Рибата в Черно море намалява

Влиянието върху рибните запаси е разнопосочно, както човекът, така и делфините влияят върху тях.

Обратно в новината

Коментари - Рибата в Черно море намалява | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естествено, че намалява като я ловят с бомби всяка нощ! И разбира се никой нищо не е чул нито видял.

Ами развъждайте я. Какво толкова.

...защото всеки е рибар...

да се намалят рибарите

"Рибата в Черно море намалява", а в Дунава вече я няма ник`ва, но поне годишен риболовен билет за там е 25 лв!

с това НАТО как ще има рибате я тормозят и стресират.Отровиха ни с урановите бомби над Сърбия и рака се увеличи много,а сега и без риба

Лошо няма. Не съм вещ в нещата. Ина Агенцията не е ли по аквакултури и рибовъдство ИАРА-?.

Говедата рибари делфините им виновни.... Типичен долен манталитет, където все другия е виновен за проблема ти...

Ти с истински риболов занимавал ли си се (нямам предвид играта с пръчките)? То не е като драскането по форумите. Делфините естествен враг в черно море нямат. Единственото което "контролира" популацията им е храната. Няма риба - мрат от глад, това е. Естествен процес. Никой не лови делфини, както в миналото - освен може би турците. Те не помня да са подписвали някои от спогодбите касаещи Черно море и ресурсите му. Запасите от риба, в много по-голяма степен от риболова, се влияят от другите битови дейности - замърсяване от отпадни води, дупченето за нефт и газ... От "промишления риболов" - не случайно е в кавички, единственото което съсипва е тралирането. Трала не прощава, върви си купи в близкия магазин бурканче "Перла" и може и да разбереш за какво говоря.

се изнесе рибата бе? И тя ли на запад? Уж прости рибоците , а май по-умни от нас? Проблемът само у нас ли е? Турция, Румъния, Украйна и т.н. ще вземат ли мерки? Човечеството се самоунищожава. Все по-активно и все по-успешно. Дивашкият капитализъм от последните 25 години ще затрие планетата или поне ще докара световна война за драстично намаляване на населението. Май само това е по силите на малоумното алчно човечество като решение и на този проблем с рибата..

Ти естествено си от невинните. Нито нефт ползваш, нито електричество, нито други от придобивките на цивилизацията. Само дивите капиталисти са виновни.

Сензационна новина-рибата намалява! Звучи сензационно като-България с най-ниски заплати в ЕС. Или България най-бедна в ЕС! Рибата бавно но равномерно намалява от 10-тина години насам, и ще става по-зле ако не се вземат мерки! Но както всичко останало в държавата-едва ли!!

Те българите се свършиха - те за рибата се закахърили...

Дам, пусти делфини изедоха рибата.

Право думаш, ама препаратите са последният проблем на рибата. Белята стана след рапана. Размножи се, изяде мидите, започнаха да го ловят. Ораха дъното години наред и е*аха майката на обиталищата на дънните риби. От там заизчезваха и други. Химия и индустрия тровеше морето по соц-а. Сега е доста чисто - факт.

И ще продължава да намалява. Морките селяци не могат да се грижат за морето.

Е, па да додат тъпите шопи, та да го уредят! Сякаш черноморието не го бетонираха алчните и тъпи "столичани" .

Единственото просто и хуманно решение - забранява се със закон лова и риболова на територията на Р. бълхария. Създва се биосанитарно звено за поддържане на екологичния баланс. Рибарите отиват да работят нещо по-полезно за обществото. Въвежда се данък върху всякакви животински продукти. На кой не му е ясно? Само на дибилите.

Абе, и на рибата не и се живее тук !

Забравяш температурния фактор. Преди 35- 40 години температурата във Варна и Бургас много рядко достигаше 28 градуса на въздуха, и 23 на водата.

Скрий се, бе Гешев - когато си тъп, то е за дълго! Най-високите температури целогодишно бяха пред ТЕЦ "Варрна", но тя кой знае защо не мреше, а бъкаше от нея! Векове водата на морето е била чиста и прозрачна, сега е клоаката на цяла Средна и Източна Европа, които си хвърлят мръсотиите в Дунав. А и ние не си поплюваме - лично миснитър-председателят открива съоръжения за "дълбоководно" заустване на непречистени води в непосредствена близост до брега. А ТИМ-джийската "Алея 1" с нейните заведения без канализация? Ако народът е тъп и се топи в урината и лайната си, рибата просто бяга или мре...

Хей, острия, кога е това "сега" ????? Кога, ей, сега, Черно море стана клоака на Европа ? Докато си пасъл козите на село ли? Аз говоря, като човек роден преди повече от половин век в този град и израсъл с морето. Преди 35 години Любка Кумчева показваше на картата на България, рекордните 30 градуса летни температури в Южна България, Мелник и наоколо. А, на теб интелектати е колкото и памета- къс .

Защо тогава се строят рибни пристани в Сарафово, Черноморец, Поморие, Ченгене скеле ? Каква риба и на кого ще се продава? Или просто трябва да се усвоят пари? Даже и таранката изчезна вече.