Коментари - Хвърковати чети на Вълчев се обясняват с учителите | dnes.dir.bg
назад

Хвърковати чети на Вълчев се обясняват с учителите

Помолил съм целия екип на министерството на образованието от 15 септември всички да сме из страната със самите учителски колективи, за да видим кой на какви позиции стои.

Обратно в новината

Коментари - Хвърковати чети на Вълчев се обясняват с учителите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МММ

Стачка до дупка, ефективна стачка! Докато дойде нов министър, който да намери заплати за учителите поне с 20% ПО-ВИСОКИ от шофьорските!

Абсолютно солидарен съм с Песталоци, защото присмехулник е абсолютно прав. Тоя министър има излъчването на педофил.

Браво, много точно казано. Тоя министър е един адски нагъл тип. Той трябва да си отиде.

Аз не съм учител. Аз получавам доста висока заплата, която ако ти си на заплата не си и сънувала. Аз ИЗДЪРЖАМ учител(жена ми), която учи твоите деца(ако си се минала да ги имаш). И ги учи добре. те не се налага да ходят на уроци, за да имат необходимата подготвеност тук или там. Тя е инженер, а педагогиката и е второ висше. И има 1 клас квалификация, което се приравнява към доктор на науките. И взима реално 300 лева. Освен това там където е живяла тя ти не си и сънувала. Но да се върнем на министъра. Ако беше прочела ПЪЛНИЯ текст на моят коментар, аз там съм доказал, че министерското 50% увеличение фактически е 30% намаление. А дали министрите са най-богатите в света или президентите, ти си страшно елементарна. Американския президент получава около 300 000 долара год. заплата. Той е един просяк по относителната скала на заможността в САЩ. А ти нямаш право да говориш, защото нямаш никакво отношение към образованието и пак по същия критерии аз имам. Защото аз субсидирам образованието, т.е. дейността която се явява поминъка на тъпия ти министър. А той очевидно е тъп и много кофти, като човек.

Какво значи нехаят за децата? Да ви ги е осиновил ?? На учителя му се плаща да го учи, а не да го взема на осиновяване и укротяване, че някой родителе не се държи като такъв. Искате детегледачи евтино?! Първо си научете децата да казват добър ден , а по-нагоре в класовете не сядайте с тях на барчета и ресторанти , за да запалите дружно цигари и да ми разправяте защо пушели. Не ги учат учителите да пушст, бъдете сигурни

Ей, оплюхте г-н Министъра. Глупаво гледал. ..Ако ви беше обещал 100% сигурно щеше да гледа по друг начин.... Ей, това даскалите наистина сте страшно, просто племе. С министър искат да са равняват. Абе драги кукундрелници, навсякъде по света, висшият държавен елит е с най-високи заплати, вози се в лъскави служебни коли и т.н. Ако си мислите че в Европа един учител взема колкото един министър, дълбоко се заблуждавате. От професиите, упражнявани от вишисти в цяла Европа учителите вземат най-ниски заплати - по -ниски от държавните служители, по-ниски от лекарите, по-ниски от инженерите и икономистите. Щото вие с 300-тото си лева ако не сте ходили по Европа, аз съм я обиколила и е точно така. Вервайте ми!

Според мен и това което получавате е много,я вижте на какво учите децата ни как да симулират и как да бягат от отговорност.Защо не кажете по колко часа на ден работите. Няма друга такава професия като вашата, да лежите цяло лято и да получавате заплати. Защо лятото не стачкувахте а си траехте и си прибирахте паричките. Ходите по горски училища на гърба на родителите на вашите ученици.Защо не признаете че за труда който полагате много получавате. Якажете може ли едно дете в седми клас да кандидатствува успешно ако не посещава частни уроци. Маи не може.А я кажете тогава каква работа сте свършили и за какво имате претенций.

Синко, ти със Сергейчо на един чин ли беше в училище, че толкова много го слушкаш

Не те знам защо виеш и кво му дреме на дедо ти за това, за да му се оплакваш, ама ще ме прощаваш, ти си много глупав. Ако си мълчиш, цена нема да имаш!

Да се вдигнат заплатите на всички учители,с изключение на този,който е учил Слави Климучков от 18.28ч

По всичко личи, че вашата философия е дървена. Възможно е да не осъзнавате, но крайния продукт от нея е пълна нищета, както материална, така и духовна, морална, мисловна и т.н. + + + Дедовия, защо този даскал е проскубан. И ако учителската заплата е прилична няма ли да може и непроскубан интелигентен човек да се захване с нея. Или очакваш интелигентния образован човек да се залови с даскалък само защото идеялите са му по-свидни от здравия разум. + + + Скоро в учители ще успеете да превърнете само циганите!!! Важното е Министерство на образованието да го има. А каква полза от това, на никого не е ясно.

dedoviq ti za 100lv li 6te raboti6 usileno ili za 1000?Za vsqko ne6to trqbva stimul,ne mojem pove4e da turpim da ni pravqt na amsalaci!A za povedenieto na u4enicite igraqt vajna rolq i roditelite,ne moje vku6ti roditeli da kazvat begay kakuv toz u4itel s 300lv zaplata 6te te u4i tebe ,kakvo uvajenie da o4akvame ot hora razsajdava6ti po toq na4in,zapomni bez znaniq si zanikade,moi kolegi masovo napuskat stranata,tova li e ra6enie ili da izberem po trudnoto da se borim,vseki u4itel zavur6il specialnostta si obi4a decata i jelae da im dade ne6to, no decata trqbva da imat jelanie da polu4at,a tova zavisi ot roditelite i samite deca!4udq se kolko zloba ima po sveta i u nas!

Та значи, ако даскалът получава 1500 лв. заплата, от днешния проскубан и озлобен доберман изведнъж ще се превърне в розово ангелче и работата в училище ще тръгне по мед и масло. И полезно за обществото. Блазя му, който вярва!

Или вероятно е пълно с нецензурни писания по адрес на министъра. Сигурно не могат да се оправят с отсяването или просто е свършило мястото на сървъра:)))

do bimeto:mnogo mi e interesno s kakvo obrazovanie si,6toto mi zvu4i6 kato pasq6t dobituk,za tolkoz pari tolkova rabota qsno li ti e,u4itel sam ot 12 godini,az kato sam u4il celi 6 godini ti kade si se 6matkal ,za da kajat ,4e raboti6 nepremenno v stroitelstvo li trqbva da rabotq?Ti za intelektualen trud 4uval li si?Tuy 4e mlukni kato ti e prazna tikvata!Ne moje6 da ni nari4a6 negramotni,az kitapa si go imam za taz rabota,ti misli za sebe si deto ne si za nikade s taz prazna glava!

Колко е заплатата НЕТО и БРУТО на министър вълчев. Дали е 300 лева?

Колко е заплатата НЕТО и БРУТО на министър вълчев. Дали е 300 лева?

Искам аз него да го видя в суперзавидната роля на учител, на който така СЕРОИЗНО му е увеличена заплатата, според неговите думи. Искам да го уволнят, за да му се даде възможност да поработи като учител.

Министъра ВЪН! Това е поредния некадърник и много НЕчитав човек в управлението.

Преди всичко, искам да отбележа поредната не състоятелна теза, излязла от главата на министъра. Според аритметиката му увеличението на заплатите е 50%(по-точно, съгласно приведените цифри, той се опитва да посее заблуждението, че увеличението е с 54%). Сметаката му е проста: (1.11.05) 54%. нека да помислим. всичко за последните месеци поскъпна с около 30%. до края на годината се очаква да е 50%. Може само да гадаем колко ще е инфлацията за следващата година, но под 10% няма да е. Тогава: 1.54*1.11. поскъпването на живота е 69%. Дори по тази адски НАДУТА схема на смятане на министъра МИЗЕРНИТЕ заплати на учителите ще станат с 15% ПО-МИЗЕРНИ. А ако отчетем, че тези 5% диференцирано заплащане са само хипотетични за болшинството учители, то се получава 30% РЕАЛНО обедняване на учителите. И този човек има уста да предлага преговори?! Според мен, учителите в момента имат 1 основен и главен проблем, без чието решение, те не могат да разчитат на поне минимално справедлива заплата. Този проблем се казва МИНИСТЪР вълчев. Решението на техния проблем се казва: УВОЛНЕНИЕ НА МИНИСТЪР вълчев. Трябва да започнат безсрочна стачка до неговото уволнение. А със следващия министър, да започнат решаване на своя ВТОРИ проблем, а именно НЕЧОВЕШКИ мизерните заплати.

Komentariite do sega pokazvat, che balgarina e sbarkan. Kolko mnogo smyatat che uchitelat tryabva da bade v tova unizitelno polozhenie. Na vsickite takiva im pozhelavam takava sadba. Mozhe bi edva togava shte razberat istinata. Bozhe bi na balgaina nnay mnogo mu prechi tapata ogranichenost i zavista v av vsichko i navsyakade!

По всичко личи, че вашата философия е дървена. Възможно е да не осъзнавате, но крайния продукт от нея е пълна нищета, както материална, така и духовна, морална, мисловна и т.н.

Присъединявам се към мненията ти.За съжаление такова е българското училище днес.Да не говорим че има деца които знаят повече от госпожата по информатика например.И е много трудно да убедиш детето да не се подиграват на госпожата по информатика,за това че не може да произнесе правилно голяма част от термините!Да не говорим,че нехаят за децата ни!Всичко се вижда господа учители!Вие винаги сте в правото си,изтормозени и т.н.,но за съжаление ние родителите сме от другата страна и също виждаме вашето поведение.

Колкото и да е невероятно стачката на учителите е дори в полза на обществото, защото при по-добро заплащане по-образовани хора ще се ангажират с тази професия. За 300 лв. вече не можеш да придумаш на работа и 20 годишен току що завършил средно образование човек. Остават само най-окаяните и нестандартни случаи. Това ли иска дедовия за обществото?

До Дог: Децата трябва да влизат в час, за да учат. И това е само в полза на тях и обществото. И затова ли даскалите сега искат да стачкуват - за полза на обществото? Или за собствена полза? И на колко от тия даскали действително им пука за децата и тяхната образованост?

Вместо дървени философии, Cat, по-добре се заемете със същинската работа в училище - с качеството на всеки урок, с реда в междучасията. Училищата са заприличали на бардаци - големите ученици пушат (ако изобщо се появяват в школото), хлапетиите се бият, а даскалите бомба ги убила. И като капак, не пускат родителите в училище, та по-лесно да си прикриват безхаберието и безобразията! Точно защото не гледам на училището като на място, където децата са заети докато родителите работят, пледирам за качество на обучението и за доброволно обучение! А ако училището в този му вид не върши работа, да се промени нещо, да се даде избор - искаш ли въобще да го посещаваш или не!

Е, как да не задължават учениците да ходят на училище, дори ако трябва чрез полиция и съд? Нали по закон образованието е задължително? Ами ако аз предпочитам вместо да оставям детето си в училището, където няма ред и сигурност, да избера друга форма на обучение? Няма такова нещо. Другата форма на обучение е изключение и след куп разрешения. За да може даскалите да си осигуряват заплатите, естествено. И ми се правят на загрижени за децата. На по католици от папата. Всъщност даскалите се интересуват само от едно - от заплатите си и от нищо друго.

Никой не го кара този ученик с пистолет или съдебно наказание да влиза на сила в час. Нека той (или родителите му) да си помисли какво ще работи после. И дали тогава няма да му тежат на съвестта и портмонето бъдещи некадърности, поради факта, че на младини не е искал да се учи да пише, смята, изчислява, разсъждава, анализира и т.н. Децата трябва да влизат в час, за да учат. И това е само в полза на тях и обществото.

Съвършено вярно, Cat: учителят отваря вратата,но ученикът трябва да влезе сам. Ами, дайте на ученика сам да направи избора си. Не го задължавайте да ходи на училище. Оставете го тоя ученик да пожелае да дойде в класната стая. Привлечете го с качеството на работата си, с хубавата атмосфера в часа. Докато държавата задължава децата да учат само и единствено в дневна форма и мърдане от училище няма, така ще е. Не се оплаквайте от гамени. По този начин тийнейджърите ви казват какво мислят за вас и за задължителното ви училище.

Господи, ела и си прибери вересиите! Хвърковати чети, мобилни групи, учене на някакви скорости .Учители ставали тия, дето не ставали за друго??! А тия дето не стават и за учители, отиват да работят в министерството. Как можаха толкова енергия да похабят за малоумщини, на каквито и при тато не сме ставали свидетели, а не можаха едно външно оценяване и едни матури да въведат. А на тези, които се наслаждават на изявите на г-н Даниел, да кажа, че според мен по му подхожда само едно име, нищо че вика, че не е магьосник, има страшна дарба за шоумен и разни зрителки са вече под въздействието на неустоимия му чар. Вярно, че българското образование е страшен цирк, ама артистите са гладни и уморени, та ще си ще си останете г-н Даниел на моноспектакъл, но можете ли да се сравнявате с един Ламбо, например. Честита нова учебна година, г-н Министър и както се полага след ваканция, сменете малко репертоара, че след артистите, ще си тръгне и публиката

А бе простаци, защо плюете против учителите - да не би да са длъжни срещу стотинки да търпят тъпите ви отрочета. Я се засрамете, за един смехотворен панаир на суетата - абитуриентската вечер давате хиляди, а едни скромни искания ви се виждат много. За да се иска от един човек да обучава и възпитава, той не трябва да да е влуднал как да оцелее физически, а да е удовлетворил поне елементарните си нужди.

Съвсем извън темата е, но много ме разсмя изказването ти за ЛЪСКАВИТЕ МАГАЗИНИ ПО ГЛАВНАТА УЛИЦО в Сливен:))) По-скапано селище с претенции за град не съм виждала. Представям си какви са тези ЛЪСКАВИ МАГАЗИНИ с оглед на мижавите заплати на учителите.Може би за мазни банички със свинска мас и извара за по-евтино?!?!

Благодаря на всички участници във форума, които подкрепят справедливите искания на българският учител. На останалите искам само да кажа, че познанието е пътя за борба с невежеството а то все пак се придобива в класната стая.

докато начело са янка такева и желязко христов никаква стачка

еййййй михлюзи спрете се бе с ваште искания бе!!!!!!!!!!!не им стигали парите че работете повече кат не ви стигат!!!!!!!!!!!

ДА СИ ТРАЯТ ДАСКАЛИТЕ!! АКО ИМ СЕ НАПРАВИ ЕДНА АТЕСТАЦИЯ ПОЛОВИНАТА ЩЕ СЕ ОКАЖАТ НЕКАДЪРНИЦИ!! ЦЯЛ ЖИВОТ СИ ПЕЯТ УРОЦИТЕ И БЕГОМ НА ЧАСТНОТО! В СЛИВЕН ПОЛОВИНАТА ОТ ЛЪСКАВИТЕ МАГАЗИНИ ПО ГЛАВНАТА УЛИЦО ГИ ДЪРЖАТ ДАСКАЛИ!

С вас съм , учители! Дано да успеете! Но трябва да станете по-отговорн към работата си.

НЯМА НИКАКВО УВЕЛИЧЕНИЕ ОТ 1 ЮЛИ!!! и ТОВА Е ЗАРАДИ НАРЕДБА, ПОДПИСАНА ОТ СЪЩИЯ ТОЗИ МИНИСТЪР! ЗАПЛАТАТА МИ Е БРУТНО 300 ЛВ ПРИ 7 ГОДИНИ СТАЖ. ИМАМ МАГИСТЪРСКА СТЕПЕН И ПРЕПОДАВАМ В ЕЛИТНО УЧИЛИЩЕ. ТОВА Е ИСТИНАТА И НЕ ВЯРВАМ НА КУМОНИСТКИ ОБЕЩАНИЯ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ДОСЕГА КАЗАНОТО ЗА НАШИЯ ТРУД И ЗАПЛАЩАНЕ Е ЛЪЖА, ЛЪЖА И ПАК ЛЪЖА! ВЪЗМУТЕНА СЪМ И ЩЕ СТАЧКУВАМ, ЗАЩОТО НЯМА КАКВО ДА ГУБЯ!

Всички професии на хала на учителите. Уж съм държавен служител, с 21 г. стаж по специалността, а чисто получавам 375 лева. Цялата ни държава е на това ниво. Само депутати, министри и техните семейства са добре. И олигарсите, разбира се!

Гледайте сега. Като говорим за даскалските доходи. В Пазарджик в едно начално училище децата в трети клас всеки час по музика ... рисуваха. Питам всеки път: днес коя песен пяхте? Не пяхме. Какво правихте? Рисувахме. И ако някой не си носи лист за рисуване в час по музика, връщаха го в къщи за лист. Учителката по музика, с незнам колко си години стаж, от училище, свършила-недовършила часовете, бягаше право в собственото си магазинче някъде по центъра. И си въртеше бизнеса, жената. Не коментирам. Само съобщавам факти.

Уважаеми учители! Не разбрахте ли вече, че трябва да се държите като шофьори за да постигнете нещо!?! Да - заплатите ви са обидно ниски! Затваряте всичко и не работите - правителството ще се огъне, нема как! Да не би чалгата, простотията и мърсотията из автобусите да е намаляла - е НЕ Е! И вие няма да се промените - ако ще от утре 920 лева per capita да шарне правителството! Пак ще е същото масово невежество из даскалата, ама не е честно да не ви дадат повече пари, така и така дават!!! Не че съм нещо настроен против учителите... боже какви ги имаше ... преди да хванат гората :(

От първи юли зарлатите в образованието не са повишени и с половин процент!Тово а е поредната нагла лъжа на комунягите, а този министър е по-зле и от тях!

Как да уча ученик с мобилен телефон от 800лв и гаменско възпитание?Не търсете сметка само у учителите.Родителите са отговорни за възпитанието,стремеж и желанието за учене.И още-учителят отваря вратата,но ученикът трябва да влезе сам.

Сега или никога! Стачка до дупка! И нека малоумния министър да си ходи!!!

Защо е необходимо да се преговаря с учителските колективи по места? Синдикатите нали стоят зад исканията на учителите? Те за какво са? А, сетих се - да замазват очите на стачкуващите. Оказва се, че учителите са сами в тази стачка и ще трябва да се обясняват от какво са недоволни, всеки поотделно, като ученички пред министъра. Отсега си личи, че стачката е обречена на неуспех, защото не е добре организирана и в министерствотво вече го знаят.

Защо е необходимо да се преговаря с учителските колективи по места? Синдикатите нали стоят зад исканията на учителите? Те за какво са? А, сетих се - да замазват очите на стачкуващите. Оказва се, че учителите са сами в тази стачка и ще трябва да се обясняват от какво са недоволни, всеки поотделно, като ученички пред министъра. Отсега си личи, че стачката е обречена на неуспех, защото не е добре организирана и в министерствотво вече го знаят.