Коментари - Пироговци заплашиха със стачка и новия си директор | dnes.dir.bg
назад

Пироговци заплашиха със стачка и новия си директор

В "Пирогов" отново бе обявена стачна готовност със срок до 21 септември.

Обратно в новината

Коментари - Пироговци заплашиха със стачка и новия си директор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А кога мислите да повишите заплатите на мед сестрите в МБАЛ-ите,които в момента работят за 230лв месечно?Какво сте се хванали само за лекарите-не отричам,че има и корумпирани.А тези които не са има и такива и ние мед сестрите които си вършат работата.Нима чакате да се стигне до стачка както при учителите,за да се предприемат някакви действия по въпроса.Но все пак мед сестрите са малко по етични от учителите,които могат да си заучат материала ,но ние работим с човешки живот и ако се стигне до такава национална стачка както при учителите,кой ще върне живота на хората,ако не ние мед сестрите,които работим за смешните 230 лв на месец.

Нашите сестри правят манипулации, които в други дьржави не извьршват. Факт. Но те имат необходимата квлификация затова и следователно могат да го правят. Те са много по-подготвени от тези на запад и не случайно Германия ги приема с удоволствие. Всичко е вьпрос на тип здравна система, а не на аборигенския ни произход. Колкото с по-високо образование и умение е средният медицински персонал, толкова по-добре. Няма нужда да копираме като телета от запада. Не всичко, щом е зпадно е по-добро. Трябва да имаме критичен подход. И те взимат някой неща от нас, колкото и да не ви се вярва. Само че няма да го прочетете никьде. Просто им лепват други етикети. Не говоря за стоки, а за определни организационни модели.

не мислете,че всички медици са заплатени като пироговци, какво да кажем за провинцията, за м.сестри заплати до 240лвс отдръжките чисто 200лв, а минималната е 180лв

Добри ми докторе, а ти в час ли си че сестрите по света не правят по 9 кръвопреливания на първа смяна? В Сеул например и венозните се правят от лекари сестрата само подготвя и асистира и знаеш ли колко получава 4 млн. вони, което е равно на 3600 долара (грубо) Там работех 4 години получавах половината и ходех на почивка на о. Фиджи всеки сезон. Разходите бяха много по-малко от колкото са в България Никой не кара коли на газ и 1 галон бензин струва долар, а тук литъра е по-скъп. Всички живеят под наем там и т.н Незная къде си емигрант, но аз отивам пак там.

Ей педарас , форума не е литаратурен , а граждански.

Mome, kolko MNOGO PARI vzemat sestrite v razvitite strani? I kakvi sa im razhodite? Ne si v chas! Lekar-emigrant

ей,докторчетата,взех да ни писвате!!!

долу Гайдарски и БСП!!!!!!!!!!

Вярно е че на лекарите в Пирогов плащат малко. А те колко платиха за да завършат образованието си? Нека се образоват в чужбина платено, да си открият частен кабинет и да си договорят каквато си искат заплата, защото е жалко да просят, но е и ужасно да те рекетират.

Каква е разликата между лекар и ветеринарен лекар? Единият може да изяде оная работа на пациента си другият не :)

Мисля, че на всичkи ни омръзна пироговци да ни занимаваt с teхниte сtачkи. Май е kрайно време сtаtуtъt на национален ценtър за спешна помощ да бъде прехвърлен на друга болница.

ОТДЪРЖАНИ ей, шофьорчета със заслужените доходи пише се удържани, неграмотници български, плюйте, плюйте по доктори, учители, всичко си заслужавата, да пукате по улиците, и то се вижда образованието ви на какво ниво е

Защо само за лекарите се говори? Помисли ли някой колко получават мед.сестрите? И знае ли някой въобще че те вършат черната работа? от ден на ден лекарите ги натоварват със своите манипулации и си стоят по кабинетите. А знаете ли колко плучава мед. сестра на месец? лично аз 230 лева работя във свера където няма и клинични пътеки, защото е дом за сираци. А в болниците лекарите имат право да вземат 80% от клиничните пътеки и останалите 20% разпределят на сестрите. Кой доктор няма да ги вземе? А ние им вършим цялата работа, която е отговорна и често пъти е свързана с пренапрежение. изискванията са големи, да се получи сестринско образование си трябва солидна сума на симестър и после не може да си възвърнеш средствата. В развитете страни женитба с медицинска сестра се счита за много удачно попадение - дори тя да е 100 кг и със два чивта очила, защото ПОЛУЧАВА МНОГО ПАРИ, а у нас е на прага на бедността. Скоро моя колежка се пенсионира като 34 години е била операционна сестра сега ще получава пенсия 78 лева, е не ли срамота?! Не казвам, че трабва да получаваме колкото лекарите, но все пак да е достойно, при тези цени сама мед. сестра без подкрепа трудно може да оцелява. защо никой не се сеща за нас? Инъче при постъпване в болница се очаква от мед.сестрите да са мили и внимателни.

Вчера Станишев направи сметка, че за частни уроци за учителите плащаме ние, родителите 800 млн. годишно. Сега да направи сметка колко пари отиват за лекарите на 4 очи. Със сигурност ще минат 800 млн.

МАЙ ВИ СЕ СЛУЧВАЛО ДА ВИДИТЕ ЛЕКАРИЕ КАК ИМ СВЕТВАТ ОЧИТЕ КАТО ВИДЯТ 10 ЛЕВКА ИЛИ 20 ЛЕВКА АМА ДА КАТО ПРОСЯЦИТЕ СА ,ДОКОГА ,ДОГА ДОКОГА ЩЕ СА КОРУМПИРАНИ ШОМ СА КОРУМПИРАНИ И 20 ЛЕВА СА ИМ МНОГО.ЗАЩОТО ЛАКОМОТО ИМ ДУПЕ ЗНАЕТЕ ПОГОВОРКАТА.........

АЙДЕ СТИГА С ТЕЗИ ЛЕКАРИ МАРОДЕРИ, НЕ СТИГА ЧЕ НИ ИЗНУДВАТ КАТО НИ ЛЕКУВАТ, А И САМО С ТЯХ ЩЕ СЕ ЗАНИМАВАМЕ. ДА СИ ХОДЯТ В ЧАСТНИТЕ КАБИНЕТИ И ТАМ ДА КРОТУВАТ.НЯМА ЛЕКАР С ПО-МАЛКО ОТ 3000 НА МЕСЕЦ. аЙДЕ СТИГА!!!!!!!!!!!!!!!

Това не са никъкви доктори , а цигани . Само циганите безконечно просят и изнудват. Само циганите си правят всичко , което искат и държавата ги набюдава без да реагира адекватно.Толкова ли са тъпи , че немогат да се сетят , че парите са в тяхните колеги в народното събрание. Тази объркана държава я направиха депутатите - доктори и адвокати . На този народ му писна всеки да иска. Всяко увеличение на бюджетните заплати е за сметка на данъците отдържани от народа. Който не е доволен да върви на майка си взадника !!! Сега границите са отворени .

Ей, всички Вие помияри, дето плюете по докторите от Пирогов, не виждате ли, че това е единствената болница у нас за спешни помощи. И на Весела Лечева парчето е все още там. Защо ли? Защото там са най-добрите, не разбрахте ли това. И спрете вече, мислете с главата си. Има много други за плюене. Оставете докторите на мира.

аман от тия корумпираните некадърници в Пирогов. Време е всички да осъзваят ,че само лични здравни осигуровки могат да спрат надписването на,, лечение по здравните пътеки .

ВИЕ КОИТО КРИТИКУВАТЕ ПИРОГОВЦИ, КАТО ВИ СЕ НАЛОЖИ СПЕШНА ПОМОЩ КЪДЕ ОТИВАТЕ А? НАДАЛИ ПРИ ЛЕКУВАЩИЯ СИ ЛЕКАР, НА КОЙТО НЗОК ПЛАЩА ЗА 24 Ч.МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ.

ЕТО ЗАТОВА НЕ ДАВАМ ПАРИ ЗА ОСИГУРОВКИ. ЩОТО ЛЕКАРИТЕ СА КАТО БАКШИШИТЕ В ЖЪЛТИТЕ КОЛИ - ЧУДЯТ СЕ КАК ДА ТЕ ИЗЛЪЖАТ!!!

А ИМА И СЬВЕСТНИ И ВСЕОТДАЙНИ ЛЕКАРИ ОТ КОИТО ПИРОГОВЦИМОГАТ ДА СЕ УЧАТ.ТАКИВА СА В КАРДИОЛОГИЯТА НА II-ра Гр.БОЛНИЦА,КАТО Д-р.КАЧИНОВА,Д-р.ТОД ПРЕД ТЕХНИЯТ ПРОФЕСИОНАЛИЗЬМ.

А ЗАПЛАТИТЕ КОИТО ЗИМАТЕ СА ОТ НАШИТЕ ДАНЬЦИ И ЗАПЛАТИ.САМО ЧЕ НИЕ НЕ ВЗИМАМЕ РУШВЕТИ КАТО ВАС.

Неграмотни селяни, научете се да пишете поне относително грамотно! След това бихте могли да коментирате неща, от които така и не разбирате!

Хора, спрете да плащате осигуровки. ПРОСТО НЯМА СМИСЪЛ

Ми да стачкуват ? Кво чакат? Тея работи със стачки стават.А вас като ви искат пари в Пирогов - направете нещо - запишете ги , викнете медиите или направете като мен: покажете му макаров и му кажете ,че знаете къде живее.Върши работа.

А ИМА И СЬВЕСТНИ И ВСЕОТДАЙНИ ЛЕКАРИ ОТ КОИТО ПИРОГОВЦИМОГАТ ДА СЕ УЧАТ.ТАКИВА ЛЕКАРИ ИМА В КАРДИОЛОГИЯТА НА II-ра Гр.БОЛНИЦА В СОФИЯ КАТО Д-р.КАРЧИНОВА,Д-р.ТО СА ИСТИНСКИ ЛЕКАРИ.БЛАГОДАРЯ ИМ И ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА ИМ ДАВА.

На всички помияри в тоя форум им пожелавам наистина да им се наложи да ползват лекарска помощ. Тогава да ги видя къде ли ще отидят.. може би Пирогов? Ма вече като сте плюли лекарите, че искат подобаващи възнаграждения, ще видим дали ще има някой който въобще да ви лекува в България.. тогава ще ходите в Израел,Германия,Амер и няма да плащате по 300лв ами по 300000$ и тогава ще осъзнаете що за идиоти сте!

Браво - само ПОСТОЯННЕН НАТИСК НАД ПРАВИТЕСТВОТО ! Иначе - то никого няма да разбере че на първо място са хората и да почне да работи за тях. А иначе - лекарите - вярно е че е голяма корупцията и плащането под масата - сигурно повече пари се дават от целия бюджет на здравеопоазването по тоя начин.Иначе мисленето на политиците е - 3 милиадра излишъци има - ама защо да се дават за заплати - по добре да си ги харчим за наши цели - да ги трошим с малък резултата и най-вече резултата да е сделки за наши хора в стил кон за кокошка....

Не искат да ви вдигат заплатите а ? Елате при мен да ме понаучите как да симулирам някоя и друга болест, ако ме грози стаичка 2 на 2 с решетки вместо щори.... пъка аз нали знаете си плащам добре. То за какво ви е заплата, на вас хонорари ви трябват.

Недейте да ругаите пироговци.Целия НАРОД трябва да се вдигне,само че ние сме в БГ,затова всеки се бори за себе си.До 6666,за кого предлагаш да гласуваме???кого да сложим на власт???Може би Костов или Царя???ААА, има вече нов PR личност,нова месия-ББ,само че помислете как така един пожарникар стигна до тук и кой стои зад него,според мен абсолютно същите които докараха Царя.ОО,ново заглавие има долу:..Двоен скок в цената на сиренето, брашното и олиотоДа ви е честито

ЗАЩО оставам с убеждението, че в Пирогов освен да стачкуват нищо друго не подхващат...

Нека Министерството на здравеопазването преструктурира института и изчисти всички, които нямат необходимата заетост. Аман от хиените, които само искат. Добре че останалите лекари изпълняват Хипократовата клетва, а не като тези самозабравили се 40 - 50 лекари и медсестри.

Вие не следите ли какво пишете?Коментари /7/Пийте още едно кафе за ободряване!

Тия не разбраха ли в каква държава живеят.

За жалост Пироговци,др.лекари, въобще целия народ ще има да почакате за високи заплати до 23век!Не разбрахте ли,че другарите пари на народа няма да дава!Само предсрочни избори и спасение от тая Мафия ще оправи положението в България!Другия вариант-Които може да ходи да работи в чужбина,който не може бавна и мъчителна смърт го чака!Това целят сегашните управляващи!

Пироговци - тези от вас, които стачкувате и непрекъснато рекетирате държавата и преди всичко пациентите - вие сте позор за професията. Слава Богу - все още има и истински лекари - но как да попадне човек при тях.

Браво на момчетата, написали първите два коментара! От Пироговци-търговци не стават вече лекари! Да се махат от Пирогов всички, които биха стачкували пак! Така и така само стачкуват-да вървят, където ще им плащат повече за размириците! Доктори за Пирогов ще се намерят и то доста по-добри от сегашните стачкуващи търговци! Да се махат!

АМИ КАКВО ДА КАЖА НА ТЯХ НИКОГА НЯМА ДА ИМ СЕ УГОДИ ТЕ ИСКАТ 1500-1600 ЕВРО А НЕ ЗНАЯТ ЧЕ В УНГАРИЯ ОТ ИЗТОЧНИЯ БЛОК ВЗИМАТ МАЛКО НАД 400ЕВРО ТЕ МОГАТ ДА ПОИСКАТ И 3000ЕВРО НО ПЪРВО ДА СИ ИЗЧИСТЯТ КОРЪПЦИЯТА И ДА СИ НАБИЯТ ЮМРУЧНО КОЛЕГИТЕ КОРУМПИРАНИТЕ ЗАШОТО ТАКА ВИНАГИ ЩЕ ИМА КОРУПЦИЯ

Ако всеки от Пирогов и всички учители вземат по 200лв заплата, никакви допълнителни дохови и им вкарват сутрин по един отзад, но вие си стоите на същите заплати ли ще сте доволни? Или ако се вдигат заплатите на всички в тая страна поне 2 пъти годишно с най-малко по 10%???

Тия малоумни корумпета знаят ли каво искат. Заслужават Раденовски да си хвърли оставката, спешните случаи да се насочат към други болници и да мрът, както пациентите, които не могат да си плащат при тях.

МНОГО ХУБАВО МОТО СТЕ СИ ИЗБРАЛИ,МНОГО ЯСНО ЧЕ НЯМА ДА ЛЕКУВАТЕ ОТ БАКШИШИТЕ КОИТО САМИ СИ ПРОСИТЕ БЕ БОКЛУЦИ.ДОБРЕ ЧЕ ВСИЧКИ ЛЕКАРИ НЕ СА КАТО ВАС ПИРОГОВЦИТЕ.ВИЕ СТЕ ЗАДМИНАЛИ И ТАКСИДЖИИТЕ КОИТО СТОЯТ ПРЕД БОЛНИЦАТА ВИ.

Do min40 Hei glupak,kato si tolkova gramoten zasto pishesh ch kato 4. Neshtastnik takav.ia se vij !

Тук някакви полуграмотни мъндюфци седнали да коментират лекари от Пирогов и се пенят и се тръшкат, Хващам се за корема от смях- не били съгласни да се дават пари. Много важно: всеки лекар може да се оправи с вас или без вас. И запомнете:ЛЕКАРИТЕ НЕ СА ВИ РАВНИ!!! Лека полека нещата си идват на мястото.

Тези лекуват от заплатата си, защото не живеят от нея. Минете през паркинга на Пирогов, за да видите какви лимузини карат бедните лекари.