Коментари - Учените искат чиновнически заплати | dnes.dir.bg
назад

Учените искат чиновнически заплати

Минималните и средните заплати на учените да станат като на служителите в държавната администрация. Това предложиха от сдружението на младите учени “2Х&3Х“ след среща с министъра на образованието Даниел Вълчев.

Обратно в новината

Коментари - Учените искат чиновнически заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека да стачкуват. Защото народа ни е дълбоко заспал. Бре хора,проблема не е в учителските заплати а във всички заплати. Отговора е простичък. Няма пари,защото няма приходи.Няма приходи,защото не се търсят парите от бизнеса. Огледайте се - аз не съм виждал толкова скъпи коли колкото от 3-4 год.насам. Толкова хотели,предприемачи с яхти,любовници, самолети. От къде ако не от огромни пари..? А да вземем данъчните,горските,м т. е.контролните органи.Те са на същия хал.Как да събирам данъци от мутри и псевдобизнесмени,ког те са в играта с шефовете и нагоре??? Аз работя за 400лв.чисти пари,и да ходя да се боря с мафията ли??. Тогава няма за учителите,лекарите,д градини...Политиката на държавата,всъщност е политика на данъците. Това е !

Blagodarq za postavenata diagnoza, samo 4e ne razbrah za koe trqbva da ti zavijdam, za6toto ako si mlad u4en moga samo da ti sy4uvstvam.I ako bqh nekydyren 6tqh da sym kato tebe jalyk.

подлезурко И критекуващ ДОСТАТЪЧНО ми е,за да се уверя,че си АБСОЛЮТНО НЕГРАМОТЕН?????? Твоята болест се нарича ЗАВИСТИЯ-НЕКАДЪРИС,ч Законите на Паркинсън,там е обняснено:)

Ami gorkite deca neka da se hvanat na rabota za da razberat kak s trud se izkarvat pari sled kato ne im stigat.

От БАН, dobre si reshil ama gledai da publikuvash barem edna parvi avtor statia v dobro spisanie, che da imash shans da se klasirash kato postdoc kato za nachalo. I uchi angliiski!

Абе, не разбрахте ли намека - бегайте в чужбина, учители и учени - за вас тук в таа БълХария място няма... от 18 години ви правят не намек ами натвърдек с тези мизерни заплати - сещайте се и се разотивайте.

Абе.....само аз си знам как изкласих до тук.... Едно ще ви кажа-ще отида утре на протеста, кокто и на всички следващи, но.....веднъж да си защитя и ще се махна завинаги от България. По света търсят такива като мен и най-важното-уважаван сме. А вие си стойте с Азис.

Утре, в 10,30 сутринта. Води хора с теб.

Скъпа Ана, ако бизнесът в България вместо да внася, произвежда, то твоето мнение можеше да има стойност. Сега просто си е мнение на поредния люпещ семки или фъстъчки бизнесмиен.

Като чета коментарите, срам ме хваща. Всички скачаме едни срещу други, за удоволствие на управляващите, на принципа Разделяй и владей. Но скоро в България няма да останат нито учени /защото в чужбина ги тачaт, за разлика от нащите управници/, нито учители, защото една детска учителка в Испания взема 2000 евро, няма да останат и медицински кадри, защото в Англия ги търсят като топъл хляб...

Проста ми, проста Ана, може ли българският бизнес да усвои на настоящия етап нанотехнологии, а?

ох,ох,ох,моля учените от БАН да си вземат парите които са им необходими от натрупаният излишък възлизащ на 2,100милярда лв. Това вече за втори път се получава ,от както управлява тройната коалиция те си мислят ,че ние сме късопаметни и ни се подиграват. Моля научните кадри да повдигнат този въпрос и да си получат необходимите средства.

Аз съм чиновник с 300 лв заплата. Искайте като заплатите на ватманите - не на чиновниците в държавната администрация. Успех!

По света науката се издържа от патенти, разработки - поръчани от бизнеса, предлагане на услуги (напр. медицински изследвания) и др. такива. И нашите от това, ама не им стига. Или 'учените' са ни много или научността им не е качествена (според мен и от двете има). Колко учени в БГ правят фундаментална наука, че да чакат на бюджета...

Не всички могат, а и не трябва да заминават на Запад. Тук ще стане Цинганария. В БАН верно има много хрантутници, които отдавна не са никакви учени, само вземат заплати. Има много връзкари и мамини и татови синчета на ръководни постове без хабер да имат от наука, но защо всички под общ знаменател? Ами тези, които нямат връзки и искат да работят? Те какво да правят? Защо всички да трябва да ходят на Запад? Държавата трябва да помисли за тях, за да не станем задния двор на Европа.

Не всички могат, а и не трябва да заминават на Запад. Тук ще стане Цинганария. В БАН верно има много хрантутници, които отдавна не са никакви учени, само вземат заплати. Има много връзкари и мамини и татови синчета на ръководни постове без хабер да имат от наука, но защо всички под общ знаменател? Ами тези, които нямат връзки и искат да работят? Те какво да правят? Защо всички да трябва да ходят на Запад? Държавата трябва да помисли за тях, за да не станем задния двор на Европа.

ДА УЧЕНИТЕ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВАТ И ПОВЕЧЕ ОТ ЧИНОВНИЦИТЕ И ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗА ОТКРИТИЯ ИЛИ ТРУДОВЕ,КАК ИНАЧЕ ЩЕ РАБОТИ БЕЗ СТИМУЛ

Така ли,значи с връзки?! Явно не си успял/а със знания и кураж да идеш на такова място! И ако става въпрос за младите докторанти,изобщо не е така!Познавам деца,които нямат и двамата родители,но са умни и амбициозни! За какви връзки става въпрос,за обувки ли? Ами те само това имат горките! Най-важното е,да можеш да правиш това,което най-много умееш! Трябват много знания и труд,не е лесно! И въпреки,че заплатите са им нищожни,искат да се занимават с наука! Това е призвание,не е снобизъм! И е научи да казваш ОТ МЕН ,това мене го няма в правописа и правоговора:)

Ей, тъпанар, връзкарите са в Министерство на външните работи.

ot mene, ti si palen tapanar!

Нека горките да доуточнят - като на назначените от Партията държавни служители. Заплатите на повечето държавни служители са от порядъка на 300- 360 лв. При условие, че минималната от Нова година ше е 210 - то повечето се равняват на получаваните от безработните... Так че кофти е ако изпълнят искането им и им намалят заплатите на учените. Ха ха!

Ami te dobrite nau4ni rabotnici se iznesoha otdavna ot BG, za da mogat da se rzavivat kato takiva. Tuka ostanaha samo lentqite.

Държава, която няма армия, образование и наука, колко ли време ще изкара, като такава. Я, да видим.

Като бивш служител в БАН немога да не изкажа моето възмущение от работното време на 50-60% от служителите в БАН. Имах колеги, които идваха на работа в 11 ч. и си тръгваха в 13 ч. Отгоре на това взимат заплати по-големи от колегите си, които работят от 8:30 до 17:00, а понякога и до по късно. От договори също се взимат пари, но не всички участници в договорите взимат. Самите договори се пазят в такава тайна, че само ръководителя и директора знаят за какво става дума. И корупцията е много голяма - можещ, неможещ ако си близък с директора - взимаш пари иначе и гений да си пари за тебе няма. Затова БАН трябва да бъде закрит. Вси1ки институти да минат на самоиздръжка и да си изкарват парите като продават научните си постижения или продукти. Не ми казвайте, че не е така ... достатъчно време работих в БАН и съм наясно с нещата.

Държавата се нуждае от не повече от стотина учени

На 13 септември 2007 г. от 10,30 ч. на площад Ал. Батенберг Движението на младите учени в БАН и Университетите 2х&3х организират митинг. Целта е образователна, а темата на урока Що е това наука и има ли нужда от нея у нас? На отличниците ще бъдат връчени награди на Академия 2х&3х за най-голям принос към българската научна емиграция. Сред номинираните са български министри от последните 18 години. След това митингът ще премине в шествие до СУ Св. Климент Охридски. В първия учебен ден 15 септември, започват протестни шествия в цялата страна. В София шествието ще тръгне в 13,00 ч. от НДК до площад Св. Александър Невски. Организатори са Гражданското движение за защита на науката и образованието, Инициатива за промяна необвързано със синдикатите движение на учителите, Движението на младите учени в БАН и Университетите 2Х&3Х и др. С двете прояви организаторите настояват образованието и науката да се превърнат в национален приоритет. Исканията за по-високи заплати в сектора са само част от проблема. А той отдавна не е образование и наука. Защитаваме знанието като национална потреба и приоритет. Под въпрос е бъдещето на България! ЗАЩИТЕТЕ ГО ЗАЕДНО С НАС! ОЧАКВАМЕ ВИ! АКО ОБИЧАТЕ, ПРОЧЕТЕТЕ ДОКУМЕНТИТЕ НА СЛЕДНИТЕ УЕБ-АДРЕСИ ЗА ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ПО ОРГАНИЗАЦИЯТА И ПРОТИЧАНЕТО НА ПРОТЕСТИТЕ!!! http://2x-i-3x.h http://2x-i-3x.hit За контакти: Гражданско движение за защита на науката и образованието, http://www.nauka20 Инициатива за промяна, http://protest.npm uprotestabv.bg Движение на младите учени в БАН и Университетите 2Х&3Х, http://argobg.info 2xamp3xgmail.com

Dokato naukata ne stane darjaven prioritet i ima cialostna darjavna politika po otnoshenie na naukata nishto niama da se promeni. Dobrata novina e: v (zapadna)Evropa i USA se tarsiat visoko kvalificirani nauchni rabotnici kato men naprimer,:)))))))

Neka pyrvo mladite u4eni malko da porabotqt i da natrupat opit s rabota i praktika v sferata na specialnostta si, pyk posle da se zanimavat s nau4ni deinosti. V Bylgariq ne vseki mlad u4en ozna4ava dobyr specialist, no po4ti vseki mlad u4en e dobyr vryzkar i zubra4.

Shte se systoi ot 10 h.

Ееее, учителите не изпълняват политически поръчки като държажните служители. Затова тук ще се натискат нещата да не са така, както в ЕС.

Ban e edna ot hranilkite na durjavata, na koito ne mu se ba4ka otiva tam, a sega iskat i oshte pari, egati nahalstvoto.

А те на практика не са ли такива?

Taka im se pada na gadnite vryzkar4eta. Kato se natiskat da stavat u4eni predi tova sa misleli. Na vsi4ki ni e qsno po kakvi kriterii gi izbirat da sledvat doktorantura i t.n.. Za syjalenie prioriteta ne sa znaniqta i talanta a vryzkite im. Na gadnite podmazva4i i podlezurkovci ot vuzovete daje sa im mnogo tezi pari koito dyrjavata im dava.

Taka im se pada na gadnite vryzkar4eta. Kato se natiskat da stavat u4eni predi tova sa misleli. Na vsi4ki ni e qsno po kakvi kriterii gi izbirat da sledvat doktorantura i t.n.. Za syjalenie prioriteta ne sa znaniqta i talanta a vryzkite im. Na gadnite podmazva4i i podlezurkovci ot vuzovete daje sa im mnogo tezi pari koito dyrjavata im dava.

Интелигенциятя в държавата ни НИКОГА няма да бъде на почит! Виж,ако беше чалгазвезда, ДА! Изглежда,че колкото по-малко способни хора останат в България,толкова по-добре за управляващите! Ако и това не е прокуждане на будните млади хора, КАКВО Е??????????? ДАЙТЕ ИМ ЗАСЛУЖЕНОТО,щом са останали тук,значи ИСКАТ да са тук! ТОВА МАЛКО ЛИ Е???? СРАМ!

Някой може ли да ми каже в колко ще се състои утре протеста на пред Министерски съвет?

Държава, която няма армия, образование и наука, колко ли време ще изкара, като такава. Я, да видим.