесетте процента от софиянци се върнат в провинцията ние софиянци няма да имаме проблеми с боклуците и пътищата ще живеем в онази красива София дето не старее. Прованса да си ходи няма работа тук аз предпочитам доматите с колците но дишам спокойно а не да се задъхвам от неприятни миризми в тролея. Всяка жаба трябва да си знае гьола

Родителите ми не са от София,аз също.Обаче си живея в София.А също така и в Милано и Виена.Щот бачкам яко и имам пари.Ще живея където ми е кеф....т'ва е положението

абе какъв бум бееееее, ако имате познати брокери питайте ги кога за последно са имали сделка. Всичко е в застой и то траен!!!! Изсмуканата от пръстите информация за растящи цени е дело на платени журналистии псевдо-разбирачи, а не на реалния пазар. Пример- Младост- София двустаен, новнекачествен е 65000-70000 евро, място близо до София 1 дка + сглобяема къща от 100 кв.м. е същите пари. сами изберете кое е по добре. Взел съм Младост, защото е средно ниво за София

Pylen AD,da se zastroi provinciyata be i da se opravi ciganiyata tam,Sofiya da ne e cyala Bylgariya i tam jiveyat i rabotyat hora,stiga ve4e prostotii,kak ne se sprya taya pera4nica

Ако провинциалистите си отидат от София, то тя ще стане голям пуст и умиращ град. Така че столичани не ревете, пък и се поинтересувайте от кога сте такива! Сигурен съм, че 99,99% са с корени от дълбоката провинция!

Ако провинциалистите си отидат от София, то тя ще стане голям пуст и умиращ град. Така че столичани не ревете, пък и се поинтересувайте от кога сте такива! Сигурен съм, че 99,99% са с корени от дълбоката провинция!

И мьйка ми, и баща ми са оттук. Бабите ми и дядовците ми също. И работа имам. Забележки някакви?

Ako niakoi kmet beshe predlojil da se vliza v grada samo sus sofiisko grajdanstvo shtiah da glasuvam za nego :))

Ако провинциалистите си отидат от София, то тя ще стане голям пуст и умиращ град. Така че столичани не ревете, пък и се поинтересувайте от кога сте такива! Сигурен съм, че 99,99% са с корени от дълбоката провинция!

Браво Иванов и Вики, само да ви питам в рожденните свидетелства на майка ви и баща ви, София ли пише или Сусурлево? Едва ли някой може да ви вземе жилището, едва ли някой може да ви вземе живота. Виж ако сте некадърни - найстина може да ви вземат работата.

Ако провинциалистите си отидат от София, то тя ще стане голям пуст и умиращ град. Така че столичани не ревете, пък и се поинтересувайте от кога сте такива! Сигурен съм, че 99,99% са с корени от дълбоката провинция!

Ако провинциалистите си отидат от София, то тя ще стане голям пуст и умиращ град. Така че столичани не ревете, пък и се поинтересувайте от кога сте такива! Сигурен съм, че 99,99% са с корени от дълбоката провинция!

Г-н 85,а мама и тати родени около 65 от коя провинция са аааа?Не обиждай родителие си бе келеме с келеме!И аз съм си от провинцията и какво?Имам си и образованието и 4уждите езици...Които не е у4ил и не е конкурентен да го....И наи-ве4е тия дето си мислят 4е като са оттук вси4ко им е по право.Е да,бленуваи комунизъм!А в статията изобщо не става дума за това а зв една по-добра перспектива!

Браво Иванов и Вики, само да ви питам в рожденните свидетелства на майка ви и баща ви, София ли пише или Сусурлево? Едва ли някой може да ви вземе жилището, едва ли някой може да ви вземе живота. Виж ако сте некадърни - найстина може да ви вземат работата.

ще строим, цяла шопландия ще я бетонираме, яжте ми гъза шопи

Ако провинциалистите си отидат от София, то тя ще стане голям пуст и умиращ град. Така че столичани не ревете, пък и се поинтересувайте от кога сте такива! Сигурен съм, че 99,99% са с корени от дълбоката провинция!

Ако провинциалистите си отидат от София, то тя ще стане голям пуст и умиращ град. Така че столичани не ревете, пък и се поинтересувайте от кога сте такива! Сигурен съм, че 99,99% са с корени от дълбоката провинция!

Браво, Иванов! Добре го каза. Ама май вече не останаха софиянци да ни подкрепят.

Абе хора спрете се малко бе скоро Перник ще бъде квартал на София УЖАССССС и всички плуете Софянци ама всички се бутате тука вече не се диша стойте си по родните места

В София трябва да се събарят сгради, а не да се строят..... между сградите трябва да има зеленина...паркове, градинки детски площадки, паркинги...

Браво за добрата новина.Нека София стане 4-5 милиона.Да се натъпчат в нея цялата измет на България и градовете в провинцията да се върнат към старите си размери и порядки.Особено нашият,който е най-градският, най-европейският,най и интелигентен град. Необходимо ли е да ви напомня,че това е Русе!

Абе направете първо пътища и инфраструктура,най-л Вие да изперете едни пари в жилищно строителство и да се награбите.Нямам нищо против провинцията,преди 80 години и мойте прабаби са били оттам.Но стига с това пренаселване,с колата вече пътувам по 90 минути в едната посока.Сега какво ,ние ли да отидем в провинцията.Всички плюят против София и софиянци,а после се изсипват на талази.Ама ние не Ви пречим,пише един,то си е удоволствие да си в търпаната,ние без тях направо сме били загубени.