Община Бургас купува дрон за над 140 000 лв.

Община Бургас ще купува дрон за над 140 хиляди лева за мониторинг на морските отпадъци.

Обратно в новината

Коментари - Община Бургас купува дрон за над 140 000 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бургас не е Шанхай, но ако амбициите на кмета са такива, ко да прайш! Пък и уйскито струва пари..

Някой задавал си е въпроса, как т.н. кмет по едно време се водеше завършил в Москва, а от няколко години НБУ (справка в уикито). Какво излиза, че е обикновена калинка, завършила СПТУ по Автотранспорт по времето, когато майка му е зам. директорка там. Та, на това говно, което е видим галош и некадърник, само дрон за милион му е нужен. Позор селяци от Бургас, че се оставяте да бъдете мамени от един бавноразвиващ се дебил, при това крадлив.

За младите хора, които не знаят какво значи СПТУ, пояснявам: "Сулю и Пулю тръгнали на училище".

За 140 хил. лева Бургас ще може да се снабди с не по-малко от 32 (тридесет и два) професионални дрона. Явно им трябва обаче дрон, който връща ресто.

Да, само че нито един от тези 32 дрона няма гаранция, ако реши да се забие със 100км в земята или да си запраши на където си поиска. Има и друг момент, на дрона от 140 хиляди лева, няма да ти трябва лодка за да го следваш в морето и еедна торба с батерии. От тези 32 дрона за 6 месеца ще загубиш поне в морето.

И какво като загубиш 5-6 за една година ? имаш 32 ! а този за 140 000 лева като го загубиш след първата година ?? нов за 200 000 лева - дето не се губи 2 години ??? Малоумници кеф Ви да ви пребират парите

Митко-вафлата започва вече да се олива! Ех Мите, много му се услажда на човек на държавната хранилка нали?!? Ще дойде Видов ден и за теб да знаеш!!!

Престьпна Дьржава упрвлявана от престьпници по престьпен начин-БГ.

А уж в България,започна,сглобяване на чешки самолети. На същата цена. Защо българската,администрация не подкрепи българският производител (както е по светът) и не поръча истински самолет? За тая детска играчка (дрон) колко общинарите ще натискат джойстиците и ще връткат камерата над нудистки плажовете анонимно, или вилите на конкуренти, получавайки пари. Дроновете летят до няколко десетки метра височина. Нагоре нямат право, защото са извън закона за въздухоплаване. 140 000 за начесване на нечие неизживяно детство.

Ха да видим, колко замърсявания ще открият и какви глоби ще наложат.

деер

По принцип за 70 000 евро всеки може да си сглоби хеликоптер по подобие на комп. Гаранцията е на частите. Сега .. 140 000 лв за дрон си е супер оферта. Просто има за рушвети. А никой не пита обучението за кадрите и заплатите, целта на мероприятието, летателни планове и т.н. или става въпрос за дрончета по 3 000 евра в ebey?!

деер

Хейтърите преди да цъкат минуси да проверят колко струва сглобяване на хеликоптер в САЩ!!!!!

Дронът трябва да е оригинален... Само от това изискване ми светва лампичката, че вече се знае какво ще се взема и от кого и какви пари ще се разпределят по веригата. Ако не съм прав, нека някой да ми каже какво означава оригинален и неоригинален дрон! Да не стане, като с обществената поръчка за автомобили на народното събрание, където имаше условие за определен обем на резервоара и съвсем случайно само един от кандидатите имаше подобен резервоар и естествено той печели поръчката. Фолксваген естествено. Та и с дрона ще бъде нещо подобно със сигурност.

Да хейтна ли, да не хейтна ли? Все пак толкова много пари за какво? Колкото и велоалеите са необходими. Аман

Ходете през октомври да гласувате пак за вафлата. Догодина ще купи миниподводница за 1, 42 милиона, за да следи новата пречистватвателна станция колко големи пацули изхвърля в морето.

Какво означава дрончето да е оригинално? Има такова конкретно изискване.

Ха! Сигурно общината ще иска да наблюдава какво все пак се случва в най-новия сарай на Доган в парк "Росенец";о)) Щото нали е достъпен и видим само откъм морето... абе - дръж враговете си близо, а приятелите - още по-близо;о)))

ХАхахаха, хайде сега калинките да обяснят как сметнаха 140792лв. като цена. Що не 140792,80 примерно :)

Е тва' е много просто ако си грамотен: Програма УУУ Проект ХХХ Мярка ZZZ Одобрени пари: 140 792 - т.е. бюджета е максимум толкова позволен от програмата , както е обикновено. Е ся' ако са ти отпуснали 140 792, колко ще сложиш за търга ти например??

Няма значение колко са им дали максимум - това не за оповестяване преди търга! Нали се досещаш сега какви оферти ще завалят и дали ще има под 140200!

Някой им е дал 72 000 Евро например и им е казал дерзайте! От там нататък е проста калкулацията.

разбрах, извинявам се.

ХА ПОЗНАЙТЕ КАК Е ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕНАТА ЩОМ "Предвидената прогнозна стойност и 140792лв".НЕ ВИ ЛИ МИРИШЕ ЧЕ ДОСТАВЧИКА СЕ ЗНАЕ ВЕЧЕ И ДАЛАВЕРАТА Е ЗАВЪРТЯНА

Стига сте дрънкали глупости. Луксозни дронове по 3000 евра и пр. Това да не са ви китайските играчки за снимки на двора. Става въпрос за машинка с обсег 15-20км (при 1,5кг товар), скорост 50+ км/ч, таван на полета до 1200м, устойчивост при 40км вятър, професионални камери, линк за данни, GPS, сензори за скорост на въздуха и земята, авиохоризонт, автопилот съвместим със стандартите на НАТО за безпилотни машинки, софтуер и т.н. Има военни разузнавателни дронове по 200 000 000лв. парчето. има и китайски по 10$. Кой какви пари ще вземе е друг въпрос и няма връзка с качествата на дрона и евентуалната цена на една класна професионална машинка.

и за какво точно им е толкова скъп дрон ? Един от "не китайските" както си споменал с подобни параметри - A2 MULTI-SPECTRAL X4 - пак е на цена 30 000 $ със всичко за него и кака която да ти прави свирки. Пак тия цени дето споменават са умопомрачителни.

30 000$ дрона +++ - доставка - мито (ако има) - ДДС Дотук са 70 000лв. И следва: - печалба - обучение на персонал - гаранционна поддръжка Ти кажи колко :)) А модела който си споменал е супер, само че има един голям ПРОБЛЕМ: Лети само на ръчно управление. Автопилота и софтуера който се търси едва ли са без пари. друг клас изцяло = друга цена

Добре де, абсолютно всички ли българи са комунисти-пенсионери, на възраст над 70 години и разбирания на над 400 години?! В пещери ли живеят всички?! Годината е 2015, всички трябва да са чували за понятието "дрон", много хора даже си имат собствени. Струват между 100 и 10,000 лева, зависи от производителя и качеството. Как така ще обявят официално, че ще платят 140,000?! Хората трябва да ги сринат веднага за такава простотия... Утре ще обявят, че купуват тоалетна хартия за 500,000 лв.

aaaaaaaa.eliopter

Хайде на бас, че до отваряне на документите ще буде допусната само една фирма с цена 140 592 лв.!!! :))))

в момента един от най-скъпите модели "маркови" дронове в момента е на цена от 3200 евро и като добавим едни екстри да стане 5000 евро. Какви са тия 140 000лв , тия ненормални ли са бахти откритото източване.

е за документацията за две ръководства на български език и еднона английски. Английското е част от оригиналната документция, но двете на български са огромен разход: това превод, това редакция, грфично оформление, офсетов печат и други съпътстващи разходи.

БОГАТИ ОБЩИНАРИ-КАТО ИМАТ БУДАЛИ ИЗБИРАТЕЛИ ДА ГИ ХРАНТУТЯТ!

цената е като за двуместен хеликоптер