Тежки обвинения срещу Facebook и Youtube

Социалната мрежа Facebook е под натиск: обвинена е, че подклажда омраза.

Обратно в новината

Коментари - Тежки обвинения срещу Facebook и Youtube | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"...Огромният проблем в интернет е публикуването и разпространението на незаконно съдържание. Интернет гигантите трябва да поемат своята отговорност. Ако те откажат да сътрудничат, предлагам да бъдат предявявани обвинения срещу тях..." - думи на френския евродепутат Рашида Дати. (от link /20.Окт.2015 - "За или против европейската стратегия против на радикализацията в интернет?": link

Според мен социалните мрежи могат и се използват от всеки и за всичко - както от агитациите и прокламациите от единия край на политико-социалния, или идеологическо-религиозения и т.н. спектър, та чак до другата негова крайност. Може ли да се каже, например, че някой носи вина за това? Ако трябва да се търси такава вина, то по тази логика не бива изобщо да има социални мрежи. Какъв алгоритъм може да се сътвори срещу човешката злоба и омраза, за да не се превърне една социална мрежа в отдушник и клоака на всякакви човешки негативни емоции и настроения? Според мен, отговорността е персонална и се носи от всеки който използва социалната мрежа за такива цели. В такъв смисъл мрежите, като Файсбук, например, трябва да се филтрират доколкото това изобщо е възможно, срещу подобен род послания и излияния, които подклаждат омраза и съответно такъв тип поведение. Социалните мрежи все пак затова са социални, за да се споделят мнения опитности и т.н., независимо че се използват и за споменатите по-горе цели.

не им изнася!затова

Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг още миналия месец обеща на германската канцлерка Ангела Меркел, че ще вземе мерки срещу съдържанията, които подклаждат омраза. Демек - цензура

Пожелавам и на баба Меркел 10 бежанеца да я изнасилят и да и запалят палата в който живее.

я кажи...теб колко те изнасилиха?

всички тъпи маймуни се изредиха да обвиняват радиото, че им накърнява дивотията...

Абсолютно вярно е, заслужават си разгащеността

Време е правителствата на много страни от ЕС, институциите на ЕС и цял куп НПО-та да бъдат съдени за християнофобия и умишлено преследване и отнемане на права на християните и атеистите, ксенофобия по отношение на европейската култура и расизъм и дискриминация спрямо коренното население на европейските страни. Особено се отличава в това отношение праъвителството и някои отделни личности вГермания, което се вижда и от публикуваната статия.

По тази логика трябва първо да вземат мерки срещу разни джихадистки телевизии, фейсбук-страници, изказвания на иммами и молли и т.н.. Защото те са първопричината.

за проруска агитация!

Германия пак осмърдява атмосферата. По време на арабските пролети, медиите ни уверяваха, че протестите били спонтанни, организирали се във фейса. Тогава Германия не забелязваше никакъв екстремизъм. Когато започна преселението, във фейса имаше сайтове, които даваха указания на арабите, как до стигнат до Европа и какво да искат от правителствата, когато пристигнат. Германия пак не видя нищо нередно. През цялото време в ютюб ислямистите качват селфита с кръвожадни сцени. Германия не ги посочи като расистки или ксенофобски прояви. Подлата Германия сега се сети, че местното население може би демократично ще избере да се съпротивлява. Е, това вече не е позволено и вероятно ще наложат цензура и в мрежата. Смърди на война.

Точно така! За това - Четвъртият Райх - на боклука, а привържениците му - в затвора!

ДО КОЕТО Е ДОСТИГНАЛА СЪВРЕМЕННАТА ДЕМОКРАЦИЯ Е КАРТОНЕНА КУЛА, ПОМЕТЕНА ЛЕСНО ОТ ТЪЛПА НЕГРАМОТНИ, БЕДНИ И ВОЙНСТВАЩИ !!!!

надали щяха да изкарат лицензи и "пилотите" от 11.09. , съборили кулите в Ню Йорк !!!

западната демокрация,ебати ценностите,егати свободата на словото-десетилетия наред само митове и легенди за демокрация- евроатлантическа олигофрения.

В Германия вече са осъдени няколко от тях Една млада жена на 5 или 6 месеца и т. н . Те да почнат и тук във форума.......

Гюнтерите тотално изперкаха, скоро вместо Гюнтери ще бъдат известни като Ахмеди.

за Гочовците. Гюнтер си е Гюнтер и Гого си е Гого, нали така?

Това е все едно да съдиш училища и детски градини за това, че децата се заразяват едно друго със шарки и прочее.

Медиите не информират, а манипулират. Хората трябва да се ровят в мрежата, за да се ориентират, какво става по света. Впрочем, подклаждане на омраза и расистки или ксенофобски изявления се качват най-вече от любимите на Меркел джихадисти, защото с кадрите на жестокост те се хвалят пред света. Прокуратурата и адвокатите в Германия са врагове на демокрацията и свобода на словото, искат да задушат нормалната реакция за самосъхранение на нормалните хора в Европа.

дкми

Тия немци съвсем изперкаха...

Хм, германецът видял "расистки или ксенофобски изявления"... Ама не е видял Фейсбук сайтове, които се занимават с подбудителство, указания и инфо за местни каналджии, в помощ за нелегално придвижване до Европа.

Не разбрахте ли - немската официална политика е на бежанците да се правят само с*ирки и да им се кланят! Тия шваби съвсем изтрещяха!

С това си вади хляба, отваря си ниша...ако стане.

Я този адвокат да отиде във Франция, да види на място какво правят обичаните от него цигани или мигранти, пък тогава да говори. Явно трябва лично да изпита интеграцията с тях, та да промени мнението си.

Естествено, че трябва да се създават фалшиви обвинения срещу FB и YouTube, нали така ЕС ще си вземе едни пари набързо покрай фалшивата криза с "бежанците"... да живее либерализма поне още някой друг месец докато нещата се обърнат на 180 градуса...

за спиране използването на тези социални мрежи за организиране и насочване на многохилядните потоци от "бежанци"?!

Покашляне, побутване и ...тишина.