Семейство е в болница, колата им се взриви

Цяло семейство е с тежки изгаряния в пловдивската УМБАЛ “Св. Георги“ след взрив на газовата уредба на колата им в движение, съобщиха от лечебното заведение.

Обратно в новината

Коментари - Семейство е в болница, колата им се взриви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изглежда насоките на оня кьорав американски "спициалист",че България ще се оправи при население от 5 милиона се спазват стриктно. Цялата политика е с тази насоченост. Скапани годишни прегледи,никой не проверява АГУ и бутилките. А ние - АБЕ МИНАХ ПРЕГЛЕД,че и се радваме. Що за хора?

Хаха, ей, конспиратора, викаш проблема са тайните планове на американците да затрият народонаселението в БеГе, а не тъпотията на местните? Доообре! :-D Нали си чувал вица за индиаенца и компютъра, е, същото е с местните селяци и газовите бутилки. Пък после нека са ви виновни рептилиите, марсианците, световните конспирации и всичко друго, но не и липсата на образование.

Газовата бутилка няма как да се препълни. За пример: 40 литрова бутилка не може да събере повече от 33 - 34 литра.

Как да не може бе. Може и още как. Като идеш да пълниш ти казват - по принцип до горе пълним за толкова, ако искаш. Само дето това е на номинала. При 10 градуса е ок, но при 40 в багажника вече става друго.

Как да не може бе, колко литра ще ти напълнят в бутилката, зависи от налягането на пълнещия механизъм - ако е достатъчно голямо, ще ти напълни повече литри от вместимостта на бутилката. Само дето като се нагрее бутилката, охладения при съхранението газ се разширява и бутлката не издържа - за това никога не се сипва газ до горе т.е. не се пълни бутилката до край, а макс на 70% Обаче у мат'ряла акъл няма за правилна експлоатация на каквото и да е!!! ПП Жалко за детенцето.

..за какъв газ говориш човече, бутилката се пълни с течен пропан бутан, а течността е несвиваема тоест не придобива налягане, само ако бутилката е малко празна и пълна до 80% остава въздушно пространство където може да се вдигне налягането..сигурно бутилката е изпускала газ или от препълнване се е загазовала вътре колата и оня пали цигара и буммм.....имало е теч на газ..но запомнете в бутилката има течност която е несвиваема тоест не може да придобие потенциална енергия, затова и изхвърлиха от употреба парните инсталации защото са опасни работи се с пара -газп който е свиваем и търпи налягане, като избухне съд под налягане с газ и избива всичко наоколо на пълна бутилка с течност не може да избухне ако е пълна до горе без да има въздух в нея...сега се ползват водогрейните инсталации защото работят с течност и са по безопасни и КПД е 0.9 а на парните инсталации КПД беше 0.5