1971 ученици в Бургас получават стипендия

Учениците в Община Бургас, които тази година имат право на стипендия, са 1 971, съобщиха от местната управа.

Обратно в новината

Коментари - 1971 ученици в Бургас получават стипендия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

честно казано не виждам защо трябва да се дава за успех. така се получава че хора от заможни семеиства създават добри условия за дестата си да учат, и те изкарват добри оценки, и им дават още пари. да се дава за ниски доходи и добър успех. да кажем успех 5 и ниски доходи, или само за ниски доходи. между другото аз винаги получавах стипендия за успех, преди 17-18 години. мисълта им че соцялини плащания трябва да се дават на реално соцялно нуждаещи се.

Социалната и за отличен успех степендии са две различни понятия. Отлични академични ресултати трябва да се поощрява независимо от социалния статус. Има много други начини за преразпределиение на доходите.

Така е. Браво на СУ - класиране за стипендии и общежития предимно по успех. Социалните с доп.коеф. Не занимават родителите с разни бележки за доход, пенсии и т.н. Без това повечето показават недействителни доходи и никой не ги проверява.

деер

Стига ПиАр, простотиите в града няма да станат по-малко. По подобие на София всичко направено се руши или е безполезно....Хората като гласуваха е добре и да си платят сметката преди следващите избори, за да не са като ромите хапващи кебапчета преди избори....Нека проверят колко от отличниците ще се завърнат в Бургас да работят...

В БСУ или БТУ да учат. Какво и къде да работят ? "Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство". Преди 15-20 година стипендията беше 35% от мин.заплата. Сега им давали само по 50лв.