Внезапни проверки на кухните в детските градини

35 проверки на кухни в детски градини и ясли в столицата са направени от началото на седмицата.

Обратно в новината

Коментари - Внезапни проверки на кухните в детските градини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

снимката май не е от статията но няма значение

подкрепям напълно 2-ри коментар-на детска учителка:възпитателките не се занимават достатъчно с децата,гледат си сериали,никакви занимателни игри,децата стоят по стаите и още много мога да пиша, но все тая.

Пари да ми дават, не бих си хранил детето от такива места...

Защо се опитват да хвърлят прах в очите на хоратя? Не им пука за децата, но сега преди избори защо да не демонстрират загриженост?!! Детските градини в София са без контрол! Не е ясно какво се готви нито какво се дава на децата. Няма контрол по произхода на продуктите нито по тяхното качество. Няма качествен контрол на крайния продукт ястия, дали това, което се предлага има някакъв вкусно, дали е сладко, дали е солено, дали мазно....къде са нормите за детска здравословна кухня? И кого го интересува? Детската градина за служителите е Курорт! Гледат да не се преуморяват, да не се натоварват. Канят ни на родителска среща за да съберат пари да купят килими, детски играчки, водата за децата, да съберат мокри кърпички и тоалетна хартия и ако има още нещо за закупуване. Няма контрол, няма отчетност, всичко е забутано някъде в ъгъла и лелки,директорки и учителки това и чакат. Никой не работи за дневните програми за децата!Дали има някакъв режим: за почивка, за разходка навън или по цял ден децата седят затворени в стаята за игра/ще се удушат, но на госпожата й е студено/. Никой не се интересува какъв е персонала, който наемат за работа в детски градини, дали имат умение да контактуват или обслужват деца- това не е интересно! Дали се спазват санитарно-хигиенните норми? Дали спалното бельо е чисто? Дали заниманията са ползотворни за децата? Това е държавната безотговорност към подрастващото поколение и към техните родители! Защо се опитват да ни хвърлят прах в очите- колко градини са проверени? Ние знаем как се провежда проверката - на кафе при директорката. Хайде стига -да спрат да се гаврят с мизерния български народ.

Е то кой свестен да отиде при тези условия в детските градини? С трици маймуни не се ловят!

Какво ми проверчват базата на първи септември. Да я проверят в края на учебната година, че да има време да се ремонтира. А сега какво - нищо

В 36-то СОУ "Максим Горки" в София като че ли времето е спряло и наредбите не важат. В стола и лавката използват "продукт" вместо сирене, маргарин, вместо масло, а подобието на шунка е ярко розово и оцветява хляба! Това са само 3 изброени явни нарушения, но въпреки сигналите ми в изминалата година, нищо не се промени. И не издават касови бележки...

Ще продължават ли да дават на децата кремвирши ???

Отдавна не се дават на децата в детските градини кремвирши,но те сами казват,че в къщи редовно вечерят кремвирши и дори наденици! И се пише Мечо Пух,а не Мечо пух.

Ми то и ти не си 2 и много пъти беше помолено да не ми използваш ника но продължаваш, само че не си анонимно, нерегистриран не значи анонимен.

Държавната/общинската администрация обявяват преди да правят проверки, за да не се хващаме........

Какво значи,правим проверка от -до всеки ден, трябва да има проверки, Това са нашите деца. ПРОСТОТИЯ