Коментари - Българските цигари стигат до 3.90 лв. | dnes.dir.bg
назад

Българските цигари стигат до 3.90 лв.

Между 1,05 лева и 1,20 лева се очаква да скочат цените на българските цигари, ако правителството увеличи акцизите от догодина.

Обратно в новината

Коментари - Българските цигари стигат до 3.90 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цигарите на европейски цени,а ЗАПЛАТИТЕ ЗАЩО НЕ СА ЕВРОПЕЙСКИ?

... искам да съм негър в щата Алабама.. - или .... акционер в БУЛГАРТАБАК....

От една седмица не пуша, а дано не ги пропуша никога повече. Ако станат обаче 4 лева това означава,че вече сме в Европейските стандарти, защото като живях в Испания тези който пушех ми струваха 2,10 евро. Въпросът обаче е след като и цигарите ни станаха европейски, кога ще станат и заплатите такива?

От една седмица не пуша, а дано не ги пропуша никога повече. Ако станат обаче 4 лева това означава,че вече сме в Европейските стандарти, защото като живях в Испания тези който пушех ми струваха 2,10 евро. Въпросът обаче е след като и цигарите ни станаха европейски, кога ще станат и заплатите такива?

Много важно, ще минем пак на контрабадните , хем вносни,качественни-х по-евтини, пък управляващите да си чакат приходи в хазната като кон на парзна ясла.. Хич не ми пука, че щял някой си само да печели като пуша контрабадни цигари...то така както са тръгнали да увеилчават всичко само и единственно без заплатите, то ще ни докарат до там, че всеки да си има печетница в домът си за ад може да напечата нужните хартийски с които да плати всички увеличени такси, сметки и т.н. Тея мушмороци в парламента елементарна математика не са научили- ми то с 300лв. няма как да се платят сметките:ток+парно+в данъци по европейски стандарти, че и да осатнат и да оживееш до следващият месец за да платиш пак същите!!!! Хайде мишоци в първи клас да се научите да смятате, пък тогава вдигайте акцизи или каквото там ви скимне!!! Срама нямате!!!! Непушачи да не злобеят толкова много, това че не пушат не ги прави автоматично по-добри и по-умни хора от пушачите!!!!

Безспорно е,че цигарите са вредни за нашето здраве.Както и управлението на тройната коалиция.Защо не вземем да се отървем първо от нея?

до (08.10.2007 г. 13:59ч.) ами ПУШЕ така ми е дошло при писане. Не ти ли се случвало да събираш две числа примерно: 2+36 и то като правиш проверка да правиш същата грешка механично няколко пъти. Въпроса е като са ви 10$ цигарите в Канада какви са ви доходите. Сигурно не вземате 200$ на месец.

До всички загрижени за децата. Защо не погледнете, че децата не само пушат, ами здравата пият. И не пият боза, а пият водка и ракия, а по-точно твърд алкохол. Айде помислете кое е по-страшното - пушач или пияница. До сега не съм чула семейство да се е разпаднало от това, че единия пуши, но за това че единия пие ... Погледнете малко трезво на нещата и тогава си изливайте яда върху пушачите. А с новото увеличение на тютюневите изделия се цели единствено Булгартабак да бъде приватизиран за жълти стотинки. Много е ясно след нова година пушачите какви цигари ще търсят и купуват. Но няма да са на Булгартабак, това е точно.

Защо пишеш пуше непрекъснато? пуши е трето лице на глагола пуша, а не е производно на пушене:) И цигарите трябва да станат 10лв. Аз живея в Канада и тук са 9-10$ и никой не плаче:) Като им е скъпо да не пушат. Или да изкарвт повече пари вместо по цял ден да реват по форумите! Аз съм пушач, но смятам че е редно да се защитават непушачите. Въпросът в този случай обаче би трябвало да бъде защо има толкова много контрабанда?

Трагичен народ, трагично мислене .. безумно тъпи коментари! Като не пушим ние - дай и на другите да им е гадно! По 100 лева за цигари, пък нека и да ги спрат ако може! Защо бе боклуци такива? Аз не съм пушач ама съм потресен от мненията на събратята ми! Селски цървулии .. никога нема се опраим така ако мислим и действаме!! Съвсем друг е въпроса че БТ вече е изпята песен. 70% пазарен дял - това е само във фантазиите на управлението :) и на Доган .. да не забравяме ..

Вдигайте бе, вдигайте цените, дано и вас да дигнат с катафалката един ден!

ДА СТАНАТ ПОНЕ 5 ЛЕВА - и айде, дайте 1 лев от увеличението на учителите, че искат да ми увеличават ДОД заради тях

И още - вдигни ги на 5 лв., дай на митничартие заплата 3000 лв, да видим ще има ли мургави контрабандисти

Птичи грип, явно повече си се разтревожил за пенсионерите отколкото за децата. И какво, като дядо ти Евгени няма да пуше? Най-много да му се удължи живота с няколко години. А какво ще стане, ако децата нямат пари за цигари - по здрава нация. Ама пълни лейки като тебе, винаги ще защитават разни социално слаби мързеливци и никога няма да гледат напред.

Не пуша, но искам някой да ми обясни: Защо Марлборото струва 3.20 лв., а Викторито ще струва 3.90 лв. Само грижата на правителството срещу тютюнопушенето ли виждате в това???!!!!

СПОРЕД МЕН 10 ЛВ Е ЕДНА КРЪГЛА ЦЕНА АМАН ОТ СМРЪДЛИВИ ПУШАЧИ НЯМА СПАСЕНИЕ ОТ СМРЪДЛЮВЦИ

ТОВА Е ЦЕЛТА. ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ЩЕ СРЕЩАТЕ МУРГАВЕЛИТЕ ДА ВИ ПРЕСРЕЩАТ С ДУМИТЕ ЦИГАРИ - ФАКТУРИ. РАЙ ЗА КОНТРАБАНДИСТИТЕ В БЬЛГАРИЯ.

Малко е. Какво са 3 лева за наглия пушач. Трябва да се вдигнат още и децата да нямат пари да си купуват цигари. И какво значи 50 % контрабанда. В тази държава няма ли работеща митница???

Абе вие не сте нормални. На повархноста нещата изглеждат така както ги мислите - Да Дигат Цигарите Да Се Пуши По Малко! Истината е че дигнат ли балгарските цигари ще започне контрабанда отвън. В момента в Сърбия и Румъния са по-евтини. Реално пак ще се пуши пак толкова и на същите цени само, че вместо част от парите да влизат в държавата като акцизи, ще влизат през контрабандните цигари в частни лица т. е. тези които изчистват пътя на проекта /няколко политика от една партия/. Пък вие си чешете езиците - Да мрат пушачите, Да им ги направят 20 кинта и т. н. Ей хора колко лесно се манипулирате плашим се!

Цялата дандания ,около цената на цигарите,е за отклоняване на вниманието на бедния български народ,от много по-важния въпрос за цената на храните и цената на труда .Ето защо Ви предлагам да спрем с безмислената дискусия между пушачи и непушачи,а да говорим за истинските причини за скока на цените в България!

И при бай Тошо беше същото. Когато правеше корекции на цените на първо място вдигаше цената на алкохола и цигарите. И ние пламените консуматори на тези пороци винаги си казвахме: Ех горките управници! Пак до нас алкохолиците и пушачите опряха, за да си оправят социалистическата икономика.

И аз не съм пушач, ама не съм на същото мнение! Хората трябва да имат свобода на избора.3,90 лв. по 31 дни 120.90 лв.(ами ако е по страстен пушач) При 200 лв. минимална заплата която по провинцията рядко надскача тая сума, един пушач му остават 80 лв. Това свобода на избора ли е? На запад цигарите също са много скъпи ама не са такъв голям процент от доходите на хората. Повечето ми приятели са пушачи, съвсем не искам да виждам някоя озлобена измъчена физиономия защото просто му се пуше на човека ама няма пари за цигари или пък да пуше нещо от рода на АРДА и да се носи непоносима смрад. Цените трявбва да са поносими пък който иска да живее здравословно да не пуше.

мда, бързат бързат да увеличат акцизите че да приберат квото могат.че както е тръгнало ще си ходят, червените боклуци. Никога и по никой повод няма да видим нещо добро от тая пасмина. Тези които си мислят, че акциза се увеличава щото политиците мислят за нашето здраве са в дълбока грешка, да помислят пак

Ей , непушачите !!! И 5 лева да станат цигарите няма да ги откажа. Само че като ви направят хляба 2 лева от Нова година аз ще викна - Да стане -3 !!! Хляба е вреден , само се пълнее от него , 4 лева да стане че да го откажете дано !

Искам да ги направят приметно 20 лв. Не съм пушач и мразя тютюнджиите много. Отвращава ме миризмата - не се торвят те само, а тровят и тия покрай тях. По този начин ще се намали броя на пушачите - къде доброволно, къде доброзорно. Ако се спрат изобщо 2-3 процента ще си отглеждат в къщи и ще си завиват цигари, после ще ги добързи :) Ама щели да загубят работата си много и щели сме да имаме загуби! Явно няма лоши пари. Само да падат по повече... Що за свят стана...

абе как може всички да плачат за такива лайна като цигарите, само вреди носят, кой ще плаща медицинските разходи - всички ние нали, да ги направят по 5 евро, лайна

super!!! s dve ruce sum ZA!!!!

Управляващите имат нужда от болен, гладен и зависим, народ. По-лесно се управлява. Това не е само български патент. Вредни храни, малки заплати, легален наркотик. За пушачите много може да се говори, но няма смисъл.

дам, който не пуши ще умре здрав и интелигентен:) като бат Бойко по-долу

дигали акциза - голям прас! боли ме гъза за булгартабак, да фалират мамка им!!! я че си кафкам борото както досега, и ич не ми дреме! смешници, кого ще плашите бе! а на всички непушачи-снобари, дет се изказват неподготвени из форума - глейте си свойта паница, бе комплексари! пушенето е съзнателен избор и ни оставете на мира!

Бат Бойко аз мога да ти дам много примери за велики и интелигентни хора пушачи(oscar wilde,Чърчил,Ал Пачино,Джон Ленън,даже и Майкал Джордан)тъй че тихо и по спокоино малко не се прави на Бог да казваш кой от какво и кога ще умре и не обобщаваи това говори че ти май си малко тъп и ниско ин телигентен не пушачите.Така че тихо бацезанимаваи си се с твоите неща и остави другите намира.

АЗ СЪМ НЕ ПУШАЧ И НАПЪЛНО ОДОБРЯВАМ ПОЛИТИКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. ЦИГАРИТЕ СА ВРЕДНИ; АКЦИЗА ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГА ; ФАБРИКИТЕ ДА СЕ ЗАКРИЯТ; НЕЗАБАВНО; ТАКОВА ПРОИЗВОДСТВО НЕ НЕ ТРЯБВА. НЕ НИ ТРЯБВА И АЕЦ; СЪЩО ВРЕДИ НА ЗДРАВЕТО;

Sramno e da se chete, samo3% zabeliazvat finansovite mashinacii a ostanalite sa na mnenie NE E VAJNO AZ DA SAM DOBRE A VUTE DA E ZLE! Siguren sam mnogo barzo ste izprevarim razvitite strani.

ЦИГАРИТЕ НЕКА ДА СТАНАТ 20ЛВ ЗА КУТИЯ.И ПАК ЩЕ СА МАЛКО

Това се прави с цел да се отвори път за контрабанда, която големите риби ще покриват и ще си пълнят банковите светки

Предлагам цигарите да станат 200лв, да се изкопуват от правителството на 100%, така ще има повече пари за ДПС, а другите хора да го духа......

Що ненаправят заплатите европейски предсрочно?Само въздуха ни остана безплатен засега.Мърлячи!!!

Тъпаци! Тези дето пушат, пак ще пушат...но контрабанда, а държавата да си смуче пръста!

az PU6im samo parliament tai4e ako ne go dignat nema problemi

леле леле какви коментари.....само да кажа че който си пуши ще продължи да пуши, който не пуши да продължи да живее както е живял досега и да престане да гледа в канчето на пушача. По добре ли е като в Холандия да се отдадем на пушенето на тревата? те там цигарите не ги признават нали знаете. Така че драги непушачи трайте си и се наслаждавайте на българските или вносни леки цигари...........

смърт за пушачи

Като не си купувате цигари тая паплач (управленците) пак ще ви изработят,но от друго перо.Така че все тая ще е ...Вие просто трябва да бъдете ограбени ,но законно и гадно.

Какво ликувате, като че ли парите от увеличението на акциза (дето ще ги плаща или не - това си е грижа на пушача) ще се прибавят към вашето благосъстояние. Доста злобничко се радвате, та се чудя дали нервността ви не се дължи на никотинов глад...

Вие, интелигентните хора, докато си живеете щастливо, намерете време да се научите да пишете, ако не без, то поне с минимално количество правописни грешки. Мисля, че пушенето е порок, но неграмотността си е престъпление. Иначе спор няма, много си интелигентен...

ako vzemat ednovremenno da svaliat DDC-to na 15% naprimer......

Бат Бойко аз мога да ти дам много примери за велики и интелигентни хора пушачи(oscar wilde,Чърчил,Ал Пачино,Джон Ленън,даже и Майкал Джордан)тъй че тихо и по спокоино малко не се прави на Бог да казваш кой от какво и кога ще умре и не обобщаваи това говори че ти май си малко тъп и ниско ин телигентен не пушачите.Така че тихо бацезанимаваи си се с твоите неща и остави другите намира.

Бат Бойко аз мога да ти дам много примери за велики и интелигентни хора пушачи(oscar wilde,Чърчил,Ал Пачино,Джон Ленън,даже и Майкал Джордан)тъй че тихо и по спокоино малко не се прави на Бог да казваш кой от какво и кога ще умре и не обобщаваи това говори че ти май си малко тъп и ниско ин телигентен не пушачите.Така че тихо бацезанимаваи си се с твоите неща и остави другите намира.

Бат Бойко аз мога да ти дам много примери за велики и интелигентни хора пушачи(oscar wilde,Чърчил,Ал Пачино,Джон Ленън,даже и Майкал Джордан)тъй че тихо и по спокоино малко не се прави на Бог да казваш кой от какво и кога ще умре и не обобщаваи това говори че ти май си малко тъп и ниско ин телигентен не пушачите.Така че тихо бацезанимаваи си се с твоите неща и остави другите намира.