Коментари - Развалят сватби заради скъпотията | dnes.dir.bg
назад

Развалят сватби заради скъпотията

Скъпите пържоли отказаха младоженците от сватби.

Обратно в новината

Коментари - Развалят сватби заради скъпотията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не си струва и няма смисъл! Такива проблеми са ми чужди.

4ovek ne moje spokoino da se ojeni zaradi tiq ceni, bez da si napravi smetkata kolko 6te mu braknat. Dragi mladojenci, ako iskate da si napravite kefa, idete v grajdanskoto, podpisvate i posle zaminavate na meden mesec s parite za restoranta

Типично по български - щом има ресторант, веднага - той прави далавери, не осигурява, не плаща данаци - престъпник - УУУУУ. А аз даже нямам ресторант! Дори не работя в тази област. Просто с епоставям на мястото на ресторантьорите - гледам от техен ъгъл и давам мнение - имам това право - да изказвам мнение. За броя на сватбите - помисли - започват от петък вечерта+ събота и неделя по 2 стават 5. Винаги погат да спестят по 3 лева от менюто като намалят алкохола купен от заведението и увеличат внесения на сватбата. По принцип има много варианти за лавиране. Ама после аз съм се бил заяждал - ХЪХ! А за кредитите ползвам snippets - по изгодно е - ама да не светвам повече ;) Приятни почивки на всички и знайте, че ресторантите са за да се забавлява човек, а не да гледа навъсено колко щели да му вземат! НАЗДРАВЕ!!!

Боже, колко мъка има на тоя свят, Боже! А сега по същество - мисленето отдавна съм го оставил на по-умните и по-мъдрите, а тях си купувам, хе-хе. А закачката е елементарна - то това не е ресторант, а заведение за празнуване на тържества. Като имам предвид средната продължителност на една типична българска сватба се чудя как успявате да вместите по пет сватби на weekend, сигурно ги правите денонощно;) Но едва ли от всички тях губите. А да не говорим за далаверките покрай такива тържества - сигурно ги знаете по-добре от мен, а от тях май се докрва по нещичко отгоре. Естествено по-голямата част от оборота (без да броим tips) не се декларира, не се плащат данъци и т.н. Да не говорим за игрите с осигуровките на персонала, доставките и тям подобни. А пък като толкова не можете да излезете на печалба от един ресторант, значи или той е калпав, или е време да смените естеството на бизнеса. Аз едва ли някога бих се захванал с нещо, за което нямам особено голямо желание, пък и не разбирам от него, например ресторантьорство. FYI в момента съм с два ипотечни кредита плюс отворена кредитна линия, но средствата от тях са така разпределени, че носят доста по-голям процент доходност отколкото е лихвения процент. А и те са изцяло покрити с assets, та във всеки един момент мога да ги погася, ако се налага. Като в една реклама - парите работят за вас. Ама стига съм Ви давал info - то за да успееш трябва да се учи доста годинки, пък и непрекъснато да се чете и много много да се бачка. Айде със здраве и успех в ресторантьорството!

Хора, вие не сте в ред, щом искате да се жените. За деца пък да не говорим. Роби сте си и при свободен режим не ви се живее :)

Който иска ще намери начин който не иска ще намери причини всички тук са прави женя се и толкова айде дигайте ги пак цените потурковци такива

men pak sega me izlagaxa v 4en4 buro na centara na varna v operata uj niama komision pak me izmamixa smenixa mi na 1.18 egati boklucite to4no sre6u shadravanite kolko li xora izgariat katam vseki den

BG SVATBI SA TRADICIA.BALGARI,VAP TRUDNOSTITE PODDARZAITE TRADICIITE,V TOVA E BALGARSTINATA,INA4E 6TE ZAGUBIM HAI GOLJAMOTO SI BOGATSTVO.ZNAETE LI KOLKO E BEDNA BOGATATA EVROPA OT TAZI GLEDNA TO4KA.PARITE NE SA VSI4KO.BG E MNOGO BOGATA DUHOVNO I BALGARITE SA6TO.I POMNETE BOGATITE EVROPEICI SA VSA6NOST BEDNI,OSAKATENI DUHOVNO,STRADA6TI OT DEPRESIJA,STRES,OTEG OT ZIVOTA.BALGARINA MIZERSTVA,NO E 6IV.

Явно е, че някой се напъва да мисли. Сега задачка закачка: По 5 сватби на уикенд по 300 лева са 1500 лв. По 4 седмици - 6 000 лева. Доста добра реклама! Да, в бизнеса има и загуба, но безнеса не е благотворително дружество, нали? Затова когато мислите се поставяйте и от другата страна. Защото след като толкова много ги знаете нещата ви пожелавам да теглите ипотечен кредит, да напарвите ресторант и тогава да прилагате правилата на договорености и т.н. за които толкова много милеете. Тъкмо ще дадете жив пример как се прави бизнес, та дори и на загуба.

SRAM.ZA6TO RAZVALJATE UDOVOLSTVIETO NA MLADOZENCITE.DNES NAPRIMER MI SE SLU4I SLU4KA/STISNAHME SI RACETE S BISNESS PARTNJOR I NA 12.09.ZAPO4VAME SERIOZNA RABOTA PO DOKUMENTI.BALGARINA NE E DREBNAV,ZA6TO NE MAHNETE S RAKA PONJACOGA.TOVA E EDNO OT MNOGOTO DOBRI BG KA4ESTVA.V 4UZBINA TAKOVA HE6TO NJAMA,ZA SAZALENIE.

EVALA

Градско Чедо мизерия невидело, а като видело, полудело ;) А Ресторанта освен, че е нагъл и акъл дава... има толкова доволни, които са несъгласни с лицемерието Ви... Вие сигурно незнаете, че в моменти на кризи се проверяват устоите на морала... а това, че Вие условничете - не е показател за висок морал!

zatova shte se vdigat cenite , q!! bulgarskiq narod s vsicko e saglasen ,samo mir da e :)))

zatova shte se vdigat cenite , q!! bulgarskiq narod s vsicko e saglasen ,samo mir da e :)))

Градско Чедо мизерия невидело, а като видело, полудело ;) А Ресторанта освен, че е нагъл и акъл дава... има толкова доволни, които са несъгласни с лицемерието Ви... Вие сигурно незнаете, че в моменти на кризи се проверяват устоите на морала... а това, че Вие условничете - не е показател за висок морал!

Градско Чедо мизерия невидело, а като видело, полудело ;) А Ресторанта освен, че е нагъл и акъл дава... има толкова доволни, които са несъгласни с лицемерието Ви... Вие сигурно незнаете, че в моменти на кризи се проверяват устоите на морала... а това, че Вие условничете - не е показател за висок морал!

Погледнете цените на немски и холандски сиренета /гауда/в МЕТРО. Българските кашкавали ги изпреварват. Спомне си, че българските се произвеждат с вносно мляко на прах, а не с мляко, както ни убеждават. Не купувайте българско!

Когато аз се омъжих,отидохме на ресторант с мъжа ми кръстниците ни на вечеря/беше делничен ден/.Но си направихме сватбено пътешествие до Париж,вместо да вдигаме голяма сватба.И 24 години да сме заедно.

За кво ти е хоремак,я ела у махалето,че да видиш!

По-голяма глупост отдавна не бях чел! 300 лева не е сума от такова значение при 100 души (както пише в статията) или парите им са сметнати до стотинка!

Не ми пука менюто като е пак същото като грамаж а са скочили цените ще го разделя на повече сватбари по една чинийка на 12 човека всеки да близне и даже ще остане за още няколко сватби А вие защо не предлагате стикери с надпис този идва видя снимка на манджата остана доволен от гощавката три дена се пули в снимката и си отиде весел и доволен от гощавката накрая. Договоренот остава! това е желязното правило а нито ти ще ме оттървеш от гладна смърт нито аз ще ти направя голямата сделка -сделката на живота За това ставаше въпрос в статията че няма критерий че няма готовност за поемане на отговорност че всичко се е юрнало да печели каквито тикви са министрите такива тикви са и народът и чудото в по голямата си част и не става въпрос за коя е партията , а става въпрос че всички партии се идентифицираха като грабителски и шмекерски и че народа спи и си ги хартесва дори и ти спиш ресторанте

Камари от трупове на бухенвалдски манекени, булдозери съркат от сръбската границя и ги изриват в морето един решил и се жени спират булдозерите да не се дига гюрултия и му искат пари за принудителен престой сватбата е 520 (ритуал) 3000 (ресторант) 100 (превоз на сватбари) Собствени на пилчарника казва дигнати са цените искам още 300 в последният момент идва министър Бухалов и казва овладяхме цените Е как да се жениш в такива времена КАК ДА СЕ ЖЕНИШ Е ВЪПРОСА Цените са овладяни за какво да се жениш е ку...та колко щеш Цените са овладяни и бол мадами на пиацата Никаква сватба!!! Булдозери продължават да изриват трупове с концлагеристка осанка в морето Горчиво!

Вечно недоволните се обадиха ;) Хайде сега като сте толкова умни и давате акъл, помислете при какви условия могат да се спазят договореностите - като се предложи по-ниско качествена услуга - т.е. се купят долнокачествени продукти. Но тогава ще има ропот - ама защо - защото готвенето, тока и сервирането струват пари!!! Ако вие се наемате да сте на минус печалба и да се ликвидирате - дайте пример как се прави! А иначе, във всеки нормален договор го има и това - промяна на цената, не на договореното - порциона си остава - цената се увеличава или пък при промяна на цената порциона да се намали. Ама нали трябва да се плюе по някого. Винаги има някой професионален плювач.

Аз като се жених пак дадох 3 бона и кво?Жених се 2006 ама ми се даваха пари за по така сватба и си я направих с 40 човека. Направете си сметка колко ли ми е бил куверта.........

Кретена абе какво говориш бе ти верно си кретен....

Съдейки по изказването ти явно при Тато е било по-добре. Да живее социализма. Смърт на капитализма и демокрацията.

Г-н/Г-жо Ресторант, докато има хора, мислещи като вас, в България няма да може да се прави нормален бизнес. В повечето развити държави е недопустимо да се отменят уговорени условия по сделки, та дори и да няма сключен писмен договор. Примери - колкото искаш. Наскоро се надлъгвах с един американец (в Щатите) и след като се договорихме, стиснахме си ръцете - и това беше ДОГОВОР (който между впрочем си го изпълнихме и двамата). И дори не си помислих, че мога да го излъжа (а можех) или пък той - мен. Дали децата ни ще доживеят да са свидетели на нещо такова в Бълагрия? Зависи единствено от нас, ако си ги възпитаме като белите хора. За съжаление тук се гони печалбичката, без да се мисли за фундаментални икономически принципи. А Вие кажете кой Ресторант сте, та хората да знаят къде да не ходят;-)

Защо на всяка статия свързана с цени се добавя коментар от правителството, че овладели цените??? Какво са овладели, да ги намалят, като са толкова велики, или всичко е предизборна реклама и прах в очите на хората? 1997 година се повтаря, само, че по - плавно.

e pove4ko 6te sa parite....ama s 300lv po-malko ili pove4e.....vajnoto e da e nai-6tastliviq den v jivota!!! :)

Absoliutno podkrepiam * :))))

OLO-АКО ПА СИ ОТИДЕШ И ДА СИ ЖИВЕЕШ В ЛЮБИМОТО ТИ СЕЛО И ДРУГИТЕ СЕЛЯНИ ТЕ ПОСЛЕДВАТ,ОТ ТОВА ПО ХУБАВО НЕЩО ЗА НАС РОДЕНИТЕ В ГРАДОВЕТЕ НЯМА ДА ИМА.

От ядене на хляб хората затлъстяха.Вчера един разказа по една ТВ,как с жена му си купили 2 домата за първи път това лято и вечеряли хляб и домати.Държавата да излови крадливите магазинери за укриване на обороти>>>>укриване на данъци.

А аз моята сватба си я представям така: - Ще отида на село, ... моето хубаво село... където летем се оживява от глъчките на децата във ваканцията си, а зиме ... живота се брои по няколкото димящи кумина... Менюто няма да го израждам сега, защото на Чист въздух всичко е по-сладко и по-трайно в спомените! А силата на всеки човек идва от корените на рода му... От богат род - бедни няма, но не яденето се визира в тази народна мъдрост...

Като се замисля, тази статия цели да запознае потенциалните гости с това, че трябва да си подготвят дарове и пари, които да покрият разходите за церемонията и да осигурят нещо в подкрепа да доброто начинание на младоженците... В кръга на шегата - платежоспособни гости > успешно начинание! ;)

кой пък ти кани 100 човека на сватба.ми да, хората за 300 лв. се циганеят,щото за тях и 3 лв.са много.цъгласна съм че държавата ни е бедна,но все пак сватбата е веднъж в живота.Напомня ми на филма Бащата на булката.

Журналистите си правят душевни мастурбации с нас, наистина!... То, че има мизерия у нас, има си я, ама доведете ми тоя кретен, който за 30 лева в повече ще отложи или направо ще се откаже от сватбата си или от тази на децата си, аз ще му дам 300 лева да си я доплати!... Това са врели-некипели! Лятото правих сватба на децата си, та знам какво е и какви са цените, и какви могат да са надценките знам! Да плашат гаргите тия журналисти с техните изсмукани от пръстите скуп-ове, а ние се плашим от друго... Проблемът не е и не може да бъде отнесен до една там някаква си сватба, кръщене или прочее... Проблемът е ежедневието на масата българи, които нямат начин да свържат двата края и това се знае от всички! Те могат ли да отложат живота си за по-добри времена или направо да се откажат да го живеят?!Абе, вие идиоти ли сте, че ни занимавате с подобни кретенщини за да ни разсейвате от основната ни цел: да смачкаме веднъж завинаги главата на змията БСП-ДПС-НДСВ!

Към Ivan (07.09.2007 г. 13:06ч.) - като си такъв тарикат, отиди купи пиле за 5 лв. - приготви го, сготви го, и после го продай за 4 лв. Кофти нали - ама така е като гледаш само от едната страна...

Народа изгина от глад хехехехехе... Трупове на недохранени народни маси се търкалят по улиците.... Мор голям.... хехехех Не ви ли омръзна от глупави новини...

Стига с тия сватби - те само убиват удоволствието от секса! От друга страна пък семейните жени са много страстни когато изневеряват, а това е добре за нас ергените!

Ne sum suglasen s komentarite Horata si pravqt smetka nqkakva i restoranta e bil nai malkoto nekorekten v slu4eq I kato ste po4nali da smqtate smetnete dali restorant deto moje da posre6tne tolkova hora 6e go boli fara za 300lv Super drebnava i jalka postupka ot strana na restoranta kvo 6e preocenqvat napravena ugovorka

PURVO-V BG TAKIVA SVATBI SA SI TRADICIQ I ZA TOVA SA OT PO 100 4OVEKA,VS BRATOV4EDI,LELINKOVC TEM PODOBNI,KUDETO OBIKNOVENNO SE ZAPOZNAVA6 NA SVATBATA S TQH. a TOQ , KUDETO GO PSUVA * ZA6O E TOLKOVA AGRESIVNO NASTROEN,NQKAKVI KOMPLEKSI MI SE STRUVA,4E IMA...NADSTROJ SI O6E 3 ETAJA:)))

няма такав проста статия. Нама увеличение което да не накара да си отменя сватбата, когато съм рещил да има такава. Чиста журналистическа измислица. Спрете се!! Не ви ли е срам!! Като няма какво да пишете- по-добре не пишете !!!

е сега какво? Да не се женим ли?Тези , които са стигнали до тук: поканили са 100 човека отделили са толкова много пари 300лв. ли ще ги объркат? Даваме толкова много пари за какво ли не, защо да не ги дадем и за сватба???

е това е адски тъпо, правят циганска сватба ( 100 човека ) , а се циганят за 300 лв...ми направете нормална сватба,културна,кво е това 100 човека??? и после скъпо им било...нямам думи

Някой спомня ли си приказката - Слънцето се жени и какво правеше таралежчето на софрата? Хапваше камъни, защото след като се ожени Слънцето, ще се народят деца - Слънца, поради което Земята ще се изпепели (бел. за запознаване на младите приятели, които нямат възможност да я прочетат)... Далнов ще знаят какво да правят. Такава статия може да търси ефекта на пропагандата...

АМИ КОЙ ВИ КАРА ДА КАНИТЕ 100 ДУШИ- ТУПА-ЛУПА ДА ГИ НАХРАНИТЕ ЛИ? ИХО-МИХО-УТРЕ ТИХО!!!