Коментари - Дали триъгълникът САЩ-Китай-Русия ще прекрои световния ред? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОТ ТАЗИ ЧУДНА СТАТИЯ МИ СЕ...ДОАКА!!!

Доста еднозначен и еднопосочен анализ, в който американската гледна точка преобладава, но прозира и нереалистичната оценка на световната политическа и икономическа карта... Доста думи, но без особено фактологично значение и достоверност...

Какъв е тоя бермутски триъгълник?! Нещата ще се диктуват от България, Македония и Гърция. Казала го е Ванга.

Никъкъв коментар не виждам за готвената отдавна среща между САЩ и Китай през септември!!! Само ще вметна,че преди 3 г.отишлият си лидер на Китай в последния контакт със САЩ плака пред Обамата САЩ да им даде някакъв достъп до Ноу Хау!!??Само с крадене не става!!??Световната наука е 3/4 в САЩ!Бъдещето рязко ще се дифенира от най-новите научни постижения на Амер.наука и Компании!За Русия е ясно нищо ново,отиване към ик.отслабване и правене на оръжия,които пак след време ще топят за сметка на развитието и!!??

... и въжделения, но не и анализ. Китай западал, Русия била бита карта, а двете се дърпали помежду си още от времето на Гициманската градина. Смях. Китайските Леново, Хуавей и Волво са западане значи? Ми те значи запднали свиха маса западни екс-лидери до жалки сенки (HP, Нокиа, Сааб), какво ли ще стане като дръпнат китайците? Западналите китайци искат вече нови мощности от Русия. Индия, Иран, Бразилия, щели да се загубят ... та те вече строят проекти със заеми от БРИКс.

Анализа трябваше да започне с последните четири реда за да стане ясно защо смърди. Такава интерпретация на факти може да се роди само в патологични мозъци от Вашингтон.

Защо броят русия за велика сила не разбирам. Много е далеч и от Китай и от САЩ. Че те дори с една кризава Италия не могат да се мерят икономически.

Сбъркана ти е скалата по ,която се оценява мощта /значението /влиянието на една държава.Изглежда прекалено се влияеш от медийната пропаганда.

Вие руснаците пък оценявате мощта само по ядрените бомби. За вас такива неща като развитие, цивилизованост, свобота, качество на живот на хората и справедливост нямат смисъл нали ?

Но в крайна с/ка не стига до истинската същина на проблемите А и не може, докато извличаме основания за подобни разсъждения от една реалност, която е виртуална и поради това не съдържа отговорите на проблемите: "Когато си поставяме цели и работим за тяхното осъществяване, ние неизбежно се сблъскваме с трудности и препятствия, преодоляването на които, като естествено следствие, ни създават съперници и врагове. Така отделният човек, отделните народи си имат своите врагове, които стоят на пътя на техните стремежи и целите, които си поставят ... а човечеството се оказва разделено и враждуващо помежду си с всички последствия от това. Разглеждайки съдбата на човечество и неговото бъдеще, все по-явна става необходимостта от обединяване на хората и народите около една обща цел-идея, едно ново начало, които в основата си се отнасят до колективното оцеляване и бъдещото развитие и напредък на човешкия род и изработване на програма за изпълнението на тази задача. Тогава личните и национални врагове по естествен път ще изчезнат и на тяхно място ще се появяви неодбходимостта от един общ враг (без значение на неговото естество или произход)."

Световният ред, благодарение на САЩ отдавна е ПРЕ.....ЦАКАН.

Дали? Няма! УСА управлява, съди, наказва и поощрява. ЕС ги поддържа щото е изгодно. Поднебесната слугува. Рашата се разпада. Останалите опитват да идат в ЕС или УСА.

Много хубава статия. Можем да добавим твърде малко-например, че многополюсен свят е другото име на новата студена война. И двете държави са диктаторски с една голяма разлика обаче- в Русия управлява едноличен режим, а в Китай все пак партия -ККП т.е. по непредсказуема и опасна е Русия. Помним сифилистика Хитлер какво ни натресе. Никой в Европа НЕ заплашва Русия, но Русия ИМЕННО тук дислоцира първата си танкова армия -да напомним че това е стратегия още от Втората световна, а вече се говори за втора танкова- Кого смята да напада ПУТИН. Класически диктаторски рефлекс на изпосталяла икономика. Въоръжавай се до зъби, помпай патриотизъм и направи една война да консолидираш изпосталялите електорати.

Забрави да споменеш, че запада води икономически войни. Икономическото робство е по-жестоко от реална война. Дългосрочните национални политики на запада целят това. В САЩ има забрана със закон за добив на нефт, освен в Тексас, но в същия момент американските компании за добив на нефт са на всякъде по света. Това си е чисто и просто кражба на ресурс и капитали чрез войни или заплахи.

Момче в 21в такова изказване може да предизвика само усмивки.Дори в не много интелигентни хора.Просто тези времена отминаха когато нормален човек да се върже на такива приказки.Ти вероятно разчиташ да ти се хванат някои паднали от небето ама те много намаляха.Така че няма смисъл...Но ако не ти дреме...ти си решаваш.

за добив, а за износ! Говориш за ограбване, но не си съвсем прав. Имат участие в добива в арабските страни, но това са инвестиции и технологии. Бизнес с взаимноизгодни договори. Ако някой не си е сключил изгоден договор - кой му е виновен? Много показателен пример - ОАЕ. Преди откриването на нефта по тези земи през 1950 г. ОАЕ е група от силно изостанали и неразвити държавици под закрилата на Великобритания. Местното население (локалите) са на ниво бедуинско население, живеещо по шатри в пустинята. Въпреки петрола, Великобритания им предоставя независимост, нали? Няма революции, нароосвободителни движения, БААС, МААС и т.н. Като ги посетиш имаш ли чувството, че са ограбени? Градовете им надхвърлят разумните представи. Сегашните "локали" са завършили най-престижните университети в света. Само 10-15% от БВП се формира от добива на нефт. А сега сравни с Ирак на Саддам Хюсеин - много по-богата на нефт страна с бедно и мизерстващо полуграмотно население. А Ирак е "люлка на цивилизацията" с шест-седем хиляди-годишна история! Само дето дълги години беше в сферата на СССР и непрестанно "прогресираше"...

Момче айде стига с този едноличен режим.Какво да не би една вечер путин се е прибрал в къщи и казал на жена си(таа дето я натири заради младата):"А бе аз утре нямам какво да права и ше взема да стана един президент". И станал...Путин е издигнат от определени сили и е станал президент по тяхно решение а не щото мнооого му се е искало.А тези сили са точно тези сили които стояха зад брежнев и компания, измислиха "умрялата лисица" горбачов,след него елцин.Тези сили са комунистическата върхушка в русия,които имат всичката власт в страната от 90г вече.Тази власт е безкрайна,неоспорима,необозрима, неподлежаща на съмнение...Зад тази власт стоят стици хиляди ,а най- вероятно няколко милиона номенклатурни кадри,които не биха предали тази власт дори с цената на живота си.В русия въпроса е в името на запазването на тази власт с цената на всичко.С цената и на атомна война.Не се съмнявайте в това.Това с руските "милиардери" наистина е най тъпото нещо на света.А и форбс и на тех толкова им акъла...

Не разбрах минусите какво значат: 1)Това не е истина ; 2)Не харесвате тази истина. Ако е е първото може би трябва да обясните защо мислите така.

ако това е триъгълник, то Русия е много тъп ъгъл.

Не е правилно да се разглежда САЩ като единна монета. САЩ нямаше да е нищо без подкрепата на богатата западна Европа. Господството на запада е огромно по света и това е основна причина Китай и Русия да си правят взаимни компромиси. Така, че този съюз между Китай и Русия в бъдеще е нерушим. Тъй като Китай е най-голямата фабрика в света, а Русия най-голямата бензиностанция, няма нищо по хубаво от подобен съюз. Проблема е, че парите са на запад, а купувача винаги може да смени продавача. Това е силната позиция на запада-парите.

А смислен довод за какво им са на Китайците тази плюнка наречена Русия?

Всички разбрахме, че не си чел статията. Поредния пишещ на ишлеме.

"както общ интерес срещу американски и японски ценности за демокрация и прозрачност" Тук спрях да чета поредната пропагандна бълвоч писана.

Статията е като цяло доста тенденциозна и целяща да оправдае агресивната политика на САЩ. Нищо особено като се има предвид, че има и ръка от ЦРУ държала перото написало тази статия. опитите да се прикрие потъването на САЩ и пълната му зависимост от Китайската икономика както и наливането на огромни пари в износа на "демокрация" целящ поддържане на на хаос в световната политика,няма да спасят потъващите Щати. Най лошото е че когато змията умира хапе най- люто.

val55

Щом пак, ще има прекрояване нищо хубаво не чака нас и тези след нас. Никой не говори за засилване на икономическите, и политическите връзки между държавите независимо от тяхната политическа система. По натам самите народи рано или късно сами, ще определят по кой път да тръгнат. Нетрябва да се налагат силово как да живеят народите, а самите те да си стигнат до начина на живот и развитие. В момента голяма разлика почти няма между демокрацията и тоталитаризма. Многообразието определя правилният път, а не тоталното налагане на другите начина на живот и собствените си виждания за него. Големите само се стремят да прилапат малките, и слабите използвайки политически, подривни, военни, и нечистоплътни методи вместо да им помогнат да се изравянят с тях по жизнен стандарт, за да няма миграция и емиграция. Налагането на нов световен ред явно се оказа много неподходящ начин за налагане волята на продажни политици, и стоящите зад тях корпорации за печалба на всяка цена и последващо поробване. Тоталното принизяване ръководната роля на държавните структори води именно до това. Не това е пътят, по който трябва да се развива цивилизацията ни. Еднополюсен модел не води доникъде за този ни етап на развитие. Когато се промени тотално мисленето на всички за всичко тогава, ще тръгнем по пътя на възхода, а дотогава трябва да се действа еволюционно, а не, както е сега революционно, което води до катаклизми от всякакъв характер. Мисленето съзижда, мисленето руши, а всеки един народ, и човек трябва да избере страна, на която да застане докато е време, за да има бъдеще за него и тези след него. Сега, което направиш своя избор такова, ще е бъдещето ти, ако ли не, нямаш бъдеще, като личност, етнос, народ и цивилизация. Нищо случайно няма в нашето измерение, и това, ако не е разбрано особено от управляващите та чак до последния образован човек, нищо хубаво не ни чака........

Не! САЩ и Китай ще прекроят Русия.

Индия, Русия и Китай са си напълно достатъчни, да си ушият всичко по мярка, интересно е ние къде ще бъдем в този шивашки цех, ишлеме или бутиков материал. и защото ни преследват отвсякъде, майната ви, аз съм в Русия

Прочете ли вьобще статията, или си пишеш наизуст???? Подозирам второто, предвид написаните глупости...... :-)

Много козяк днеска е полазил дира, да не би в Дневник да има само 2 статии срещу Русия ?

Каква Русия бе???? Барабар Петко с мъжете..... кой ги бръсне като икономически фактор тях?

Ало,закъснял си с хапчето.Пий го бързо и бегай да си лягаш!

Ти що си прост?

за китайска пропаганда плаща ли се? Колко юана?

Тия вместо да ни занимават с глупавите си прогнози да помислят за това могат ли да си представят САЩ като нормална държава, без долара като резервна валута и с изплатени дългове. Могат ли ? Аз не мога.

Мене к'во ме интересува дали можеш или не...

А мене пък не ме интересува какво тебе те интересува....

А аз не мога да си представя света с руплата като резервна валута :)

Защо сте поставили Русия на последно място? Ще ви секнат хонорарите!

Ой.... за какво плачИ добичето..... ревИ мило... ревИ....

Прочети статията, а не само заглавието и ще разбереш малоумнико.

,,..и срещу американски и японски ценности за демокрация и прозрачност,..??? да ,,приложим,, японските ,,такива,,??? не приемат за постоянни ,,жители,, мюсюлмани, а за ,,временното,, свързано с ,,бизнес,, е много трудно да се вземе!!!

Никакъв триъгълник няма, никога не е имало и няма да има. Всяка една от тези три империи си има своите интереси и си ги отстоява - всяка със своите методи. Най-интересна е методологията на Китай. Така, както прави мили очички на Путин, всъщност поднебесната империя продължава негласното си стратегическо партньорство със САЩ - изнася стоките и капиталите си именно там, а не другаде. Освен това, не подкрепя Путин нито в политиката му в Украйна, нито в амбициите му за въстановяване на влиянието в Централна Азия.

Добьр, точен и реалистичен коментар....... +100

Паисий

не плюс 100, а минус 10

искам да продължаваме безсмислени спорове за Чернобил. В армията може и да е имало режим на повишена радиоактивна опасност, на гражданите никой не е съобщил! Казваше се че радиацията е в норми, а тя е била 100 пъти повече!

"търговията на Китай със САЩ, Япония и ЕС възлиза на 1.400 трилиона $ през 2014 г., докато с Русия е само 100 млрд.$" Ясно е накъде ще клони Китай, ако ножа опре до кокъл. Пък и от неизбежното рухване на Рашата ("петролна Русия върви към бавен, но постоянен спад") има какво да спечели- територии (" заселването на китайци в Далечния изток или т.нар. азиафикация на този руски регион").

една част от елитите на бившите империи и САЩ ПРЕНЕБРЕГВАТ този закон наложен от съвременните технологии за война и с това си неадекватно на реалностите поведение може би ще затрият скоро съвременната цивилизация. Няма как да наложиш нещо на Путин от позицията на силата!Той самия също не може да си позволи такова решение! И за това дойде време на контролирания хаос ,но той също може да се изроди в Армагедон! Като равен с равен - иначе чао хомо сапиенс.Мястото ни ще се заеме от други по устойчиви форми на живот .Устойчиви най вече на радиация!

Е да де. Ама работата е там, че газпромовата република не е на масата с големите. Товае голямата болка, че Русия не е СССР и вече не сред големите. Равните може много да спорят ама РФ вече е трети ешелон.

на подобни мнения е част от игнорирането на проблема ! Добре,че все още онези ,които вземат важните решения не са така крайни - все пак едно е да плащаш на наемници да дращят каквото им поръчаш,друго е то да се случва!

Какъв триъгълник..ха..ха То си е триъгълник ама с ЕС вместо джуджето..ха..хаПутин го ползват само да държи палтото на първата китайска дама

много слаба статийка без никакви сериозни доказателства за тезите си. Например: съобщенията, че Китай се отдръпва от сделката за втори газопровод от Сибир са леко ИЗМИСЛЕНИ, да не кажа мечти на човека от ЦРУ.

ОЩЕ ПРЕЗ 90-ТЕ РУСИЯ И АМЕРИКА ИМАХА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ С МОЩНОСТ ПЕТ ПЪТИ ДА ВЗРИВЯТ ЗЕМЯТА.ТАКА ЧЕ ТУК НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА СИЛА А ЗА ПАРИ.СЛУШКАЙТЕ ИЛИ .......

Къде е тоя триъгълник, че малко съм променена професионално?

Аз

Благодаря на ДИРа, че публикува този т. нар. анализ! Седя си на тоалетната чиния, чета новините и тази определено ме облекчи! Рядко може на човек да му се случи да чете подобни тъпни. Двама ужасени говедари са се отдали на положително мислене, съсредоточени в пъповете си. Това е чак смешно... Аналитици на ЦРУ, баси... Много го е закъсало ЦРУ, очевидно... Във всяка наша кръчма има поне 2-3ма 100 пъти по-добри анализатори... За ДИРа чак да не споменавам - тук сме направи гении, сравнени с двамата автори.

8 млн . Израел оцеля между 200 млн. араби?

Аз

За 50 години арабите 10на пъти се опитаха физически да унищожат Израел и резултатите се оказаха катастрофални за тях. Те самите така му викат - катастрофата. Та така...

е суперзле и си продава природните ресурси, СРЗ е 32 000 рубли по Росстат за последното тримесечие, на курс 37 рубли за лев- около 900 лева брутно, ниво на България!Те могат да се зверят, но не и да решават нещата!

Даже и американците не вярват че русия е "супер зле". Начинът ти на изразяване и съдържанието на изразеното става за на пейката пред блока дето са седнали три деветокласнички а ти си повелителят на световните процеси.

колко американци пита? Заплатата е толкова! Деветокласнички на пейки пред блока не стоят, стоят деведесетокласнички.

Дори не дочетох до край...Защото всичко зависи само от отговора на един въпрос:Е ли китай САМОДОСТАТЪЧЕН за да продължи сам.Защото това което китай е днес е КИТАЙ СЪЗДАДЕН ОТ АМЕРИКА.И ако америка се отдръпне от него-МОЖЕ ЛИ КИТАЙ ДА ПРОДИЛЖИ САМ.Или ше стане като кадрите от хавана в онзи клип на оная хубавата песен Buena Vista Social Club Chan Chan.Там всичко е замръзнало на нивото от 1 януари 1959 или 60г(няма значение).За русия само идиотите могат да мислат.Това е верно дори и в случай че русия запали света.

При това огромно население и диаспори по източното краибрежие на америка в австралия и в русия има голяма вероятност да оцелеят китайците. Русия ще продава каквото си ще щото го има. Виж обаче европа и америка дали са си самодостатъчни вече е големият въпрос който следва да те вълнува...

А бе дираджията,що ми изтри "другарската" критика към тоя тъпак.Ми истината трябва да се казва право в очите.Дори и на говедата.Що не изтри глупоста дето е написал.Или тук тъпотиите са на особена почит.

И от статията и от множеството мнения под нея проличава че свежите средства в пропагандната война са достигнали до където трябва...

"И двете се противопоставят на открит интернет и се стремят да го балканизират. " ВТФ?!

Авторчето е махмурлия и понеделнишки кисел.

какво означава сащ, русия или бананистан реши, нещо си.. !? Нима гръцки референдум означава, че гърците действително избират или решават нещо ??? Самото перзонализиране на някаква случка посредством някаква общност, е похват в новоговора за масово опростачване и това е доказан, повтарящ се факт във всеки един общественоикономически строй ! Само прекрояването на икономическият модел е в състояние да прекрои световният ред, а това (слава Богу!) вече не зависи от един или друг измислен "триъгълник", четириъгълник или паралелепипед.

Русия? Къде бутате бантустана в предните редици? От копачите на въглеводороди вече нищо не зависи, не го ли разбрахте.

Не си в час! Далече си от политиката. Далече от войните.

Поредната поръчкова статия, която продължава да повтаря лъжи, с надеждата, че те ще се превърнат в истина. Не сте ли разбрали до сега, че такива статии от някой си, са просто оръжия в дипломацията и се опитват да доведат до промяна в политиката на една държава спрямо друга? Просто на американците не им е изгодно сближаването на Русия и Китай, за това се опитват да го предотвратят. Като се говори за отношенията КитайРусия, авторите се надяват че ще посеят деноверие между двете страни, което американската политическа машина да използва. Като се опитат да хвърлят съмненние върху това до колко са близки отношенията между Китай и Русия, авторите и стоящите зад тях се опитват да разубедят други страни от това да преценяват приближаване към тази ос. Китайци се заселвали в Сибир? Ами хубаво, Русия е федерална държава, в нея живеят над 100 различни народности. Нека да дойдат и китайци. По-добре китайци, отколкото чалми. Китай не бил съгласен с присъединяването на Крим и събитията в Украйна? Друг път! Китай води същата политика на присъединяване на райони с китайско население, базирана на исторически критерии- Тибет, Туркестан, дори и Тайван. И накрая- нали не се заблуждавате че американците някога ще позволят на Китай да превземе Сибир от Русия? Държава с населението на Китай и територията и ресурсите на Русия- ако това стане, американците от сега да започват да учат китайски.

Без кражбите на ресурси и интелект, и без печатането на долари американците са умрели от глад.

Е добре де. Щом е толкова лесно, защо Путин не започне да си печати Рубли??? Замислял ли си се ??? Поне веднъж в живота си???

а какво печата, рупии можеби ?

"Противоречията между Китай и Русия " Русия си отива. Бавно но сигърно.

Някой те е бил по главата. С нещо тежко.

Споко. Когато Русия си отиде, България отдавна ще е споменавана само в обяснителните бележки в книгите по история.

Аз като гледам, без русия сме си много по-добре.

те сега , като прочетат това, и успеят да го осмислят , доколкото могат , русолюбците ще пощуреят ! това е истината за бъдещето на русия ако продължава в същият дух !

САЩ нямат минало. Нямат и бъдеще.