Коментари - “Супер Боровец“ тръгна супер | dnes.dir.bg
назад

“Супер Боровец“ тръгна супер

Днес в местността Пашeница в близост до Самоков се проведе церемония по първа копка на проекта “Супер Боровец“. След водосвета първата копка беше положена от министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, кметът на община Самоков Ангел Николов и инвеститорите Георги Крумов и Симеон Пешов.

Обратно в новината

Коментари - “Супер Боровец“ тръгна супер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е,къде е този супер боровец не мога да разбера!?толкова много шум за нищо!комунистическа работа!елате да видите долу под самоков на пътя за драгушиново каква мръсотия е.цялата тази смрад и отрова отива директно в река искър!и никой не може да спре това безобразие в европейска българия!всеки без никакво притеснение спира и си изхвърля боклука където му падне.ето я вододайната зона на софия.мръсотия и мизерия,каквато и в африка няма!къде е екологията!чистотата все пак става въпрос за водата на столичани.а какво да кажем за огромната циганска махала,която се е настанила покрай искъра-там се изхвърлят всевъзможни боклуци и отрови,директно в реката. същата съдба има и едно дясно приточе на искъра-известно сред самоковци като гръчки дол.там отдавна няма дори и жаби-толкова е мръсно.

Kato stane Rila edno golemo swla4iste i satrupa Samokow, Saparewa Banja, ...., kakto stana na mnogo mesta w italianskite alpi po sastite pri4ini - (lakomi zadnici) , naj- kasno togawa ste padne nekoja i druga glawa, kakto stana w....

аз съм една от многото потресени, но и непримирими хора със съзнанието, че не може, не трябва и няма да продължава така! Как не им е мъчно на тия унищожители! Вярвам, че и от нас зависи да променим нещата; казват, че няма невъзможни неща, но аз не мога да се съглася - невъзможно е да се търпи послушно това! Za da ostane priroda v BG - включете се, ако не ви е все тая, ако си искате бг рая!

И Рибарица започнаха да я усират изродите! Какво да правим? Тези ненаситни задници, толкова пари са прибрали от нас, че докато ги изперат от природата ни няма да остане нищо. Виждаш ли изход (освен да ходим в чужбина)?

С участие на султаната на Оман ... С други думи: султанът на Оман е поискал да има планина в България. Разгледал кртата и си харесал най-високата. Обадил се на Симо и го попитал колко струва. Платил и получил в замяна проект с име Супер Боровец. Симо платил на Серго и Амет за да не правят проблеми. В резултат и тримцата заедно с Мюмюн от Оман направиха първата копка на нещо, което е забранено да се прави в целия свят. Срамота!

С участие на султаната на Оман ... С други думи: султанът на Оман е поискал да има планина в България. Разгледал кртата и си харесал най-високата. Обадил се на Симо и го попитал колко струва. Платил и получил в замяна проект с име Супер Боровец. Симо платил на Серго и Амет за да не правят проблеми. В резултат и тримцата заедно с Мюмюн от Оман направиха първата копка на нещо, което е забранено да се прави в целия свят. Срамота!

И на Рибарица посегнаха вече. Както впрочем и на цялата държава. Но какво искаме ние, след като ни управляват комунисти, мутри и бивши офицери от 6-то ГУ на ДС. А, щях да забравя и царя. То гората в Боровец си е негова, т.е. на дядо му и човекът си я сече. Да им приседне! Амин.

Сине майчин, преди 2 седмици бях в Шамони. Ако не знаеш къде е, погледни картата. На връщане минах през цяла Швейцария и Австрия. Ти ходил ли си там? Долината на Шамони може да побере София точно три пъти. Въпреки това там НЯМА, повтарям НЯМА хотел на повече от 7 етажа и е един в целия град! Най-високате сгради са трите кули на училището по алпинизъм, които са 12-етажни. За сметка натова има градини сцветя С МНОГО ЦВЕТЯ! Толкова, колкото тука не сме сънували! Къщите са предимно дървени и на по 2 до 4 етажа, нищо, че повечето от тях са хотелчета. Няма боклуци, няма прах, няма бурени и няма мръсотия! какво се опитвате да направите в нашите малки долини на нашите планини? Те просто не могат да понесат толкова стрителство! Вчера бях в Поморие. В сравнение с Южна Франция и Швейцария, тука е осрано като кенефите на Централна гара в неделя вечер! В Парк Рила са забранени парапланеризмът, защото сянката на параплана щяла да плаши птиците и животните и скалното катерене, поради не знам какви причини, но затова пък е разрешен офроудът, като най-еколкогичен спорт и сега шибания Суперборовец! Като не знаеш нещата млъкни и трай си! Това което разрушаваме сега ще го плащата децата ни. След нас няма да остане потоп, а те! Разбра ли бе, говедо такова?

Обичм да ходя в Рила. Боровец го забравих след едно ходене преди 6 години през септември. Просто минах не по асфалта, ами реших да пресека по една пътека минаваща зад редицата магазини и кафета по уличката в долният край на пистите. Зад всяко кафене имаше по една камара с размера на купа сено от отработено кафе, смесено с други боклуци. Впечатлението беше, че там смет не се извозва, ами всеки си я складира зад кафенето или ресторантчето си. От тогава ходя към Мальовица само. Обикновено свалям повече боклук от колкото съм качил. Отпадъците си ги возя до София в колата и ги изхвърлям в кофата пред блока ми. Там най-голямата болка е за изгорелият склон източно от долината по която се стига до хижата. Наистина там хората са друго качество. На Елениното езеро хората са повече отколкото около Ариана, но обикновено е чисто. Просто трите часа пеши ход филтрират мърльовците. A в идеята за магистрала Рила се крие унищожаването на Боровец като курорт - това е автомагистрална връзка от Ихтиман, през Самоков до Дупница и целта е не софийските гъзета да стигат до курорта, ами камионите за Македония да минават не през София, ами по доста по-пряк път южно от Витоша.

Tia slopatite na snimkata da im dadat po edin potnik i edna kirka i da gi zatvoriat v niakoia kariera da kopat kamuni...te osven da susipvat drugo ne mogat da praviat..a namaikite im sigurno ve4e sa im 4erveni u6ite..

Май българина само се оплаква, това му е заложено! А всички се бутат да живеят в София, еми върнете се по родните си места и вместо да купувате безбожно скъпи апартаменти в столицата инвестирайте парите си в родното ви място, да речем за еко туризъм! Иначе се възхищаваме на световните икономики ама и те са се лишили от природа за да го постигнат! Защо в най големите градове в щатите в парковете има катерички а в нашата столица кучета, еми щото сме мизерници!!! Върнете се по черноморието, планините и полята и отглеждайте лозя, картофи и домати вместо да продавате земите си на същите които псувате и със същи си купувате апартаменти в София от същите които са ви купили земята в родния ви край! Е неможе всеки в българия да страда от URBAN комлкса да псува селяните и после да защитава природата която е продал за да живее в бетонно гето! Това е положението каквото си надробило това ще сърба!!!

Не страдам от липса на място за слънчевите си панели, приятелю! Иначе щях да го правя в Сахара - там място и слънце бол. Просто се изумявам от извратената представа за екология на повечето тук. Представи си, че отсичането на 1 дърво в Боровец це даде поминък от туризъм на един човек, който иначе ще отсече 1000 дървета за да си изхрани децата. Ето ти пример за приложна екология. А и да, - Дерзая!!!

Дерзайте! Ваканционните селища изгубиха блясъка Източник: Expert.bg Ваканцион имоти изгубиха блясъка си за инвеститорите, съобщи британският ежедневник Daily Telegraph. Драстичен спад на цените се наблюдава в цяла Европа. В България има застой, след като през миналата година поскъпването бе с 40%, сочи проучване на вестника. Според експертите най-сериозно засегнати ще бъдат хората, които са направили инвестиция през последната година, особено в ново строителство, и тези, които разчитат на бърза препродажба.Вторият дом, закупен от британци в чужбина, е изгубил 15% за последните три месеца. Най-критично е положението при пазара в Испания, където цените са се сринали с 15%. Във Франция отчитат спад за първи път от 90-те години на миналия век. standartnews.com

Айде стига ревали бе. С 500 милиона евро трябва да си олигофрен, за да направиш подобен бардак като това което стана в Банско. Така че според мен ще се получи нещо много по добро с план и предварителна визия. Нали не мислите че някой ще вкара толкова пари за да изгони хората.

На всички псуващи ще кажа че не би трябвало да гледаме еднакво и да сравняваме всичко с най-лошото! Защо търсите конспирация във всичко! Този проект няма да бъде построен от МУТРИТЕ както повечето от вас са се изразили! Банско го направиха Мутрите без план, без правила! Тук участват други пари, и се надявам да има правила!!! Шефа на Главбулгарстрой е родом от село до Самоков, ако искате може да отидете и да видите какво се случва там! Селото е Белчин! При този проект ще бъде изградена първо инфраструктурата и след това хотели и вилни селища, кажете ми има ли до момента нещо направено по план както трябва? Толкова сме зле че псуваме само, кой какъв бил и т.н. еми така е и на който не му харесва да заминава в Северна Корея според мен там ще му е най-добре! Що не ревете когато циганите изсекоха гората и неможеше да ги спрем! Според мен ако всичко се направи по правилата ще стане! След като сте големи еколози що не слезнете от колите в София, защо боклуците на софия се разнасят чак до Пловдив? Защо не протестирате че около Кремиковци всяка година садят слъчоглед и после пиеме олио от него! ще ви зарина със защота! Хващайте се на работа и спрете да псувате държавата а да работите за нея защото тя е НАША, и е такава защото сами сме си я направили такава!!! ВСЕКИ ОТ НАС ИМА ВИНА В ТОВА, ТАКА ЧЕ ПСУВАТЕ СЕБЕ СИ!

Чиста работа! Лицата с черни костюми и червени връзки, решително са се заели да ни закопат ! Ето на, а пък казват, че в наше време нямало сърдечни хора!

Не знаете каква сеч започва след изборите в Боровец.........на фона на нея бледнее и Супер Боровец.За 4 години общинския съвет в Самоков успя да продаде всяко парче земя което някои се е сетил да купи........с доста парички под масата естествено! А за Супер Боровец......колко неща е обещал кмета.........ако не го преизберат........и като знаем на какви хора е обещал ......ще последва Кюлев май.................

На всички псуващи ще кажа че не би трябвало да гледаме еднакво и да сравняваме всичко с най-лошото! Защо търсите конспирация във всичко! Този проект няма да бъде построен от МУТРИТЕ както повечето от вас са се изразили! Банско го направиха Мутрите без план, без правила! Тук участват други пари, и се надявам да има правила!!! Шефа на Главбулгарстрой е родом от село до Самоков, ако искате може да отидете и да видите какво се случва там! Селото е Белчин! При този проект ще бъде изградена първо инфраструктурата и след това хотели и вилни селища, кажете ми има ли до момента нещо направено по план както трябва? Толкова сме зле че псуваме само, кой какъв бил и т.н. еми така е и на който не му харесва да заминава в Северна Корея според мен там ще му е най-добре! Що не ревете когато циганите изсекоха гората и неможеше да ги спрем! Според мен ако всичко се направи по правилата ще стане! След като сте големи еколози що не слезнете от колите в София, защо боклуците на софия се разнасят чак до Пловдив? Защо не протестирате че около Кремиковци всяка година садят слъчоглед и после пиеме олио от него! ще ви зарина със защота! Хващайте се на работа и спрете да псувате държавата а да работите за нея защото тя е НАША, и е такава защото сами сме си я направили такава!!! ВСЕКИ ОТ НАС ИМА ВИНА В ТОВА, ТАКА ЧЕ ПСУВАТЕ СЕБЕ СИ!

Това е безобразие,което става в родния ми град.всяко лято по два месеца прекарвам отпуската си в Самоков.Ходя на туризъм из Рила,но хора нямате си напредстава за какво строителство става дума из нея??!!Бедна ви е фантазията за сараите край с.Бели искър,вилите на новобогаташите и за изоставените и разрушени сгради на ВЕЦ Бели искър,за безобразното замърсяване..Бях на разходка и в Балката край с.Шипочане.Ама направо се разревах с глас.Унищоижени асфалтирани пътища,окрадени и разрушени бивши военни сгради,безобразно изсечени дървета УЖАСИЯ.....Къде са тези самоковски чиновници,които нямат никакво албини за длъжностите,които заемат.Къде са кореняците самоковци?Простотия до шия.Ама как може без грам човешко отношение към клиентите си?Говорят на диалект,без думи съм...А на Черната скала-наистина посрано ,сметище,изрязани парапети. Кмете Николов,как може да се кандидатираш за втори мандат,при всички тези простотии и безобразия.Защо химическата френска промишленост трябва да бъде в Самоков?Къде са еколозите на този град?Самоковци знаете ли на какво ще заприлича града с химията.Немога повече да пиша,защото ми прилошава.Но реагирайте съграждани!Не бъдете толкова безразлични и смирени!Чиновниците селяндури от Общината Ви мамят!

Забрави да кажеш, че не карат ски и не знаят какво е глобалното позитивно значение на този спорт върху развитието на личността:) и склонността и към локални удоволствия, което е най-важното според мен:))) А освен това ти ще можеш да си разположиш слънчеви панели върху оголената повърхност: хем ще скриеш липсата на растителност, хем ще произвеждаш ток за лифтовете, а може и малко сняг, ако глобалното затопляне ни изпревари :)))) Дерзай!!!

Много ме кефите повечето с коментарите си. Разправяте кво било в Апите без да сте стъпвали там. Разправяте колко осрано било черноморието! Грам ли не си давате сметка за глобалното позитивно значение на туризма, строителството и пазара на недвижими имоти в България. Ако не се беше случило това срещу което сега плюете, още щяхте да си карате москвичите - Нещастници. Бас държа, че съм по голям еколог от всички дето лаят по форумите и по жълтите павета. Бизнеса ми е такъв, че произвеждам енергия от възобновяеми източници. Но това не пречи да ви го кажа кратко и ясно: ЕКОЛОГИЯТА И ПАТРИОТИЗМА СА ПОСЛЕДНИТЕ УБЕЖИЩА НА НЕГОДНИЦИТЕ. Некадърните мърлячи се нуждаят от преекспонирана кауза за да осмислят жалкото си съществувание.

От къде са парите, защо никой не ги пита - това са 1 милиард лева. Оман - глупости на търкалета и стария бандит съратник на Дуган - С. Денчев. А за учителите няма пари - мръсни копелета.

mamata sha et na cialata dyrjava tia ei !

Много странно! Какви ще се са тези 19 писти дълги общо 40 км.? Нещо е сбъркано с тези цифри - 623 500 кв.м. трудно се постигат с ниска плътност на застрояване и ниско строителство. Или този дето ги е писал тези неща нещо се е объркал или този, който ги е измислил нещо не наред. Сбъркани хора, сбъркана държава.

Вярно е, че Банско стана мн.гадно и пълно с парвенюта, които седят главно в кръчмите по пистите. А новите писти са ужасно скучни (поне за мен), но като резултат, по останалите писти в БГ, концентрацията на парвенюта е по-малка, така че, това сега ще обезпечи и още едно такова място. Аз от 2 год. не ходя на Банско точно поради това, а открих нови, не по-лоши места (курорта Бодрос, напр. и др.) и даже има дървета:)) Там се строи кабинков лифт - 5 км, но не е строителна площадка:) и се надявам да успеят тайно да го довършат. Пистата е супер :)))

Къде се загубиха ЕКОЛОЗИТЕ - защо не протестират срещу този проект, който ще унищожи напълно биологичното разнообразие в района. Как може нещо екологично да има в строителството на 40 км писти, 10 лифта и т.н. АЛО ЕКОЛОЗИТЕ обяснете на хората защо стачкувате само на Паничище с/у ремонта на пътя и строителството на лифта, а за проекта СУПЕР Боровец нямате никакви възражения. ХОРА НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ НА ТЕЗИ ПСЕВДО ЕКОЛОЗИИ, КОИТО СЪС СВОЕТО ПОВЕДЕНИЕ ДОКАЗАХА САМО, ЧЕ ЗАЩИТАВАТ ЕДИНСТВЕНО НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ. ПЛАЩАТ ИМ ЗА ДА СТАЧКУВАТ САМО НА ОПРЕДЕЛЕНИ МЕСТА /да елиминират конкуренцията/. Хора ние сами трябва да се обединим и да защитим природата в България - няма да им пълним гушите на управляващитте - няма да им ползваме, лифтовете, пистите, които ще унищожат планината. Осъзнайте се!

Не можете да си представите колко е страшно в Самоков! Във всякакъв смисъл! Държава в държавата!Начело с циганите - и от махалата, и в управлението!!! Не се заблуждавайте със Супер Боровец! Само името му е супер!!!!!

Благодарим ти за инфото, но за хората, които карат и през седмицата, Боровец си е супер, пък и целият район там е достъпен за 1h от София...

BRAVO, sega shte vidi obiknoveniat chovek priroda prez kriv makaron. Prosti i bedni hora, machkat i ...skat vsichko.

НЯМА ДА СЕ ЗАБАВЯТ МНОГО И ЩЕ ПОСЕГНАТ И НА РИБАРИЦА.

Нали вие докарахте царя и го посрещахте с цветя сега защо го псувате.

Жалко... за планинския туризъм, за уникалната флора и фауна на още едно райско кътче от българската природа. В цял свят тенденцията е за връщане към прирорадта, а ние както винаги сме на обратно...

Почна се! Връщат се комунистическите пари в БГ и мачкат наред. Яко пране пада. Жална им майка на Рила, Пирин и Родопите. От гледна точка на мащабите на строителството и Рила и Пирин са мижави панини и не могат да понесат такова натоварване. Явно последния напън да се прецакат балъците и да се набутат с имоти е настанъл. Преди време бях призовал по-грамотните в компютрите да залеят света със снимки на строежите, на лайната по морето, на изораните писти. Правете го и сега. Нека всички видят в какви ментални и строителни гета си купуват имоти. Призовавам по-младите, на които им се карат ски - нека да отидем в малките местни курорти като Рибарица, Пършевица, Беклемето. Там с парите си ще покрепим местните хора, които ще работят за нас и ще останат там даразвиват местната си икономика. Спрете да ходите в големите курарти. Там парите са вкарани в единин поток, който ще мачка всичко пред себе си и после ще избягат навън, за да унищожат нечия друга природа.

ЕДНА ОТ ЦЕЛИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ДА СЕ АСФАЛТИРАТ ДО КРАЯ НА МАНДАТА ВСИЧКИ ПЛАНИНИ,ЗА ДА МОГАТ ТУРИСТИТЕ СПОКОЙНО ДА СЕ РАЗХОЖДАТ БЕЗ ДА СЕ НАКАЛЯТ. КАКВО ПО ХУБАВО ОТ ТОВА. СТИГА СТЕ ГИ ПЛЮВАЛИ ХОРАТА. ТЕ СИ ЗНАЯТ РАБОТАТА.

не псувай,а мисли защо си на това положение!историческ момент-участваме в създаването на първата частна държава!! гордейте се!!!!

Ех, защо ли не мога да псувам в този форум. Мн ме е яд, ама този български народ е глупав и явно на никой не му дреме какво става. ТАКА ЩЕ БЪДЕ ЩОМ СИ ТРАЕМ!!! никой няма да ни помогне ако не изригнем на бунт и не ги потрошим от бой. АМА НЯМА КОЙ?????????????????

grqh e no neka gospod da gi nakaje,da se zadavqt stova deto sa otkradnali ot edin pravoslaven narod.

бравос.. - и все пак на всички които биха искали да получат срещу парите си нещо което си струва бих препоръчал Швейцария или Австрия - може би ще излезе с около 20% по скъпо но това което клиента получава там като качество и обслужване е минимум 200% по добро от това което е на компирските върхове... да пишат каквото си искат ...

Кой изтри Доган в съобщението. Сутринта беше на 2 място след Станишев. Повече от показателно!

ДО ЕКОЛОЗИТЕ: Ахахахах 40 км нови писти, а вие пищите за 850 метра асфалтов път над Паничище... КРАТУНИ

Колко невинна статийка ?! А какво пише между редовете - собствениците на ДЗИ и Мултигруп отдавна се преселиха в по-добрия свят, другите двама играчи са пряко свързани... не със Симеон, но със Кирил Преславски. Не забравяйте защо внучето на Симеон от Калина носи звучното име Хасан. Е, трябва да има и някаква хапка и за БСП в лицето на Главболгарсктрой Е, как да не подари Симеон безвъзмезно толкова рилски гори! Хем не са били никога негови, хем ги дарява на ...себе си. На това му се вика И Вълкът сит и агнето цяло и Овчарят отчетен !

Супер, ще се скъсаме от каране:))))) Самоковец, извадете компирите, че идваме!!!