Коментари - Току-що освободен, Елевтеров се връща в Нигерия | dnes.dir.bg
назад

Току-що освободен, Елевтеров се връща в Нигерия

Държавата много ми помогна. Тя през цялото време беше зад гърба ми, каза при пристигането си на летище София Кирил Елевтеров - българинът, който бе отвлечен от нефтена платформа в Нигерия.

Обратно в новината

Коментари - Току-що освободен, Елевтеров се връща в Нигерия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глей сега, я го кажи това ама с думи прости, кратки, че да разбрем ти от наще ли си или от лошите!!!

Решението на човека може и да е странно, но си е негово. Каквото и да говорим , всеки има право на избор и това е най-великото. Всеки е свободен да корегира уж предопределеното или да се дави в собственната си завист, злоба и примитивизъм. Наздраве!

ей, тъпанар! Ти ,като стоиш тука, какво ли измисли за България? Само чешем езиците

Поне не е нагъл като мед. сестри. Какво ви пречи че иска да севърне, човекът есвикнал сам даизкарва парите си, макар и в Нигерия.В България за да имаш добра работа иприлична заплата,трябва да си дупедавец,а тои изглежда не етакъв.

Не бива да се съди този човек , че е тръгнал по света да търси по-добро заплащане, съответно да създаде по-добри условия за семейството си. Той сам не се оплаква от това ,че работи там, въпреки , че само той знае как се работи и живее там( а уверявам ви не е никак лесно. Битовите условия са различни на различните места и не знам при какви той живее , но за работата- там искат работа, работа и пак работа!!!). Колко обаче хора си стоят- мога да кажа натискат се да стоят в БГ, и карат на две например учителски заплати, но НЕ ИСКАТ ДА ОТИДАТ ДА ЗАРАБОТВАТ НА ВЪН! ЗАЩО- задавате ли си въпроса? Там трябва да се работи много. С парите ,които той харчи в БГ , той създава работа на поне още 2 ( двама) Българи в БГ и със стоките които купува плаща ДДС на държавата толкова, колкото 5 други Българи които си стоят в БГ. А колкото до помощта на държавата- тя трябва се грижи за своите граждани независимо къде се намират. Идете обаче в едно БГ посолство в чужбина и кажете- аз съм БГ и имам такъв и такъв проблем. Как ли ще ви изгледат, как ли ще ви отговорят- имате ли идея?!

mai si haresa negrite;)

Няколко дни след задържането му при него е дошъл местен командир, който бил разярен как една малка държава може да спира тяхната и че българското правителство е направило въпрос за един човек. Лично Гоце е заплашил, че ще прати единствената подводница и 2-та изтребителя (които са на дежурство) или ще пусне нарязаните СС-23 към Нигерия ако не пуснат човека, и те са се уплашили!

Дами и господа българи намиращи се извън България, къде за временно, къде за по-дълговременно... Не си мислете, че след като сте заминали, това автоматично означава, че и всички останали искат или могат да си позволят да заминат. Ами след като е тъй, значи че няма какво да приказваме колко сте злобни..., щото с това автоматично поставяте разграничителна черта между вас и другите, т.е. вие не сте такива... И другото нещо е, след като смятате себе си за откровенно казано прекалено ценни, та да оставате тук да се похабявате, логичен е въпросът какво оставяте зад гърба си... ами оставяте тези, другите, дето не могат, или не искат да бягат. Но след като е тъй, това автоматично означава, че не ви пука какво става тука, щото ако наистина ви засягаше, нямаше да бягате и да давате акъл отстрани, ами щяхте да сте тук, на бойната линия. Стигнахме и до въпроса за хорската злоба... ми какво очаквате от хора, дето имат достъп до клавиатура + монитор& компютър и интернет за екстра, да бъдат свръхгениални, бликащи добрина към ближния и алтруизъм. Да оставим настрана въпроса, че в такова едно анонимно пространство доста хора си позволяват да изкажат мнение, различно от това което споделят пред приятели и познати; да пренебрегнем дори и мненията на пряко заинтересованите от съответните публикации страни + откровените провокатори, дето сума народ им се връзва и стават едни офф-топик дискусии, при които пет шестнадесет човека само си раменят епитети и вместо да си поогледат егото колко е голямо само се пробват да уязвят същото на другия. Колко спорове по същество сте видяли в тоя... ще го нарека форум поради липса на по-точна дума :) аз нито един досега от близо година насам. По някое време само ще прехвърчи частичка информация, която изглежда достоверна, но понеже няма как да се провери, остава само човек или да се довери на собствената си некомпетентност, или да мята ези-тура. Затуй от известно време си мисля, че едва ли някой от тук присъстващите следва да се възприема на сериозно, което означава, че файдата от форума е колкото от изкуствено напояване на пустинята. Благодаря на модератора, че ме пусна да мина :)

Следващия път може да няма освобождаване!

Малее,тука е пълно с петокластници.

v moreto rastoqniqta se smqtat v mili

човекът просто не е добре-настъпили са необратими промени в психиката му и способността да оценява случилото се обективно.Можете ли да си представите каквое платформа?!200Х200 м,спални контейнери като кошер.2-ма в стая, непрекъснат шум,опасност от пожар и взрив,висока вълна и трудови злополуки.Това е платформа!И след 14 г.?!Просто е свършен.

Този човек за да напусне България и да се върне да живее в бунтовническа държава . Преставете си колко жалка е нашата държавица . Кое е по вероятно да умреш от бунтовници в чужда държава,или да умреш от глад в собствената си държава?!

След около 20 часа непрекъснат преход /около 400 мили/... Кога мадиите в България ще се научат да преизчисляват цените в евро, разстоянията в метри и да казват телефонните кодове на съобщаваните телефонни номера, за да може да бъдат разбрани?

Ами я си представете шока! 14 години не е бил в България човека. На мен ми трябва една година носталгия, за да забравя защо съм напуснал родината, но още на границата ме шокират милите родни картинки и ми се иска веднага да обърна колата.

Интересно ми е какво си написал, затова би ли го повторил на български.

Абе евала на човека,благодарен е на държавата, не иска нищо,откровенен е.И гледа как да си изкара хляба, а до ВИЖТЕ: или си пълен олигофрен, или мамино синче, щом си мислиш че работата в морето на нефтени платформи е лека, та там е ад,да не говорим за условията,солен вятър и т.н.

Това ми намирисва на любител мазохист плюс излишни разходи на държавата България.

До ВИЖТЕ: Въпросът не е къде се живее по добре, а къде има работа за него. Работата на човека е да вади нефт затова ходи там където има нефт. Вкарва пари в България и плаща данъци. Изхранва си семейството. Изглежда добър и положителен човек. ТЕБ КАКВО ТИ ПРЕЧИ БЕ, И КАКЪВ СИ ТИ ДА ВИКАШ МАРШ НА ХОРАТА!!!

Прав е човека, какво да прави в държава, където заплащането ни е много по-ниско от това в Нигерия. Точно хората, които работят навън крепят в момента България, тъй като харчат парите си тук. Трудно работещите на по една заплата българи биха могли да си купят имоти и да им плащат данъците т.е. да наливат в хазната.

Поне е откровен човека.А и от Либия виждате ,че никой не се връща.Въпрос??Къде и кой живее по-добре?Май тези,които живеят тук са много по-зле.Извод: да се бяга.Но тук кой ще остане,за да плаща на медиците?

Много злоба, много!!! Защо бе, хора? Вие не разбрахте ли - той работи там от 14 г. и се чувства много добре.

До вижте: - Пич, не е тоя човек луд, та ние да му викаме марш назад. Помисли си какво е тука, за да се реши да се върне там! Това е проблемът. Тия дето ходиха по камбоджа, Афганистан, Ирак, Либия, Коми и др. места не го правят щото им е кеф. Правят го от зор в БГ. За кеф се ходи на почивка за по 2 седмици. Анадънму аркадашлар!

Предлагам да му се дадат 10000 лв., апартамент и да му се уредят осигуровките.

Смятайте тук колко е добре,щом тоя иска да се връща обратно?! Малеееее! Е това са гурбетчиите,а вие ги защитавахте! Те ако мислят за Бългрия,няма да са толкова нагли и алчни! Този изби рибата направо с откровението си! Айде, МАРШ НАЗАД!

Дами и господа българи намиращи се извън България, къде за временно, къде за по-дълговременно... Не си мислете, че след като сте заминали, това автоматично означава, че и всички останали искат или могат да си позволят да заминат. Ами след като е тъй, значи че няма какво да приказваме колко сте злобни..., щото с това автоматично поставяте разграничителна черта между вас и другите, т.е. вие не сте такива... И другото нещо е, след като смятате себе си за откровенно казано прекалено ценни, та да оставате тук да се похабявате, логичен е въпросът какво оставяте зад гърба си... ами оставяте тези, другите, дето не могат, или не искат да бягат. Но след като е тъй, това автоматично означава, че не ви пука какво става тука, щото ако наистина ви засягаше, нямаше да бягате и да давате акъл отстрани, ами щяхте да сте тук, на бойната линия. Стигнахме и до въпроса за хорската злоба... ми какво очаквате от хора, дето имат достъп до клавиатура + монитор& компютър и интернет за екстра, да бъдат свръхгениални, бликащи добрина към ближния и алтруизъм. Да оставим настрана въпроса, че в такова едно анонимно пространство доста хора си позволяват да изкажат мнение, различно от това което споделят пред приятели и познати; да пренебрегнем дори и мненията на пряко заинтересованите от съответните публикации страни + откровените провокатори, дето сума народ им се връзва и стават едни офф-топик дискусии, при които пет шестнадесет човека само си раменят епитети и вместо да си поогледат егото колко е голямо само се пробват да уязвят същото на другия. Колко спорове по същество сте видяли в тоя... ще го нарека форум поради липса на по-точна дума :) аз нито един досега от близо година насам. По някое време само ще прехвърчи частичка информация, която изглежда достоверна, но понеже няма как да се провери, остава само човек или да се довери на собствената си некомпетентност, или да мята ези-тура. Затуй от известно време си мисля, че едва ли някой от тук присъстващите следва да се възприема на сериозно, което означава, че файдата от форума е колкото от изкуствено напояване на пустинята. Благодаря на модератора, че ме пусна да мина :)

Kakvo vi prechat horata koito rabotiat navan.Koi e vinoven za tova,che v milata ni darjava ne moje da se jivee s tezi mizerni zapjati.Cenite evropeiski A zaplatite po veche ot mizerni.saboti se narode ni e sme beli xora i iskame sapruzite i decata ni da ne hodiat da rabotiat v dobre plateni darjavi

Този човек за да напусне България и да се върне да живее в бунтовническа държава . Преставете си колко жалка е нашата държавица . Кое е по вероятно да умреш от бунтовници в чужда държава,или да умреш от глад в собствената си държава?!

Този човек за да напусне България и да се върне да живее в бунтовническа държава . Преставете си колко жалка е нашата държавица . Кое е по вероятно да умреш от бунтовници в чужда държава,или да умреш от глад в собствената си държава?!