Жена работи по 18 ч., накрая не й плащат

Да се трудиш по 18 часа на ден повече от месец в почивна база в Черноморец и да не получиш нито лев. Това се случва на Цветана Петришка от Панагюрище.

Обратно в новината

Коментари - Жена работи по 18 ч., накрая не й плащат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

изрод

крайно време е това поведение на "работодателите" да се криминализира - наемане без договори, експлоатация и неплащане за надработените часове, есплоатация, черно робство. това е престъпление равносилно на опит за убийство, значи по 12-15 годинини затвор за всеки такъв " работодател".

В Бургас е същото. Наемат на работа без трудови договори, без осигуровки.Работи се по 12часа без почивен ден. Не мога да разбера има ли в Бургас Инспекция по труда. Защо не си вдигнат задниците от бюрата и да походят малко по магазините за риба, зеленчуци, обувки и др. и да направят малко проверки без да има жалби до тях. Хората не се жалват защото иначе няма да си получат парите, които са заработили.

Тъй като така наречените "работодатели при всички случаи или не пускат трудов договор,или на 4 часа,а експлоатират по 12 ПРЕДЛАГАМ ПРЕДИ ВСЕКИ СЕЗОН ДА ЗАПЛАЩАТ ГАРАНЦИЯ ОТ 5000 ДО 40000 ЛВ НА ДАНЪЧНИТЕ В ЗАВИСИМОСТ ОТ КАТЕГОРИЯТА НА ПОЧИВНАТА БАЗА И АКО НЯМА СЪДЕБНИ СПОРОВЕ СРЕЩУ ТЯХ В КРАЯ НА СЕЗОНА ДА ИМ СЕ ВРЪЩАТ ПАРИТЕ.

Всеки лев похарчен на морето влиза в сметките на мутрите и кумунягите.БОЙКОТ БРАТЯ ДО ДУПКА

Да потърси помощ с уважение и работодателят ще и се извини и заплати в троен размер дължимите и пари

ИЗРОД МРЪСЕН!

Българинът трябва да се научи, че без подписан договор не трябва да започва работа. До голяма степен ние сами им помагаме на тези нищожества да ни лъжат.

Vie Ne Ste OK. Ako jenata njama t.d., teia ot GIT Ste reshatche njama narushenie. Ima shan's jenata, ako go sadi I ima svideteli, t.e neini kolegi da da... AMA na dali. Drug variant e boj po tikvata.

като не им се следят доходите на "бизнесмените" - на практика в бг се оказва,че негово величество "бизнесмена"дето гледа кисело и страшно тези, дето му вадят милионите, като си плати рушветите по каналния ред му излиза по-евтино, отколкото да заплаща заплати, осигуровки и болнични

че ли инспекцията по труда изобщо не е чувала за това масово явление, особено за сезонна работа- хората работят по 10-15 часа дневно, но ги назначават на четири-часов работен ден за да плащат по-малка осигуровка за пенсия,на осем-часов работен ден обикновено се водят роднините на "хотелиера" и около пет процента от персонала - по-наглите" бизнесмени;" които имат голям гръб и са си платили, където трябва, изобщо не дават договори и ако някой попита за заплата бива или уволняван, или обвинен в кражба- по хотелите е масова практика неосигуреният персонал да се крие в незаетите стаи и след проверката даже и да се доработва "изгубеното"работно време заради проверката - до болка известни неща, натрупани и затлачени, но инспекцията по труда не си дава зор да провери същността на нещата, надявам се разбирате по каква причина

Ако е вярно жената да бъде незабавно обезщетена плюс бонус за забавянето на парите й. Почивната база - глобена.

ходете на море в България, подкрепете мутрите!

По българското черноморие има страхотно много места, които не се държат от мафиоти и за пране на пари. По скоро ходете на тези места и подкрепете хората. Нашите плажове са едни от най-хубавите.

А бе рог, ти от село излизал ли си някога.

И после -мързеливи сме били.

Има начин - събират се близките на жената хващат работодателя и в морето с нещо по тежко. Може и да го намерят някой ден.... Съд , агенции и прочие си е чиста загуба на време. От ЕООД за 5лв. какво може да вземеш, после, ще се окаже че било и на жена му и пр.! Милионери станаха от не заплащането на положен труд!

съм за - линч, конфискация на цялото имущество барабар с любовницата на "бизнесмена"

Инспекцията по труда в Бургас се занимава с рекет,а не с правораздаване.Работодателите плащат на ръка част от сумата и им се разминава с препоръки и предписания.От опит го знам.Единствения,но не и сигурен начин е съда.Е има и други начини но...

КЗП e същата работа.

За съжаление това не се случва само там. Един скорошен случай-дъщеря ми беше "наета" на пробен период в пицария мистър пица за 4-5дни безплатен труд-уж за проба дали става, не само че не се плаща а и от бакшиша, който остава не се дава на тези, които обучават. Какво се оказва на петият ден ти казват че не се справяш, обявата си тече и ето ти безплатен сервитьор (който върши най-черната работа) абсолютно безплатно за целия летен период. Горките деца, а после работодателите се сърдят че няма персонал !?!

Ами да се оплача и аз от един друг известен бургаски бизнесмен Дойчин Дойчев, дето му хванаха кораба с наркотици преди 3г. Не знам г-жата с колко е излъгана, но аз три месеца работих без да ми платят. И има още поне 50 излъгани като мен. Поне не се оказах на арестувания кораб.

Колега, влизам ти в положението, ама частично. Сто процента си бил запознат с риска, ако работиш на кораб на "капитен" Дойчин, да бъдеш преметнат. Защото той тези номера ги прави откакто е станал бизнесмен, сиреч - доста преди да се появиш ти на кораба му и ги продължава, защото все някой си мисли, че точно той ще мине метър. Не знам защо не си пробвал при читав корабособственик. Може би нямаш изисквана компетентност, може би си прескочил възраст, може и да си се полакомил. Както и да е, колкото и да е несправедливо, резултатът е, че си пил една студена вода.

Явно си имаме форумен трол, който, вместо да седне на трицифрието си (292, 870, 207), е седнал да ни обяснява как хората сами са си виновни, че работодателят им е мошеник! Има обаче голяма вероятност да не ти бъде платен надникът за тези постове, защото работодателят ти едва ли много се отличава от "бизнисмьена" Ивайло Кикьоff...

Сега ако в България има синдикати, те трябва да наемат адвокати, които да поемат защитата на жената в едно дело за неизплатени възнаграждения. Да заведат от нейно име в съда и дело за клевета срещу Кикьов (обвинението в кражба най-вероятно изобщо няма да издържи в съда) и там да се преборят жената да получи от т.н. бизнесмен такова обезщетение, каквото би получил на нейно място действащият премиер.

Да, супер. ОБАЧЕ, жената също е в пропуснала да спази закона! Защо се е съгласила да работи без ТД? Оправданието "от зор", обаче, не минава, защото тази година имаше глад на работна ръка и все е можела да откаже и да отиде другаде. Докаот има тарикатлък на дребно, ще има такива, които ще опитват и по-наедро. Не може да не спазваш закона, а да искаш някой друг да ти зачита правата!

много често работодателите"забравят"за договорите под предтекст многото задължения на счетоводителя или друго лице, което се занимава с договорите, месецът изтича и работникът е уволнен по различни причини - кражба, най-често - естествено заплата няма - в закона е казано - работодателят няма право да назначава работник без трудов договор - инспекциятапо труда е тази, която трябва да провери колко човека работят в обекта и колко от тях работят с договор - ако те следят стриктно за броя на работниците и съответно договорите им, би могло да се избегне поне частично незаплащането и неосигуряването на работника в бг , а нарушилите закона работодатели да бъдат наказвани с огромни глоби и конфискация на имуществото им

Това че не е подписала договор е само извинение за контролни органи, синдикати и други бюрократчета. Знаеш ли, че можеш да подпишеш и договора да не се завери в НОЙ, а и да се завери пак да не ти плащат всички осигоровки. И никой не ги търси. Администрацията активно работи за благоденствието на бизнес/мафиотите.

да оправи и таз работа нали той е най-големия оправач

E то точно това е работата на министър-председателя,нали? Тая държава затова няма да се оправи. Преди чакахте партийния секретар, сега чакате Борисов.

Така печелят тъпите български мутри, наричани "бизнесмени"

Това е бизнесът в БГ. Не стига, че заплатите са ниски, ами не ги и плащат. Да му потрошат ръчичките на тоя пишман бизнесмен. Що не хване жена си да му чисти комплекса за без пари. Тъпанар!

Безсрамник! Тръгнал да печели от служителите си, вместо да предложи по-качествен продукт и да печели от клиентите си. Време е един да бъде обесен за назидание на другите. Настоявам да ни информирате за крайния резултат от това. Дано не се замете и този случай.

Кикьов да бъде kicked off

Не знам какъв е точно случаят, но жената работила ли е - работила. Платено ли е - не. Хайде сега нека този дойде и се изрепчи на мен и да не ми плати. И като е толкова голям тарикат не 15 000, а 150 000 лв. трябва да му е глобата, пък да видим после как ще експлоатира труда на бедните хора. Отвратителен, прост, злобен, алчен и несправедлив народ. Това си е чиста експлоатация и трябва да лежи в затвора това говедо. Веднага да плати на жената и по-голяма глоба, а аз ако съм на нея ще го съдя и по други показатели, а не само за измама.

За съжаление: "На запад работят и плащат добре. Тук-работиш и ако ти платят добре". Горчива истина.

тапанар не го е срам рано или касно це полуци заслугеното ци така са големите bалгарски бизнесмени безсрамници да крадат от залака на хората!