Wi-Fi на пристанище Бургас от догодина

Безжичен интернет ще има от догодина на територията на пристанище Бургас, съобщи Дарик радио.

Обратно в новината

Коментари - Wi-Fi на пристанище Бургас от догодина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доживяхме пладнешки грабеж за милиони да се представя легално за грижа за хората!! С какво се различава комунистическия режим- тогава повече ни крадяха,но поне не казваха,а даваха по 1 кг портокали на края на годината.

6 000 000 за да могат нелегалните нашественици да имат къде да синхронизират терористичните си атаки :-) Браво! Добър план!

В "белите страни" вече забраняват свободно достъпния нет. Ние тука, обаче, сме много добрички и им подготвяме среда за оцеляване! Браво! Браво!

Дано г-дата Димов и Домусчиев да оправят и инфраструктурата на пристанищата.

А бе вие малоумни ли сте, за 3 хиляди лева с УБНТ ще покрия целото пристанище, за какво толкова много пари

Да няма грешка 6 000 000 лв разделено на 30 лв , цената на един рутер . е 200 000 рутера . По един за всеки жител на бургас .

Нужните средства за покриването на всички пристанища с Wi-Fi са не повече от 200 000 лв. (половината за антени, а другата половина за проектиране, кабелни трасета и пилони) 7 200 000 лв с ДДС за да облъчат 10 обекта с Интернет е изключително нагъл план за грабеж. Един качествен и много мощен аксес пойнт излиза под 500 лв. с монтажа. С цитираният бюджет могат да се закупят 14 000 такива антени. 350 километра е дължината на цялото ни крайбрежие. Ако монтират по една на всеки 25 метра (което разбира се е ненужно и безумно) парите ще стигнат да покрият всичко от Резово до румънската граница. Понеже положително някой ще сезира ЕК за това безобразие ще онагледя какво реално може да се направи със 7 милиона лева: Вместо да потънат в нечий джоб с тези пари могат да се закупят 28 000 броя по-малки, но ефективни Ubiquiti UniFi Outdoor+ 802.11n MIMO Access Point, които пръскат Интернет до 180 метра във всички посоки. В България има 5000 села и 250 града. С 5000 аксес пойнта може да се пръсне безплатен нет в центъра на всяко българско село, а останалите 23 000 бройки (по 90 броя на град или пропорционално разпределени според големината на населеното място) могат да се разпределят по училища, съдилища, учреждения, болници, паркове, гари, площади, плажове, градинки и тнт.

Пич, разпространи го това някъде!!!! Аман от прах в очите и апсурди "новини"...... Тази община съсипва всичко, а хората са глупави и се радват на всяка простотия, а стоят гладни.

Няма проблеми. Ще включим и затвора в тази поръчка за да не товарим данъкоплатеца и европейските фондове допълнително.

От догодина ще ви пуснем Wi-Fi в затвора, и други екстри.

Така се правят нещата. 6000 за подизпълнителя и оснаналите 5994000 се разделят между възложителя и "изпънителя". Добра поръчка е.

Продължавате нагло да крадете вашта м*ма ненаситна

Отначало си помислих че съм пропуснал част от новината, че става дума за цялостен ремонт на порта. После я препрочетох и наистина пише че ще се дадат 6 000 000 за една дузина рутери и антени.