Английският става официален предмет в градините

Община Бургас променя учебната програма на детските си градини, като въвежда навсякъде изучаване на английски език.

Обратно в новината

Коментари - Английският става официален предмет в градините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

смятам идеята за добра, даже много добра.Не смятайте , че децата ще пишат и четат. Добре е да научат 100-200 думички и да разбират основни неща, а не като им кажат shop , a казват:ааа, някакъв от София :)

Чудя се, това кметът как го е снесъл. Да не би Конгретюлейшън-а да го е вдъхновил.

Що, не е ли неговата?

ПРОДАЖНИЦИИИИИИИИ.........ТРЕПАНЕ ЩЕ ОПРАВИ ВСИЧКО..............ЕДИН ДЕН ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН.......И ТОГАВА ЩЕ ПЛАТИТЕ СМЕТКАТА.....С ЛИХВИТЕ...... "Всяка коза за свой крак, но като дойде Видовден, ще видим!"

И като научи английски какво ще стане с него.Най много сервитьор в някой кръчма на неграмотен и крадлив "бизнесмен.Аз искам да няма образование ,а дарование за певец или певица ,а после общински съветник с 1000лвзаплата за 8ч.работа месечно.Нали вие така гласувахте.За наште и без образование и език може.А останалите даже с висше по 500лв.им стига.Много се изхвърляш бе кмете.Далновиден си ей ,голяма работа.Това което си казал не може да има приложение в тази държава на мафията и крадците.

Това кмете по препоръка на другарите от САЩ ли го правиш? Реално децата на тази възраст още незнаят собствения си език та тръгнали на английски хаха! Глупости глупости мейд ин булгтаристан гербарян!

Браво на кмета!

Ако съм на мястото на кмета, ще съдя дира заради тази снимка :D :D

като едно време руския език

руски се учише в училище, ама не и в детските градини но пък си прав все дено сме се върнали в времето на соца ама е станало 100 пъти по гадно сега си гладен, бос, бит, ограбван и ............

Български език, литература, история, география и биология. По възможно най-занимателния и интересен начин. Това и нищо друго за децата от 0 до 7г. Стига с това измислено "европейско" мислене. Попитайте децата.... някои искат да пеят, други да танцуват, да рисуват, да четат и по този начин да се сформират малки групички. Насила вундеркинд не се става. Кмет също....

Браво кмете, похвално.

но какво става с българския език, има ли достатъчно преподаватели и знаят ли го добре учителките в детските градини, общинската и областна управа,че и депутатите....ох Език свещен на моите деди, лоши времена са се задали за теб, срамуват се от теб, не те знаят и искат английски.....срамна работа меко казано, кофти изцепка

Какъв Английски Език ??!!! Те, малките деца НЕКА да научат Българския както трябва, че тогава да започват да учат Чужди езици. Съвсем да объркат децата. При положение че Децата в детските градини, още не могат да пишат на Български език, тия искат да ги карат да учат чужди езици.

Аз знам английски и пенсията ми е 300 лв.А кметът знае ли английски?А образователното министерство знае ли какво ще става,одобрило ли е програма?А дечицата не трябва ли повече да пеят и да играят,вместо да ги заковат пред компютрите?А горкото ми внуче дали иска да го обучават насила?Май множко станаха задължителните товари на гърба на дечицата.Г-н Кмете,по-добре да обучите администрацията си,че някои служители в нея и българския не говорят добре.Оставете децата да си имат детство,а чужд език-като станат големи и си изберат сами.

ми като си си клатила краката по времето ма соца по цял ден даже и 300 са ти много, без пенсия за такива като тебе.

виж ся не те знам но това изказване е доказателство че си плосък в мисленето 1. Ако се огледаш 25 години все още има какво да се продава, все още има какво да се оглозгва от направеното по времето на социализма. 2. Тогава дори се работеше повече от колкото сега. Ако на това му казваш работа в момента хаха начи си наистина много тъп. 3. Пенсиите ако незнаеш се формираха по времето на СДС и на Иван Костов Църната Звезда. 4. Я се запитай защо това което се продаде не влезна в пенсионния фонд зада може на тия хора да им са по високи заплатите? 5. Защо не си солидарен с тази жена защо е мразиш? Ти си как да кажа типичен българин хахаха кажи му българин и не го обиждай!

Наистина нашите деца не могат да говорят български изобщо ,но трябва да знаят английски още на 3-4 години.Няма лошо но никъде по-света няма нито българско радио нито българска телевизия.Все пак живеем в България,а не се гледа да запазим Българското.

В Чикаго има българско радио!

Предпочитам психолози във всяко учебно заведение от ясла, до университет. Оценка на личността на децата в социална среда, извън нея, оценка на родителите и да се търси правилния подход към детето, само да се развие. Всичко е интуитивно и индивидуално. Ние сме балкански чеда - инати, трудлюбиви, манипулативни, завистливи, арогантни и вечно се бъркаме в работата на другия.

а лично досие в което да вписват какво и как си казал срещу другарите не искаш ли? Та казваш кат оти направят оценка и тя да върви с тебе и после направо с нея като си търсиш работа и накрая издухваш супата с въжето на врата хаха българина наистина е мнвого глупав човечец

Нашия, нима не виждаш разликата в общуването на децата от семейната среда и извън нея. Елементарен пример си ти, дори с реакцията си. Проведи диалог с мен, за да ти обясня какво означава моята "оценка". Това е просто интернет, тук се излива почти без да се мисли и 90% не се разбира кой какво има предвид, поради липсата на обратна връзка. Та, ако имаш дете, вдигни си задника и отиди чисто приятелски да го попиташ Какво иска да прави днес и го зарадвай с това.

прост народ както си личи от повечето коментари.Останете си с руския и мизерията.

мойто момче....само ще ти кажа, че някога в детските градини не се преподаваше руски език. Това е пълна идиотщина, защото на малкото 4-5годишно дете не се дава избор! Вероятно ще си мисли, че на света има само български и английски език! а след време...само английски. Би трябвало всяко дете да може да има избор. При социализма,руският език бе задължителен до едно елементарно ниво.От там нататък имаше руски, френски, немски или английски паралелки, според желанието на детето! Това си е чист фашизъм и зомбиране!Кметът мислел за бъдещето???? Един общественик и политик, ако е загрижен за бъдещето на децата в тази държавица ще иска те да са отлично образовани и полезни на Родината си с отличен български език!

veska

Не само циганчетата, а и българчетата не знаят български език, този тръгнал да въвежда задължителни часове от английски език още от детската градина.

Мисля че по перспективно е да изучават китайски-докато порастнат ще им трябва!

БРАВО КМЕТ 1 най добрия кмет в страната .не знам колко мандата има този човек. но ако трябва да се промени закон за да остане ,направете всичко възможно. аз съм в торонто със семейството си имаме две деца . ходят на градина голямата е на 2,5 години още не може да проговори на английски като другите деца . дори по един час на ден им е малко . не можете да си представите колко е прав кмета ако не живеете извън страната . понякога само добрия английски ти е достатъчен да си правиш пари от вкъщи .всички индийци знаят английски и го говорят с тежък акцент но са на високи позиции , африканците го говорят от деца. този език е международен бизнес език наистина . ако знаеш руски ти трябва навсякъде ,но за бизнес е само един език

А програма за борба с корупцията в Общинската администрация ?

Ето, това е истински управленец! Къде е министърът на образованието! Да си поговори с Димитър Николов как се управлява!

...на първо четене, се натрапва аналогията с някогашното изучаване на руски език в училище - беше задължителен предмет! Само че тогава хората не учеха руски, за да ходят да мият чинии в Русия и да слугуват там.Просветният министър нали пръв призова, децата да учат английски, щото ще им трябва по Света?!?!.....днес английският се налага, щото на Западът му трябва обслужващ персонал и роби за корпорациите му. Едно време никой не ни подготвяше масово да служим или работим за Руснаците, просто изучавахме една близка нам, славянска култура. Руският и българският са къде по-близки езици - те са взели кирилицата от нас. Един експеримент за онези, които твърдят обратното - съберете един българин с руснак и англичанин в една стая. Никой не знае езика на другите двама. Интересно, българинът кой ще разбере по-добре - руснака или англичанина??? Само преди 5 дни минах през Словения - на границата видях огромен билборд, на който пишеше - "добре дошли в страната на кирилицата". Какво повече да коментираш.Народ, който налага чужди езици изразяващи чужда на нашата култура и който не държи на културната си езикова идентичност е обречен. Един ден българите ще говорят масово на английски, но това няма да е България.На там сме тръгнали стремглаво. Отродители и мръсни подлоги винаги е имало. Още Паисий ви го каза - и тогава гръцкият е бил "супермодерен" за онези, които искат да преуспеят и да се издигнат. За сметка на българщината....

Ясно. Значи, когато руският е задължителен, това е "потисничество и репресивна политика". Когато английският е задължителен, то това е "шанс за по-добра реализация". Колко морално и обективно! Да живей!

Не е достатъчно, английският трябва да е единствения световен език !

Ти защо не обуеш обувки 36?

zosha_@

английският език май ще е новият руски:) същността на конкурентноспособността е в адаптивността към вечно променящата се среда.

Кмета Николов да даде един учебник по български език на начелника си, че хич го няма с езиците. Да не говорим за общинските съветници.

Е, не знаех, че в България заплатата зависи от владеенето на английски език. Все си мислех, че зависи от други, строго специфични за всяка професия, знания. Човек се учи докато е жив.

в България няма много добър бизнес ако зависиш от български фирми ти е мътно бъдещето ако работиш с компании от цял свят / ще имаш независимост.. никой не може да те пипне или да ти фалира фирмата лесно

Браво на тоя човек. Бургас става все по-хубав град и немалка за заслуга за това има кмета. В случая спестява едни пари на родителите, като разхода ще е за сметка на общинския бюджет. Това е инвестиция в бъдещето на най-ценния ресурс на общината - хората.

Ама после да не стане английския официален език за общината? Голям майтап. Вече се чудите каква глупост да измислите. Първо си вижте нивото на английската гимназия, после мислете за забавачките.

После да не се чудите защо децата ви са тъпи.