Над 100 младежи кандидатстваха за стаж в Германия

Над 100 кандидати за придобиване на професионална квалификация чрез стаж в Дегендорф, Германия, се явиха на интервю с немски работодатели във вторник.

Обратно в новината

Коментари - Над 100 младежи кандидатстваха за стаж в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да ни е честито! След като в Бургас няма работа, защо не да докараме тук и едно немско бюро по труда и да изнасяме "живо месо". После, ще плачем , че децата ни ги няма в България, в България е зле демографски и т.н.......и нашите деца ще "плащат" пенциите на баба Германка да идва да си пече ...в Слънчев бряг и да ни дава акъл , как се работи, а нашите майки и бащи едвам ще връзват двата края с тия "големи" пенсии.....Ако бях на мястото на кмета, нямаше да стъпя там.....но .......не мога да си обясня, тази борса, как помага за икономическото "възнсение " на България.......но ......

Винаги е добре да си разшириш мирогледа. Това да си седиш в Айтос и да чакаш някой да ти намери някаква работа, не е работа. Иди, виж, събери опит, научи как го правят германците, пък ела да предадеш опита на други селянчета.

Ха, вярваш ли го! Програмата е поне от 3-4 години, ако не и повече. Не съм чул някой да се е върнал..........освен на почивка или ваканция.....

Няма ли да им е по-лесно да се пишат бежанци? Немците ще ги лапнат като топъл хляб.

деер

Предполагам, че служителите на Титан ще кандидатстват за меринджеи.....Способните хора се задържат в Бургас , за да го правят все по-красив и т.н., видно всеки ден..

Много меринджеи, малко индианец.

Не знам защо все по-често си мисля, колко по-добре щеше да бъде ако цялото местно население се пренесе някъде другаде, а на негово място се заселят малко по-културни, образовани и интелигентни хора в този иначе хубав град. То голямо мякане, то голямо фамилиарничене, все едно всеки ден пием ракии и колим прасета заедно. Учтивата форма "вие" е крайно непозната и буди недоумение в повечето хора, дори само когато я чуят. Не дай си Боже пък някой да се престраши да я използва, от устата му излиза нещо наподобяващо тази висша форма на уважение към събеседника, но по-скоро звучаща като "виййй" или "виьйееее" като в почти всички случай тя е допълнена от съвсем разговорното "чао", което отново в ушите ми звучи като покана за ракия и прасе... Но как да е... Общо взето.... отивам към онази приказка.. "Ами колега, ше оправим колата, ше я оправим. Сваляме двата номера, слагаме една нова кола посредата и ги завиваме пак."