Коментари - Орешарски се извини на учителите. Матурите са под въпрос | dnes.dir.bg
назад

Орешарски се извини на учителите. Матурите са под въпрос

Министърът на финансите Пламен Орешарски се извини на учителите по повод вчерашното си изказване, съобщи агенция Фокус, като се позова на съобщение от Министерството на финансите.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски се извини на учителите. Матурите са под въпрос | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До Керепдена - Само учителите и лекарите не допускат да бъдат оценявани - не е вярно - лекарите ги оценяваме - два пъти годишно можеш да смениш личния си лекар, може да посочиш конкретен специалист, зъ когото да ти дадат направление. Учителите - не! Учителката по български език на сина ми му беше поправила Тъгнахме към върха на ... ВРЪХЪ. Да! Но когато и други родители се оплакаха заедно с мен от правописа й и показахме корекциите й, той отговори, че й остават само 2 години до пенсия и какво щяла да прави, ако я уволнят! Давате ли си сметка за тези години колко деца е образовала?! Но Това е положението!, ако се сещате за кой анекдот става въпрос.

Да бе да ама им се е извинил после.

Значи повишение на заплатите и постоянни проверки и атестации И кой ще проверява, кой ще атестира? И сега в МОН и Регионалните инспекторати по образование е пълно с чиновници, чиято задача е постаянно да контролират и атестират . И какъв е резултата: в детската градина не можеш да постигнеш простото нещо - една госпожа да стои на работното си място в работното си време. Оше 5 000 проверяващи да назначим / бъди сигурна, че това ще са парашутисти с партийни заслуги/ нищо няма да се промени. Ще ти кажа една тъжна истина, тя си е чисто моя. Тази стачка, независимо от резултата нищо няма да промени в сегашната училищна ситуация. Борбата е за нещо съвсем друго. При успех, много млади хора , чието ПРИЗВАНИЕ е учителствуването, най-малкото ще се замислят дали пък да не опитат. Резултатът от неуспеха на тази стачка ще го почустваме веднага. Резултатът от успеха - може би след 10 години. НикиБ.

Не мисля, че в моите писания някъде имаше злоба. Ники Б - не, не съм променила мнението си -явно не си прочел внимателно какво пиша - Е, повтарям, нямам нищо против увеличеине на заплатите, но искам постоянни проверки и атестации. Ако си следил форума, щял си да го забележиш. А понеже се повдигна въпросът - нямаме баба и дядо, които да взимат детето ми, бях го уточнила някъде. Но сега възнамерявам да направя точно това, което ме посъветва отговорилият до мен - в 18.55 ще си взимам детето безапелационно, нещо, кето мога да сторя, и няма да приемам доводите на госпожата - Ама и ние си имаме семейства.... Ама детето се уморява и няма къде да легне...

Вие вече сте на път да повдигнете 25 -те процента на софиянците с психични проблеми, като се влеете в редиците им. Докога като развалена грамофонна плоча ще говорите за работното време на детската градина, в която е детето Ви? Вече Ви посъветвах да се убедите по документи /закони, нормативни актове, наредби, разпоредби, правилници за прилагане на гореизброените, трудови договори и др. /, че работното време е до часа, до който Вие твърдите, че е логично да бъде. Ако това е така и в детската градина не искат да работят до този час, то имате няколко варианта за действие: 1. бащата на детето Ви да го прибира от детската градина до 18,30 ч., 2. баби или дядовци да вършат тази работа, 3. да се редувате с горните хора или с родители на други деца при вземане на детето Ви от детската градина / но трябва да се разберете с работодателя си дали не можете да минете на плаващо работно време и едно по - ранно излизане от работа да компенсирате с удължено работно време в останалите работни дни /, 4. да наемете човек срещу заплащане да прибира детето Ви, 5. да намерите друга детска градина, където спазват работното време и да преместите детето си там. Дотук вариантите са неборбени и Вие сте избрали четвъртия, но това не Ви удовлетворява, а само Ви разярява и подлудява. Има обаче още варианти: 6. да говорите с директорката на детската градина да се спазва работното време, но наистина трябва да сте направили справка до колко часа по документи е то, 7. да предизвикате проверки от висшестоящи инстанции с цел да накарат детската градина да работи на пълен работен ден, 8. да съдите детската градина, че не спазва работното време и на Вас като потребител Ви причинява вреди. Когато дъщеря ми ходеше на детска градина, се наложи да приложа вариантите 1, 2, 3, 5 и 6. При това местенето в друга детска градина предприех, понеже в първата стаята беше засенчена и доста усойна, а също защото имаше малко играчки и детски книжки, което се дължеше на лошото управление на директорката / успях да я видя само веднъж /. В другата градина тези проблеми ги нямаше, а директорката по цял ден се грижеше за просперитета на повереното й заведение и колектива. Там двете смени се застъпваха по обяд, но за децата, които трябваше да бъдат взети след 18,30 ч. беше организирано до 19 ч. дежурство от лелки и възпитателки без допълнително заплащане от родителите. Друг е въпросът, че двете или трите деца, които оставаха след 18,30 ч., се чувстваха като изоставени от родителите си. Това го знам много добре, защото едно от тези деца често пъти беше моето. Вал защо не приложите някоя от възможностите 5, 6, 7 или 8.

Колко е приятно, че мнението ви за учителите и техните искания претърпя такава еволюция. А то както бяхте тръгнали щеше да ги обвините във всички земни грехове. От писанията ви личеше, че злобата до такава степен ви е заслепила, че не се замисляте върху елемнтарни неща. За един положителн резултат от тази стачка съм сигурен: обществото накрая се замисли за ситуацията нашето училище. А на мен, като син на учителка /вече пенсионер/ и съпруг на учителка ми е обидно колко не сте прави в това гадно учителоплювание. Качествено и достъпно образование без интелигентни, възпитани, уверени, достойни, ДОБРЕ ПЛАТЕНИ учители? МИРАЖ!!!

ИЗказвам моето собствено мнение и не нагрубявам никого. Престанете. А за форума съм отделила максимум 30 мминути - просто пиша със светкавична бързина и не ми представлява трудност да клавирам някой друг ред. Съберете общо моите изказвания и няма да има повече от 3 страници. За моето работно място аз всеки ден държа изпит. Ако работодателят ми е недоволен, ще ме уволни незабавно. Защото работя не само в частна, но и чуждестранна фирма. Не знам защо се дразните, че имам по-различно мнение - аз отдавна казах, че не съм против увеличение на заплатите, но съм против стачката като форма на протест. Това е моето мнение и не мисля, че то обижда когото и да било.

Вал, има деца и деца. Ти явно се движиш само покрай възрастни. На моето все още никой (освен някой връстник) не се е извърнал да каже кретен. Стига развява случая с Лим като някой байряк, грозно е. А що се отнася до реформите, за които е споменал LELE-MALE, съм съгласна, но не мисля, че това е изискване КЪМ учителите и също така ОТ тях, а от РОДИТЕЛИТЕ към министерство и инспекторат.

Ти обяви конкурс за твойто работно място!И аз тогава искам контрол върху твойта работа,но бъди сигурна,че ще бъдеш изгонена на момента!Твоя труд се разбра колко е качествен,пишеш цял ден по форумите и то по цели романи!Добре,че не съм ти шеф!

Хора, не разбрахте ли истинския смисъл на тайния разговор: ---ТЕ НЕКА ДА СИ ПРАВЯТ СТАЧКИ,СТАЧКИ, А НИЕ ЩЕ СИ ПРАВИМЕ ПАЧКИ, ПАЧКИ.

До всички - мисля, че едно е ясно - хората споделят различни мнения и за това си имат своите основания. Аз съм против рекета, който се прилага спрямо мен, спрямо теб, спрямо всеки... Не на рекета на шофьорите, не на рекета на лекарите, не на рекета на учителите, НЕ НА РЕКЕТА ИЗОБЩО!!!!

Напълно съм ЗА всички, които казват, че 260лв са малко. И аз мисля, че заплатите трябва да се вдигнат, за да се привличат млади и модерни хора, с модерно мислене и модерни знания! Но тези, които смятат, че като им вдигнат заплатите образованието ще просперира, явно изобщо нямате ученици в къщи. И учителите много добре знаят 1000-ите проблеми и СЕ ОПЛАКВАТ ОТ ТЯХ! За това аз пак да си питам, пък виж някой учител ми отговори: ИМА ЛИ УСЛОВИЯ ЗА РЕФОРМИ В ОБРАЗОВАНИЕТО В ТЕХНИТЕ ИСКАНИЯ? и...не казвам, че рефермите трябва да станат сега и веднага и че това е възможно, НО поне да се започне диалог, да се включат в него родители и учители и министерства; да се рабере, че учителите имат отношение към образованието и като система, не само като място за изкарване на заплата.....ехххх мечти...

До Dido - Ами помии ще сме , като казваме истината , ЗАЩОТО УЧИТЕЛИТЕ СЕ СТРАХУВАТ ДА СЕ ПОДЛОЖАТ НА ТЕСТОВЕ !!! А Вие можете да ми цитирате ако ще и папата , полза от Вас - НИКАКВА !!!

ти луд ли си да плащаш данъци на боклуците??!!! родител?... и пак лайната ще си гласуват за комунягите...докато не изпукат няколко поколения дъртаци така ще е....мен пък ме кефи доган, как ги манипулира, изнудва и е#/б/е без вазелин, а кретените дори купуват вазелин и лубрикат за комунягите/...-за комунистите, те са прости и могат да не загреят какво е разширена абревиатура, затова сложих наклонената/,е, как ги оправя комунягите и жълтурите не е истина! Наистина ме кефи!!! К'ъвто лайнян народ, такива и лайна управници...моде да го трият, миризмата идва и от тях....хехехехеех аз си се махам fuck bulgaria

Даскалите са мерзавци/13,32ч- Не можах да видя коментара ти за статията Майка уби бебето си....Там сигурно би написал :майките са убийци?

До работеща !!! и всички помии в този дух - народ без просвета, сляп народ, прост народ, лесно се манипулира (управлява), прости деца - има ги бол, не знаят историята, нищо не знаят няма и да знаят защото за държавата образованието не е приоритет! Затова не останаха хора, които да мислят за държавата, затова ще забравим и турското робство и откъде сме произлезли и ще загубим националността си, а именно ЗАЩОТО тъпчем и мачкаме учителите... Химн на Св.св. Кирил и Методий Върви, народе възродени, към светла бъднина върви, с книжовността, таз сила нова, съдбините си поднови! Върви към мощната Просвета! В световните борби върви, от длъжност неизменна воден - и Бог ще те благослови! Напре Науката е слънце, което във душите грей! Напред! Народността не пада там, дето знаньето живей! Безвестен беше ти, безславен!... О, влез в Историята веч, духовно покори страните, които завладя със меч!... Тъй Солунските двама братя насърчваха дедите ни... О, минало незабравимо, о, пресвещени старини! България остана вярна на достославний тоз завет - в тържествуванье и в страданье извърши подвиги безчет... Да, родината години пресветли преживя, в беда неописуема изпадна, но върши дългът си всегда! Бе време, писмеността наша кога обходи целий мир; за все световната просвета тя бе неизчерпаем вир; бе и тъжовно робско време... Тогаз Балканский храбър син навеждаше лице под гнета на Отоманский властелин... Но винаги духът народен; подпорка търсеше у вас, о, мъдреци!... През десет века все жив остана ваший глас! О, вий, които цяло племе извлякохте из мъртвина, народен гений възкресихте - заспал в глубока тъмнина; подвижни за права вяра, сеятели на правда, мир, апостоли високославни, звезд върху Славянский мир, бъдете преблагословени, о вий, Методий и Кирил, отци на Българското знанье, творци на наший говор мил! Нек` името ви да живее във всенародната любов, речта ви мощна нек` се помни в Славянството во век веков! -- Стоян Михайловски, 1892 г.

Това, което е написа моята приятелка Вал (09.10.2007 г. 13:04ч.) е най-гадното нещо, което може би може да бъде изречено. Очеви за нея само има само 12 загинали български деца и всички български учители са били в автобуса. Само че аз съм виждал как учител преживява смъртта на свой ученик... Не пожелавам на Вал да е на мястото на този човек (впрочем за нея е все едно). Искрено се надявам детото на Вал да има късмета да хоспитализират майка му.

Г-н Орешарски, знаете ли колко топли вашето извинение- колкото заплатата в образованието. До родител- ами извинете се и вие на учителите- за грозното и невъзпитано държание на децата ви, а вашето също не пада по-долу.

Уважаеми Г-н 2 , аз може да съм от простолюдието , а Вие явно сте от Париж , но имам висше образование и други допълнителни квалификации , мениджър съм в една доста голяма частна фирма и имам 18 човека подчинени , заплатата ми е 1 800 лв , и нека да съм от простолюдието !!!! Може и да дънкам Г-н SS , но поне се опитвам да намеря някакво решение , а Вие ОПЕРАТИВНИТЕ , сте жалки в опитите си да оплювате и отхвърляте всичко , защото единствено това можете ! След като искате да критикувате - ок ! Ама , напишете два смислени реда поне ! Е , ние от простолюдието толкова можем !!!

До Домакинята - не е зле да прочетеш какво е написал LELE-MALE. Хубаво е да четеш и осмисляш чуждите мнения. Не е хубаво само да плюеш и да нарочваш другите, че са си захвърлили децата. Ако ти не можеш да работиш, може би някой може да те издържа. На мен ми се налага да работя, за да мога да издържам семейството си. И ако си пропуснала, фактът, заради който съм негативно настроена към стачката като форма на протест, е следният - ПРИНУДИХА МЕ да наема жена, която да взима детето ми ПРЕДИ КРАЯ НА РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА ДЕТСКАТА ГРАДИНА, ЗАЩОТО ГОСПОЖИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СТОЯТ ДО КРАЯ НА РАБОТНИЯ СИ ДЕН. И затова плащам пари, които никой не ми дава. Имай предвид, че не съм само аз. А този форум е най-вече да споделим проблемите, отголкото да се хващаме за гушите, защото докато мълчим, нищо няма да се получи. И ако на теб ти харесва учителите да наричат детето ти идрод, говедо и пр. красоти, както имаше в някои изказвания, имам въпрос - ПОМНИШ ЛИ ДЕЦАТА, които се издавиха в река Лим? А учителите се спасиха до един....

Ами нали като не съм доволна от зъболекаря, няма да стъпя повече при него, ако не съм доволна от автобусите, ще се возя на такси. Само учителите и лекарите не допускат да бъдат оценявани. Някой пита ли се защо? И двете прослойки се имат за интелигенция, ама и двете съсловия са без морал. Къде ще си дадеш детето, като образованието в 99% е държавно, къде ще се лекуваш, като си задължен да плащаш за здраве, а после ти казват, че не стигало и да те изнудват, когато си зависим от тях. Трябва конкуренция - разберете го. Докато нямам избор - ще изисквам! И айде да не започваме пак с простаците дето недоволствали, имам повече образование от учителите, макар че както се вижда дипломата не е гаранция за наличие на ум в главата.

С две думи, ако не разбирате - против цялата демагогия на стачката съм. Какъв е урокът, скоро ще стане ясно - на моята колежка стачкуващата деска градина е проработила от вчера. Аз казах точно това - който се бие в гърдите, че защитава някакви морални устои, той трябва да го покаже - колко бяха учителките, обявили гладна стачка, дето се отказаха без време? Същото и сега - само на приказки сме по-големи. А аз за мойто дете съм си и отгладувала, и съм била неотлъчно, когато е трябвало. Понеже, ако не знаете - така нареченото майчинство всъщност никъде не вписва майката като някакъв организъм - тя не яде, не се облича, изобщо тя е въздух, който отглежда бебето си. И се радвам на безрезервната му любов и доверие. Защото, а предполагам това всички знаете - работното време на майката на свършва в 18.00. В 18.00 свършват задълженията ми към фирмата, в която работя. А после до сутринта всеки от вас е неотлъчно РОДИТЕЛ. С нощното събуждане, за да завиете малчугана, с чашата вода, която той ще поиска в някакъв час, с всеки един негов дъх. Припомнете си, когато децата ви са били бебета, как сте се ослушвали през нощта, за да чуете, че спи спокойно. Или когато са били болни, как сте следели всяка една въздишка или тежко дишане. Затова аз искам наистина ясни атестации и критерии към хората, на които трябва след време да поверя детето си. Всеки, който ме плюе, да бе прочел какво съм казала Да, увеличете заплатите на учителите, но, моля, с конкурси, с тестове, с проверки. Такива, дето всеки един от нас, отивайки на нова работа, е длъжен да премине, за да докаже способностите си.

ДАСКАЛИ, МЕРЗАВЦИ, ПРЕДИ ДА ПЛЮЕТЕ, ОБОРЕТЕ ПОНЕ ЕДНО ОТ ТЕЗИ ТВЪРДЕНИЯ, ХА ДА ВИ ВИДИМ ! МНОГО Е ЛЕСНО НАИЗУСТ ДА СЕ ПЛЮЕ. А ТОВА СА ФАКТИТЕ. ЧАКАМ ДА ГИ ОБОРИТЕ! ЧАКАМ... ИСКАТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА СРЕДСТВА ЗА ПОВИШАВАНЕ НА НЕМАЛКИТЕ ВИ ЗАПЛАТИ, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЛЪЖЕТЕ ДЪРЖАВАТА, КАТО НЕ ДЕКЛАРИРАТЕ ПОЛУЧЕНИТЕ СУМИ ОТ ЧАСТНИ УРОЦИ. ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН ОТ ВАС, КОЙТО Е ДЕКЛАРИРАЛ ТЕЗИ СУМИ ? И СИ Е ВНЕСЪЛ ДАНЪЦИТЕ ? 2. ЛЪЖЕТЕ ОБЩЕСТВЕНОСТТА, ЧЕ ПОЛУЧАВАТЕ ОКОЛО 350-400 ЛВ ЗАПЛАТИ. НАПРОТИВ, ПО-ГОЛЕМИ СА. ЗАЩО ЕЛЕГАНТНО ПРЕМЪЛЧАВАТЕ, ЧЕ САМО ВИЕ ПОЛУЧАВАТЕ ТРИ ПЪТИ ГОДИШНО ПРЕМИИ - ЗА 24 МАЙ, ЗА 15 СЕПТЕМВРИ И ЗА КОЛЕДА ??? 3.ПРЕМЪЛЧАВАТ ЧЕ НЕ РАБОТИТЕ ПО 8 ЧАСА, КАКТО ПОВЕЧЕТО ОТ НАС. ПРИРАВНЕНИ КЪМ 8 ЧАСОВ РАБОТЕН ДЕН ЗАПЛАТИТЕ ВИ ЩЕ НАДХВЪРЛЯТ 650 ЛВ. 4. ПРЕМЪЛЧАВАТЕ, ЧЕ НИКОЙ ДРУГ КАТО ВАС НЯМА ПОВЕЧЕ ОТ ТРИ МЕСЕЦА ПЛАТЕНА ОТПУСКА !! ВИЕ СТЕ БЕЗОТГОВОРНИ , ЗАЩОТО : 1. ХИЧ НЕ ВИ ПУКА, ЧЕ С НЕОБОСНОВАНАТА СИ СТАЧКА ПРОВАЛЯТЕ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ. ПОСЛЕ ЩЕ ПРЕТУПАТЕ НАДВЕ-НАТРИ МАТЕРИАЛА И - ЧИСТА СМЕТКА. НО НАЛИ ОСВЕН ЗАПЛАТИТЕ - ДРУГО НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА ! 2. ПРИНУДИХТЕ МНОГО РОДИТЕЛИ ДА СИ ВЗЕМАТ НЕПЛАТЕНА ОТПУСКА И ДА ГЛЕДАТ ДЕЦАТА СИ, ДОКАТО ВИЕ СТАЧКУВАЙКИ - ИГРАЕТЕ БОУЛИНГ, КЛЕЧИТЕ ПО КАФЕНЕТАТА, ИГРАЕТЕ МАЧ, ТРЪСКАТЕ СЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ. ВИЕ НЕ ЗАЧИТАТЕ ЗАКОНИТЕ В СТРАНАТА : 1. ПРОЧЕТЕТЕ В НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС КАКВИ НАКАЗАНИЯ СЕ ПРЕДВИЖДАТ ПРИ ИЗДИГАНЕ НА ПЛАКАТИ И ДРУГИ ЛОЗУНГИ, ПОЗОРЯЩИ ИМЕТО И ДОСТОЙНСТВОТО НА ОПРЕДЕЛЕНО ЛИЦЕ. КАТО ЗНАМ КАКВИ КАРИКАТУРИ ИЗДИГНАХТЕ И КАКВИ НАДПИСИ ВЕЕТЕ - ВИЕ СТЕ ДИРЕКТНО ЗА ВЕДОМСТВОТО НА РУМЕН ПЕТКОВ. 2.СПРЕТЕ ДА НИ ЗАНИМАВАТЕ САМО СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРИЩЯВКИ. НЕ СЕ ПОСТАВЯЙТЕ НАД ВСИЧКИ. 3.ПРИ КАТАСТРОФАТА В РЕКА ЛИМ, ИЗОСТАВИХТЕ ДЕЦАТА - 12 ДЕЧИЦА ДА СЕ УДАВЯТ, А ПОБЪРЗАХТЕ ДА СПАСИТЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГЪЗОВЕ. ТОВА ЛИ СА ВАШИТЕ ИДЕАЛИ ???

До bg-1от 13.29 - Ще си позволя да доразвия ценната ти идея.При возене в градски транспорт пътниците да оценяват водачите/защото те вземат големи заплати/, при ползване услугите на зъболекар или мед. помощ -да дават оценка на лекаря или стоматолога, а ако имат вземане-даване със съда,веднага оценка на съдията и прокурора,защото те знаеш ли какви заплати вземат от бюджета?Този почин ще се прилага и в другите сфери на обществ. живот и ще се оправим! -

Не знам дали си мениджър, но прекалено много дрънкаш. Не си оперативна и не даваш крайни решения.

Не знам дали си мениджър, но прекалено много дрънкаш. Не си оперативна и не даваш крайни решения.

Вал, ти или си много тежък случай, или работиш в ПР агенция (за никак малко пари). Значи, предлагаш учителите да дадат цялата си любов и знания на учениците безплатно - Това, драга,го прави само майката. Ей така, за да се докажат пред някого, да им мине живота в раздаване на любов и знания, отнемайки време и грижи по собствените им семейства. И то, защото другите майки са заети с още по-важни дела, между които печелене на пари?!. Така, че не пилей сили по форумите, ами се отдай на детето си. Това решение са взели доста майки около тебе.

Малеееей,как са се активизирали днес тези от министерството,не е за вярване,ще счупят клавиатурите!Ако има още 1 седмица стачка ще ходят с изкълчени пръсти!Учителите,про в същия дух!Не се страхувайте-за умни и кадърни хора,работа се намира!Моят син учи информатика,но не е работил като учител,сега е в частна фирма и взема колкото няколко учители.

Bal, prez teb valiak lie minal ta 4ak si izpu6il.

СРАМ МЕ Е ДА ЧЕТА ВСИЧКО,КОЕТО ПЛЮЕ БЪЛГАРСКИЯ УЧИТЕЛ!иРОДИТЕЛИ И УЧИТЕЛИ ВСИЧКИ СА НА ТОЗИ ХАЛ.ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ СРЕЩУ ТЕЗИ,КОИТО НИ ОГРАБВАТ И ДА ГИ НАКАРАМЕ ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКИТЕ,АКО ИМАТ ДОСТОЙНСТВО.мНОГО ЧАКАХА УЧИТЕЛИТЕ,ЦЕЛИ 17 ГОДИНИ И ВИНАГИ ВСИЧКИ СЕ ОСЛАНЯХА НА ТЯХНАТА ОТГОВОРНОСТ Е ТЯ НАЙ-ПОСЛЕ СВЪРШИ!АЗ СЪМ В ВАС !ПРИЗОВАВАМ ПОДКРЕПЕТЕ УЧИТЕЛИТЕ!НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ЗА УЧЕБНАТА ГОДИНА,ПРЕДИ ГОДИНИ ХОДИХА ПО ЦЕЛИ МЕСЕЦИ НА БРИГАДА И ГОДИНАТА ПАК СВЪРШВАШЕ,ТАКА ЧЕ НЯМА СТРАШНО!!!

Abe ,u4itelite triabva da sa i spasiteli i paza4i i u4eni da sa lelki ,da sa s hervi kato korabni vujeta i pro4ee... i vsi4ko tova samo za 300 leva.I 1300 im sa malko.

Работеща!!!/13,17ч-м работиш ,бе госпожа!Не се претоварвай толкова!Почини си,пък вземи драсни и едно писмо до БЮреков ,а утре и до БНТ!Дерзай!Има и още телевизии,неозарени от светлата ти мисъл!

Уважаемо г-жо, Вие да не сте малоумна? В един ден само 2 часа ли има? Смятате ли че един учител учи само 1 клас, т.е. има само 2 часа? Такива като Вас се наричат простолюдие, защото са прости и необразовани. А общата култура им я няма никаква!

КАТО СИ СПОМНЯ КАК ЕДНА ДАСКАЛКА ПРИ КАТАСТРОФАТА НА АВТОБУСА ПРИ РЕКА ЛИМ, БЪРЗАШЕ ДА СПАСИ СОБСТВЕНАТА СИ ГЪЗИНА, А ДЕЦАТА - МАЙНАТА ИМ. И ВИЕ СТЕ БИЛИ МНОГО ЗАГРИЖЕНИ ЗА ДЕЦАТА..... НЕ МЪРСЕТЕ ПОНЕ ОБЩЕСТВОТО !

Bal, prez teb valiak lie minal ta 4ak si izpu6il.

Забравих да пиша преди малко,че нямам деца на училищна възраст и съвсем не ми се дават пари от моите данъци за образованието на вашите деца,драги родители.

АЗ КОГАТО НЕ СЪМ ДОВОЛНА ОТ ЗАПЛАТАТА СИ, НЕ ТОРМОЗЯ ДЕЦАТА НА ДРУГИТЕ !

Тъй като и куцо и сакато е тръгнало да дава експертно мнение по въпросите на образованието и учителската квалификация,включва се и аз.За да не се стига до хиперинфлация,разпад на държавата и пр. страхотии,които ще предизвика учителската стачка и евентуалният и успех,предлагам просто и елегантно решение.Закриване на училищата и уволнение 100 % на персонала им.Тогава от данъците няма да се дава и лев за образование.Платенат форма на образование ,разбира се остава.Решението ще бъде приветствано от Световната банка и МВФ,както и от министър Орешарски.А най-много от родителите,негодуващ срещу тъпаците-учители,кои не желаят да работят за колосалната сума от 300-400 лв. Спестените по този начин суми се прибавят към бюджетния излишък и с тях се разпорежда правителството.Не е ли супер?

ДАСКАЛИ, ВИЕ СТЕ ЛЪЖЦИ, ЗАЩОТО : 1. иСКАТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА СРЕДСТВА ЗА ПОВИШАВАНЕ НА НЕМАЛКИТЕ ВИ ЗАПЛАТИ, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЛЪЖЕТЕ ДЪРЖАВАТА, КАТО НЕ ДЕКЛАРИРАТЕ ПОЛУЧЕНИТЕ СУМИ ОТ ЧАСТНИ УРОЦИ. ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН ОТ ВАС, КОЙТО Е ДЕКЛАРИРАЛ ТЕЗИ СУМИ ? И СИ Е ВНЕСЪЛ ДАНЪЦИТЕ ? 2. ЛЪЖЕТЕ ОБЩЕСТВЕНОСТТА, ЧЕ ПОЛУЧАВАТЕ ОКОЛО 350-400 ЛВ ЗАПЛАТИ. НАПРОТИВ, ПО-ГОЛЕМИ СА. ЗАЩО ЕЛЕГАНТНО ПРЕМЪЛЧАВАТЕ, ЧЕ САМО ВИЕ ПОЛУЧАВАТЕ ТРИ ПЪТИ ГОДИШНО ПРЕМИИ - ЗА 24 МАЙ, ЗА 15 СЕПТЕМВРИ И ЗА КОЛЕДА ??? 3.ПРЕМЪЛЧАВАТЕ, ЧЕ НЕ РАБОТИТЕ ПО 8 ЧАСА, КАКТО ПОВЕЧЕТО ОТ НАС. ПРИРАВНЕНИ КЪМ 8 ЧАСОВ РАБОТЕН ДЕН ЗАПЛАТИТЕ ВИ ЩЕ НАДХВЪРЛЯТ 650 ЛВ. ВИЕ СТЕ БЕЗОТГОВОРНИ , ЗАЩОТО : 1. ХИЧ НЕ ВИ ПУКА, ЧЕ С НЕОБОСНОВАНАТА СИ СТАЧКА ПРОВАЛЯТЕ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ. ПОСЛЕ ЩЕ ПРЕТУПАТЕ НАДВЕ-НАТРИ МАТЕРИАЛА И - ЧИСТА СМЕТКА. НО НАЛИ ОСВЕН ЗАПЛАТИТЕ - ДРУГО НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА ! 2. ПРИНУДИХТЕ МНОГО РОДИТЕЛИ ДА СИ ВЗЕМАТ НЕПЛАТЕНА ОТПУСКА И ДА ГЛЕДАТ ДЕЦАТА СИ, ДОКАТО ВИЕ СТАЧКУВАЙКИ - ИГРАЕТЕ БОУЛИНГ, КЛЕЧИТЕ ПО КАФЕНЕТАТА, ИГРАЕТЕ МАЧ, ТРЪСКАТЕ СЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ. ВИЕ НЕ ЗАЧИТАТЕ ЗАКОНИТЕ В СТРАНАТА : 1. ПРОЧЕТЕТЕ В НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС КАКВИ НАКАЗАНИЯ СЕ ПРЕДВИЖДАТ ПРИ ИЗДИГАНЕ НА ПЛАКАТИ И ДРУГИ ЛОЗУНГИ, ПОЗОРЯЩИ ИМЕТО И ДОСТОЙНСТВОТО НА ОПРЕДЕЛЕНО ЛИЦЕ. КАТО ЗНАМ КАКВИ КАРИКАТУРИ ИЗДИГНАХТЕ И КАКВИ НАДПИСИ ВЕЕТЕ - ВИЕ СТЕ ДИРЕКТНО ЗА ВЕДОМСТВОТО НА РУМЕН ПЕТКОВ. СПРЕТЕ ДА НИ ЗАНИМАВАТЕ САМО СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРИЩЯВКИ. НЕ СЕ ПОСТАВЯЙТЕ НАД ВСИЧКИ.

Не чувам никакви конкретни предложения за промяна в системата на образованието на децата от 1-ви до 12-ти клас. По мое мнение трябва да се помисли за намаляване на дневната заетост на децата, за сметка на голямата ваканция, която може да стане 45 дни - 01.8 до 15.09. Децата няма да са принудени да започват от 7.15 и да свършват в 14.30, а освен това следобяд ще има възможност за извънкласни дейности. Чудя се какво правят майките с децата си през цялото лято и знам от опит, че децата пък съвсем забравят за това време навиците си за учене. С две думи, бих искала детето ми да е заето почти през цялата година в училище и да има не повече от 4-5 учебни часа на ден. Освен това, без да влагам елемент на дискриминация, смятам че заплатите на учителите трябва да се определят според големината на населеното място в което работят.

Време е правителството да спре с това решаване на проблеми на парче, оптимизирайте системета на образованието, и некадърните учители сами ще напуснат, нека останат тия които знаят и могат. Самия аз съм виждал как учител с над 15 г стаж преподава като си чете урока по български по време на час, как иска от децата да знаят след като тя не го знае. Нека и родители да оценяват преподаванетона учителите заедно с децата си и така истината ще излезе на яве, за това кои какво заслужава

Първо - не виждам какво толкова са казали министрите . Разговора е изваден от контекст. Второ - не всички учители стачкуват - например в училището на сестра ми , която в момента е 12 клас има и такива учители , които не са в стачка. Учителката им по немски език не стачкува , защото има ученици на , които декември месец им предстоят изпити и не може да застрашава бъдещето им , а иска да ги подготви .

До Г-н 2 Уважаеми Г-не ! Няма нужда да ми важничите толкова много , и да ми се криете зад разни небивалици , като административна работа !!!! И след колко часа , учител по физика , има 2 часа и после върши административна работа - колко време 5 часа , после още колко часа влиза в клас ? Я , се вземете в ръце и престанете да заблуждавате хората , защото вече никой не ви се хваща на глупостите !!!! А , що се отнася до частните училища , НЯМА НУЖДА ОТ ПОДИГРАВАТЕЛЕН ТОН ! Аз своете предложение съм го дала /виж п-мо до Коритаров/ , или поне съм се опитала да дам някакво предложение относно ситуацията , а Вие просто си чешете езиците ! Ами вземете и го понапънете малко това сиво вещество , а не само да ми плюете ДЕЦА , РОДИТЕЛИ , МИНИСТРИ и пр. , !!!

Искате реформи? Е, аз за начало предлагам следното: 1. Платено образование! 2. Платени медицински услуги! Така няма да храня дечицата на тези с джиповете, които така или иначе не плащат данъци , а само карадат! 3. Да се представя пълен отчет, кога министър харчи данъците на хората и за какво! 4. Кой депутат къде си е вършил работата със служебната кола, мобилен компютър и телефон! Е, тогава ще се оправим!

Добър ден на всички! И аз искам да си изкажа мнението. Аз работя като програмист. Тъй като има недостиг на квалифицирани учители по информатика си направиха устата от едно училище дали не искам да работя там. Е, кой разумен човек ще приеме като сегашната ми заплата е в пъти над предложената ми. Не помня точната сума, но беше нещо от рода на 300 брутно. Та да се изкажа по въпроса.- Тези които са против учителите не осъзнават един елементарен факт. Кадърни хора с тези пари няма да намерят. От това страда обучението не на кой да е, а на техните деца! Така че мислете преди да ревете! Реформи трябва, но като се започне със заплатите. Не може да кажеш на някой абе ти почни пък после ще ти дадем повече. Никой не би се съгласил

Ето това е високоинтелигентното и морално поведение, с което Вие учителите давате урок на своите ученици - ПАРИ, ПАРИ И пак ПАРИ!

Искате реформи? Е, аз за начало предлагам следното: 1. Платено образование! 2. Платени медицински услуги! Така няма да храня дечицата на тези с джиповете, които така или иначе не плащат данъци , а само карадат! 3. Да се представя пълен отчет, кога министър харчи данъците на хората и за какво! 4. Кой депутат къде си е вършил работата със служебната кола, мобилен компютър и телефон! Е, тогава ще се оправим!

До този от 10.03 и 10.08 -Моля те ,като си пишеш простотиите и то с главни букви,сякаш са кой знае какво откровение,не използвай моя ник.Ако си толкова тъп,че не можеш да си измислиш,предлагам ти да се назовеш малоумния,злобния,ов или направо министерска подлога.