Спират трафика през ”Руски паметник” за 20 дни

От 29 юли, в продължение на 20 дни, движението в района на площад “Руски паметник“ в София ще бъде спряно изцяло.

Обратно в новината

Коментари - Спират трафика през ”Руски паметник” за 20 дни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Надявам се към 2020-та г. София да стане истинско бижу- и под земята! И да няма нужда от големи ремонти. Само да си караме колите по 3-лентовите булеварди, возим в метрото, разхождаме безгрижно по бул."Витоша"/с безброй места за свободно сядане/ и си свиркаме от удоволствие! Да не ни е грижа кой /ще/ е кмета.

Колкото и ремонти да нахакат, няма да гласувам за ГЕРБ!

крадливо племе е самоковското

Ало Фандъкова, оправи координацията на заместващият транспорт бе, шмокло герберска ! Това да не ти е Самоков, където славният ти партизански род царуваше след 9 IX 1944 година. Ясно, че догодина пак ще се прави ремонт, като гледам качеството на сегашния. Както е и с Витошка, и с Цариградско шосе. Гарантирано от ГЕРБ.

Супер, това кръстовище ми късаше нервите. Това са 20те най-ненатоварени дни в годината.

Преди да ръсиш суперлативи виж какво са тръгнали да сътворяват. Аз минавах тия дни оттам малко преди да го затворят. Накратко кръговото го орязват значително с ненужни градинки като по този начин според мен ще лимитират съществено пропускливостта на кръстовището. А това безумие с изместването на трамвайните линии според мен ще вкара значително повече хаос. Кръстовището е сигурно творение на същият идиот, който реши да разшири тротоара на спирката пред Пирогов и сега колите, които идват към центъра по Борис трябва да се бутат и засичат. Най-много покрай бутаницата отнесли някой пешеходец на спирката недай си боже. Не знам дали някой ги мисли въобще тия реконструкции или целта е само да се усвоят едни пари?!?

Горе, относно спирката на Пирогов, за колите няма почти никакъв проблем да извъртят волана с 10 градуса по-вляво, докато този ужас, който беше тази спирка беше кошмар за хората, които не мърсят въздуха и пътуват с трамвай, докато сега е просторно и удобно. Аз съм ЗА да се разшири и спирката на Гешов, тъй като тя е дори по-голям ужас. Относно Руски паметник - на мястото на "ненужните" градинки преди беше стоянка за бакшиши - просто сега вместо бакшиши ще има красива цветна градинка. За трамвая - трябва по някакъв начин да се отрегулира мястото, където пресича Скобелев, защото едва ли ще е лесно преминаването. Тук поне съм съгласен отчасти с теб, но иначе +1 за 38319.

Мене ме нема в целата схема.....Запазвам билети за 20 дневният Круиз до Бразилия.

частична подмяна на паважната настилка с асфалт е началото на постепенна цялостта подмяна на паважа при всеки следващ ремонт , асфалтовото и паважното покритие ще се нуждаят от следващ ремонт през различно време и подчертае омразата на кмета към дарът на Русия преди столетие

Внимание! Да се види качеството на ремонта при руски паметник. Сложените плочки по тротоарите вече се клатят и има големи разстояния между тях. За качеството на материала не искам да говоря. Стойността е 3,9 млн. лв., но реално сигурно ще е за 500 000 лв.

Ще си сдържа емоциите и ще контрирам цивилизовано, въпреки че ми е трудно. Ремонт на настилка по тротоар се прави по следния начин: първо просто се нареждат на равна повърхност (най-често пясък) плочките или блокчетата, като където има шахти или е по ръб със сграда, стълб, дърво и т.н. остават големи луфтове; после се засипва целия тротоар със пясък, за да не се клатят плочките/блокчетата, а тези луфтове се циментират. Грешката им е, че не затвориха цялото кръстовище изначално, за да не дават материал на мрънкачи като теб. С уважение, човек, който разбира от тази материя.

Абсолютно съм съгласен. Направо да затворят цяла София, докато свършат всички ремонти, за да не се налага да слушаме такива мрънкячи. Само че въпросните мрънкячи за добро или за лошо са и гласоподаватели, та за съжаление ще трябва да се съобразяват поне малко с тях.

Няма никакъв инвеститорски пост-ремонтен контрол от страна на Общината. Фандъкова, защо така, уважаема? Така ли харчите парите на данъкоплатците?! Това е меко казано безобразие и наручаване на елементартни норми на изпълнение на обществени поръчки.

Какво истинско кръгово, с пешеходна пътека по средата на кръговото? Малоумие! Направете подлез напряко.

Хубава работа ама българска. За някои това е единственият маршрут за ходене/ връщане от работа. Сега какво правим? Летим?

Кой е тоя маршрут през Руски, който е единствен, бе? Може би, ако работиш подръжка на паметника, друго не се сещам! Вече почвате да се излагате?

Дай алтернатива ако искаш да слезеш от Княжево на Македония с градски транспорт и ще те призная.

Това е малко не добре написано, но съм сигурен че ако си минавал от там ще се сетиш какво искат да кажат. Това кръстовище имаше нужда от ремонт. Дано го направят качествено и за такъв кратък срок го пуснат в експлоатация. Надявам се софиянци ще стиснат зъби за месец време

"... кръстовището ще заработи като истински кръгово, като ще осигурява движение без предимство на направлението булевард "Македония"- булевард "Генерал Тотлебен"?! Ще осигурява движение без предимство ... Егати осигуряването! Не разбирам, съжалявам.

... ще стане истинско кръгово, който е вътре с предимство, който не, чака ;)