Кампания за безопасност на пътя за мотористите

Кампания на столичния КАТ и Supercross Sofia под мотото "Сигурност в състезанието, безопасност на пътя" започна в столицата.

Обратно в новината

Коментари - Кампания за безопасност на пътя за мотористите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изобщо не ги жаля. Страх ме е, че заради някой такъв тъпоумен комплексар с мотор може да пострадат невинни хора.

ДАЙТЕ ПЪТ НА ДОНРИТЕ!

Пичове, с цялото ми уважение към вас ,ама ако вие самите не се пазите аз няма как да ви паза. Вчера на прибиране преди тунела на Люлин , посока Люлин, двама "състезатели" единия от ляво другия от дясно между колите... е аз кво да правя , да си карам колата , да гледам другите коли , вас ли да диря по огледалата де сте . А мислете малко с тия глави и Вие кво прайте , що като се забиете у некой Вие ще се потрошите плюс неко друга ламарина на ударената кола.

Спазваш си лентата, а ако решиш да правиш маневра, да пуснеш своевременно мигач! Това прави, нищо друго! Моториста, виждайки мигача, ще знае как да реагира!

По правилник и мотора си кара в лентата в рамките на ограниченията. Престроява се с мигач и спазвайки предимството предвидено в закона. Осевата линия и банкета не е пътно платно. Останалото си е на наш собствен риск колеги. Карайки в ограниченията спирането ни е много по-бързо от лек автомобил. Един единствен път ми отнеха предимство карайки по правилата, всичко останало е моя грешка.

...да бъдат толерантни към останалите участници в движението. Ко рьечи? Та думата "толерантни" има 4 срички и 10 букви. А "мотор" - е точно на 50%. А толкова им е и акъла.

Движение в града с над 100 км/ч, слалом между лентите, в насрещното ... колкото и да съм толерантен, не съм свръхчовек да реагирам под 2 милисекунди, правилата са за всички.

И този Тенев ги умолява едва ли не да не се дрогират и да не пият?! Как така? Защо по дяволите не ги прибират "на топло" тези малоумници, а им се мазнят? Не разбирам! Цяла нощ тук по бул. Малинов бучат на задна гума. И умрял де я човек пак ще се събуди! Нима не знаят? Или не могат да ги спрат? Отсечката е права, нов асфалт, само няколко светофара, които изобщо не ги бъркат... Е, питам драги ми Тенев, толкова ли е трудно вечер да им устроите капан на тези бандюги насред Младост? Смятам, че просто не искате! Защото не знаете чий син е яхнал задната гума и изобщо не ви дреме за реда и спокойствието на гражданите! Понякога ми идва да отстрелям някого докато се прави на батман по булеварда! Ей, хора вземете се в ръце и си гледайте работата, че много напрежение се натрупва вече, повярвайте!

"... почти всекидневно има инциденти с автомобили, ударили мотоциклетисти..."??? Слагам три въпросителни знака, но имам отговор на въпроса по цитата. Изкривеното мислене на фуражката води и до изкривени изявления. Правилният текст "... почти всекидневно има инциденти с мотоциклетисти, ударили се във всичко възможно, което им се изпречи..." се изражда до парадоксалния цитат, поднесен ни като бонбонче, с което черпят деца-идиотчета. Крайно време е фуражките да разберат, че не сме такива.

"почти изцяло са били спрени" - гонките. Този тъпанар, селянинът от Димитровград, почти има мозък!

Някакъв селтак минава с над 200км/ч с вдигната гума по магистралата, нашите господа "К'во ше праим ся", вместо да го заловят и завлекат в затвора, правят кампания да обяснят колко са уязвими мотоциклетистите и колко от тях са били ударени от автомобили (вместо правилното "колко от тях са се размазали в нечий автомобил"). Съвсем типично за слънчогледчетата с фуражка отгоре.

Да започнем от там: КОга ще налагат санкции на моторджии, коите се мушат между колоните спрели на светофар коли с висока скорост?

Един ден правя маневра вкарвам автомобил на заден в двор. Идва един със скутер - ха да мине отзад, ха да мине отпред, а аз правя маневра. Стана един скандал... простото говедо дори не загря, че беше редно да спре и да изчака. Защото ако го блъсна, той ще пострада. Ама явно не трябва много ум, за да се возиш на две колела.

Кой каза, че е редно да спре и да изчака? Колегиално, да, ама редно не! Ти трябва да чакаш да се освободи пътя, за да маневрираш!

нали за това ги купуваме. да избягваме задръстванията. Колкото повече скутери и мотори - толкова по- малко задръствания. пс: Полицайте да спират от движение шумните коли и мотори както е нормално. Не се спи иначе .

Един така се смуши между колата и тротоара, а жена ми отвори врата, за да слезе. Познай какво се случи.

Не разбирам този "плач" от страна на мотористите! Та те се държат много опасно на пътя, а кампаниите все са ние да ги пазим. Макар и на две колела те са част от участниците в движението и шмугването между колите (особено в движение) е безразсъдство. Вирее ли акъл в каска? Помогни си сам за да ти помогне и Господ! Треската в чуждото око вижда, а гредата в собственото - не! Хайде, че ще досадя! (Последно!) И умната!!!

Мотоциклетистите, Стефанов, мотоциклетистите. Човек, който управлява мотоциклет се казва мотоциклетист. Думата няма синоним в български. Също така, в българския език не съществува моторно превозно средство, наречено мотор. В статията се говори за превозното средство, наречено "мотоциклет". Съответно управляващите го, нека отново повторим, се наричат мотоциклетисти. Български език, 4-ти клас?

Тъй ли бе, езиковеде? Щото аз цял живот знам тая дума "мотор".

Ми, щото толкО ти е акълчето :)))

Може би защото не говориш правилно български? Не ти ли е минало през ума? Това, че ти е майчин език не значи, че говориш и пишеш правилно... в което няма нищо лошо. Въпросът е, че в пресата и Интернет изданията е редно да се пише правилно.

Онзи ден на Цариградско, срещу новия небостъргач до магазин Метро, имаше един, който едва ли е оцелял. Линейката беше там, но медиците не правиха нищо, явно е нямало какво...

Днес следобед на опълченска пак имаше помлян скутер... Не знам кой, колко толерантен е, но проблема не е само в шофьорите на автомобили. Колкото до това, че имало кампания, че била насочена към всички - това си е "мижи да те лажем". Пак днес следобед на Дондуков до бившия Партиен дом имаше два патрула, в двете посоки на булеварда", докато премина имаше поне 4-има неправилно пресичащи пешеходци (само на 15 метра по надолу има "зебра"...) и никаква реакция от униформените.

Ти пък, тук как да попитат " и сега к'во правим?"

Инспектор Николай Крушарски от група "Видеоконтрол" в СДВР препоръча на водачите на мотори, мотоциклети и мотопеди да слагат обезопасителните каски, да не се качват след употреба на алкохол и упойващи вещества, а при пътуване на далечни разстояния - както и да се движат в групи, за да се избягват проблемни ситуации. Основен апел към мотористите е да спазват закона за движение по пътищата, както и да бъдат толерантни към останалите участници в движението. След такова безумно изказване в нормална държава този "комисар" би станал най-много регулировчик

Кое му е безумното? Освен пътуването на групи. Останалото са изисквания към всички водачи на МПС. А мотоциклета си е... МПС.

Безумно е полицай на такъв пост да препоръчва и да апелира да се спазва закона. Функцията на МВР е да го НАЛАГА и да САНКЦИОНИРА тези които не го спазват

Страничен въпрос: Това същото, дали се отнася и за велосипедистите?

Гонките били спрели??? Тия луди ли са. Всяка вечер без изключение в Младост, по бул. Малинов посока околовръстното и по други по-малки улици настава зверски вой и летене с мотори. Който не вярва да поседи вечер след 22:00 на Малинов да види за какво иде реч. Полицията е напълно безучастна. Дано няма жертви от всичко това!

Всяка вечер, особено между 23ч. и 1ч., гонките по Околовръстното не спират! Воят на моторите е толкова силен, че в квартала не може да се спи! До кога?...

Да се добави и бул. България, Ботевградско шосе и всяка улица, дори в кварталите карат като бесни.

дрън-дрън всяка нощ по бул. Вапцаров и бул Черни връх мотоциклетисти карат като за последно. Ревът от моторите се чува на километри.

Интересно, на кой от четирите ъгъла на споменатото кръстовище живееш? Как ти пречат точно моторите, а не ти пречат колите с турбо двигателите или музиката от ресторант "Кошмарите", или селските ти ушички са свикнали само славейчета да чуват?

Живея достатъчно далече от кръстовището за да не те чувам, когато минаваш с таратайката си с надутата мазна чалга, но тоя с моторите, както съм писал горе, се чуват на километри

Щото тия с моторите, ако не вдигат шум, никой няма да ги забележи и ще се депресират. Затова моторите са направени така, че да вдигат максимално шум.

И на бул.Копенхаген е същото, полицията само веднъж дойде и то след сигнал на съсед. Аз лично се опитвах да се свържа със 112 но без успех - звъни и никой не вдига. Ако е за нещо спешно, не ми се мисли.

Същото и по бул. Скопие в отсечката между Надлеза и Щросмайер. Блокът ми е през няколко други блока оттам и пак ги чувам като стартират и ускоряват тия тъпанари. Спрели са гонките друг път, милицията както обикновено си живее в някакъв измислен свят.

То по милиционерската статистика, до момента са глобени не милиони, а милиарди нарушители и в момента, няма неизрядни мотоциклисти!

Всъщност намаляха наистина последните седмици. А в момента, в който започнат пак да се гонят е ясно - набирам 112, обяснявам за 30 секунди къде и как и след 5 минути спират гонките(полицаите са длъжни да реагират на сигнал към 112). Звънял съм много пъти и пак ще звъня при нужда. И ето че при много сигнали някой ще вземе мерки и ще направи акция. Може да не е перфектното решение, но е все пак повече от нищо. Така, че звънете... Не ги жалете. Колкото повече толкова по-добре...