”Застроиха” зебра от кашони на ”Раковски”

Движението по улица “Г. С. Раковски“ в София беше спряно заради протеста на еколози в защита на природен парк “Рила“.

Обратно в новината

Коментари - ”Застроиха” зебра от кашони на ”Раковски” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАЩО НЕ ТУРИТЕ КАШОНИ ЗА ДЕТО ВИ ВДИГАТ ХРАНИТЕ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ А

КАВО БРАВО БЕ А ЗА ХРАНИТЕ ДЕТО НИ ВДИГАТ САМО ЦЪКАТЕ ВМЕСТО ДА ИЗЛЕЗЕМ И ДА ЗАВАРДИМЕ ВСИЧКИТЕ КРЪСТОВИЩА ЗА ЦЯЛ МЕСЕЦ

Protesti triabva da ima, ako tova e na4in da se spre uni6tojavaneto na na6ata priroda.

И с какво тогава цапащият екоактивист се различава от вътрешния министър? Или целта е да се събудят возещите се в 9тката ,та и те да започнат да пикаят и цапат където им падне? Като правите нещо ,правете го като хората. Щото заприличвате на тия ,срещу които протестирате. Но в по-гротескна форма. Понякога заради вида не можем да оценим акъла и направо ви изпращаме....:)

протеста трябва да събуди хората които се возят в девятката. Властта няма какво да се буди , тя много добре знае какво върши - нарушава законите , тя трябва да бъде наказана на изборите. А колкото до въш.. ря това с фаса го е видял от вътрешния министър, който първо пуши на забранено от закон място и после хвърля фаса според културата си. Колкото до облеклото народа отдавна е казал че изпраща според акъла

забрави да добавиш - ... ако искам ще плувам в него ... гледай да не глътнеш от флуида

забрави да добавиш - ... ако искам ще плувам в него ... гледай да не глътнеш от флуида

може да е незаконен протеста, но 100 % е правилен. Всички знаем как се грасуват законите в народното събрание - незаконно без кворум с чужди карти и т.н. Никакъв закон не може да оправдае безумието което управляващите сътвориха в страната в последните години то бива бива лакомия ама чак пък толкова не бива. Няма ги мъдреците на селото България няма ги старейшините горе са само лакоми прасета , освиниха всичко до което се добараха. Демокрацията е един вид гражданско общество , а в България всяка наченка на гражданско общество се обявява за незаконна. Какво и има на Рила в сегашния и вид нищо и няма на планината много си е красива - дъха спира , няма да стане по красива с бетонните гирлянди от Паничище ,а съм сигурен , че ще плъзнат и нагоре

Е, властта на пешеходната пътека на раковска ли се намира? Защо протестите не са пред Министерство на околната среда о водите? Или властта се вози на 9ката? Интересува ме какво мислите ,интересува ме какво се случва ,както ме интересува оня въкар ,който го показаха по новините къде си хвърли фаса. Защото след екопротеста остана много екобоклук. Ако така продължавате да протестирате ,не се сърдете ,че ви наричат еколайна. Нищо лично. Живи и здрави.

На добре облеченвия бих казал, че протестите започнаха на място от Рила и бяха няколко вече. Второ нещата, които има да се случват с Рилските езера се случват първо в София, после Рила отнася последствията, защото всичщки добре облечени са тука - властта и пр. и тя барабар Петко с добре облечените. Ама ти кат си добре облечен кво ли те интересува изобщо кво мислят некви въшкари като нас?

Абе ей Бастун,май и ти като тъпите ченгета и политици си глътнал бастуня, че хората вече не искат да си траят.Нещастниците вчера стояха час и половина без да мръднат.Булеварда беше блокиран точно 10 мин. от нас.Ако бяха бутнали кашоните,всичко щеше да приключи за 15 мин.Обаче познайте на кого му е изгодно да настройва хората срещу еколозите?Аман от тъпи ченгеджийски номера да еба.Нищо,после ги занесохме пред министерството на оХолната среда.

Абе ей Бастун,май и ти като тъпите ченгета и политици си глътнал бастуня, че хората вече не искат да си траят.Нещастниците вчера стояха час и половина без да мръднат.Булеварда беше блокиран точно 10 мин. от нас.Ако бяха бутнали кашоните,всичко щеше да приключи за 15 мин.Обаче познайте на кого му е изгодно да настройва хората срещу еколозите?Аман от тъпи ченгеджийски номера да еба.Нищо,после ги занесохме пред министерството на оХолната среда.

няма да ми казвате какво да си правя ИМОТА бе голтаци.ако искам ще го бетонирам,ако искам ще го направя на клозет!!!!!!МОЙ СИ Е!!!!!!!

кво очаквате да каже една мутра с хотели на морето. фашизмът е последна фаза капитализма.силната ръка,която мачка обикновените хора името на печалбата си. спокойно хора-скоро бат бойк ощ емлъкне и ке почне да бие.или пък гвардията на Разврате. само дето няма да има въздух дотогава нито за нас,нито за тях

Александър Геренски, BRAVO!

Благодаря за сравненията, че еколозите били лайна. Има логика! само че ние не сме натикани в септичната яма в която са сложени мозъците на повечето граждани. Знаете че такива ями служат да спират вонята. Аз не искам България да се превръща в такава. Ние сме свободни да изрязяваме мнението си и го правиме по законен начин. Знаеме че няма да се хареса на управляващите. Но и ние не харесваме управниците! Има обаче един дълг, който хората трябва да уважават. Нарича се граждански дълг. Аз виждам нарушения в системата на държавата, казвам! Виждам че държавата не взема мерки, пак казвам! Няма резултати. Еми крайно време е лайната да се разсмърдят. Крайно време е управляващите да се махнат от управлението на държавата. Гражданина е този, който трябва да налага законите. Проблемите в България, могат да се решават с демократични методи, но това не става, защото неототалитаристи ни управляват. Защо по всички национални въпроси не се правят референдуми? Защото ги е страх. Защо не искат да се въведе електронно гласуване, защото ги е страх. Защо не искат да се създаде единна информационна мрежа, защото ги е страх. Защото ако започнат да се спазват законите в тази страна, те ще бъдат първите, които трябва да бъдат съдени. Аз вече не предлагам какво трябва да се прави! Аз отивам и го правя.

& apos ; е апостроф - ако някой напише такъв, то той се записва по този начин, но явно че после при извеждането тук, не се преобразува обратно. Това е! И няма нищо общо с пишещият.

Приветствам ви приятели за тази акция.НЕКА ТЯ БЪДЕ САМО НАЧАЛОТО!Необходими са акции и в цялата страна за да могат и повече хора да се включат.Сега мнозина дори си нямат престава за какво става въпрос.В такава обстановка не само пряко заинтересованите мафиоти и техните подлоги но и някои ,,полезни глупаци''(Ленин ] дрънкат простотии и направо откровенни лъжи.Мисля , че много добър ефект срещу мафиотите ,корумпираните чиновници и магистрати би имало тяхното изваждане на светло.Всички които съдействат за екологичните безобразия трябва да бъдат широко известни и по всички законни и не забранени от закона методи притеснявани.Понеже заплахата е мултинационална трябва да се търси и най-решителна помощ и от чужбина-организации ,българи в чужбина,дори бялото брадство.Всяка помощ дори и трошица е добре дошла.

Ех, Финландия, разплака ме. На 60 години съм и съм мечтал за това, което пишеш. Никога няма да го достигнем тук. Към другите: почетете малко от пътеписите на покойните Алеко Константинов и Марко Семов и ще си дадете сметка къде сме и къде ще бъдем - в лай...та.

Има една поговорка от времето на Френската революция - Свободата има стойност само когато хората са готови да дадат кръвта си за нея ! В България за 20 години демократично управление се случиха чудовищни неща - а застрояването на парк Рила е просто поредната идиотия на управляващите и на свързаните с тях обръчи от фирми. Е, нима вярвате че в България нещата се променят само с протести и граждански шествия ? Това за съжаление не е Франция !

наисина си Бастун!

е как може да съществуват хора като теб ? боже какво си сторил.....дай баце всичко да застроим и после да се оплакваме как са ни преебали щото сме спали.... аман от хора като теб. Ти кво искаш да кажеш ? Че козите нямат право ли кво ? Ти или си много тъп или просто си нямш работа и се правиш неуспешно на остроумен!?!

Еми както миналата година нямаше сняг- и 200 писти да направят и 500 хотела да построят пак ще го поемат - както започнаха да го поемат по морето - щот от бг далавераджия по-просто животно нема в целия свят - нещастни селянчета ха ха ха

Драги BG (30.08.2007 г. 08:39ч.), какво значи това ''' В кое BG училище го научихте? Много пъти съм питал, никой до сега не ми е отговорил. Моля Ви отговорете, не ме дръжте в тъмнина и неведение.

Прав си, умен си, кажи какво да правим. Не издържам повече. Докопат ли се комунистите до власт става така-повече от лошо.

Към Еко-фен - ако не си готов да умреш за каузата за която се бориш, то по-добре не се захващай с борбата. Не съм го измислил аз. Ако за теб хората са селяни, народа е тъп и ограничен и страшно много виждаш възможност да се реализираш в чужбина, то за какво въобще протестираш? За да се оплакваш по форуми? Някои прекалено бързо менят мотивите си...

Най-накрая независимо младежко гражданско общество!

БРАВО НА ТЕЗИ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА!!! ДЕРЗАЙТЕ И УСПЕХ!!!! На тези, които са се загрижили за строежите явно им харесва построеното по морето , но на мен не ! Така не се строи в никоя цивилизована държава! НАЦИОНАЛЕН ПАРК РИЛА Е НА ВСИЧКИ НАС, НЕ НА ТАРИКАТИТЕ!!!!

Към Александър Геренски и СС - младежи, похвално е, че имате гражданска позиция и намирате оригинален начин да я изразявате! Но дотук с позитивното. Проблемите не са изолирани и не се случват от само себе си. Днес протестирате, ще постигните успех - но утре други ще дойдат да строят там и то сс всички документи за това, защото вече ще са подготвени. Така само ще дадете повод да се говори за протестите, че са били платени от новите строители, по същата схема както през 97-ма се говореше за спонтанните протести на хората. Проблемите тръгват от там, че тези които мислят правилата /законите/ на обществото ни нито искат да ги спазват, нито пък да ги прилагат. Лошото е, че не са малко и са облечени във власт, лошото е че ние сме повече, но всеки си стиска мизерността за да не изгуби и това заради което е пропилял години в труд... Една застроена зебра няма да промени това, 2 също, 30 - ще втръснат...

Аз пък бях на протеста в защита на Странджа, на пътя между Царево и Варвара преди десетина дни и там също имаше озлобени местни хора, които ни обвиняваха, че са ни платили, за да отидем там и да протестираме, с цел да помогнем други да им отнемат тази земя, чрез НАТУРА 2000 и прочее щуротии. И че сме наркомани, защото предния ден намерили на еди-коя си поляна там, някакви спринцовки. Баси ограничените селяни. Изобщо не допускаха дори възможността, че сме отишли там на собствени разноски (то пък големите разноски), в името на собственото си бъдеще и това на тези след нас. Накрая ни се изсмяха, качиха се в Нива-та си тези умници (приличащи на изпаднали ловци-алкохолици) и си заминаха за Ахтопол. Имаше разбира се и други такива, дето им пригласяха. А имаше и такива, дето изобщо не знаеха защо сме там, обаче знаеха, че не е за добро. Та исках да ви кажа, че съм страшно разочарован и огорчен от българския народ. Толкова сте прости и ограничени, почти всичките гледате на нещата почти толкова отвисоко, колкото някой овчар. Ех, защо не заминах за чужбина, когато можех... няма смисъл човек да се бори за каквото и да е в БГ. Винаги се оказва сам срещу бетонната стена, докато другите само гледат... ако не решат и да те понатупат ей така - за сеира.

Честит да ти е именият ден, Александре! Вие пък, ековците, никога не сте обичали хората! Природата е затова, за да могат всички да живеят в нея! А то какво- едните богаташи си строят хотели и вили, а децата на другите богаташи протестират! Тези деца си живеят в София или по чужбина, но искат да имат най-доброто от всеки природен кът! За нормалните хора не остава достъпна даже пешеходната пътека! Засрамете се, ековци, околната среда не е само за вас и бащите ви! Оставете поне пешеходната пътека за хората, които се връщат от работа с градския транспорт, а не с джиповете, с които вие домъкнахте кашони и дори тоалетна чиния! Е, чинията е добре-тя е ваш символ, лайна проклети!

Аман от природозащитниците в кавички, които само да чуят че някоя пустош ще добие удобен за хората - а не за козите - вид, скачат на протест и не им пука от никого. Ето за барикадата по Раковски вчера: Блокирането на столичната улица Г. С. Раковски беше неразрешен протест и той трябваше да бъде санкциониран от полицията, заяви кметът на София Бойко Борисов в отговор на журналистически въпроси. Столичният кмет посочи още, че той не е давал разрешение за протеста и би трябвало Столичната дирекция на полицията да си свърши работата, като осигури нормалното движение по улицата.... Барикадата блокира движението по улицата за повече от час.

Арестували са д-р Бешков от БАН. Ето кой протестира - интелигентните и учените и кого арестува полицията вместо циганите с брадви

Тия безделници и малоумници ековците докога ще тормозят София с келешките си деяния! Приберете ги, заедно с тъпите им кашони и им дайте обществено полезен труд за 2 седмици под надзор, както в напредналите страни! Не ги ли виждате, че са наркоманчета и курвета, които се чудят от коя да мрат! Не ме карайте да развъртя бастуна при следващата им проява-болни хора не можаха вчера да се придвижат, заради тях! Само обществено полезен труд ще ги оправи!

Да се коментират писанията на разни малоумници едва ли има смисъл, още повече пък в този форум... Затова само да допълня информацията, че една от целите на протеста беше най-после да видим разрушаване на незаконен строеж в България. Защото барикадата на пешеходната пътека на Раковска беше точно това, макар и от картон. Оказа се обаче, че дори когато някой застрои пешеходна пътека в центъра на София, полицията седи и не смее да бутне незаконния строеж! Снощи хората след 20-30 минути се изтеглиха мирно от пешеходната пътека на тротоарите и зачакаха с интерес да видят как полицията ще бутне незаконния им строеж. Чакахме ги с камерите и фотоапаратите да заснемем това епохално събитие. Но уви, полицаите си стояха, и по скоро охраняваха незаконния строеж, от двете страни се бяха събрали по 3-4 тролейбуса, събрахме всички деветки които бяха в движение в момента и никой не предприема нищо. Започна да се смрачава, хората взеха да подканят полицаите: МВР да бутне незаконния строеж и да скандират: Съборе го! Съборете го!, Строежа на Варварааа - съборете го! Строежа на Раковска - съборете го! Но напразно... Една възрастна двойка мъж и жена коментираха през смях: Така е, без прокурорска заповед не смеят нищо да предприемат! В крайна сметка хората взеха да се разотиват. По късно разбрах от новините на бТВ, че по-късно протестиращите сами са прибрали кашоните. То и докато бях там имаше подмятания Дайте като няма кой сами да си го съборим и да изпратим видеото на собствениците на незаконни строежи да видят как тренираме за техните хотели като дойде време да се събарят И какво излезе - дори и в този случай не се намери кой да премахне дори този незаконен строеж. Явно наистина живеем в страната на абсурдите...

Тези от Вас, които плюят срещу протестиращите явно никога не са харесвали планината и морето. Явно е! Като гледам хубави хотели са направили навсякъде, ама защо пътищата между хотелите, не са направени. нали по тях минават туристите, нали първото нещо което вижда туриста са дупките. Рейсовете и колите едвам се придвижват. На някой места даже има задръствания. Те не искат да си оправят пътищата и инфраструктурата, която е най-важна за един туристически обект, тръгнали хотели да ми изграждат, пък и недоволни от протестите. И Вие които защитавате бизнесмените, защитавате разрухата на тази държава.

АЛЕКСАНДЪР ГЕРЕНСКИ ТОЧНО В ДЕСЕТКАТА СИ !!!!!!!!!!!!!!!!

Тия безделници и малоумници ековците докога ще тормозят София с келешките си деяния! Приберете ги, заедно с тъпите им кашони и им дайте обществено полезен труд за 2 седмици под надзор, както в напредналите страни! Не ги ли виждате, че са наркоманчета и курвета, които се чудят от коя да мрат! Не ме карайте да развъртя бастуна при следващата им проява-болни хора не можаха вчера да се придвижат, заради тях! Само обществено полезен труд ще ги оправи!

Аз подкрепям протеста,няма нормален човек който да не подкрепя разумни искания като тези. Борбата между тесногръдите и нормалните хора които мислят и за останалите хора и планетата била винаги трудна.Милиони хора биха подкрепили протеста и каузата ако знаеха как да изразят мнението си и да помогнат да се решат проблемите с унищожаването на природата.Това че не сме били до този с цигарата не означава не подкрепяме идеята.

Хей 666 и Добре облечен, вие сте лумпени ! И понеже сте се развъдили както в низините ,така и по върховете за това изпадна държавата ни в кома. Строите ,ама как? Изливате бетони, хищнически унищожавате природата и в края на краищата богатствата в вместо красота ,създават само грозни изсрани лайна? Бедата е ,че ни управляващ също такива корумпирани лумпени, продават ви без търг и на скрито парцелите, издават ви разрешенията за строителство с лека ръка. После същите тези хора стават природозащитници за да се оправдаят пред народа си Вижте на, ама аз не искам, ата те строят без да ме питат?!така печелят следващите избори и продължават да управляват раята си. Елате тук, да видите капиталистическа Финландия, каква здрава и силна държава има. Тук собственик на частна гора не може да си позволи за отреже нерегламентирано и без ръзрешение едно дърво, има ясен закон- поне ще изяде 100 000 евро глоба за едно отсечено дърво и ще кисне 5 години в затвора. Дърветата тук при строителство не се режат, а с вграждат архитектурно в сградата, без да бъдат наранявани, строи се в унисон с природата, красиво и естетично, бетонени гета няма! Няма корупция по високите етажи на властта, има яко правосъдие и здраво правоприлагане, политиците - управляващите работят единствено за обществените и държавни интереси, слушат народа си и изпълняват исканията на мнозинството, спазват законите си и благоволеят пред закона. Това е демокрация и истинска демокрация ,за това са и БОГАТИ , ЗА 30 ГОДИНИ СТАНАХА ОТ НАЙ-БЕДНАТА В НАЙ-БОГАТА СТРАНА НА ЕВРОПА! А вие си стойте в кочината на Европа и ставайте от ден на ден по-бедни- ПРОСТ НАРОДСЛАБА ДЪРЖАВА БЕДЕН НАРОД

ТА ДА СИ ДОВЪРША МИСЪЛТА- ТИ КОМЛЕКСИРАНО ЧОВЕЧЕ- ДА САМО ЕДИН ИНДИВИД МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ CAESAR THE ROME, ДА НЕ ТИ Е ДВА САНТИМЕТРА...

Браво на протестиращите! Ако знаех за протеста и аз бих отишла. Българската природа е застрашена от светкавично унищожение от страна на мутри,юпита и царски мекерета, а и от самият цар, който наивният български народ направи милионер. Похвала за всички дейни еколози с позиция и за активните им действия! На плюещите и недоволните тук, няма смисъл да се обръща внимание.

А бре, Цезаре, а бре, Римо. Ти нито си Цезар, нито си от Рим. Защо бре, профанино, се гневиш на младежите, които използват всякакви хитроумни идеи, за да защитават осквернената ни природа. Платени са не те, платена е майка ти, бре, гнидо. Избий си комплекса за величие и кажи откъде взе мизерните си пари, за да пишеш простотии. Не виждаш ли бре, че тези момчета и момичета спасиха Ирaкли и много други красоти на България, които ти и твоите господари продават за жълти стотинки. Смешни са не те, а ти. Освен това си жалък и мазен като плужек. Говно.

И нас ни е грижа за природата ,но не смятаме за нормално да се изсипват боклуци по улиците на София ,да се блокират улици ,да се пречи на нас ,гражданите ,защото така резултат от протестите няма да има. Не може да привлече внимание и да предизвика съчувствие някой ,който не се е къпал 2 седмици и с цигара в уста вика Рила Рила... .Жалко е. И смешно.Протестирайте за създаването на регламент в строителството ,ан не за забраната му. Защото с протести нормалният ход на икономическо развитие на България няма да бъде спрян. Бъдете здрави и щастливи! :)

АБЕ НЕЩАСТЕН ОТПАДЪЧЕН ПРОДУКТ - ТИ АКО СИ ВЪРШИЛ ТАКИВА УСЛУГИ, ЗАЩО СМЯТАШ ЧЕ ВСИЧКИ СА КАТО ТЕБ, А И ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ИЛИ СИ ЛУД ИЛИ КОРУМПИРАН , НЯМА ЛИ ДРУГИ КАТЕГОРИИ ИЛИ ТЕ СА НЕПОЗНАТИ ЗА ТЕБ, ДА СИ ЧУВАЛ ЗА НЕЩО КАТО И-Д-Е-А-Л-И-З-Ъ-М. ЕДВА ЛИ, СИГУРНО НЕ ЗНАЕШ КАКВО ОЗНАЧАВА...

Hei nedospalo obarkano 4ove4e, trqbva da si zadade6 vaprosa ti kade si bil togava i kade si v momenta i s kakvo i na koi si polezen! Az 6te ti pomogna, ti ne si polezen na nikogo, dori na semeistvoto si, za6toto nqma6 i parvite i vtorite 7 godini.Ni6to cenno ne moje6 da predade6 na nikogo i za tova zlobee6 v tozi forum. Moje bi trqbva da se izqvi6 v selskata kra4ma, tam golemite zemevladelci mogat da ti kazvat evala brat! Tuk az 6te ti kaja evala prostak:)

CAESAR THE ROME, you're piece of shit!