Коментари - Фармацевти скочиха срещу по-ниски цени на лекарствата | dnes.dir.bg
назад

Фармацевти скочиха срещу по-ниски цени на лекарствата

Има реална опасност достъпът до лекарства на много хора да бъде ограничен заради последствията от подготвяната от Министерството на здравеопазването (МЗ) Наредба за условията, правилата и реда за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти.

Обратно в новината

Коментари - Фармацевти скочиха срещу по-ниски цени на лекарствата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такава груба и неинтелегентна физиономия като министър Гаидарски не съм виждал.Иска да вземе парите от труда на фармацевтите и не да даде на народа а да ги налее в неговата болница за трансплантация.Такив разбойници като днешното управление не съм виждал.По постъпките му личи че е комунист .Работи на принципа разделяй и владей.Иска да скара фармацевтичното съсловие с останалите хора.Вместо да намали ддс върху лекарствата се опитва да накара аптеките да фалират. И в аптеките има хора който получават само заплати и разчитат на тези пари и хранят семейства.Няма срам и казва каво ме интересува като фалират да се оправят.ТОВА МОЖЕ ЛИ ДА БЪДЕ МИНИСТЪР ТРЯБВА ДА ГО ИЗМЕТЕМ.

В този форум има много цензура. По темата, купувам си лекарство всеки месец от Турция, защото там е по-евтино. Тук ходя на частен лекар, сами се сетете защо! Ценовата разлика при лекарствата варира от 20 до 100%(по-скъпо в БГ) сравнено с Турция, Гърция, Италия и Германия, повече няма нужда да коментирам.

Ей гнидо, не ми говори за цени на лекарства, има до 40% разлика в цените на лекарствата в аптеките в един град и по-голяма ралика в чуждестранните аптеки!!! Не може приходите в ЕС да са по-високи, а цените на храни, дрехи, лекарства и т.н. стоки от първа необходимост да са по-ниски ама е факт. Няма да ти казвам, че ми се налага всеки месец да взимам лекарство за да живея нормално и в БГ да струва 100 лева, а в Турция 20 Евро!!! Айде обясни ми това де, нали не знаеш цените на западните аптеки, мухъл алчен. На всички аптекари, злоупотребяващи с цените - да им опада косата и да им приседне всяка стотинка злоупотреба със здравето на хората, и не само на аптекарите, а на всички по веригата. Темата е без коментар, налага се правило, което ограничава реалния и демократичен пазар и създава условия за корупция на мнооого нива. Толкова комунизъм няма даже и в Китай и Куба. А за този сладур, дето пазарувал само от аптеки със собственик фармацефт: тъп си та чак дрънкаш на кухо, какво общо има собственика с този, който ти е предписал лекарство??? Или си специалист и се самолекуваш с помощта на кварталния аптекар, бахти самоубийците и идиоти останаха в тая дтржава......

пределните цени на лекарствата са определени със заповед на мин. на здравеоп. и публикувани в държ. в-к. За всяко лекарство е определена цена на производител/вносите ДДС, надценка на търговец на едро, надценка на търговец на дребно и то не в проценти, а в абсолютни стойности-цената не се прави от никого, а е сформирана и узаконена с подписа на на министъра.АМАН ОТ НЕГРАМОТНИЦИ

interesen e faktat che v balgaria vinagi mnenieto si davat hora koito NAi-MALKO sa osvedomeni v daden sektor ili tezi koito vaobhste ne rabotiat v sferata na zdraveopazvaneto.Zav sam vav francia magistar pharmaceft, raborila sam v apteki i v bolnica i tova koeto pishete za super visokite ceni na lekratsvata v balgaria ne otgovaria na istinata.cenite sa saobrazeni s proizvodtvoto i commercializaciata v bg.tova na koeto triabva da se sardite e zahsto DARJAVATA ne osiguriava na pacientite neobhodimata financova pomosht kakto e v drugi evropeiski strani. shto se otnasia do komentara na g-n ili g-ja Lyubi73 neka toi /tia da znae che predi brat mu da plati samo 40% ot cenite na lekarstvata v bg e minala prez lekaria koito mu e vzel 20evro za pregled i recepta i sled koeto e platil i lekartsavta si kato chast ot cenata naistina ce vrashta ot darjavata.no ako napravite malka smetka na 'evtinite' lekarstva + 40leva za pregled /BEZ RECEPTA OT LEKAR DARJAVATA NE VRASHTA PARI/ milsia che vseki moge da razbere kolko evtino izlizat lekarstavat v chusjbina. Za tezi koito razpraviat kak non stop si kupat lekarstva ot chusjbina se pitam kak uspiavta tai kato ako niamat dogovor za jiveene v dadena strana i ne sa platili zdravna zastahovak av stranata ne mogat da imat lichen lekar, sledovatelno ne mogat da poluchat recepta ,i mi e mnogo interesno koi pharmaceft bi prodal antibiotik ili drugo lekarstvo bez recepta i saotvetno da si zaloji diplomata/kontrolat ot darjavni isntitucii e izkluchitelno strog/?! Shto se otnasia na tezi koito iskat da otnemat monopola na pharmaceftite neka parvo minat konkurs za da si specheliat pravoto da sledvat farmacia, sled koeto da sledvart 6godini, da napraviat godina stagove i togava da se izpraviat i da kajat che aptekarite sa bili prodavachi.

Нищо не се постга с намаляване на надценката за аптеките, ама НИЩО! Поредното зацапване на очите. Това е еднократно намаление, което само за месец ще се навакса, тъй като центе така или иначе се качват. ЦЯЛАТА РАБОТА Е ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ НЕЗАВИСИМИТЕ аптеки. В страната има аптечна мафия която няма интерес от семейните аптеки. Когато малките аптеки бъдат убити се открива път на веригити и големите мафиоти - търговци на едро с аптеки. Истинският монопол ще дойде тогава и те ще могат да си правят с цените каквото искат. Тогава ще писакте къде отидоха кварталните аптеки с милите и внимателни хора в тях, готови да ви обяснят и помогнат. Всичко тръгва от мафиотите търговци на едро. Като Марешки например. Те са се вкопали с правителството и спекулират със здравето на хората.

Брат ми живее от 7 години в Испания и майка ми ходи там на гости от време на време. Понеже е с високо кръвно си купува лекарства с намаление от НЗОК. когато иде в Испания такова намаление няма, но все пак лекарствата там й струват с около 20% по-малко, а ако е регистрирана там и има рецепта от лекар би платила само 40% от цената на лекарствата. Направете си сметка къде лекарства са по-евтини. Също така хора от Свиленград масово ходят до Гърция дя си купуват лекарства, сигурно защото са по-скъпи!

Това, което знам със сигурност е, че България е с най-скъпи лекарства в цяла Европа. А да не говорим, че качеството на много ет лекарствата е по-ниско, защото не са използвани правилните пропорции. Ние сме един от най-мамените народи в света. И ни мамят пак българи, макар и ченгета. Защо се лъжем, че в България има пазарна икономика. Всичко е разпределено между ченгетата-комунисти и те диктуват цени и заплати. А най гадното е, че комунисти да развиват капитализъм.

Не знам какви са цените в Испания, но продавам лекарства на хора, които имат близки работещи в Испания, на хора имащи близки в Великобритания, на хора имащи близки работещи в Германия. Ако там е на същите цени или по-евтино лекарството от какъв зор ще си правят труда да ги купуват от тука, че и да ги изпращат, което също струва пари. Слушам истини, полуистини и откровенни лъжи. Фармацевтите,могат и да бъдат притиснати, което не е невъзможно. Не знам само в чия мелница се налива вода с тези призиви. Изгонихте младите хора, изгонете и тези, които са ви били полезни и на които сте разчитали. По добре живейте в любов и с добре мисли, защото злобата разболява. Някой да не каже, че не е предупреден.

Не знам какви са цените в Испания, но продавам лекарства на хора, които имат близки работещи в Испания, на хора имащи близки в Великобритания, на хора имащи близки работещи в Германия. Ако там е на същите цени или по-евтино лекарството от какъв зор ще си правят труда да ги купуват от тука, че и да ги изпращат, което също струва пари. Слушам истини, полуистини и откровенни лъжи. Фармацевтите,могат и да бъдат притиснати, което не е невъзможно. Не знам само в чия мелница се налива вода с тези призиви. Изгонихте младите хора, изгонете и тези, които са ви били полезни и на които сте разчитали. По добре живейте в любов и с добре мисли, защото злобата разболява. Някой да не каже, че не е предупреден.

Тези цени в Гърция ,които коментирате са формирани при:надценка за дистрибутора 9%,за аптеката 25.9% и цените са еднакви в цяла Гърция! В Испания 9.6% дистрибутора и 27.9% за аптеката! Не намерих данни за ДДС в тези страни. Така, че преценете дали за скъпите лекарства у нас е виновна Аптеката. НЗОК покрива средно 33% от лекарствата у нас!!!!!!

само в бг е по-скъпо, тези за какви се мислят!!???!?!?

Gadove!Da im prisedne dano!

Странни съждения вадят българските търговци (да търговци, защото фармацевтите се превърнаха в обикновени търговци) по повод решенията на МЗ. Има логика да се намали или съвсем да се премахне ДДС за лекарствата, но ако това стане останалите три страни ще си го поделят помежду си под форма на свръхпечалба, а цените ще паднат с по стотинка две от кумова срама. Затова е по-добре да се притиснат фармацевтите, те да окажат натиск на доставчиците си и така. Някой забелязал ли е колко нива търговци на едро има от производителя до аптеката? Вероятно не, но това просто е като цялата българска търговия 10 ръце с печалба 50 - 100%. Дано някой, някога помисли за болните и възрастни хора в България, а не за скапаните си печалби, къщи, вили и джипове, защото безсилието ражда озлобление, а от него ще пострадат последните във веригата.

стига с тез глупости бе. В Испания гледах едно лекарство, беше малко по/евтино от колкото в Бг. И това без рецепта, с рецепта плащаш само няколко процента от цената му, не помня точно ама примерно 15 процента. Бахти лъжците, мошениците и манипулаторите

И в Испания лекарствата са по евтини или на същите цени, но заплатите и пенсиите са в пъти по големи.

Никъде няма такива отстъпки като в аптеките целугодишно се дават намаления от 30% и 25% в повечето аптеки.Това е безобразие да не е бит пазар в аптеките се продава здраве а не дреха която утре ще се скъса.На всякъде има аптеки но такива отстъпки никъде няма.Най добре ще е да се фиксират цените на лекарсвата така всеки клиент ще влиза в любимата си аптека не заради отстъпката а за това да чуе професоналното мнение на неговия фармацевт.Стачка само това е изхода явно в България друг изход няма.Мръсни политици с никой не се съобразяват само тяхните си кесии пълнят.

Наложи ми се да търся антибиотик от т.н. Тежка артилерия. А познайте - цена на дистрибутор за 1г - 98 лв. без ДДС, а в Гърция го намерих в аптека - 33 EURO.

е като затворят варненското природно чудо вм ще отвори

Докато се карат, срещу инфекций (гнойни рани по тялото), използвайте спирачна течност.Отпада нуждата от стрилни превръзки.Помага и при охапване от пчела.

И В ТУРЦИЯ И В ГЪРЦИЯ ЦЕНИТЕ СА ОКОЛО 20% ПО - НИСКИ ОТ ТЕЗИ В БГ. ПОМИСЛЕТЕ КАК ДА НАМАЛИТЕ ЦЕНИТЕ И СТОКИТЕ ДА СА ПО ДОСТЪПНИ

Яко цензура има тук!!!!