Коментари - Храните продължават да поскъпват | dnes.dir.bg
назад

Храните продължават да поскъпват

Млечните изделия и повечето зеленчуците са поскъпнали през миналата седмица. Това съобщи БТА, като се позова на експерти от Държавната комисия по стоковите борси и тържища (ДКСБТ).

Обратно в новината

Коментари - Храните продължават да поскъпват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Stiga s toq Kostow, shtoto zapochwam da si mislya, che si bil bebe, kogatto Kostov suzdade zabelevitelnata si finansova politika, koyato iztochi durvawayta. Ili ti e domhnqlo za kreditnite milioneri. Tryabva edin ministura da ne e xodil na uhili]e za da prokara politika bez da si dade smetka kak e podkrepena w zakonowo otno[enie. Spomnyash li si kakwa beshe razwruzkata s kreditnite milioneri-nqmashe zakon po kojto da gi nakarat da wurnat parite ili da im konfiskuvar imushtestvoto. E, parite ti sa sega tam-u bulgarskite kreditni i prochie milioneri. Kostov nyama da bude powehe izbran.

Жан Виденов не беше добьр политик, но трябва да му се отдаде заслуженото-той не крадеше и не се облагодетелства от власта. Мисля, че преподава в Пловдив в университета и никой не го смята за богаташ. Той е идеалист и по-опитните другари много добре го използваха.

Оставете Серго на мира,та той ли управлява-нали турчина го турна там! Е, че защо роптайте -гласувайте като турците!

da , poskıpvat i şte prodıljava taka ,6toto bılgarina e mırzelif, znae samo da kliopa a ne proizvejda, çakate kakto v komunizma vsiçko da vi e bezplatnoçaka vsiçko na gotovo nali ste v EC şto ne vi pomognat ,pomolete im se belkim va çuyat,ili pak siganite ili tursite sa vi vinovni kakto vinagi

О нөразумне,какт тө нарече оште Паисии.Зашто си толкова лесен за манипулачии!Какво обшто има ӨС с дыржава,в коиато управлиавашти и мафиа са едно,в коиато всеки божи дөн милиарди өвро отиват в частни или фирмөни банкови сметкми,вместо в дыржавната хазна.О,нөразу да ти ө ... те каши-сива икономика,

ЗА ПОКАЧВАНЕТО ДА ЗНАЙТЕ ПАК СА ВИНОВНИ УЧИТЕЛИ И ЛЕКАРИ.АМА ВИЕ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ БОКЛУЦИ МРЪСНИ.ИЗБРАХТЕСИ КОМУНЯГИТЕ ЗАЕДНО С ТУРЧОЛЯТА ТАКАЧЕ ИМ СЪРБАИТЕ ПОПАРАТА И НЕ СЕ ОПЛАКВАИТЕ.ПОМИСЛЕТЕ НА ЕСЕН ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКОТО ИЛИ ЗА КОМУНИСТИТЕ ТУРЦИТЕ И ЦИГАНИТЕ.НАРОДЕ КОЛКОТО И МАЛОУМЕН ДА СИ МОЖЕШ ДА ИЗБИРАШ. НО ПОСЛЕ НЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ

TIQ 4ERVENI BOKLUZI NI GOTVQT HIPERINFLACIQ-6TOM TOVA NE E CENOVI 6OK - TOQ S.S. SE HILI KATO P..KA...TAKAVA NAGLOST-BEZO4IE I NEKADARNOST NE E BILO OT GAN VIDENOVO VREME 6TO GI TREME O6E NE ZNAM...

Министър на финансиите е същия некъдърник които преди години ни вкара в хиперинфлацията.

Министър на финансиите е същия некъдърник които преди години ни вкара в хиперинфлацията.

Изчетох всички мнения -някой казва че хората с 180 лв не са много и да си траят. Добре обаче тези дето са около 1000 лв мислиш ли че в това положение са добре. Да не си правим илюзии - на тези цени заплатите дето сме ги постигнали с много труд сега не струват нищо. Ако искаш да ти е пълен хладилника и да си платиш сметките трябва да се лишиш от всичко останало. А това нормално ли е. И аман от оядени идиоти-София не е България , но някой не се вълнува за нищо повече от това дали днес си е бъркал в носа. В повечето градове 250 лв за жена е висока заплата - това не е шега.Мисля че повечето тука които не са от столицата могат да споделят къде какви заплати дават. Софиянци да не се обиждат - визирам само един от изказващите се тук дето явно няма хабер от живота.

На търновския пазар видях да продават зелеви листа по 10 стотинки. Всичко в българския търговец говори за висок патриотизъм и хуманизъм. Иначе циганите за всичко са им виновни.

работата на Путин като президент се одобрява от 82% от гражданите, а от работата на премиера Михаил Фрадков са доволни 45%... И не ми казвайте че руснаците са тъпи.Не,само че стандарта им се е подобрил през последните 6 години.И при Елцин Русия имаше горива и сега,само че управляват по различен начин.Дали един Путин би управил България?????

Нищо че всичко е по скъпо,важното че сме в ЕС и Нато,заедно сме с великите.Като чакал до тигъра.Германия испищя когато введоха евро,сега искат да вдигат акцизите предварително за да влезем по бързо в еврозоната.Така че господа и дами това е само тренировка за ценовия шок!!!И стига сте говорили за партиите,всичко се диктува от ЕС,трябва да обвиняваме това правителство което договаряше условията за влизане в ЕС!Само да стане детето поне на 1 годинка и си вдигам чукалата.По добре да мия чинии за 2000 евро при по евтини храни и консумативи,отколкот да седя на бюрото и да се чудя откъде да взема пари да си платя тока.

Няма нищо случаино!Вдигнаха цените на всички храни-Появи се болеста по животните/бруцелоза/ трябва да постиме-до кога не се знае!Може да станеме вегетарянци!Тогава на кой ще продават скъпите кокошки!На Гоце,Сергей,Петков и др. паплач!Ти избираш-Народе!

Министър на финансиите е същия некъдърник които преди години ни вкара в хиперинфлацията.

Очевидно е че у нас не само класата на политиците, но класата на търговците е лишена от съвест.

Наистина търговците се уляха вече - онзи ден се връщах от морето и какво да видя на Сливен прасковите стигаха 3лв., на следващия ден в Благоевград същите бяха по 2лв. най скъпите и същите по вид и размер. Търговците вече си фантазират че като сме в Европа може да си слагат каквито си искат цени. При тия цени видях лично как вечерта на Сливен един пикап си прибираше стоката от сергията и бяха продали съвсем малко от нея. Съвсем скоро ше им се развали всичко и пак ше ревнат че сушата виновна. Дано само оцелеем докато на търговците им мине треската за печалбарство.

Моите впечатленията за 4%-вата им инфлация са същите. И не само моите. Купуваме храна всеки ден, нали?! Ти казваш 30%, аз мисля, че е доста повече. А в условията на ВАЛУТЕН БОРД ТОВА СИ Е НАПРАВО ХИПЕРИНФЛАЦИЯ !!! Поздрави, Захариса

baba ti e vinovna 4e izbra tia tapi komunisti, ako Kostov be6e upravjlaval oste 1 mandat njama6e da ima DPS ! prost narod sme dokato ne izhvarlim kumunistite izvan politi4eskata scena

4eta mnenia i se kefia,GANKOVOTO KAFENE be6e niakoi kazal,pravilno,to4no tova sa tezi forumi,izleite si du6ata na ulizata be narode ov4i,ne v neta! aide gospodin operatore ,publikuvaite go itova please...

nema 4ovek za koito da se glasuva,s nadejdata da oprai na6ta tatkovina,v parlamenta v momenta!tai 4e hora,begaite navan,horata jiveeiat normalno tam,nekoi be6e kazal-''nema zna4enie kade jivee6,vajnoto e kak jivee6!!!'', ili ako pak ne 6tete da izostavite rodnite politizi da umrat ot glad,mrete vie kat ovze na prazna iasla!!!

Който отцелее след ценовия шок идва парното не забравяйте.Ако някой остане ще му вдигнат заплатата ама догодина с 10%

Те ти булка спасов ден - те ти българино европейски съюз! И сега на избори като си изберем в софия пак генерал после във варна и други градове - е тогава ептен ще я оплескаме. То какво ли има да избираме едните червени /ама и те бизнесмени/.. другите бизнесмени амаот едно време /ха ха/ трети мислят за народа. Хайде за сефте се лъжем! Ега ти лозунга който прозира - Махнете ченгетата, та да дойдат пожарникарите! да бе да гасятпожара който в момента палят ?ци.. пардон с ромите/.

за съжаление е вярно, но и е вярно и това което се говори в вица за бесенето ...ние ли да си носим въженцата или парията ще ни спонсорира...

Sa6to si gubim wremeto da pi6em tuk?Pensionerite glasuwat,a nie mladite si pasuwame. Sa6to sega se oplakwame?!Sega 6te im wdignat misernite pensiiki i pak sa BSP-to 6te huknat da glasuwat!A mai4inskite?A detskite? No nali dezata ne mogat da glasuwat....Prosto wsi4ki otrasli na sta4ka, ina4e njama da promenim ni6to!

Изварата от 1.29 лв/кг през март днес се продава за 3.09 лв.Изглежда като първенец от космическо състезание.Политичес ценизъм и юридическото насилие наделяха!.Влизането в ЕС не означава ограбване по не законен начин здравето и паричките на хората.Заможните бъ се побъркаха да пазаруват от Метро,да ни би да се прекарат.99% от тях са неосъдени престъпници-много от тях не са внесли и лев в хазната.Да не забравяме.че имаме жълт картон за правосъдие и вътрешни работи.Добрите икономисти знаят,че това покачване е умишлено предизвикано от мошеническата червено-турска буржоазия.Така се печелят парички .Сорос неколко пъти използва този номер,В България непочетните методи се видоизменят и подобряват.Падана ли ви тези мошенници при други поводи постъпвайте по същия начин като тях. Защо не се издават касови бележки?Издават само големите супери!Къде е опозицията да защити гражданите от тези данъчни нарушения?

Шо ревете бе?! Нали всичките ви действия досега водеха към това положение - страх, глупост, овча пасивност, дребни хитринки! Не може да те крадат и лъжат толкова години и ти пак да гласуваш за тях. Значи ви харесва - това си е чист мазохизъм. И всички тези вопли тук са всъщност вопли на удоволствие! Мизерията, нищетата, анархията, олигархията - всичко това ви харесва! 90% от пишещите тук мразят властта защото не могат те да крадат.

Прост народ, слаба държава. Като не знае да помни, да тегли хомота на Необлизания, Рязания и оня Лисунгер моралния Цар !

Перспективата е безкрайно нерадостна и тягостна. Тези дни четох анализите на един много уважаван от мен икономист - ситуацията е повече от мрачна, защото интерферират(наслагв се) два отрицателни момента - инфлация и стагнация - т.н. стагфлация. Този път наистина няма да излезем от черната дупка. Може би трябва, крайно време е! да застанем лице в лице с истинския проблем, за да почнем да го решаваме. Българската икономика е пред колапс и всичко е въпрос на време кога ще се случи това. Ние като държава загубихме житейското състезание с други държави, като Румъния, но ако искаме да излезем от този кошмарен параграф 22, трябва да приемем случващото се като предизвикателство и да се борим като граждани, защитаващи държавата си. Трябва да я отвоюваме от този псевдоелит - управляващи и мафия, защото те именно формират олигархията и точно ние им позволихме да се организират. Колкото по-рано осъзнаем този момент, толкова по-ефективно ще можем да се противопоставим, но ще бъде трудно, много трудно! Преди девет години тръгнахме и разбрахме, че можем да го направим, мисля, че и сега трябва да успеем!

Добре де глупаци, не разбрахте ли, че тези с 180-те лева заплата сте толкова малко, че не може да се кичите с любимата ви дума народ вече. Вие сте неудачници и дори бунт не можете да вдигнете, защото сте една шепа хора и защото не сте наясно ЗА какво, а само ПРОТИВ какво е. А с против само нищо не се получава. Повтаряте си и се надъхвате един друг колко сте зле. Ами зле сте с акъла верно е. Тъпи, мързеливи и озлобени латентни комунисти. Най-омразната част от обществото - перманентните сиромаси - много шумни, все излъгани, все мрънкат, все гладни и най-лесни за манипулиране. Сред такива обикновено се заражда или комунизъм или фашизъм или обикновена краста. Нищо добро. И за финал нещо по темата - цените са такива, каквито може да понесе пазара. Край.

абе, къде ги тия ефтини магазини с такива цени. в нашия квартал сиренето е 7, кашкавал под 10 няма, доматите са 2, краставиците също - за всичко останало да не говорим

преди 6 години тъста ми на село гледаше 3 крави ,забележете-И ТОГАВА И СЕГА ИЗКУПНАТА ЦЕНА НА ЛИТЪР МЛЯКО Е 30 СТОТИНКИ - всеки може да си направи сметка за какво говорим!!!!!!

na drebno kashkavala minava 10 lv!!!!!!

abe kak sireneto ot 2.80stana 5.20 -tova zna4i sa 6% -bravo na tozi koito gi e smetnal

Бих искал да спделя моето мнение за ценовя шок в България. Според мен мълчанието на българския народ вече е по-престъпно и от политиката в България. Българина не разбра толкова години че единственият изход за по-добър живот е непрестанна борба било то с протести на улицата било то с подписки или друг законов начин (даже бих казал и незаконов). Непрестанна борба!!! Трябва да се знае че ситуацията в България не зависи основно от Станисев и Президента, тя до голяма степен се диктува от Европа, САЩ и Световната банка. Те именно дирижират какво да става. Станишев и Първанов само изпълняват. Не се ги защитавам, но ако не бяха те щесе да е Сидеров или някой друг, без значение. Така че единственият изход за народа е БУНТ!!!. Борба, която може да продължи с години. Борба, която може да не пожъне успех, но БОРБА, коато е необходима повече от всякога!!! Само искам да добавя че тази борба трябваse да запоцне много по рано, още в зората на демокрацията, а не да цaкаме някакви поставени лица и пропагандисти да ни дигат на протести. Нужни са граждански групи и сдруzения с иделна цел и политически необвързани.

вси4ки само се оплакват.Да излезем на улицата и да се повторят годините на зад.Няма институциа да ни организира а и ние сме си едно тапо стадо и затова ще си страдаме вси4ки.

ходих днес до метро.Не мога да намеря място да си паркирам скромното нисан патфайндарче до разни мрцедеси, кайени, БМВ та Х5 и т.н. вътре на всяка каса опашки поне по 10 човека с пълни колички някои по 2-3.На плажа няма място да минеш.По зажеденията пълно до козирката.И после ми ревете за ниски заплати и високи цени.По хотелите всичко ресервирано.Голямо ядене и пиене!!

LSK

допълвам потребител с цена на яйцата по 0.27 лв в бл.602 на Овча купел 1

idete w europa i tam cenite sa takiva,samo samo zaplatite sa drugi i uprawnicite kradat po malko

Ako nqkoj e reshil da ostane w Bulgariq s tezi ceni mu kazwat dane prawi tazi greshka.Ostawete gi neka si jiweqt sami.

Според мен сега сме по-зле от времето на Виденов.Тогава имахме надежда и воля,за да излезем на улицата,днес сме смачкани,само се призоваваме тук като в Ганковото кафене,но сме без всякаква реална перспектива за някакво противодействие.Опоз в лицето на СДС тогава беше много по-силна и единна от сега и организира протеста.Кой ще го направи днес?Ние вече не вярваме на никого.Всеки тръгна да се спасява сам-кой в чужбина,кой с някоя далаверка ,кой се лепна за управниците и в резултат потъваме всички.Сега е лято,но не ми се мисли каква ще е зимата.А тъпите серГееви обяснения са смешни,но им се смеем през сълзи.

- Kostov e vinoven . I 4etirite godi6ni vremena . i da ne mrunkate sega , 4e zimata kakvo 6e pravite ..... novite kmetove 6e sa vinovni .

искам станишев и цялото му обкръжение да получават заплата от 180 лв.най напред с масларова.да им се забрани използването на каквито и да е средства от офшорни и шуробаджанашки фирми.ама нито стотинка повече от 180 лв. ...г-н премиер ние ако ви тестваме така как ще е адже ба?дали няма да умрете от глад?

Господин Станишев, в коя държава живеете и защо смятате, че всички учители дават частни уроци. По Вашите неофициално направени проучвания би трябвало да има много учители милионери. Ще кажа само хвала на такава държава, на която учителите й са милионери, но силно се съмнявам, че това е нашата България. Може би ще кажете, че и народа ни е много затлъстял и затова изобщо не реагирате на повишенията на цените, та дано всички минем на някаква здравословна диета. В същото време и токът и парното скачат и то не само като цени, от Топлофикация ни уверяват че изминалия отоплителен сезон са подавали повече топлоенергия от предишния. Е оказахме се, че освен че сме затлъстяли сме започнали и да губим памт. И какво в крайна сметка ни остава трябва да намалим храната до такъв минимум, както е била дажбата в концентрационните лагери /е тази диета е много здравословна/, ще живеем на тъмно и на студено, но затова пък пак ще ни лъжат, че сме се топлили повече от предния сезон, а ние нали сме и безпаметни пак ще се примиряваме. От лекарствата въобще можем да спестяваме, като не ги купуваме, дори и когато това е жизнено необходимо, защото с Вашата реакция и безмълвието на цялото Ви правителство се оказва, че едва ли Ви интересува този обикновен народ, нали сега са само избори за кметове, а не за управляващо мнозинство. Е до тогава мнозина от нас може би няма да ги има, но ще Ви останат по-малко за агитиране и за кебапчета и кюфтета, а с по-малко разходи можете и по-голям процент да получите. Дерзайте! Оказва се ,че ние сме много овчедушно търпеливи и няма кой да Ви се опре да ни претопите!

Господин Станишев, в коя държава живеете и защо смятате, че всички учители дават частни уроци. По Вашите неофициално направени проучвания би трябвало да има много учители милионери. Ще кажа само хвала на такава държава, на която учителите й са милионери, но силно се съмнявам, че това е нашата България. Може би ще кажете, че и народа ни е много затлъстял и затова изобщо не реагирате на повишенията на цените, та дано всички минем на някаква здравословна диета. В същото време и токът и парното скачат и то не само като цени, от Топлофикация ни уверяват че изминалия отоплителен сезон са подавали повече топлоенергия от предишния. Е оказахме се, че освен че сме затлъстяли сме започнали и да губим памт. И какво в крайна сметка ни остава трябва да намалим храната до такъв минимум, както е била дажбата в концентрационните лагери /е тази дието е много здравословна/, ще живеем на тъмно и на студено, но затова пък пак ще ни лъжат, че сме се топлили повече от предния сезон, а ние нали сме и безпаметни пак ще се примиряваме. От лекарствата въобще можем да спестяваме, като не ги купуваме, дори и когато това е жизнено необходимо, защото с Вашата реакция и безмълвието на цялото Ви правителство се оказва, че едва ли Ви интересува този обикновен народ, нали сега са само избори за кметове, а не за управляващо мнозинство. Е дотогава мнозина от нас може би няма да ги има, но ще Ви останат по-малко за агитиране иза кебапчета и кюфтета, а с по-малко разходи можете и по-голям процент да получите. Дерзайте! Оказва се ,че ние сме много овчедушно търпеливи и няма кой да Ви се опре да ни претопите!

Скъпотия ли-неееее. ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ-запътили сме се към рая.....там всичко е БЕЗПЛАТНО!!!

Хехехе ревете сега от Евро съюза бяхте много радостни че влизаме Гърците пропищтяха от цените като влязоха , а ние ще си умрем направо.

Нямаме си Пиночет и т.н. защото пострадалите ще са само от народа, онези другите ще са си добре. Злост и неприязън има само между обикновенните хора, а онези си въртят далаверите по между си.

Хехехе ревете сега от Евро съюза бяхте много радостни че влизаме Гърците пропищтяха от цените като влязоха , а ние ще си умрем направо.