Водата на Кърджали мистериозно отровена с ДДТ

Забраненият над 30 години отровен пестицид ДДТ е открит в наднормени количества в утайки на реки и язовири във водосбора на р. Арда.

Обратно в новината

Коментари - Водата на Кърджали мистериозно отровена с ДДТ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

za izvineniye pluete turcite viye da ne bi da ste po-vishi.dobre ce korumpirate turcite i taka se nahranvate.inace ustite vi mirishat na glad.sivzemete se malki.kmeta e turcin i se vijda kakvo e napravil i prodiljava da pravi,da ne govorq za dosegashnite

Тия турчеещи се българи вече доста прекалиха......Ако не им харесва тук, където са родени и чиито поданици са, съседите да си ги вземат....Айде беж през Босфора да ви видим там къде ще миете кенефите и ще плакнете ибриците на мюхлюзите...Нали знаете, че не сте турци, а сте потурчени българи, не го ли разбрахте вече.....Много са ви мътили мозъците такива като ченгето Доган и агента Местан....Мекеретата

Изследването е извършено от холандски специалисти. Поръчано е от Община Кърджали и други общини от региона и обхваща цялото поречие нарека Арда от изворите до гръцката граница. Такова изследване се извършва за първи път в страна от Източна Европа и е в съответствие с правото на ЕС, което след присъединяването ни към съюза има пряко действие у нас. Досега в България утайките във водоемите не са изследвани и тепърва ще излизат неприятни факти и ще разберем колко сме замърсили страната си.

В Кържали водата от доста време има странен вкус и гледам да купувам минерална.Но най-притеснителното в Кдж не е водата, а за да се оправи това другото определено трябва Костов да е на власт.По негово време всеки на улицата говореше на Български..сега цяла южна БГ взе да прилича на северна турска провинция..

До A.N. стига глупости, кажи нещо умно.

Тя тази вода от близо година си чиста помия. А беше една от най-приятните за пиене. Дали умишлено я тровят или не никой не знае ама на бираджиите от форума дето дават акъли и българкатмога само да им кажа Да виго начукам анално, орално и вагинално и правете си клизма с тази наша вода та и на вас да ви се ослади. Чао и безкрайни удоволствия.

До плюещият OZZY: Наистина има лайна , но те са червени и са в главата ти! Единственото истинско , държавническо управление беше по времето на Иван Костов! Не случайно той ви е застанал, като кост напряко в лакомите гърла. Вийте и скърцайте със зъби! Това е неговия PR...

Към Киро-А откъде го имат местните - естествено е крадено от държавното/българско сега не харесват България.

kireto e prav, DDT-to ima half life ot 2 do 15 godini v zavisimost ot usloviata. ne se raztvaria vav voda i zatova se namira v utaikite na vodoemite i trudno se otmiva ot pochvite. raztvaria se v maznini.

Започвам да се моля точно Иван Костов да управлява - само по негово време ДПС, Доган и т.н. бяха натикани в ъгъла и не гъкваха. Отравяне на водата - това са само морафети на турчелята, за да не изпуснат софрата подарена им от БСП.

Искам да му светна на господина Чешмеджиевь, че всеки стар и опитен зеленчукопроизводите цени и тачи ДДТ^то има си запаси от него и редовно слага по една капачка в пръскачката заедно със другите химии като син камък например щото синката не мори гадовете. Освен това ДДТ е много стабилно съединение и не се разпада току така. Стои си в почвата с десетилетия и естествено с дъждовете отива в подпочвените води и от там в реките язовирите и океаните. В подкожната мастна тъкан на тюлените на северния полюс също са открити следи. Не се и съмнявам че местните си пръскат тютюна с него. Да ви е сладко!

Това пак са поредните спекулации по случая. В тази държава най-големият проблем е, че всеки си пише и казва каквото му падне. не може така само психясват хората от Кърджали. Те и без това си имат достатъчно проблеми, че да се притесняват сега и за питейната вода. Пак някоя поръчка се изпълнява на тези, които не са могли да пробутат техния пречистващ препарат и съответно водата е отровена, за да се купи сега нещо, което да я пречисти. Аман от спекулации и парични интереси в таз държава!!!!

ДДТ, ДПС, ДДС, ДСБ...трябва да се пазим от такива неща...

do balgarin Po tap ot tebe ne sam sre6tal!!!

Не знам кой е извършиттеля но имам предложение. Да пият бира. Така ще помогнат на пивоварните да увеличат оборота си.

Тва осъзнаваме ли за какви количества отрова става въпрос? 140 ПЪТИ на канцерогенния ДДТ и само 25 пъти на други гадории. Бааа, откъдето и да сте, по-добре минете на минерална вода. Ма всъщност ако и пуснем и на нея едно изследване? Кво ми реват на черноморието, че имали едва 8 пъти над нормата мръсотии в някъв си плаж. Пфф, ми то лечебна баня тва бе.

tova e rabota na DPS.

Ами сега само там са изследвали . Ако имаше пари да изследват и други места сигурно и там ще открият НЕОБЯСНИМИ неща . Но наистина откъде може да се появи ДДТ за което още дядо ми ми е казвал че е забранено отдавна. Ако е замърсяване трябва да е от поне 30 години .

prekrasen grad s dobri xora. qzak za xoricata.

Стига с този Иван Костов, стига сте мърсили форумите с името му! Като ти харесва толкова много си го сложи в рамка, не занимавайте непрекъснато нормалните хора с него.

Турска фирма отговаря, тя внася турски химикали за пречиствателната станция, навремето искаха да изнасят водата за турция,сега я тровят.

В гр. Кърджали населението е смесено, 45%/45% българи/турци + 10% роми. Не виждам кои има интерес от предумишлено деяние. По-скоро е човешка немърливост и желание за бързи печалби.

Няма нищо случайно.....а сега се сещам,че Румбата Петков няма как да не разплете случая !!!! Утре извършителите ще бъдат задържани,както се получи и с тези които причиниха бетствието в Цар Калоян ...!!!!!

PAK VSICHKO OT TURSKOTO MINISTERSTVO,MNOGO STRANNO

ами..наздраве!!

е който пие вода да му мисли. от одавна съм отвикнал да пия от този вид течности.

Мангалите от ДПС са го направили.

Нещо комунягите от ДПС не искат да играят изцяло по свирката на БСП и БСП започва да взема крути мерки. За да могат да си играят гехните игри, ако е нужно ще отровят народа.

Иван Костов е дрисльо, който опръска държаната с лайна. Лайната също са тор, която е вредна, ако се омазва с нея не там, където трябва. Значи е виновен ! Но не единствено виновен !

Иван Костов е виновен

Природата отвръща на удара!

Навремето организацията взривила вагона на гара Буново, е опитвала да отрови язовир Камчия с амонива селитра. А дали е така, кой ще ми каже :-)

Ех,преди време бях препоръчала на управляващите да опитат да ни очистят с ДДТ,защото само това не са пробвали и ето ти сега,значи четат форумите! Убийци! Човек да го е страх да си помисли нещо! НЯМА ДЪРЖАВА,това е!

Баси, това сигурно са нацитата от Атака, деба :( Това си е атака! Явно си отмъщават за изборния туризъм... Или в района системно се употребява ДДТ напук на всички научни данни и въпреки законите...

Направо си е Иван Костов! :)))

Да се направи подобно изследване и в София, има доста въпросителни относно технологията за пречистване на питейната вода, използвана от Софийска вода. както имаше един филм Евтиното е скъпо!?

Е това не е ли тая организация кадето имат паметник до бургас и на скоро заради оскверняването на паметника турци атакуваха наши сайтове?