Дават нова книга срещу стара хартия

От Пловдив, на 5 септември, ще започне инициативата "Стара хартия за нова книга", съобщиха от пресцентъра на общината, съорганизатор на проявата.

Обратно в новината

Коментари - Дават нова книга срещу стара хартия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Празникът в Пловдив на 5 септември започна в 10,00 ч. До 14,00 ч. всички деца, донесли поне 5 кг стара хартия, имаха възможност да си изберат книга. Благодарим на всички родители, които доведоха децата си.

Инициативата е много добра. Тъкмо бях решила да участваме с моето момиченце, когато прочетох началния час на кампанията - 14,00 часа. Бих искала да попитам организаторите имат ли деца и не са ли помислили, че около 14,00 часа по-голяма част от децата спят обеден сън

Радваме се, че инициативата Ви харесва. В сайта е посочен грешен начален час на събитието. Акцията започна в 10,00 и приключи в 14,00 ч. Очакваме Ви на следващото издание.

Отидохме в 14.30 мъкнейки на ръка 10 кила в най-голямата жега със сина ми и се оказа че сте приключили в 13.30.Той разочаровано каза:тати,другия път ще я изхвърлим в казана и аз ще си ритам топка.Всичко е отбиване на номер според мен!

Да събираш хартия и да я предаваш някому за преработка е абсолютно /в аспекта ли личната финансова заинтересованост/ глупаво. Лично неизгодно е. Ако изобщо намериш някой да изкупи хартията, цената която може да получиш е 2-3-5 стотинки на килограм. А самите лични "разходи" по почистване от телчета, от найлончета и т.н. и транспортните разходи до пункта за изкупуване на хартията са огромни, сравнено с евентуалните приходи от продажбата на въпросната вторична суровина. В тази посока следва да се мисли. А не самодейци да раздават детски книжки. Така ли е!!

аз високо оценявам подобни инициативи свързани и с възпитание на децата. Така децата ще запомнят, че да опазваме околната среда е важно за всички нас. А за да има резултат, това трябва да се случва не само един два пъти в годината.

Инициативата е прекрасна. Вече три години търся начин да предам голямо количество хартия на вторични суровини, но липсва информация по региони къде има пунктове за това. Става въпрос за Разградска област. Освен това не разполагам( а и други) с транспорт за извозването. Ако тази инициатива се разшири и се превърне в национална, със съответната организация и добро мотивиране ще бъде чудесно.